VIGYÁZAT, JÖNNEK A TÖRÖKÖK! MEDDIG TERJEDNEK ÉS EGYÁLTALÁN VANNAK-E AZ EURÓPAI UNIÓNAK HATÁRAI?

-20%
VIGYÁZAT, JÖNNEK A TÖRÖKÖK! MEDDIG TERJEDNEK ÉS EGYÁLTALÁN VANNAK-E AZ EURÓPAI UNIÓNAK HATÁRAI?

Szerző: Bárdos-Féltoronyi Miklós

L’Harmattan Kiadó, 2012

2 000 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

1 600 Ft
Kezdete: 2020.09.06   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az 1990-es évek óta, akárcsak a „törökvész” idejében, újra és újra rákérdeznek: jönnek-e a törökök, a muzulmánok? Vagyis: csatlakozik-e Törökország az Európai Unióhoz, illetve ez utóbbi szempontjából: kibővül-e az EU Törökországgal? A feladvány nem ilyen egyszerű. Hiszen nemcsak Törökország, hanem más országok is a sorukra várnak: például a nyugat-balkáni államok, Ukrajna vagy Fehéroroszország, sőt vannak, akik Izraelt és Marokkót is idesorolják. Végeredményben, kérdezhetnénk, hol a vége vagy a határa Európának? A hamarosan bekerülő Horvátországgal és Izlanddal az EU 29 tagú lesz. Melyik lesz vajon a 30. tagország, és melyek követhetik?

 

Az alábbi írás mindenekelőtt e két utóbbi kérdésre keres választ. De a válasz nem egyszerű, hanem igazi geopolitikai fejtörő. Legalább három módon kell megvilágítani a problémakört. Egyrészt az EU oldaláról, „belső és külső nézetből”, vagyis EU-s határokon belülről és kívülről. Másrészt ugyanezt kell megtennünk Törökország és a többi pályázó állam vonatkozásában is. Harmadsorban az egész esetleges csatlakozási, illetve bővülési folyamatot a világszintű történések keretébe kell helyezni.

 

Gondolatmenetem geopolitikai és nem jogi jellegű. Tehát nem a szokásos szakterületi gondolkodást helyezem előtérbe, még ha az magától érthetően fontos is. Célom egy átfogó tudományos ítélet lehetőségeinek kibányászása. Meggyőződésem, hogy csak ennek alapján juthatunk el a végkövetkeztetéshez.

 

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 168 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-236-567-1
Kiadó
L'Harmattan
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu