STUDIA IN HONOREM LAJOS VÉKÁS

-5%
STUDIA IN HONOREM LAJOS VÉKÁS

Szerzők: Barta Judit; Barzó Tímea; Bán Chrysta; Boóc Ádám; Burián László; Csehi Zoltán; Csécsy György; Csizmazia Norbert; Darázs Lénárd; Deli Gergely; Faludi Gábor; Fazekas Judit; Fuglinszky Ádám; Gárdos Péter; Görög Márta; Hamza Gábor; Harmathy Attila; Kecskés László; Király Miklós; Kisfaludi András; Kiss György; Korinek László; Lamm Vanda; Lenkovics Barnabás; Lukácsi Péter; Miskolczi Bodnár Péter; Molnár Hella; Nochta Tibor; Papp Tekla; Sajó András; Sándor István; Sárközy Tamás; Sólyom László; Sulyok Tamás; Szeibert Orsolya; Szikora Veronika; Tőkey Balázs; Veress Emőd; Vörös Imre

Szerkesztők: Lamm Vanda; Sajó András

HVG-ORAC Kiadó, 2019

6 000 Ft
Akció: 5 700 Ft
Kezdete: 2019.12.31   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A hazai polgári és nemzetközi magánjogászok legjobbjai és a jogász akadémikusok összefogásával készült ünnepi kötettel köszöntötték a Szerzők 80. születésnapja alkalmából Vékás Lajos professzort, az új Polgári Törvénykönyv „atyját”. A kötetben közreadott tanulmányok szinte kivétel nélkül a civilisztika elméleti és gyakorlati kérdéseit tárgyalják, különös figyelmet fordítva az új Polgári Törvénykönyvnek a gyakorlatban való alkalmazására.

„Vannak emberek, akik már a jelenlétükkel is egyfajta derűt és nyugalmat sugároznak. Akik egy-egy szavukkal is oldani tudják a feszültséget olyan helyzetekben, amikor erre valóban a legnagyobb szükség van. Vékás Lajos számomra ilyen ember.

A jogtudóst általában száraz, törvényekben gondolkodó embernek képzeljük; nem várnánk azt a közvetlenséget, derűt, emberi érdeklődést, amit – meggyőződésem szerint – mindenki érez, ha a jogtudomány egyik legnagyobb hazai alakjával, Vékás Lajossal találkozik.

Az elmúlt másfél év eseményei a szokásosnál is több feladatot róttak rám. Ezt a sok felkészüléssel, egyeztetéssel és tárgyalással járó időszakot sokkal nehezebben éltem volna meg Vékás Lajos segítsége nélkül. Kiegyensúlyozottsága, higgadtsága, a jogtudós felkészültségét és a sokat tapasztalt ember bölcsességét egyaránt tükröző javaslatai gyakran jelentettek biztos kapaszkodót számomra.

Nem vagyok jártas a jogtudományban, de ha jogászokkal a polgári jogról beszélgettem, akkor egyértelművé vált, hogy Vékás Lajost tartják a téma legnagyobb magyar tudósának. Szakértelmét azzal is elismerték, hogy ő lehetett az új magyar Polgári Törvénykönyv Kodifikációs Főbizottságának vezetője.

E posztján pedig elévülhetetlen érdemeket szerzett az évekig tartó, hatalmas feladat teljesítésével.

Az erdélyi gyökereit budai polgárként is őrző iskolateremtő tanárnak, a fáradhatatlan tudományszervezőnek, a köztiszteletben álló akadémikusnak szép számmal voltak élete során hasonlóan nagy és nehéz megbízatásai. Ő azonban képes volt ezeket a tőle megszokott derűvel elvégezni. „Az egész életem egy hobbi!” – mondta egyszer, és megjegyezte, hogy szerencsésnek tartja magát, mert lényegében az egész felnőtt élete döntő részében azt csinálhatta, amihez a leginkább kedve volt.

Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a sok-sok tanítvánnyal, jogász kollégával, tisztelővel együtt mi, kutatótársak pedig azért mondhatjuk magunkat szerencsésnek, mert jó sorsunk keresztezte életutunkat az övével.

Isten éltesse!”

Budapest, 2019. szeptember

Lovász László

(a kötet előszava)

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: keménytáblás

Megjelenés éve: 2019

Terjedelem: 336 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu