NAGYKOMMENTÁR A TŐKEPIACI TÖRVÉNYHEZ

-10%
Nagykommentár a tőkepiaci törvényhez

Szerzők: dr. Farkas Péter, dr. Száz Ágnes, dr. Tomori Erika, dr. Török Ilona, dr. Wieland Zsolt

Complex Kiadó, 2014

25 725 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

23 155 Ft
Kezdete: 2022.06.17   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A tőkepiacról szóló törvény 2002. január 1-jével lépett hatályba. Az azóta eltelt idő alatt a törvény számos módosítást élt meg, egyrészt a kapcsolódó uniós joganyag folyamatos változása, megújulása, másrészt pedig a hazai piaci viszonyok adta kihívásokra történő válaszadás okán. Napjainkra a törvény viszonylag letisztultan tartalmazza az alapvető tőkepiaci intézményekre vonatkozó, az uniós jognak is megfelelő szabályozást. Ez indokolja, hogy hosszú évek várakozása után megjelent a Tpt. Nagykommentárja.

 

A szerzők a kommentár műfajához hűen paragrafusokhoz rendelten magyarázzák a jogszabályt azzal a céllal, hogy a mindennapokban használható szakmai művet készítsenek a tőkepiac területén dolgozó szakembereknek, érintett tőkepiaci szereplőknek.

A nagykommentárban - tekintettel annak gyakorlatorientált jellegére - a szerzők a felügyeleti illetve a bírósági gyakorlat tapasztalatait hasznosítják, de - a joganyag jellegénél fogva - a műfaj adta keretek között kitekintést nyújtanak a kapcsolódó uniós joganyagra is. Így elsősorban a jogalkalmazóknak kívánnak segítséget nyújtani a Tpt. rendelkezéseinek részletes tartalmi magyarázatával, a felügyeleti gyakorlati útmutatók segítségével az egységes piaci gyakorlat bemutatásával.

A kiadvány a tőkepiacon dolgozó gyakorlati szakemberek közreműködésével készült, akik mindennapos munkájuk során a törvény alkalmazásával adnak választ a tőkepiacon felmerülő gyakorlati kérdésekre.

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789632954028
Kiadó
Complex
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu