IGAZSÁGÜGYI PSZICHIÁTRIA

IGAZSÁGÜGYI PSZICHIÁTRIA

Második, átdolgozott kiadás

Szerkesztette: Kuncz Elemér

Medicina Kiadó, 2011

 

4 900 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Jelen könyv méltó utóda a Huszár Ilona és Kuncz Elemér által szerkesztett, azonos című

műnek, melyet az azóta eltelt időben bekövetkezett változásoknak megfelelően aktualizáltak a terület ismert szakértői. Az első megjelenés óta eltelt több mint tíz évben sok minden megváltozott: átalakult az igazságügyi pszichiátriai tevékenység jogi háttere, változtak az eljárási jogszabályok, változott a kábítószer-fogyasztás, -függőség forenzikus megítélése, szemléletváltás történt a cselekvőképesség-belátási képesség megítélése terén, alapvetően átalakult a munkaképesség-csökkenéssel, egészségkárosodással kapcsolatos szakértői véleményezés rendszere, szemlélete.

 

A könyv szerkezete két nagy egységből áll. Az általános rész - többek között - magáról az igazságügyi pszichiátriai szakértői tevékenységről, annak szabályairól, a szakértő jogairól, kötelességeiről, jogosultságairól szól a jogtudomány különböző területeire vetítve. A második nagy egység a büntetőjogi és polgári peres problémákat tárgyalja az egyes pszichiátriai kórképekben.

A szerzők remélik, hogy e könyv megbízható útmutatóként szolgál majd mind a gyakorlott igazságügyi pszichiáter szakértők, mind a szakterülettel most ismerkedők számára, és a határterületek iránt érdeklődő gyakorló és elméleti jogászok, joghallgatók számára is hasznos olvasmány lesz.

 

A kötet adatai:
Formátum: 168mm X 238mm
Kötés: keménytábla
Megjelenés éve: 2011
Terjedelem: 324 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-226-358-8
Kiadó
Medicina Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu