A SAJTÓ-HELYREIGAZÍTÁS BÍRÓSÁGI GYAKORLATA

-5%
A SAJTÓ-HELYREIGAZÍTÁS BÍRÓSÁGI GYAKORLATA

Szerző: Pribula László dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2012

 

 

3 800 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 610 Ft
Kezdete: 2019.02.11   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A nyomtatott és elektronikus sajtó elmúlt évtizedekben tapasztalható rohamos fejlődése következtében Magyarországon is nőtt a sajtó-helyreigazítási perek jelentősége. A rendkívüli gyorsaságú, szűk körű bizonyítási eljárást engedő, a jogviták eldöntésének különleges nyelvtani és logikai értelmezését igénylő perek bírósági gyakorlatának a megismerése mind a jogkereső közönség, mind a sajtó munkatársai szempontjából kiemelt jelentőséggel bírhat. A könyv a nemzetközi gyakorlat rövid ismertetésével együtt, tematikus szerkezetben mutatja be a jogalkalmazásban leggyakrabban előforduló problémákat, részletesen elemzi az elmúlt évek jelentős sajtó-helyreigazítási pereit, átfogóan vizsgálja a legutóbbi időszak megváltozott jogszabályi környezetének következményeit, és bemutatja a jogintézmény továbbfejlesztésével kapcsolatos, nagy érdeklődést kiváltó vitákat.

 

„Ez a könyv, amelyet az Olvasó most a kezében tart, olyan szerző munkája, aki a mindennapi tevékenysége során is szembesült már megannyi érintett kérdéssel; olyan szerző munkája, aki nem volt rest a jogintézmény történetét is kibogarászni, ugyanakkor a klasszikus eseteken túl a XXI. század aktualitásaként az on-line közeg, valamint a reklám-szabályok problematikáját is áttekinteni.

 

A könyv aktuális, átfogó és gondos munka, amely ugyanakkor olvasmányos és érdekes.

 

Ajánlom a személyhez fűződő jogokkal, sajtó-helyreigazítással foglalkozó szakembereknek, mint közvetlen és gyakorlati segítséget.

Ajánlom az újságíróknak és szerkesztőknek, akik egy-egy cikk megírásával nem csupán tájékoztatnak és orientálnak, de egyszersmind felelősséget is vállalnak saját igazukért. Továbbá ajánlom azoknak is, akik csupán eligazodási pontokat keresnek felgyorsult és olykor nem teljesen érthető világunkban.”

 

Részlet Dr. Szalay Péter alkotmánybíró ajánlásából

 

A kötet adatai:
Formátum: A/5
Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 166 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789632581613
Kiadó
HVG-ORAC
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu