MATEMATIKAI LOGIKA

-20%
MATEMATIKAI LOGIKA

Bolyai-könyvek sorozat

Szerző: Urbán János

Műszaki Könyvkiadó, 2006

1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2020.01.05   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A könyv a Műszaki Kiadó Bolyai-sorozatának hetedik tagja, amely a matematikai logika legfontosabb alapfogalmaitól kiindulva annak a matematikán belüli, valamint a műszaki alkalmazásaival ismerteti meg az olvasót.

Az egyes fejezetek három részre tagolódnak: a szerző először a legfonotsabb tételeket, fogalmakat foglalja össze, ezekhez példák kapcsolódnak, majd az önálló megoldásra szánt feladatok következnek, amelynek megoldásai a fejezetek végén találhatóak.

A könyvben helyet kaptak többek között a halmazalgebra és logikai alkalmazásai, a kijelentéslogika és alkalmazásai, a következtetési szabályok, az axiomatizálás, valamint az elsőrendű logikák és alkalmazásaik témakörök.

A könyvet elsősorban egyetemi és főiskolai hallgatóknak ajánljuk, illetve azoknak a középiskolás diákoknak, akik a reáltudományok terén kívánják folytatni tanulmányaikat.

Azonban a könyv első felében található fejezetek nagy segítséget nyújthatnak a középiskolai tanulmányokhoz is, mivel napjainkban a halmazalgebra és a matematikai logika témakörök egyre nagyobb szerephez jutnak a középiskolai matematikaoktatásban.

A kötet adatai:

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2006

Terjedelem: 276 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789631630350
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu