UNIÓS ÉS MAGYAR VERSENYJOG

-10%
UNIÓS ÉS MAGYAR VERSENYJOG

Harmadik, átdolgozott és kibővített kiadás

A kézirat lezárásának dátuma: 2020. október 16.

Szerző: Tóth Tihamér

Wolters Kluwer Kiadó, 2020

10 490 Ft
Akció: 9 440 Ft
Kezdete: 2021.01.30   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az Európai Unió versenyjoga c. könyv harmadik, átdolgozott és kibővített kiadásában egyrészt frissítettem az elmúlt hét év jogalkotási és jogalkalmazási fejleményeivel a meglevő anyagot, másrészt az egyes fejezetekhez magyar versenyjogi kitekintést is írtam. A megújult könyv így most már nem csak az európai, hanem a magyar versenyjog alapjainak bemutatását is célul tűzte. A szöveg nagy része továbbra is az uniós jog bemutatására koncentrál, mivel úgy gondolom, hogy a magyar versenyjog legfontosabb intézményei jellemzően ezt a mintát követik. Azzal a néhány, elsősorban eljárási, intézményi természetű kérdésnél, ahol külön magyar út azonosítható, természetesen kiemeleten foglalkoztam. Annak érdekében, hogy a végtermék még „forgatható” méretű legyen, elsősorban az állami versenyjogi és kisebb részben az eljárásjogi részeket rövidebbre kellett fognom.

 

1995-ben, első, akkor még „közösségi” versenyjogi tankönyvem megírásakor nehézséget jelentett a versenyjog újszerűsége, a gyakorlati tapasztalat és az oktatói élmények hiánya. Az elmúlt években a versenyjog is ismertebbé vált Magyarországon, és magam is számos előadáson, nappali és posztgraduális képzés során erősíthettem tudásomat, nem is szólva a Gazdasági Versenyhivatalnál töltött évek, majd az utóbbi tíz év Réczicza White & Case, majd Dentons Réczicza ügyvédi irodához kapcsolódó ügyvédi gyakorlat hozadékáról. Remélem, hogy sikerült a könyvben minden olyan témát olyan módon feldolgozni, hogy a könyvet elégedetten lapozgathatják mind a gyakorló jogászok, mind a magasabb szinten versenyjogi tanulmányokat folytató egyetemi hallgatók.

 

Mivel az uniós jog vázára építettem az írásomat, nem foglalkozom a tisztességtelen piaci magatartás és a tisztességtelene kereskedelmi gyakorlatok tilalmával kapcsolatos szabályokkal. A Wolters Kluwer által kiadott versenyjogi könyvem sajátossága abban áll, hogy a versenyjog egészéről igyekszem átfogó képet adni, mind uniós, mind magyar, illetve mind a vállalati, mind a tagállami szabályokat felölelve, nagy hangsúlyt fektetve a normatív szabályok mögött meghúzódó közgazdasági, versenypolitikai kérdésekre. (Tóth Tihamér)

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2020

Terjedelem: 950 oldal

 

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789632959481
Kiadó
Wolters Kluwer
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu