TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK 50 ÉV FELETTIEKNEK

-20%
TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK 50 ÉV FELETTIEKNEK

Szerzők: Veresné Dr. Bálint Márta, Horváth Judit, Dr. Lichthammer Adrienn

SpringMed Kiadó, 2019

3 980 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 185 Ft
Kezdete: 2025.01.25   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az idősödés természetes folyamat, melyet szerencsés esetben mind hosszabb ideig megtapasztalhatunk. Az egészség megtartása pedig a legfontosabb dolog ahhoz, hogy az időskor miatt ne váljunk kiszolgáltatottá, és az életet mindvégig élvezhessük. Érdemes ezért megérteni, mi történik szervezetünkben, és végiggondolni, mit tehetünk magunkért.

Az életkorból adódóan azonban különböző táplálkozási problémák jelentkeznek.

• A hibás étkezési szokások esetleg már rögzültek, jobban ragaszkodnak a hagyományokhoz.

• A lakosság többségéhez hasonlóan táplálkozási ismereteik nem megfelelőek.

• Nincsenek tisztában a természetes élettani változásokkal, így azokhoz nem alkalmazkodnak.

• Gyakran beteg, gyógyszert szed, mely szintén befolyásolhatja az étvágyat.

A megfelelő táplálkozás késlelteti az öregedést, egészségmegőrző hatású, és a már kialakult betegség tüneteit is enyhíti.

A táplálkozásszakértők könyve ehhez nyújt segítséget. Ajánljuk a könyvet azoknak az 50 év felettieknek, akik tudatosan próbálják az egészségüket megőrizni és ehhez szívesen olvasnak megfelelő irodalmat. A könyvben színes melléklet tartalmazza a receptekhez készült ételfotókat.

 

A kötet adatai:

Kötés: puhafedeles

Megjelenés éve: 2019

Terjedelem: 268 oldal

 

Tartalomjegyzék:

A könyvben szereplő receptek és érdekességek jegyzéke

Ajánlás (Zentai Andrea, MSc)

Beköszöntő (Dr . Jászberényi József) Szerzői előszó

 

I. Az időskorról

A népesség jellemzői

Ki számít öregnek

Táplálkozási problémák időskorban

Élettani változások

A tápláltsági állapot jellemzői

 

II. Étrendi ajánlások

Tápanyagszükséglet és az étrend jellemzői

Felhasználható nyersanyagok

Konyhatechnológiai lehetőségek

Gyakorlati tanácsok

 

III. Táplálkozásfüggő betegségekről röviden

Székrekedés (obstipáció)

Tejcukor-érzékenység (laktózintolerancia)

Elhízás, túlsúly (obesitás)

Cukorbetegség (diabétesz)

Szív- és keringési betegségek (kardiovaszkuláris betegségek)

Csontritkulás (oszteoporózis)

Gyógyszerszedés

 

IV. Korszerű és finom receptek

Receptek jegyzéke

1 . Szendvicskrémek

2 . Gyors reggelik

3 . Előételek, vendégvárók

4 . Levesek

5 . Húsos ételek

6 . Egytálételek

7 . Húsmentes ételek

8 . Desszertek, sós és édes sütemények

 

V. Hiedelmek, tévhitek (igaz – nem igaz)

 

VI. Hasznos információk

A könyv szerzői, lektora és támogatói

Felhasznált irodalom

A SpringMed Kiadó könyvajánlója

 

VII.SZÍNES MELLÉKLET

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789639456532
Kiadó
SpringMed Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu