A SZERETET CIVILIZÁCIÓJÁÉRT. TÁRSADALOMPOLITIKA – SZOCIÁLPOLITIKA – CSALÁDPOLITIKA ÉS A KERESZTÉNY TÁRSADALOMETIKA

-20%
A SZERETET CIVILIZÁCIÓJÁÉRT. TÁRSADALOMPOLITIKA – SZOCIÁLPOLITIKA – CSALÁDPOLITIKA ÉS A KERESZTÉNY TÁRSADALOMETIKA

Szerző: Farkas Péter

L’Harmattan Kiadó, 2012

4 500 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 600 Ft
Kezdete: 2020.09.06   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az ember társas és társadalmi lény, azaz közösségben és társadalomban él és érvényesül. Az egyének, családok, közösségek és rétegek helyzete között jelentős különbségek, társadalmi egyenlőtlenségek mutatkoznak. A történelem folyamán a társadalmi egyenlőtlenségek növekedtek. Különösen kiéleződtek korunkban, a globalizáció világában.

 

A magyar társadalom az elmúlt 20-25 év vitái következtében identitás és lelkiismereti válsággal küzd. A rossz lelkiállapot következtében enyészik a társadalmi tőke, az európai átlagnál is kevesebb a gyerek, több az alkoholista, rövidebb az átlagéletkor és rosszabb a közhangulat. A túlpártosodott országra jellemző az éles szembenállás, a szekértábormentalitás. Problémáinkra válaszokat kell keresni és találni. Ez a tudomány feladata.

 

A kötet a társadalom-, szociál- és családpolitika témaköreit szeretné megismertetni az olvasóval a keresztény társadalometika szemszögéből. A családok védelme, a közösségek támogatása és a szociális biztonság szolgálata több megközelítésben kibontható. A szerző mindezek legfőbb biztosítékát a keresztény társadalmi tanítás értékrendjében és az

ökoszociális piacgazdaság paradigmájában látja. Ennek révén véli elkerülhetőnek a túlzó individualizmus és a szélsőséges kollektivizmus szellemi csapdáit.

 

Az elmúlt 75 évben ilyen szemléletű feldolgozása e szakterületnek átfogóan nem született. Ez a kötet az első ilyen megközelítésű munka, amely egyszerre kívánja szolgálni a felsőoktatás céljait és tájékoztatni az érdeklődő és igényes olvasóközönséget.

 

A szerző szociológus, politológus, humánökológus, katekéta és tanár. A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet családpolitikai igazgatója és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szociológiai Intézet óraadó tanára.

 

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 525 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-236-591-6
Kiadó
L'Harmattan
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu