CONTROLLING ÉS ÜZLETI TERVEZÉS T02/2009

-5%
CONTROLLING ÉS ÜZLETI TERVEZÉS T02/2009

Szerző: Dr. Hanyecz Lajos

Saldo Kiadó, 2010

 

 

3 800 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 610 Ft
Kezdete: 2023.03.04   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A controlling koncepció tárgyalásakor, nagy hansúlyt helyezett a szerző a controlling fogalmának, tartalmának több oldalú megközelítésére, a korszerű controlling szemléletre. A vezetői számvitel keretében tárgyalja a kiadvány a költségelszámolás rendszerét, a teljes és részköltség - számítás hagyományos és modern módszereit, az általános költségek tervezésének problémáit. A bemutatott rendszer-modell, a tervezést a maga komplexitásában fogja át, lehetővé teszi a tervezési rendszerek kialakítását, működtetését. Tárgyalásra kerülnek a döntéshozatal folyamatai, a korszerű döntéstámogatási rendszerek elemei és alrendszerei. A kiadvány megvilágítja az optimum fogalmát. Áttekintést ad a vállalati gazdálkodásban alkalmazható modellekről, részletesen tárgyalja a döntési modellek típusait, alkalmazásuk területeit, lehetőségeit.

Ismerteti a stratégiai tervezés, valamint controlling sajátosságait és bemutatja fejlesztésük újabb lehetőségeit. Gyakorlati példákon keresztül szemlélteti a kiadvány a sikeres döntésorientált stratégiai tervezést. Tárgyalja az üzleti tervezés rendszerének kiépítését, folyamatát, hagyományos és optimalizáló szemléletben, folyamatábrák bemutatásával áttekintést ad a beruházás-tervezés módszereiről. Tárgyalja az új költségvetési modelleket. Részletesen áttekinti a gazdálkodás menedzselése szempontjából kiemelkedően fontos controlling információs rendszert, a pénzügyi,- számviteli információs rendszertől az önálló controlling rendszerig. A szerző ismerteti az alkalmazott mutatószám rendszereket és bemutatja a controlling beszámoló rendszer típusait, felépítésüket. A tankönyvből megismerhetők az üzleti intelligencia megoldások fő elemei és a vállalatok irányításában, a controlling rendszerek fejlesztésében betöltött szerepük.

Az egyes fejezetek végén szereplő Összefoglalók, áttekintést adnak az adott fejezet tartalmáról, lényegéről, elősegítve a tananyag jobb megértését, az elemi, részletekbe menő ismeretanyag szintetizálását. Ugyancsak az egyes fejezetek végén megadott kérdések lehetővé teszik a tananyag elsajátítója számára, hogy ismereteit, azok tartalmát részletességét, saját maga ellenőrizze.

 

A kötet adatai:
Méret: B/5
Kötés: ragasztókötés
Megjelenés éve: 2010
Terjedelem: 264 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789636383213
Kiadó
Saldo Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu