TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA II.

-20%
TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA II.

Tallózó a táplálkozástudomány világában, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének összegyűjtött írásaiból

Szerkesztette: Kubányi Jolán

SpringMed Kiadó, 2020

2 800 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 240 Ft
Kezdete: 2023.07.08   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) 2004-ben indította útjára először „Táplálkozás és Tudomány” elnevezéssel, majd 2008-tól „Táplálkozási Akadémia” címmel, havonta megjelenő elektronikus hírlevelét azzal a célkitűzéssel, hogy hiteles forrásból, közérthető megfogalmazásban, táplálkozást érintő aktuális információkkal lássa el elsősorban az egészségüggyel foglalkozó újságírókat és rajtuk keresztül a hazai lakosságot, valamint tájékoztassák a táplálkozástudomány iránt érdeklődőket.

A kiadvány első kötetében az elmúlt öt év hírleveleiből állítottunk össze egy tematikus válogatást, melyet a második k-tettel folytatunk.

Jó szívvel ajánlom e kötetet minden táplálkozástudomány iránt érdeklődő figyelmébe.

Kubányi Jolán MSc elnök

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

A kötet adatai:

Formátum: 142 x 197 mm

Megjelenés éve: 2020

Terjedelem: 208 oldal

Tartalom:

I rész: TUDATOS TÁPLÁKOZÁS

1. FENNTARTHATÓ TÁPLÁLKOZÁS HOLNAP ÉS MA, Szűcs Zsuzsanna, MSc

2. EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG SZUPERÉTELEKKEL?, Bartha Kinga, MSc

3. MEDITERRÁN ÉTREND, Shenker-Horváth Kinga, MSc

4. HIDRATÁCIÓ A CSALÁD MINDEN TAGJÁNAK, Szűcs Zsuzsanna, MSc

5. HOZZÁADOTT CUKROK, Vincze-Bíró Andrea, MSc

6. ENERGIAMENTES ÉDESÍTŐSZEREK, Bartha Kinga, MSc

7. A NAPI TEJ- ÉS TEJTERMÉKFOGYASZTÁS JELENTŐSÉGE AZ EGÉSZSÉGES ÉTRENDBEN, Bartha Kinga, MSc

8. A SOKOLDALÚ ANTIOXIDÁNSOK, Schmidt Judit

9. A ZSÍRSAVAK, Vincze-Bíró Andrea, MSc

10. HAL, A VIZEK AJÁNDÉKA, Veresné Dr. Bálint Márta, Dr. Lichthammer Adrienn, Polonkai Zsófia

II. rész: BABA- ÉS GYERMEKTÁPLÁLÁS

11. AZ ELSŐ 1000 NAP KRITIKUS IDŐSZAK A TÁPLÁLKOZÁS ÉS A KÉSŐBBI ÉLETMINŐSÉG KAPCSOLATÁBAN, Dr. Badacsonyiné Kassai Krisztina

12. AZ EGÉSZSÉGES NÖVEKEDÉS KONCEPCIÓJA – A JOBB JÖVŐT SZOLGÁLÓ TÁPLÁLKOZÁS, Dr. Badacsonyiné Kassai Krisztina

13. ISKOLAKEZDÉS, Vígné Sági Katalin

14. ÓVODÁSOK, KISISKOLÁSOK TÁPLÁLKOZÁSA, Kiss-Tóth Bernadett

III. rész:ÉTELINTOLERANCIÁK, ÉTELALLERGIÁK

15. TOJÁS- ÉS SZÓJAALLERGIA, Dr. Pálfi Erzsébet

16. A GLUTÉN, EGY SAJÁTOS TÁPLÁLÉKALLERGÉN, Hartmann Gabriella, MSc

IV. rész: DIABÉTESZ, PREDIABÉTESZ, ELHÍZÁS

17. INZULINREZISZTENCIA Gyurcsáné Kondrát Ilona

18. AZ ELHÍZÁS ÉTRENDI KEZELÉSE – ENERGIAMENTES ÉDESÍTŐSZEREK, Csengeri Lilla, MSc

V. rész: EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK

19. A PENÉSZ Bartha Kinga, MSc

20. AZ ECETEK SZÍNES VILÁGA Shenker-Horváth Kinga, MSc

21. TARTÓSÍTÁS – EGY CSIPETNYI ÍZ A JELENBŐL A JÖVŐRE Bartha Kinga, MSc

22. FŰSZEREK Vincze-Bíró Andrea, MSc

23. SÜTŐOLAJOK A KONYHÁBAN Schmidt Judit

24. AZ ANTIBIOTIKUMREZISZTENCIA VISSZASZORÍTÁSÁNAK GYAKORLATI MEGVALÓSÍTÁSA Dr. Pálfi Erzsébet

25. A KRÓM Bartha Kinga, MSc

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Kiadó
SpringMed Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu