DIÉTÁS TANÁCSOK TEJCUKORÉRZÉKENYEKNEK

-20%
DIÉTÁS TANÁCSOK TEJCUKORÉRZÉKENYEKNEK

Laktózmentes receptekkel

Szerző: Gyurcsáné Kondrát Ilona

SpringMed Kiadó, 2013

980 Ft
Akció: 785 Ft
Kezdete: 2019.08.04   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A tejcukorérzékenység hazánkban minden harmadik embert érint. A jellegzetes tünetek (puffadás, hasmenés a tejtartalmú ételek fogyasztását követően) változó erősségűek lehetnek. A nagy mennyiségben természetes forrásként tejben és a tejtermékben található laktózt a laktáz enzim képes elbontani, ám ha ebből kevés van, vagy nincs a szervezetünkben, akkor keletkeznek a panaszok.

Milyen ételeket fogyaszthatnak a laktózérzékenyek? Milyen kezelési lehetőségei vannak a panaszokkal küzdőknek? Milyen egyéb betegségektől kell elkülöníteni? A hasznos tudnivalókon túl e kiadvány számos receptleírást is tartalmaz, mely ötletadóként kitűnően használható.

 

A szerzőről:

Gyurcsáné Kondrát Ilona:

Dietetikus, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének és a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének vezetőségi tagja. 1978 óta dolgozik az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai intézetben terápiás dietetikusként, 1985 óta vezető dietetikusként. Számos könyv étrendi fejezetének szerzője. Oktatói, klinikai tanácsadói és szakmai munkája elismeréseként 2007-ben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége az Év Terápiás Dietetikusa Díjjal tűntette ki.

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2013
Terjedelem: 40 oldal

A tartalomból:

Bevezetés
Mi a laktózintolerancia?
A tejcukorérzékenység kezelése
Étrendi ajánlások laktózérzékeny gyermekeknek és felnőtteknek
Tanácsok élelmiszercsoportonként
Milyen ételeknél gondoljunk arra, hogy laktózt is tartalmazhatnak?
Laktózmentes receptek

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-615-5166-37-2
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu