PROGRAMOZÁSI ISMERETEK VERSENYZŐKNEK

-20%
PROGRAMOZÁSI ISMERETEK VERSENYZŐKNEK

Szerzők: Juhász Tibor - Tóth Bertalan

Műszaki Könyvkiadó, 2015

2 190 Ft
Akció: 1 750 Ft
Kezdete: 2020.01.05   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az első fejezet a mohó stratégia, a rekurzió, a dinamikus programozás és a visszalépéses keresés témaköreivel foglalkozik. A második fejezet a gráfalgoritmusokat tekinti át. A harmadik fejezet válogatott feladatokat tartalmaz, melyek főleg optimalizálási problémák megoldására vonatkoznak (ütemezés, szállítás, terembeosztás stb.).

Az egyes fejezetek témakörökből (leckékből) állnak. Minden témakör 3-4 versenyfeladat részletes megoldását ismerteti (lásd a tartalomjegyzéket). Ezt követi a Nemes Tihamér országos informatikai tanulmányi verseny (OITV), illetve az informatika országos középiskolai tanulmányi verseny (OKTV) programozás kategóriájában előforduló, hasonló típusú feladatok felsorolása.

A megoldások programozási nyelvtől függetlenül, mondatszerű leírással szerepelnek a példatárban.

A példatár szerves folytatását képezi a Programozási ismeretek, illetve a Programozási ismeretek haladóknak című tankönyveknek (Műszaki Kiadó, 2011, 2012). A megoldások megértése feltételezi, hogy az olvasó rendelkezik a tankönyvekben található, algoritmusokra és adatszerkezetekre vonatkozó ismeretekkel.

Mivel a versenyfeladatok nem igénylik, a megoldások általában nem használják fel az objektumorientált programozás módszereit, eszközeit (öröklődés, polimorfizmus stb.). Alkalmazzák viszont a modern programozási környezetek által nyújtott eszközöket (például a .NET, illetve a C++11 kollekcióit). Ilyen értelemben nincs szükség a Programozási ismeretek haladóknak tankönyv első fejezetének ismeretére. Célszerű azonban áttekinteni a Kollekciók alkalmazása a feladatmegoldásokban című összeállítást, amely a fenti webhelyen érhető el. Az olvasó ennek alapján gyakorolhatja a kollekciók felhasználását a programozási feladatokban.

A kötet adatai:

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2015

Terjedelem: 256 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789631646511
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu