NEMZETKÖZI SZÁMVITELI HARMONIZÁCIÓ ELVI ÉS GYAKORLATI LEHETŐSÉGE

-15%
NEMZETKÖZI SZÁMVITELI HARMONIZÁCIÓ ELVI ÉS GYAKORLATI LEHETŐSÉGE

Alkalmazott matematika sorozat

Szerző: Beke Jenő

Typotex Kiadó, 2013

 

 

3 200 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 720 Ft
Kezdete: 2020.05.23   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Elsősorban a gazdálkodóknak, de a természetes személyeknek is hasznos információs forrásul szolgálhatnak a könyvünkben közölt tényleírások, empirikus kutatások eredményei. Napjaink­ban a határokon átnyúló információs kapcsolatok, befektetések és különféle személyes utazások is nélkülözhetetlenné teszik, hogy az egyes országok elszámolási rendszereit megismerhes­sük, valamint felismerhessük a közöttük meglévő hasonló és el­térő jellemvonásokat is.

 

E célok elérése érdekében a szerző elöljáróban áttekintést nyújt a számviteli információs rendszer globalizációjáról, majd számba veszi mind az Európai Unión belüli, mind pedig azon kívüli elszámolások fontosabb jellemzőit is. Részletesebben bemutatja a nemzetközileg is domináns, azaz az egyes régiókra, országcsoportokra meghatározó befolyást gyakorló amerikai, angol és né­met számviteli információs rendszerek sajátosságait. Különösen hasznosíthatónak véli a nemzetközi számviteli rendszerek összehasonlító vizsgálatainak tanulságait mind a leíró statisztikák, mind pedig a matematikai modellek felhasználásával. Elsősor­ban közgazdasági tényezők hatásvizsgálatával foglalkozik annak érdekében, hogy mennyire lehetséges az egységes számviteli harmonizáció megvalósítása.

 

A szerző titkon reméli, hogy ez utóbbi eléréséhez éppen az általa preferált és a szakkönyv utolsó részében részletesen bemutatott nemzetközi számviteli standardok egységes alkalmazása jelenthet megoldási módszert.

 

A kötet adatai:
Formátum: B/5
Megjelenés éve: 2013
Terjedelem: 205 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-2798-06-6
Kiadó
Typotex Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu