PSZICHOANALÍZIS ÉS SPIRITIZMUS

-15%
PSZICHOANALÍZIS ÉS SPIRITIZMUS

Tudomány & ... sorozat

Szerző: Gyimesi Júlia

Typotex Kiadó, 2011

3 500 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 975 Ft
Kezdete: 2020.05.23   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A spiritizmust bátran lehet áltudománynak tekinteni, de tagadhatatlan, hogy komoly hatással volt a pszichológia fejlődésére. Sokak számára vonzónak tűnt a spiritizmus alaptétele, miszerint a testi halál után a lélek tovább él, és megfelelő technikák segítségével megidézhető. Másokat éppen a spiritiszta jelenségek leleplezésének vágya vezetett a spiritizmus tudományos tanulmányozásához.

 

Ám akár a cáfolat, akár az igazolás vágyával közelítettek a természetfelettinek tűnő jelenségekhez, a spiritizmus gyakorlata és kapcsolódó filozófiája hatást gyakorolt a psziché működését és lehetőségeit kutató gondolkodókra. Különösen meghatározónak bizonyult a pszichoanalízissel szimpatizálók és a pszichoanalitikusok között, mivel a kutatók leggyakrabban a tudatküszöb alatti lelki folyamatok és funkciók működését feltételezték a szokatlan megnyilvánulások háttérben.

 

Gyimesi Júlia 2011-ben szerzett doktori fokozatot a Pécsi Tudományegyetem Elméleti Pszichoanalízis Doktori Programjában. Jelenleg a Kodolányi János Főiskola Pszichológia Tanszékének adjunktusa.

A kötet adatai:
Formátum: B/5
Megjelenés éve: 2011
Terjedelem: 208 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-2795-71-3
Kiadó
Typotex Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu