A NEMZETKÖZI JOGI EREDETŰ NORMÁK BEÉPÜLÉSE A MAGYAR JOGRENDSZERBE

-15%
A NEMZETKÖZI JOGI EREDETŰ NORMÁK BEÉPÜLÉSE A MAGYAR JOGRENDSZERBE

Szerző: Molnár Tamás

Dialóg Campus Kiadó, 2013

 

3 480 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 960 Ft
Kezdete: 2018.08.01   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A nemzetközi jog és a belső jog viszonyának kérdésköre a nemzetközi jog és az alkotmányjog örökzöld témaköre. E monográfia részletesen elemzi a nemzetközi jogi eredetű normáknak az Alaptörvény által uralt magyar jogrendszerbe való beépülését. Kezdve a nemzetközi jog és a magyar jog viszonyának elméleti szemszögből történő megközelítésével, illetve a nemzetközi jog belső jogi megjelenítésének alkotmányos technikáival, amit a nemzetközi jog magyar corpus iuris-on belül elfoglalt helyzetének vizsgálata, illetve a hazai nemzetközi szerződéskötési eljárás beható elemzése követ. Külön fejezetek taglalják a nemzetközi szervezetek normatív határozatainak, Magyarország és más államok „kifelé irányuló” egyoldalú jognyilatkozatainak, illetve a nemzetközi bírói döntéseknek belső jogi helyzetét.

 

A két jogrend közötti összhang hazai biztosításának kérdései, illetve konkrét eszközei szintén kellő súllyal kaptak helyet a kötetben, továbbá a szerző kodifikációtörténeti bepillantást is nyújt a nemzetközi jog és a belső jog viszonyának rendezésére irányuló hazai kodifikációs kísérletekről, ide értve a 2010-2011-es alkotmányozást és azt betetőző Alaptörvényt.

 

A kézikönyv a gyakorló jogászok mellett a külügyi apparátus, illetve más szaktárcák nemzetközi szerződésekkel dolgozó tisztviselői számára is hasznos munka.

 

A kötet adatai:
Formátum: 168 x 244 mm
Kötés: keménytáblás
Megjelenés éve: 2013

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-9950-89-4
Kiadó
Dialóg Campus
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu