VALÓS ANALÍZIS I.

-15%
VALÓS ANALÍZIS I.

Szerzők: Laczkovich Miklós, T. Sós Vera

Typotex Kiadó, 2012

 

 

5 500 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

4 675 Ft
Kezdete: 2021.01.27   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A valós analízis, mint a matematika egyik leggazdagabb fejezete sokféle interpretációban tárgyalható, sokszor a gyakorlati alkalmazások miatt, kevésbé elmélyült tárgyalásban. Ez esetben azonban a precíz, megalapozó szemléletmódban értheti meg az elmélyült tudásra kész diák a témakört. Elsősorban tehát matematikus és matematika tanár szakosok számára ajánlott.

 

A bevezető fejezetek a szilárd megalapozáshoz szükséges logikai, halmazelméleti, és a valós számokról való összefoglalók. Ezt követően kerül sor az analízis centrális fogalmainak, a határérték, a folytonosság a sorozatok és sorok, valamint a differenciál-  és integrálszámítás tárgyalására. A többváltozós analízist és a hozzákapcsolódó fejezeteket a második kötet tárgyalja.

 

A klasszikus témakör mintegy 300 év alatt letisztult tárgyalásmódja a szemléletes, fokozatos, a problémafelvetésekből való építkezés: a definíciók és tételek tényleges megértésének körültekintő megalapozása.  Ezt a szemléletmódot érvényesíti a mintegy 500 kitűzött feladat, melyek elsősorban a fogalmakat, a tételeket körüljáró kérdések, nem a szokásos gyakorló típusfeladatok. Úgy is fogalmazható: az Analízis lehető leganalitikusabb bevezetése; tanulmányozása  nemzetközileg elismert tudás biztosítéka lehet.

 

Jelen kiadás a szerzők 2006-ban megjelent, Analízis című könyvének javított bővített kiadása.

 

Az akadémikus szerzőpáros a nemzetközileg ismert hazai matematikai iskola legkiválóbb képviselői. Könyvük több évtizedes oktatói munka letisztult összegzése.

Laczkovich Miklós egyetemi tanár, az MTA rendes tagja, nevéhez fűződik a Tarski sejtés, a kör új négyszögesítési problémájának megoldása.

T. Sós Vera, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja. Nevéhez számos tétel fűződik.

A kötet adatai:
Formátum: B/5
Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 591 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-2797-32-8
Kiadó
Typotex Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu