MODELL VAGY KÜLÖN ÚT: BÉCS SZOCIÁLIS LAKÁSÉPÍTÉSZETE

-20%
MODELL VAGY KÜLÖN ÚT: BÉCS SZOCIÁLIS LAKÁSÉPÍTÉSZETE

Szerzők: Tamáska Máté - Kocsis János Balázs

Martin Opitz Kiadó, 2018

2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2019.12.14   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Bécs szociális lakásépítészete méltán világhírű. Az 1920-as évek első szociális lakóháztípusa, a Hof, már a maga korában is fogalommá vált. A parkosított udvarokat körbeölelő hatalmas lakótömbök a modern kori (értsd Habsburg-kor utáni) város kulturális identitásának alappillérei.

De nem csak az épületek képviselnek értéket, hanem a szociális bérházépítés korokon és rendszereken átívelő társadalmi gyakorlata is. Még akkor is, ha a szociális jelző néha félrevezető, hiszen az elmúlt bő fél évszázad legfontosabb tendenciája éppen az, hogy a lakástámogatások haszonélvezői zömmel a középosztály soraiból kerülnek ki.

Kötetünkben bécsi szerzők munkái olvashatók. A tanulmányokat úgy válogattuk össze, hogy az olvasó mindenekelőtt átfogó, a várostervezési, történeti, gazdasági és politikai keretekre egyaránt reflektáló képet kaphasson a bécsi modell időben változó fogalmáról, illetve mai problémáiról.

A tanulmányok másik része egy-egy kisebb témát dolgoz fel. Így például szó esik a mai városi bérház és a környezeti fenntarthatóság kapcsolatáról,

amely szempont részben újjáértékeli a korábbi korszakok örökségét is. Sőt, egy-egy egészen friss kutatás segítségével kitekintünk Bécsen túlra is, a városkörnyéki falvak és kisvárosok arculatváltozására.

 

A kötet adatai:

Formátum: 20,5x21x1 cm

Kötés: papírkötés, cérnafűzött

Megjelenés éve: 2018

Terjedelem: 140 oldal, több mint 80 színes fotóval és rajzzal illusztrált

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789639987319
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu