ÉRTÉKPAPÍR-PIACOK GYAKORLATI ISMERETEI T06/2009

-5%
ÉRTÉKPAPÍR-PIACOK GYAKORLATI ISMERETEI T06/2009

Szerző: Dr. Sági Judit

Saldo Kiadó, 2010

 

3 800 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 610 Ft
Kezdete: 2023.03.04   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az I. rész bevezeti, hogy napjaink befektetési környezete milyen hatással bír a magán- és intézményi befektetők döntéseire, a befektetési szolgáltatók működésére, valamint a tőzsdei kereskedésre.

A II. részben a tételes értékpapír-jog keretein belül az egyes értékpapírok kibocsátásával és forgalmazásával kapcsolatos ismeretek összegző leírása és szemléltetése olvasható. A III. rész célja, hogy bemutassa a tőzsdére kerülés és a tőzsdei forgalmazás mikéntjét, utalva a vonatkozó tőzsdei szabályzatokra és ezek alkalmazására.

 

A jegyzet IV. része betekintést nyújt a befektetés-elemzés alkalmazott módszertanába, külön vizsgálva a kötvények és a részvények tartását. A befektetéseken elért hozam értékeléséhez mind az egyszerűbb hozamszámítási, mind az összetettebb opciós modellekre épülő stratégiák kiemelésre kerültek.

Az egyes fejezetek végén szereplő ajánlott szakirodalom segítséget nyújt ahhoz, hogy az olvasó megfelelő tájékozottságra tegyen szert az értékpapír-piacok ismeretanyagában, egyúttal érzékeltetve azt is, hogy a jegyzet a teljesség igénye nélkül mintegy betekintést nyújt az értékpapír-alapú befektetések területére. Ugyancsak az egyes fejezetek végén megadott kérdések lehetővé teszik a tananyag elsajátítója számára, hogy ismereteit, azok tartalmát részletességét, saját maga ellenőrizze. A jegyzetben szereplő ábrák, táblázatok és példák segítik az olvasót a tárgyalt ismeretanyag jobb megértésében.

 

A kötet adatai:
Méret: B/5
Kötés: ragasztókötött
Megjelenés éve: 2010
Terjedelem: 258 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789636383237
Kiadó
Saldo Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu