VAJDASÁG

-15%
VAJDASÁG

Szerkesztette: Nagy Imre

Dialóg Campus Kiadó, 2007

5 980 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

5 085 Ft
Kezdete: 2022.08.20   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központjának sorozata a Kárpát-medence régióinak évezred eleji helyzetét, térbeli folyamatait elemzi.

 

E kötet azt a térszerkezeti egységet mutatja be, amelyik különleges szerepet tölt be már csak történelmi múltjánál, sajátos fejlődési pályájánál fogva is a Kárpát-medencében. A Vajdaság volt ugyanis e tájon az egyik olyan területi-politikai egység, amelyik hosszabb-rövidebb ideig "régióként" működött. A mai Vajdaság három történelmi régióból (Bácska, Bánság-Bánát és Szerémség) jött létre.

 

A kötet megírásában közreműködtek az Újvidéki Egyetem Földrajzi Intézete, a szabadkai Közgazdaság-tudományi Kar oktatói, illetve a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia Földrajztudományi Kutatóintézetének munkatársai.

A kötet Szerbia földrajzi és regionális sajátosságainak bemutatásával kezdődik, tekintettel arra, hogy a tartomány helyét így is érzékeltetni kívántuk. Ezen kívül először kíséreltünk meg körzeti és ágazati szintű regionális összehasonlítást alkalmazni a Vajdaság területén, így tárva fel a tartományon belüli fejlődési különbségeket.

Az MTA RKK kutatásai között kiemelkedő helyet foglalnak el a határ menti területeknek és a határon átnyúló kapcsolatoknak, valamint a Kárpát-medencének, mint európai nagyrégiónak a kutatása. Ezért a Vajdaság-kötet részét alkotja a Kárpát-medence egyes régiói sokoldalú bemutatásának, feltárva a tartomány regionális sajátosságait az új évezred első évtizedében.

A kötet alapja lehet további mikroregionális kutatásoknak, és segítséget nyújthat a szomszédos határrégiók számára az együttműködés megalapozásához vagy kiszélesítéséhez, hiszen a megszokott szűk keresztmetszetű ágazati leíráson túl olyan új szempontú ismeretanyagot tár fel, amely tartalmazza a Vajdaság területfejlesztésének irányvonalait is.

A kötet adatai:
Formátum: B/5
Kötés: keménytáblás
Kiadási év: 2007
Terjedelem: 575 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-905-282-6
Kiadó
Dialóg Campus
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu