A KÖZBESZERZÉS JOGA - Kapcsos kommentár

-5%
A KÖZBESZERZÉS JOGA - Kapcsos kommentár

Kommentár a gyakorlat számára - Hetedik, átdolgozott kiadás

Szerzők: Cser Palkovics Tamás, Márton Gizella, Mészáros Áron, Patay Gábor, Patay Géza, Smaraglay Gábor

Szerkesztette: Patay Géza

HVG-ORAC Kiadó

28 000 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

26 600 Ft
Kezdete: 2022.04.23   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az új közbeszerzési törvény (a 2015. november 1-jén hatályba lépett 2015. évi CXLIII. törvény) megalkotását egyrészt az Európai Unió e tárgykörbe eső új irányelvei (kiegészülve a koncesszió új szabályaival), másrészt a hazai közbeszerzések során felhalmozott tapasztalatok a gyakorlatba történő hatékony átültetése tette szükségessé. Az új törvény és végrehajtási rendeletei elfogadását gazdaságpolitikai célok is indokolták: a hazai, de különösen az uniós források gyors és szabályszerű felhasználása kiemelt prioritást jelentett.

A kommentár szerzői csapatának összetételében lényegi változás nem történt: olyan, kifejezetten közbeszerzési jogi specialistákból áll, akiknek a közreműködésével megvalósult közbeszerzések összértéke meghaladja a másfél milliárd eurót, szakmai kompetenciájuk több mint ezer közbeszerzési eljárás lebonyolításának tapasztalatain alapul, amihez nagyszámú szakmai előadás és jelentős szakirodalmi tevékenység párosul. A kötet szerkesztője tagja volt az új törvényt előkészítő kodifikációs bizottságnak is. Mindez biztosítékot jelent a kommentár régi és új olvasói számára, hogy hiteles, a gyakorlatban jól alkalmazható, nem csupán elméleti, hanem megfelelő gyakorlati segítséget kaphatnak a sok tekintetben új alapokra helyezett közbeszerzési szabályozásban való eligazodáshoz.

Az új közbeszerzési szabályozás számos kérdést már-már paradigmaváltás-szerűen új alapokra helyez. Megfelelő szakirodalmi támogatás nélkül nem, vagy csak rendkívül nehezen lehet eligazodni az új jogintézmények és szabályozási megoldások tömegében. Ehhez kíván biztos támaszt nyújtani a kommentár, melyben az újdonságok mellet a szerzők röviden és szakszerűen bemutatják a korábbi szabályozás továbbra is alkalmazható joggyakorlatát, döntőbizottsági és bírósági határozatait is.

A kommentár legutóbbi pótlap-csomagja (megjelenés: 2021. április 27.; 7. kiadás, 5. pótlap) tartalmazza a 2020. április 10. (az előző pótlap-csomag megjelenése) utáni jogszabály-módosításokat, kitérve a támogatott szervezetek, a koncessziós eljárás, az ajánlatok bírálati rendje, a hiánypótlás, a nemzeti rezsimbe eső közbeszerzési eljárások, a közbeszerzési szerződés teljesítése és a jogorvoslat megváltozott szabályainak magyarázatára is. A pótlapcsomag új döntőbizottsági határozatokat és bírósági ítéleteket is feldolgoz.

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789639203149
Kiadó
HVG-ORAC
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu