MODELL VAGY KÜLÖN ÚT: BÉCS SZOCIÁLIS LAKÁSÉPÍTÉSZETE

-10%
MODELL VAGY KÜLÖN ÚT: BÉCS SZOCIÁLIS LAKÁSÉPÍTÉSZETE

Szerzők: Tamáska Máté - Kocsis János Balázs

Martin Opitz Kiadó, 2018

2 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2018.11.07   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Bécs szociális lakásépítészete méltán világhírű. Az 1920-as évek első szociális lakóháztípusa, a Hof, már a maga korában is fogalommá vált. A parkosított udvarokat körbeölelő hatalmas lakótömbök a modern kori (értsd Habsburg-kor utáni) város kulturális identitásának alappillérei.

De nem csak az épületek képviselnek értéket, hanem a szociális bérházépítés korokon és rendszereken átívelő társadalmi gyakorlata is. Még akkor is, ha a szociális jelző néha félrevezető, hiszen az elmúlt bő fél évszázad legfontosabb tendenciája éppen az, hogy a lakástámogatások haszonélvezői zömmel a középosztály soraiból kerülnek ki.

Kötetünkben bécsi szerzők munkái olvashatók. A tanulmányokat úgy válogattuk össze, hogy az olvasó mindenekelőtt átfogó, a várostervezési, történeti, gazdasági és politikai keretekre egyaránt reflektáló képet kaphasson a bécsi modell időben változó fogalmáról, illetve mai problémáiról.

A tanulmányok másik része egy-egy kisebb témát dolgoz fel. Így például szó esik a mai városi bérház és a környezeti fenntarthatóság kapcsolatáról,

amely szempont részben újjáértékeli a korábbi korszakok örökségét is. Sőt, egy-egy egészen friss kutatás segítségével kitekintünk Bécsen túlra is, a városkörnyéki falvak és kisvárosok arculatváltozására.

 

A kötet adatai:

Formátum: 20,5x21x1 cm

Kötés: papírkötés, cérnafűzött

Megjelenés éve: 2018

Terjedelem: 140 oldal, több mint 80 színes fotóval és rajzzal illusztrált

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789639987319
Kiadó
Martin Opitz Kiadó
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu