TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA - elfogyott

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA - elfogyott

Tallózó a táplálkozástudomány világában a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének összegyűjtött írásaiból

Szerkesztette: Kubányi Jolán MSc

SpringMed Kiadó, 2018

 

 

2 200 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 2004-ben indította útjára először „Táplálkozás és Tudomány” elnevezéssel, majd 2008-tól „Táplálkozási Akadémia” címmel havonta megjelenő, elektronikus hírlevelét azzal a célkitűzéssel, hogy hiteles forrásból, közérthető megfogalmazásban, táplálkozást érintő aktuális információkkal lássa el – elsősorban az újságírókat és rajtuk keresztül a hazai lakosságot –, és nem utolsó sorban a szakembereket. A most megjelenő könyvben az elmúlt öt év hírlevelei­ből állítottunk össze egy tematikus válogatást, melyet jó szívvel ajánlok minden táplálkozástudomány iránt érdeklődő figyelmébe.

Kubányi Jolán MSc (elnök Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége)

 

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Megjelenés éve: 2018

Terjedelem: 168 oldal

 

 

A tartalomból:

 

    Amit a „csodálatos ph-ról” tudni érdemes–A „lúgosítás” lehetséges előnyei és veszélyei

    Paleo-diéta (Dr.Lichthammer Adrienn)

    Böjt (Dr.Pálfi Erzsébet)

    Candida (Szalayné Kónya Zsuzsa)

    Étrend-kiegészítők (Tihanyi András)

    Belépés az egzotikus gyümölcsök birodalmába (Koszonits Rita)

    D-vitamin (Bartha Kinga, MSc)

    Álgabonák (Schmidt Judit)

    Fogyókúra- az éhség/jóllakottság érzet (Horváth Zoltánné, PhD)

    Húgysavcsökkentés diétával (Gyurcsánné Kondrát Ilona)

    Génmódosított élelmiszerek (Dr.Armbruszt Simon)

    A szív- és érrendszer védelméről (Györki Niké)

    A cöliákiáról és a gluténmentes étrendről (Dr.Pálfi Erzsébet)

    Olajos magvak (Szijártó Szandra, MSc)

    Hidratáció (Kiss-Tóth Bernadett)

    Laktózintolerancia (Dr.Pálfi Erzsébet)

    Koffein (Szűcs Zsuzsanna, MSc)

    Kókusz- és pálmazsír (Schmidt Judit)

    Halak (Szijártó Szandra, MSc)

    Táplálkozzunk okosan! (Szűcs Zsuzsanna, MSc)

    Változatos salátafélék (Shenker-Horváth Kinga)

    Elhízás-étrend-kiegészítők- energia-egyensúly (Vincze-Bíró Andrea, MSc)

    Lisztek (Szalayné Kónya Zsuzsa)

    Tea (Koszonits Rita)

    Szója (Vincze-Bíró Andrea, MSc)

    Tej és tejtermékek (Turcsák Katalin MSc)

    Fruktóz emésztési zavar (Dr.Pálfi Erzsébet)

    Élelmiszercímke-Íránytű az okos választáshoz (Szűcs Zsuzsanna, MSc)

    A táplálkozás és a genetika találkozása, avagy a nutrigenomika és a nutrigenetika tudománya (Shenker-Horváth Kinga)

    Édesítőszerek (Vincze-Bíró Andrea, MSc)

    Ősi gabonák (Schmidt Judit)

    Vesekőbetegség (Breitenbach Zita, MSc)

    Egészséges táplálkozás iskoláskorban (Szűcs Zsuzsanna, MSc)

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786155166693
Kiadó
SpringMed Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu