SIPINO

-15%
SIPINO

Szerző: Svenja Leiber

Fordította: Nádori Lídia

Gondolat Kiadó, 2012

2 450 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 085 Ft
Kezdete: 2020.05.29   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Sipino egy kis üdülőhely Oroszországban, erdők, dombok, mocsarak és tavacskák között. Olyan hely, ahová akkor megy nyaralni az ember, ha szeretne elvonulni a világtól. Jan Riba éppen ezt teszi: bezárja az irodáját Németországban, és felszáll egy Moszkvába tartó vonatra, hogy meglátogassa barátját, Viktort, aki szeretné megmutatni neki az orosz nyarat. Együtt érkeznek Sipinóba, berendezkednek egy szénapadláson, és észrevétlenül a részévé válnak az itteniek életének. Itt van még Vaszilij, a szeszélyes tudós, aki szép, mint egy nő; a tar fejű Pavel és a vékony Anna; Tolik a zongorájával; Darja, aki bánatában ruhákat varr, és a titokzatos Lilja, aki szellemként jár ki és be a faházakba, és Moszkváról álmodozik. Mindannyian Mására várnak, akinek a sorsa, úgy tűnik, elválaszthatatlanul összefonódott e hely végzetével.

 

Svenja Leiber (1975) kivételes tehetségű írónő, aki néhány szóval képes tökéletesen érzékeltetni egy vidéket, egy hangulatot vagy egy helyzetet. Hamburgban született, és Berlinben tanult irodalmat, történelmet és művészettörténetet. A Sipino az első regénye, mely egy nagysikerű novelláskötetet (Büchsenlicht) követően látott napvilágot. A Sipino mágikus erejű nyelven megszólaló regény, friss levegő egy levegőtlen korban.

„Svenja Leiber regényének főhőse valójában egy megtisztulási folyamaton megy keresztül. Csak Kafkánál látunk még hozzá hasonló alakokat, akiket ennyire megbéklyóz a zavar, a szégyen és a bűntudat. A Sipino a keresés regénye, mely egy párhuzamos világban játszódik, ahol ugyan előtűnnek realisztikus elemek… de többnyire ezek is mitikus szintre emelkednek.”

Süddeutsche Zeitung


A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 190 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-693-436-1
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu