BIZTONSÁG HÉT HATÁRON ÁT

-15%
BIZTONSÁG HÉT HATÁRON ÁT

Isztambul, a megújulás csúcsa

Szerzők: Deák Péter, Pirityi Sándor, Tömböl László, Vámosi Zoltán

Szerkesztette: Endresz Ernő

Zrínyi Kiadó. 2004

1 980 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

1 685 Ft
Kezdete: 2022.05.16   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

E kötet megírásának ötlete még a 2004. év kora tavaszán merült fel, azzal a célzattal, hogy a nagy jelentőségűnek ígérkező isztambuli NATO-csúcstalálkozó előzményeit, körülményeit, eseményeit az érdeklődők számára elérhetővé tegyük.

 

Az ötlet és a megvalósulás között eltelt idő azonban nem csekély változásokat eredményezett az előzetes várakozásokhoz képest. Ezek közül az egyik legmarkánsabb az, hogy a NATO újabb bővülésének eseményét, az új tagországok felvételének aktusát – általános meglepetésre – nem Isztambulban, a csúcstalálkozón rendezték meg, hanem három hónappal korábban, 2004. március 29-én.

 

Mindez azonban nem csökkenti az isztambuli csúcstalálkozó jelentőségét, ami abban is kifejeződik, hogy korábban soha ekkora kiterjesztésű nem volt még az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) állam- és kormányfőinek találkozója. Amint azt a kötetben említjük, az isztambuli rendezvényre 46 hivatalos és 5 meghívott küldöttség érkezett: a NATO tagállamok 26 delegációja, a partnerségi tanács tagjainak és a békepartnerségi megállapodást kötött országoknak a küldöttségei hivatalos minőségben. Továbbá meghívottként Afganisztán, a két balkáni ország (Bosznia-Hercegovina és Szerbia-Montenegró), két nemzetközi testület (a NATO Parlamenti Közgyűlése és az Európai Unió Tanácsa) képviselői. A rendezvény jelentőségét azonban nem csak a résztvevők széles köre, hanem a megtárgyalandó témák, valamint a közelmúlt feszültségeinek oldása is bizonyítja.

 

A kötet adatai:
Kötés: keménytábla
Megjelenés éve: 2004
Terjedelem: 174 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789633273821
Kiadó
Zrínyi Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu