TANULMÁNYOK A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁS AKTUÁLIS KÉRDÉSEIRŐL

-50%
TANULMÁNYOK A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁS AKTUÁLIS KÉRDÉSEIRŐL

Szerkesztette: Cserny Ákos, Téglási András

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó Zrt., 2013

 

2 400 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

1 200 Ft
Kezdete: 2020.02.09   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának Közjogi Intézete 2012. november 29-én tudományos konferenciát rendezett „A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI” címmel. Jelen kiadvány a konferencián elhangzott előadások anyagát tartalmazza, amely a választási eljárás aktuális kérdéseinek széles spektrumát feldolgozó tanulmányok gyűjteménye, amely a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó gondozásában látott napvilágot.

 

A választási eljárásról szóló új törvény azért született, hogy felváltsa a közel másfél évtizede hatályban lévő 1997. évi C. törvényt. A tanulmánygyűjtemény megalkotásának fő motívuma hozzáférhetővé tenni a későbbi jogalkotás és tudományos kutatások számára a konferencián elhangzott előadásokat.

 

Az előadássorozat megismertet a választási regisztráció folyamatával itthon, illetve nemzetközi kitekintésként bepillantást nyerhetünk az Egyesült Államok és Franciaország választási folyamataiba egyaránt. Bemutatja a
2012. évi választási törvény irányait, a választási regisztráció ismérveit és annak a demokráciához fűződő viszonyát, ugyanakkor kitér arra is, hogy megelőzhető-e a választási csalás, mi a különbség állampolgár és választópolgár között francia szemmel.

A választáselmélet oldaláról több egyetemi oktatót, a választási praktikum területéről pedig az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, az Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság és az Országos Választási Bizottság vezetőit, magas körű képviselőit vonultatja fel a kötet szerzőként. Természetesen szerzőink soraiból nem hiányozhattak a politikai elemzőintézetek választási szakértői sem. A kiadvány tudományos és nemzetközi jellegét még autentikusabbá tette, hogy egy francia és egy egyesült államokbeli professzor is megosztotta nézetei a választások vonatkozásában.

Őszintén reméljük, hogy jelen kötettel hozzájárulunk a választási eljárási szabályozás új fordulatainak megértéséhez és az ezekkel összefüggő tudományos kutatások sikeréhez.

A kötet adatai:
Formátum: A/5
Kötés: puhakötés
Megjelenés éve: 2013
Terjedelem: 127 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-615-5305-03-0
Kiadó
Nemzeti Közszolgálati és Tankönyvkiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu