A LÁBJEGYZET. EGY KÜLÖNÖS TÖRTÉNET

-20%
A LÁBJEGYZET. EGY KÜLÖNÖS TÖRTÉNET

Szerző: Anthony Grafton

Fordította: Boros Gábor

L’Harmattan Kiadó, 2011

2 200 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

1 760 Ft
Kezdete: 2020.09.06   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A lábjegyzet a történész számára azt jelenti, amit a természettudós számára a kísérlet jegyzőkönyve: nélkülük csodálattal vagy ellenszenvvel vizsgálgathatjuk a téziseket, de nem lehet őket igazolni vagy elvetni.

Önmagukban a lábjegyzetek persze semmit sem garantálnak. Az igazság ellenségei felhasználhatják őket arra, hogy tagadják ugyanazokat a tényeket, melyek állítására használják õket a tisztességes történészek. Az eszmék ellenségei felhasználhatják őket idézetek felhalmozására, melyek egyetlen olvasót sem érdekelnek, vagy akár arra is, hogy bármit letámadjanak, ami egy új tézisre emlékeztet. S mégis, a lábjegyzetek nélkülözhetetlen részét képezik a művészet és tudomány ama keverékének, ami a modern történetírás.

Anthony Grafton, a Princeton Egyetem tekintélyes történésze amellett foglal állást igen sokrétű és élvezetes stílusban megírt könyvében, hogy a lábjegyzetet nem egyetlen ember hozta létre, hanem különféle, tehetséges emberek, történészek, filozófusok csoportjának alkotása. Évszázadokon átívelő történetének feltárása révén fény vetül a történeti tudományok megíratlan históriájának számos homályos zugába.

 

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2011
Terjedelem: 196 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-236-421-6
Kiadó
L'Harmattan
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu