TÁNCZOS. AZ UTOLSÓ SZÓ JOGÁN

TÁNCZOS. AZ UTOLSÓ SZÓ JOGÁN

Fókuszban a körmendi gyermekgyilkosság és a magyar igazságszolgáltatás

Szerző: Dr. Somos Zoltán

Kelly, 2007

700 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Jó állapotú használt könyv.

 

1. Ön szerint, ha valaki meggyilkol egy 11 éves kislányt, utána felmegy-e beszélgetni teljes nyugalomban ismerőséhez, aki semmi különöset nem lát rajta?

2. Ön szerint, ha valaki mélyreható sebet ejtve elvágja a sértett nyakát, nagy valószínűség szerint véres lesz-e a ruházata?

3. Ön szerint, ha valaki elkövet egy véres gyilkosságot, bemegy-e tanúskodni a rendőrségre ugyanabban a nadrágban, amit akkor viselt, anélkül, hogy azt legalább kimosta volna?

4. Ön szerint egy valódi gyilkos hajlandó-e önként jelentkezni hipnózis alatti meghallgatásra, valamint arra, hogy hazugságvizsgálat alá vessék?

5. Ön szerint, ha a rendőrség talál egy nem sokkal a gyilkosság előtt keletkezett, hallgatózásra utaló fülnyomot a sértetti lakás ajtajának külső felületén, az nagy valószínűséggel a gyilkostól származik-e?
6. Ön szerint elfogadható-e, ha a gyilkosság helyszínén egy lezárt lakásba, ahol még bűnjelek lefoglalása történik, a sértett hozzátartozói rendőri beleegyezéssel, de rendőri kíséret nélkül bemennek, és ott a helyszínt megváltoztató tevékenységet folytatnak?
7. Ön szerint helyes-e, ha egy mikronyomokkal szennyezett bűnjelet nem az előírásnak megfelelően - lepecsételve, leplombálva - szállítanak (például a gyilkosság elkövetésének helyszínén lefoglalt szőnyeget), hanem egyszerűen csak összehajtva, spárgával átkötve?
8. Ön szabadon engedné-e egy 11 éves kislány gyilkosát, miután beismerő vallomást tett, nem félve attól, hogy újabb gyilkosságot követ el, vagy hogy megszökik?
9. Ön szerint, ha egy rendőr bántalmazza a kihallgatott személyt, azt a későbbiekben elismeri-e a bíróság előtt?
10. Ön szerint helyes-e, ha az ügyben eljáró rendőröket annak kapcsán még az ügy jogerős befejezése előtt kitüntetik, előléptetik?
11. Ön szerint helyes-e, ha másodszor is ugyanaz a bíróság tárgyalja azt a bűnügyet, amely már előtte egyszer bűnösnek találta és elítélte a vádlottat?
12. Ön szerint tisztességes-e, ha a vádlottat képviselő ügyvéd - kérése ellenére - a tárgyalás előtt nem tekintheti meg a tett színhelyéről készített videofelvételt?
13. Ön szerint tisztességes-e, ha a vád szakértőjét meghallgatja a bíróság, de a védelemét nem?
+1. Ön szerint tisztességes-e, ha valaki az ellene indított büntetőügyben vádlotti vallomást kíván tenni és ezt a bíróság elutasítja?
Üdvözlöm ezt a könyvet, mely bátor kísérlet arra, hogy szembenézzen az ügy kapcsán felvetődött megannyi kérdéssel.

Nick Thorpe,
a BBC Kelet-Európáért felelős tudósítója

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-9667-38-9
Kiadó
Kelly Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu