A cukorbetegség két fő típusa közül a felnőttkori ún. 2. típusú diabétesz a lakosság több, mint 1o%-át érinti. Mivel gyermekkorban ritkább, ezért a számot úgy kell érteni, hogy a felnőttek közül minden 6.-7. személynél kialakulhat a betegség. A cukorbetegségre ugyanis nagy mértékben hajlamosítanak a genetikai adottságokon túl, az elhízás, a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozási szokások.
A kiadvány összegzi a cukorbeteg diéta alapjait, mely a mai felfogások szerint nem a diabetikus készítményektől lesz diéta, hanem az ételek összetevőinek gondos megválogatásától, - figyelve arra, hogy az étrend minél több zöldséget, gyümölcsöt, rostot, és alacsony glikémiás indexű ételeket tartalmazzon.
A diéta tehát nem csak a cukorbetegeknek fontos, hanem minden elhízásra hajlamos, vagy mozgásszegény életmódod folytató egyénnek, mivel ezzel ki tudja védeni a cukorbetegség- és szövődményei kialakulásának kockázatát.
Tartalomból:
A cukorbetegség diétás kezelése
Amit a tápanyagokról és élelmiszerekről tudni kell
Általános étrend-összeállítási és táplálkozási javaslatok
Étrendi ötletek
Receptek (13 darab)
A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 40 oldal