VÁLLALATI PÉNZÜGYEK FELADATGYŰJTEMÉNY

-10%
VÁLLALATI PÉNZÜGYEK FELADATGYŰJTEMÉNY

Szerzők: Csoma Róbert, dr. Gyulai László, dr. Nagy Gyula, Percze Szabolcs, Pócs Gábor, Rékasi Róbert, Tomsits Anikó, Urbanics Roxána

Saldo Kiadó, 2016

 

 

3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2018.08.18   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A példatárat a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Pénzügy Intézeti Tanszékének munkatársai írták. A vállalati pénzügyek feladatgyűjtemény egyes témakörei három egymásra épülő részre tagolódnak.

 

Az első rész az adott témakörhöz tartozó bemutató példák segítségével, azok részletes megoldásával, a hozzájuk fűzött magyarázatokkal ismerteti meg az Olvasót.

A következő rész számos feladatot kínál az önálló tanulásra, gyakorlásra, valamint a megszerzett tudás ellenőrzésére.

A harmadik részben megtalálható ezeknek a feladatoknak a megoldása és a végeredménye.

 

A Budapesti Gazdasági Egyetemen a pénzügy és számvitel, illetve gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatók a vállalati pénzügyeket két szemeszterben tanulják.

 

A Vállalati pénzügyek I. tárgy a vállalkozások pénzügyi döntéseinek legfontosabb kérdéseivel, és az ezek megalapozását szolgáló számításokkal foglalkozik. A hallgatók megismerik a pénz időértékének fogalmát, a speciális pénzáramok, valamint a kötvények és a részvények árazását. A vállalatok beruházásaival kapcsolatos fogalmak és a beruházási javaslatok pénzügyi értékelése során alkalmazott döntési módszerek bemutatása mellett a tárgy foglalkozik a vállalati tőkeköltség fogalmával, és az ennek nagyságát befolyásoló tényezőkkel, valamint a forgótőke menedzsment alapjaival.

 

A Vállalati pénzügyek II. tantárgy ráépül a megszerzett ismeretekre, elmélyíti, és újabb témakörökkel gazdagítja azokat. Tematikájának részét képezik a kötvények és részvények alapvető hozammutatói, a pénzügyi döntések különféle kockázatainak értelmezése, a portfólió-elmélet alapjai, a tőkepiaci árfolyamok modellje, a beruházások kockázata, a vállalati tőkeszerkezet, a finanszírozási döntések jellemzői, valamint a pénzügyi tervezés alapvető elemei.

 

A példatárban VÁP1, illetve VÁP2 elnevezés jelöli, hogy az egyes feladatok melyik tantárgyhoz köthetők.

 

A példatár tartalmaz egy képletgyűjteményt, amely összhangban van a feladatmegoldás során alkalmazott jelölésekkel, és jól használható a vállalati pénzügyi számításokhoz.

 

A feladatgyűjtemény végén szereplő jelen- és jövőérték táblázatok adatai három tizedes jegyre vannak kerekítve, de megtalálhatók benne azok a képletek, amelyek segítségével a tényezők tetszőleges kamatláb és periódus értékekre kiszámolhatók.

 

A feladatgyűjtemény Illés Ivánné: Vállalkozások pénzügyi alapjai (SALDO, 2009), valamint Illés Ivánné, Gyulai László, Lauf László: Vállalkozásfinanszírozás alapjai (SALDO, 2013) tankönyvek témaköreit öleli fel.

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: ragasztókötött

Megjelenés éve: 2016

Terjedelem: 352 oldal

 

Tartalomból:

 

Mutatószámok

 

Pénz időértéke

 

Kötvények értékelése

 

Részvények értékelése

 

Beruházások, beruházások kockázata

 

Tőkeáttétel

 

Kockázat és portfólió

 

Tőkeszerkezet, tőkeköltség

 

Forgótőkemenedzsment

 

Pénzügyi tervezés

 

Képletek és táblázatok

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Kiadó
Saldo Kiadó
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu