DROGOK ÉS FELNŐTTEK

-20%
DROGOK ÉS FELNŐTTEK

A tizennyolc év feletti  lakosság drogfogyasztása és droggal kapcsolatos gondolkodása az ezredfordulón Magyarországon

Szerző: Paksi Borbála

L’Harmattan Kiadó, 2003

1 650 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

1 320 Ft
Kezdete: 2020.09.06   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A Nemzeti Drogmegelőzési Intézet Kutatások sorozatában megjelent könyv a magyar társadalom mintegy kétharmadát kitevő, 18 és 65 év közötti korosztály droghasználatáról, drogokkal és droghasználókkal, valamint drogpolitikával kapcsolatos gondolkodásáról készített első országos reprezentatív kutatás főbb eredményeit tartalmazza. A könyv bemutatóján részt vett dr. Buda Béla, a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet tudományos igazgatója, valamint Gábor Edina, kábítószerügyi koordinációért felelős helyettes államtitkár, aki köszöntőjében kiemelte, hogy a kötetben bemutatott, az általános populáció droghasználatára vonatkozó vizsgálat a drogfogyasztással kapcsolatos hazai vizsgálatok egyik legfontosabb elemeként tartható számon. A vizsgálat másik fontos aspektusa az is, hogy részét képezi a Kábítószer-függőség Európai Megfigyelő Központja (EMCDDA) európai uniós adatszolgáltatási rendszerének is.

A Nemzeti Drogmegelőzési Intézet Kutatások sorozatában, Drogok és felnőttek címmel megjelent kötet a kutatás módszertani, valamint drogfogyasztással és attitüdállapotokkal kapcsolatos eredményeit adja közre. A kötet alapját képező vizsgálat 2001-ben, a tárca támogatásával, a 18-65 év közötti magyarországi lakónépesség 2359 fős országos reprezentatív mintáján készült. A nemzetközi drogepidemiológiai standardoknak megfelelő módszertani apparátus alkalmazása révén a kötetben szereplő adatok más populációk, illetve más országok viszonylatában is értelmezhetőek.

Paksi Borbála kiemelkedő alakja a hazai addiktológiai kutatásnak, s különösen a droghasználattal kapcsolatos epidemiológiai vizsgálatoknak. A kötetben ismertetésére kerülő - Elekes Zsuzsannával közösen végzett - felmérése jelentős hozzájárulás a hazai droghelyzetre vonatkozó tudásunkhoz, s fontos támpontul szolgálhat a jövőbeni beavatkozások tervezéséhez csakúgy, mint a drogpolitikai döntések meghozatalához. A szerzőtől megszokott módon körültekintő módszertannal készült vizsgálat biztos támpontot nyújt a droghasználók számának becslésére irányuló - sajnos igen gyakran tippeket és a szubjektív benyomásokat sem nélkülöző - újra és újra fellángoló számháborúban.

 

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2003
Terjedelem: 154 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-9457-50-8
Kiadó
L'Harmattan
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu