TÁNCZOS. AZ UTOLSÓ SZÓ JOGÁN

-40%
TÁNCZOS. AZ UTOLSÓ SZÓ JOGÁN

Fókuszban a körmendi gyermekgyilkosság és a magyar igazságszolgáltatás

Szerző: Dr. Somos Zoltán

Kelly, 2007

2 980 Ft
Akció: 1 790 Ft
Kezdete: 2020.05.30   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

1. Ön szerint, ha valaki meggyilkol egy 11 éves kislányt, utána felmegy-e beszélgetni teljes nyugalomban ismerőséhez, aki semmi különöset nem lát rajta?

2. Ön szerint, ha valaki mélyreható sebet ejtve elvágja a sértett nyakát, nagy valószínűség szerint véres lesz-e a ruházata?

3. Ön szerint, ha valaki elkövet egy véres gyilkosságot, bemegy-e tanúskodni a rendőrségre ugyanabban a nadrágban, amit akkor viselt, anélkül, hogy azt legalább kimosta volna?

4. Ön szerint egy valódi gyilkos hajlandó-e önként jelentkezni hipnózis alatti meghallgatásra, valamint arra, hogy hazugságvizsgálat alá vessék?

5. Ön szerint, ha a rendőrség talál egy nem sokkal a gyilkosság előtt keletkezett, hallgatózásra utaló fülnyomot a sértetti lakás ajtajának külső felületén, az nagy valószínűséggel a gyilkostól származik-e?
6. Ön szerint elfogadható-e, ha a gyilkosság helyszínén egy lezárt lakásba, ahol még bűnjelek lefoglalása történik, a sértett hozzátartozói rendőri beleegyezéssel, de rendőri kíséret nélkül bemennek, és ott a helyszínt megváltoztató tevékenységet folytatnak?
7. Ön szerint helyes-e, ha egy mikronyomokkal szennyezett bűnjelet nem az előírásnak megfelelően - lepecsételve, leplombálva - szállítanak (például a gyilkosság elkövetésének helyszínén lefoglalt szőnyeget), hanem egyszerűen csak összehajtva, spárgával átkötve?
8. Ön szabadon engedné-e egy 11 éves kislány gyilkosát, miután beismerő vallomást tett, nem félve attól, hogy újabb gyilkosságot követ el, vagy hogy megszökik?
9. Ön szerint, ha egy rendőr bántalmazza a kihallgatott személyt, azt a későbbiekben elismeri-e a bíróság előtt?
10. Ön szerint helyes-e, ha az ügyben eljáró rendőröket annak kapcsán még az ügy jogerős befejezése előtt kitüntetik, előléptetik?
11. Ön szerint helyes-e, ha másodszor is ugyanaz a bíróság tárgyalja azt a bűnügyet, amely már előtte egyszer bűnösnek találta és elítélte a vádlottat?
12. Ön szerint tisztességes-e, ha a vádlottat képviselő ügyvéd - kérése ellenére - a tárgyalás előtt nem tekintheti meg a tett színhelyéről készített videofelvételt?
13. Ön szerint tisztességes-e, ha a vád szakértőjét meghallgatja a bíróság, de a védelemét nem?
+1. Ön szerint tisztességes-e, ha valaki az ellene indított büntetőügyben vádlotti vallomást kíván tenni és ezt a bíróság elutasítja?
Üdvözlöm ezt a könyvet, mely bátor kísérlet arra, hogy szembenézzen az ügy kapcsán felvetődött megannyi kérdéssel.

Nick Thorpe,
a BBC Kelet-Európáért felelős tudósítója

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-9667-38-9
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu