"VIDIMUS ENIM STELLAM EIUS..." KONFERENCIAKÖTET

-20%
"VIDIMUS ENIM STELLAM EIUS..." KONFERENCIAKÖTET

Szerkesztette: Szávay László

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

 

4 500 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 600 Ft
Kezdete: 2020.09.06   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

„Láttuk csillagát napkeleten s eljöttünk…” (Mt. 2, 2) A kötet címe a három napkeleti bölcs magatartására utal: meglátták az élet világosságát, és útnak indultak. A konferencia tagjait is hitük és tudásuk késztette arra, hogy keressék a közösséget azokkal, akiktől bár a földrajzi távolság sokszor elválasztja őket, a közös reménység mégis közelebb hozza. A Doktoranduszok Országos Szövetségének Teológiai Tudományos Osztálya (DOSZ TTO) felekezetközi doktorandusz-összefogással 2010-ben azért jött létre, hogy tudományos-szakmai és baráti közösséget nyújtson a különböző területeken doktoráló teológus, illetve teológia iránt érdeklődő fiatal kutatók számára.

 

A 2010-ben először megrendezett konferencia sikere bebizonyította, hogy hatalmas az igény a hasonló érdeklődésű fiatal kollégák között egymás személyének és tudományos eredményeinek megismerésére: az október 14-16. között tartott Fiatal Kutatók és Doktoranduszok II. Nemzetközi Teológuskonferenciája a 2011-es év legnagyobb hazai doktorandusz konferenciája volt. Kanadából, az Egyesült Királyságból, Magyarországról, Szlovákiából, Ukrajnából, és Romániából érkeztek a főként teológiából, ill. vallástudományból, (egyház)történetből, művelődéstörténetből, egyházzenéből, művészettörténetből, filozófiából, irodalomtudományból és politológiából doktoráló PhD.-hallgatók, összesen hetvenegyen. Az Augustinus, Sztehlo Gábor, Bolyki János és Szenczi Molnár Albert nevét viselő négy szekció párhuzamos munkájának színvonalas vezetéséről Dr. Kendeffy Gábor, Dr. Kertész Botond, Dr. Zsengellér József és Kálmán Peregrin OFM személyében elismert egyetemi oktatók, kutatók gondoskodtak.

 

Ajánljuk figyelmébe mindazoknak a hatvanöt szerző tanulmányait, akik érdeklődnek a már említett teológiai, és a hozzá közel álló bölcsészettudományi diszciplínák fiatal kutatóinak kutatási területei, ill. friss eredményei iránt.

 

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2011
Terjedelem: 563 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-236-485-8
Kiadó
L'Harmattan
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu