KOR/TÁRS PANORÁMA. TANULMÁNYOK A 70 ÉVES VONYÓ JÓZSEF TISZTELETÉRE

-20%
KOR/TÁRS PANORÁMA. TANULMÁNYOK A 70 ÉVES VONYÓ JÓZSEF TISZTELETÉRE

Szerkesztette: Erőss Zsolt, Gyarmati György

Kronosz Kiadó, 2015

2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2020.05.10   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Jelen tanulmánykötet legalább két lehetséges pozíciót kínál a Tisztelt Olvasónak, amelyeket a szerkesztők a kötet címével is megpróbáltak – hogy sikerrel-e, a nagyérdemű ítéletére van bízva – érzékeltetni. A nézőpont állandó, a perspektívát azonban a kamerába helyezett prizma jellege váltogat(hat)ja.

„Korpanoráma” olvasatban az írások Vonyó József történészi érdeklődésének fókuszában álló 20. századi történelmünk napjainkat (is) befolyásoló jelenségeit, történeteit (előzményeit és következményeit) veszik górcső alá.

(Csak egy életrajzából ki nem derülő „titokra” utalva: a Tanár Úr ifjú korában eredetileg „arabistának” készült…) „Társpanoráma”-ként 2015 tavaszán, Vonyó József 70. születésnapja alkalmából adnak körképet arról, hogy a vele szakmai nexusban álló, s (nem titok) baráti viszonyba is keveredett (kor)társ történészeket ezidőtájt milyen kérdések foglalkoztatják.

A kötetben Ormos Mária, Romsics Ignác, Kövér György, Gyarmati György, Pók Attila, Püski Levente, Zeidler Miklós és Kerepeszki Róbert egy-egy tanulmánya olvasható.

 

A kötet adatai:

Formátum: 140x208 mm

Kötés: kartonált, ragasztókötött

Megjelenés éve: 2015

Terjedelem: 246 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786155497391
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu