EURÓPA ELRABLÁSA 2.0

-15%
EURÓPA ELRABLÁSA 2.0

Adalékok a pénzügyi válság politikai gazdaságtanához

Szerző: Forgács Imre

Gondolat Kiadó, 2012

3 000 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 550 Ft
Kezdete: 2020.05.02   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Különös időutazásról szól ez a könyv, amit a tisztelt Olvasó a kezében tart. A szerző jó harminc évvel ezelőtt írta első tanulmányát az Egyesült Államokban éppen akkor hódító neoliberális tanokról, melyben azok gazdasági és közigazgatási veszélyeire figyelmeztetett. Ma már közismert tény, hogy az eszmerendszer hithű követői – több évtizedes világuralmuk „eredményeként” – 2008-ban látványosan romba döntötték az amerikai tőkepiacokat, majd a globális „pénzügyi világháló” közvetítésével az Európai Unió „déli” tagállamait is súlyos pénzügyi válságba taszították.

 

E krimibe illő történet fontosabb epizódjairól szól e könyv, anélkül hogy átfogó gazdaságtörténeti munka látszatát akarná kelteni. Példái kiragadottak, és a veretes szakmai problémák részletes kifejtése helyett inkább a politikai esszé stílusát követi. Ha műfaját meg akarnánk határozni, akkor talán egy, a rendszerváltással feledésre ítélt diszciplínához, a politikai gazdaságtanhoz áll a legközelebb.

 

Ez részben a szerző szakmai életútjával és látásmódjával magyarázható. Forgács Imre jelenleg az Általános Vállalkozási Főiskola Gazdasági Jogi Tanszékének vezetője. Az elmúlt években azonban nemcsak oktatóként és kutatóként, hanem a közigazgatási gyakorlatban is dolgozott. Évekig vezette a Fővárosi Közigazgatási Hivatalt, később önkormányzati ügyekért felelős szakállamtitkár volt, emellett alapító főszerkesztője az Európai Tükör című folyóiratnak. A Bajnai-kormányban az igazságügyi és rendészeti miniszter tisztségét töltötte be.

 

A kötet adatai:
Formátum: B/5
Kötés: kartonált
Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 150 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-693-429-3
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu