A SZERZŐI JOGI ÁGAZATOK GAZDASÁGI SÚLYA MAGYARORSZÁGON 3.

A SZERZŐI JOGI ÁGAZATOK GAZDASÁGI SÚLYA MAGYARORSZÁGON 3.

A kézirat lezárva: 2012. február 28.

Szerzők: Simon Dorottya, dr. Pusztaszeri Katalin, dr. Tarr Péter

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, 2012

 

 

4 000 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Hogyan definiálhatók egy ország kreatív iparágai, és mérhető-e teljesítményük? Hányan dolgoznak a szerzői jogi szektorokban? Hogyan alakult nemzetgazdasági súlyuk a pénzügyi válság és az azt követő gazdasági recesszió következtében? Melyek a legfontosabb szerzői jogi ágazatok fejlődési irányai?

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala immáron harmadik alkalommal végzi el a magyar kreatív szektorok nemzetgazdasági súlyát számszerűsítő vizsgálatot. Jelen felmérés a 2009. tárgyévi statisztikai adatok feldolgozásával készült a Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, WIPO) által kialakított módszertan alapján.

 

Az egységes metodika lehetővé teszi mind a korábbi magyarországi, mind pedig a nemzetközi eredményekkel történő összehasonlítást. A legfrissebb eredmények megerősítik a szerzői jogi ágazatok kiemelt szerepét a magyar nemzetgazdaságban. A kedvezőtlen gazdasági folyamatok ugyan nem maradtak nyom nélkül a kreatív ágazatok teljesítményében sem, ám úgy tűnik, ezek az iparágak összességében képesek ellenállni a válság okozta negatív hatásoknak.

 

A kötet adatai:
Kötés: puhakötés
Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 83 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789639157699
Kiadó
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu