A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az olvasmányos leírásokból tizenöt italcsoport történetét és legfontosabb sajátosságait ismerhetjük meg, ezekhez természetesen receptek is társulnak, amelyeket ínycsiklandók ételfotók tesz még élvezetesebbé.
A kötet adatai:
Formátum: 175 x 230 mm
Megjelenés éve: 2015
Terjedelem: 130 oldal
A szerzőről:
1969-ben szerzett diplomát az ELTE-TTK biológia-kémia szakán, és ezévben került az akkor alapított Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola Áruismeret Tanszékére. 1976-ban - az akkori tanszékvezető Dr. Lindner Károly hívására - átment az Élelmezéstudományi Tanszékre, melynek 1984-1997-ig (a tanszék megszüntetéséig) vezetője volt. 1989-1997 között a Vendéglátóipari Intézet igazgatóhelyetteseként, illetve igazgatójaként is tevékenykedett. Oktatóként az élelmiszerismeret, táplálkozástudomány tárgykörének fejlesztésében és oktatásában vállalt folyamatos feladatokat. Kutatói tevékenysége főként az élelmiszerkémia területe köré szerveződött. Ezen munkáival szerezte meg 1972-ben az egyetemi doktori címet, 1988-ban pedig a „kémia tudomány kandidátusa" fokozatot. A táplálkozástudomány területen kifejtett tevékenységét több szakmai kitüntetéssel (pl. Venesz József emlékérem, Tangl Ferenc emlékérem, Tarján Róbert emlékérem) ismerték el. Tagja az MTA Köztestületének, az MTA Élelmiszertudományi albizottságának, a Magyar Biológiai Társaságnak, a Magyar Élelmiszertudományi Egyesület Konzervipari Szakosztályának és a „Hűtőipar" szaklap szerkesztőbizottságának. Vezetőségi tagja a Magyar Táplálkozástudományi Társaságnak, és ezen szervezet alapítványának kuratóriumi elnöke. Számos szakmai és oktatási területen szakértőként tevékenykedik. Szervezője több mint negyven szakkönyvnek, tankönyvnek, szakmai publikációi száma meghaladja a százat. Több könyvét nívódíjjal jutalmazták.