A NAGY LONDONI TŰZVÉSZ

-20%
A NAGY LONDONI TŰZVÉSZ

Szerző: Jaques Roubaud

Fordította: Szigeti Csaba

L’Harmattan Kiadó, 2008

2 900 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 320 Ft
Kezdete: 2020.09.06   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Jaques Roubaud A nagy londoni tűzvész című regénye az elmúlt fél évszázad nagy irodalmi vállalkozásainak egyike. Kivételes kortárs önarckép; gazdag, vibráló, változatos és szisztematikusan enigmatikus szöveg.

"Magamat annak a vállalkozásnak szentelem, hogy megsemmisítsem a memóriámat - ad magyarázatot a mű címének rejtélyére -, felgyújtottam azt, és faszénné vált törmelékével írtam tele a papírt."

 

A szerző a kortárs francia irodalom egyik kimagasló alakja, költő és matematikus, szépíró, irodalomtörténész és kritikus egy személyben. A hatvanas évek végén, Raymond Queneau ajánlására, csatlakozik az európai irodalom egyik legérdekesebb irodalmi csoportjához, az OuLiPo-hoz. A kísérleti irodalmi szemináriumként is meghatározható szerveződés neve mozaikszó, az Ouvroir de Littérature Potentielle kifejezésből ered, mely szó szerinti fordításban azt jelenti, hogy A Lehetségek Irodalom Műhelyei. A hatvanas években alapított és ma is működő társaság tagja többek között Raymond Queneau, Marcel Duchamp, Italo Calvino, Ian Monk, Paul Fournel, George Perec.

A nagy londoni tűzvész című regény a Nagy Londoni Tűzvész című regény helyét foglalja el, melyet az író megalkotni szándékozott, de ifjú felesége halála miatt cserbenhagyott. Megható, felbőszítő, kápráztató és kihívó hipertextuális kísérlet.

 

 

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2008
Terjedelem: 308 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-236-088-1
Kiadó
L'Harmattan
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu