„Vajon gondolt már arra, hogy a gyomorégését vagy az ebéd utáni álmosságát csupán a táplálkozása megváltoztatásával megszüntetheti? Vagy csak szeretné a betegségeket elkerülni, netán gyógyszerek nélkül leélni az életét? Vagy fogyni szeretne visszahízás nélkül és anélkül, hogy állandóan koplalna? Esetleg észrevette, hogy allergiás a lisztre, a tejre, rossz hatással van Önre a cukor? Úgysem lehet minden, a szervezetünkre káros hatást kivédeni, de legalább ezzel a táplálkozással valamennyit segíthetünk magunkon.”
A magyar szerző több mint 300 éve él Olaszországban, családtagjai és önmaga is évek óta tej-, cukor- és lisztmentes táplálkozást követ. Hitelesen és érthető módon segíti könyvével azokat, akik rettegnek az életmódváltástól, nem hiszik el, hogy nekik is sikerülhet megszabadulni az ételek okozta bajoktól, elhízástól és annak minden súlyos következményétől. Ajánljuk e könyvet azoknak, akik szeretnék valahol elkezdeni a paleo diétára való áttérést, de nem tudják pontosan, mit kell beszerezni hozzá, hogyan kell élvezetessé tenni, és miként kell a régi berögződéseket levetkőzni. A gyakorlati tanácsok mellett számos ételreceptet és színes ételfotót is találhat a könyvben.
A kötet adatai:
Formátum: A/5
Kötés: puhatáblás
Megjelenés éve: 2015
Terjedelem: 112 oldal
Tartalomjegyzék:
Ajánlás
Köszönetnyilvánítás
Előszó
I.Alapkérdések és válaszok
Miért így táplálkozom?
A paleo drága?
Gluténmentes étkezés?
Nem ehetek semmit?!
Miért akarsz áttérni a paleóra?
Gyorsan felszívódó szénhidrát!
Melyek az ún. nyugati típusú betegségek?
Milyen húst?
És ha étterembe/vendégségbe megyek?
Étrend-kiegészítők? Vitaminok?
Ételek sűrítése
Milyen zsírokat használjunk?
Kenyérfélék
Egészség vagy betegség? Semmit nem ehetek?!
II. Milyen alapanyagok találhatók egy paleokonyhában?
Milyen alapanyagok találhatók egy paleokonyhában?
Az éléskamránkban nincs/ne tartsunk
Az éléskamránkban van/legyen
Mélyfagyasztott zöldség vagy gyümölcs lehet?
Alkalmanként ehető/iható?
Fűszerek?
Édesítőszerek
Édesség?
Egyéb tanácsok, ötletek
Testápolási ötletek
Milyen eszközök és gépek szükségesek egy palokonyhában?
A címkén szereplő összetevők értelmezése
Az E-számokról
III. Gyakorlati rész kezdő paleósoknak
Hogyan használjuk a recepteket?
1.Kellékreceptek, alapanyagok
Paleokenyér magokból
Majonéz
Kemény tojás
Kókusztej
Mandulatej
Ghee (ghí, gí vagy tisztított vaj)
2.Reggelik
Sós reggelik
Édes reggelik
3.Saláták
4.Egyszerű pástétomok
5.Italok
Étkezés ebédidőben, vacsorára
6.Levesek
7.Főételek
Húsételek
Köretek, főzelékek
Rakott zöldségek
8.Édességek
Egyhetes menüajánlat
IV.Hasznos információk
Hasznos címek, linkek
A SpringMed Kiadó könyvajánlója
Jegyzetek