INFORMÁCIÓ, ADAT, INTELLIGENCIA

-5%
INFORMÁCIÓ, ADAT, INTELLIGENCIA

Szerzők: Dr. Gubán Ákos, Dr. Gubán Miklós, Dr. Hua Nam Son       

Saldo Kiadó, 2012

 

 

4 100 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 895 Ft
Kezdete: 2023.03.04   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A szerzők elsődleges célja az volt, hogy a gazdaságinformatikus képzésben résztvevő Olvasó már egy jó informatikai tudás birtokában, olyan ismereteket szerezzenek, amelyek a gazdasági informatika területéhez kapcsolódnak. A mű hiánypótló abból a szempontból, hogy bevezető jelleggel és széles kitekintéssel próbálja az informatika szinte megfoghatatlanul széles területét bemutatni.

 

1. A könyv első fejezete a gazdaságinformatika és alkalmazása témakört dolgozza fel, ebben megismerkedhet az olvasó a fontosabb gazdasági, üzleti alkalmazásokkal és háttereikkel.

2. A második fejezetben a számítástudomány területe kerül feldolgozásra: halmazelméleti, logikai, és valószínűségszámítási alapfogalmak, formális nyelvek. A fejezet végén egy kis programozási ismeretet kapott helyet.

3. Az adatbázis kezelés fejezet áttekintést nyújt az adatok kezelésének fejlődésére, az adatok szervezésének elméletéről. Megmutatja, hogyan lehet egy gazdasági rendszerhez egy megfelelő minőségű és jól használható adatbázist készíteni. Példát szerepelnek – MS-Access eszköz segítségével – az adatbázis szervezésre. A fejezetben áttekintésre kerültek az adatbázisok racionalizálásának elméleti módszereit, az adatbányászat, adattárház szolgáltatás is.

4. A negyedik, mesterséges intelligencia fejezetben az 1990-es években megjelent ágens szemléleten keresztül vizsgálják meg a szerzők a kereső ágenseket, a logikai ágenseket és megismerkedhet az Olvasó a gépi tanulás módszereivel. A könyv egy kis robotika ízelítővel zárul.

 

A kiadványt ajánljuk a Gazdasági informatika alapjai tárgyhoz, mely megalapozza a BGF gazdasági képzésén belül a Pénzügyi és számviteli informatikát, illetve a Vállalati informatika tárgyat. A Számítástudomány, Mesterséges intelligencia, illetve Adatbázis ismeretek fejezetek a Gazdaságinformatikus alapképzéshez nyújtanak segédeszközöket, de a közgazdász hallgatók számára is tartalmaznak hasznos és jól felhasználható tudásanyagot, ezért a megfogalmazások, példák olyanok, hogy a témakörök komolyabb előképzettség nélkül is megérthetők.

 

A kötet adatai:
Formátum: A/4
Kötés: ragasztókötött
Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 476 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789636384371
Kiadó
Saldo Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu