MATEMATIKAI KÖZGAZDASÁGTAN I.

-10%
MATEMATIKAI KÖZGAZDASÁGTAN I.

Általános egyensúlyi modellek és mikroökonómiai elemzések

Szerző: Zalai Ernő

Akadémiai Kiadó, 2011

5 670 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

5 105 Ft
Kezdete: 2020.05.02   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A könyv a szerző először 1989-ben, majd 2000-ben megjelent azonos című művének jelentősen átdolgozott és kétkötetesre bővített változata.

 

Az I. kötet bevezető fejezetét követő négy fejezet az általános egyensúlyelmélet Arrow-Debreu-McKenzie-típusú modelljeit tárgyalja a konvex analízis eszköztárával, a további öt fejezet pedig az általános egyensúlyelmélet haladó mikroökonómiájával foglalkozik a függvénytan és analízis megszokott eszközeivel.

 

A II. kötet első része a többszektoros makrogazdasági modellek elméleti és módszertani alapjaival és előzményeivel, a következő rész a Leontief-féle input-output modellek matematikai közgazdaságtani hátterével és a gyakorlati alkalmazásokban használt modellek kérdéseivel foglalkozik, míg a harmadik rész témája a makrogazdasági erőforrás-allokáció elemzése matematikai programozási és egyensúlyi modellekkel. A kötet befejező része visszatér a matematikai közgazdaságtan elméleti területére, és a számos ma is érvényes és érdekes következtetés levonására alkalmas Leontief- és Neumann-típusú modellek bemutatásával zárul.

 

Mindkét kötetet didaktikusan felépített matematikai függelék egészíti ki. Zalai Ernő hiánypótló munkája tankönyvként és szakmai kézikönyvként egyaránt jól használható.

 

A kötet adatai:
Formátum: B/5
Kötés: kemény, papír
Megjelenés éve: 2011
Terjedelem: 660 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-05-9069-3
Kiadó
Akadémiai Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu