Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Alexandra Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >A-C >Alexandra Kiadó

Sorrend:

-20%
PUTYIN INTERJÚK

A Putyin-interjúk teljes szövege a dokumentumfilmből hiányzó részletekkel együtt.

Szerző: Oliver Stone

Alexandra, 2017

 

OLIVER STONE-nak, az Oscar- és Golden Globe-díjas rendezőnek sikerült elérnie azt, amire a világ számtalan újságírója, hírszervezete és vezetője vágyott - elsőként jutott be úgy az orosz elnökhöz, Vlagyimir Putyinhoz, hogy hosszú és szerteágazó interjút tudott készíteni vele. A felvételeket az amerikai Showtime televíziós csatorna vetítette le négyrészes dokumentumfilmként, a könyv ezek leiratát tartalmazza, számos kimaradt résszel kiegészítve. A Putyin-interjúk több mint tíz beszélgetésből állnak össze - soha korábban az orosz vezető ilyen mélységben és sokrétűen nem nyilatkozott még nyugati riporternek. Nincsenek tabu témák, Stone gátlá- sok nélkül, már-már provokatívan kérdez rá az érzékeny témákra is. Két rendkívüli karakter feszül egymásnak, folyamatosan megy a "húzd meg - ereszd meg" játék.

 
3 999 Ft
Akció: 3 200 Ft
Kezdete: 2017.12.05
A készlet erejéig!
-15%
KÁVÉ

Részletes kézikönyv a kávé termesztéséről, elkészítéséről és fogyasztásáról

Szerző: Robert W. Trurston

Alexandra, 2017

 

Ez az egyedülálló kötet segít felfedezni a kávébab és az ital hihetetlenül gazdag, és laikusok által csak kevéssé ismert világát. Vezető szakértők mesélnek a kávé történetéről, elterjedéséről, műveléséről, előkészítéséről, eladásáról, valamint a kávéipart érintő legfontosabb környezetvédelmi és társadalmi kérdésekről. A fejezeteket olvasva megismerkedhetünk a pörkölés tudományával (vagy inkább művészetével), a kóstolással és mindennel, ami ahhoz kell, hogy megszülethessen a tökéletes csésze kávé. Kövessük együtt kedvenc italunk kalandos útját az ültetvényektől a legdivatosabb kávézókig!

 
5 999 Ft
Akció: 5 100 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
A POGÁNY HADÚR

Egy harcos, aki egy egész nemzet sorsát hivatott eldönteni.

Szerző: Bernard Cornwell

Alexandra, 2017

 

Alfréd király halála után beköszönt a béke Britanniában - a dánok uralják az ország északi részét, míg a déli területek a szászok kezében maradnak. Ám egy harcos számára éppen ezek az idők jelentik a legnagyobb kihívást. Uhtred, a néhai király ünnepelt bajnoka elveszti az új uralkodó kegyét, s amikor egy meggondolatlan pillanatában szabad folyást enged haragjának, búcsút inthet a birtokainak is. Számkivetett lesz, akit keresztények és pogányok egyformán kárhoztatnak. Csupán maroknyi embere marad hű hozzá, amikor északnak vonul, hogy egy merész lépéssel megpróbálja visszaszerezni ősi jussát, Bebbanburgot - Britannia legnagyszerűbb erődítményét.

 
3 999 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
ÁLOMDALOK I.

A homokkkirályok és más elbeszélések

Szerző: George R. R. Martin

Alexandra, 2017

 

Martin már A tűz és jég dala világrengető sikere előtt is komoly hírnévre tett szert, a fantasytől a science fictionön át a horrorig számos műfajban alkotott maradandót. Az Álomdalok első kötete e csodálatosan sokszínű életmű első húsz évéből válogat. Különleges csemege ez Martin rajongóinak: bepillantást enged abba az írói életútba, amelynek során a képregényrajongó kölyökből többszörösen díjnyertes író lett. Az Álomdalok remekbe szabott írásaiban megtalálható minden, ami miatt olvasók tízmilliói rajonganak George R. R. Martin történeteiért.

 
3 999 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
FEHÉRARANY

Szerző: Imre Géza

Alexandra, 2017

 

Évtizedeken át arra készültem, hogy egyszer olimpiai bajnok leszek. És tessék, 2016. augusztus 9-én, negyvenegy évesen ott álltam a páston az egyéni verseny döntőjében. Percekkel később 14:10-re vezettem, karnyújtásnyira voltam az aranytól, vagy még annál közelebb. Többször azonban már nem találtam el Parkot, 15:14-re kikaptam. Egyből tudtam, mi úszott el. Hogy még egy olimpiai döntőm már nem lesz.

 
3 999 Ft
Akció: 3 200 Ft
Kezdete: 2017.09.04
A készlet erejéig!
-15%
BOLDOG IDŐK

Szerző: Penny Vincenzi

Alexandra, 2016

 

Egy átlagos, forró nyári napon Londontól nem messze egy teherautó sodródik le az útról, és borzalmas tömegbalesetet okoz. Rengeteg a sérült, a környéken eluralkodik a káosz, és a tragikus események néhány ember életét örökre megváltoztatják. Vajon mi lesz fontosabb a sikeres orvosnak; hogy segítsen a sérülteken, vagy hogy elrejtse szeretőjét a kíváncsi tekintetek elől? Sikerül-e az idős asszonynak időben odaérnie a régen várt találkozóra hajdani kedvesével? Meghiúsíthatják-e a történtek a fiatal férfit abban, hogy elvegye menyasszonyát? És ami a legfontosabb: előkerül-e a rejtélyes stoppos, az egyetlen szemtanú, aki tudja, mi történt az autópályán abban a végzetes pillanatban?

 
3 999 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
A JÉGSÁRKÁNY

Szerző: George R. R. Martin

Alexandra, 2016

 

Létezik egy legendás lény, a jégsárkány, amelyről csak félve mernek suttogni az emberek. Szárnycsapása nyomán nem marad más, csak fagy és pusztulás. De van egy kislány, Adara, aki nem fél a jégsárkánytól, hiszen ő maga is a tél gyermeke. Ez az ő története.

George R. R. Martin meséje egyszerre megrendítő és csodálatos, olyan olvasmány, amiben kicsik és nagyok egyaránt örömüket lelhetik. A tűz és jég dala sorozattal világhírűvé vált szerző A jégsárkánnyal is bizonyítja, hogy számára a műfaji határok inspirációt jelentenek, nem korlátokat.

 

Luis Royo illusztrációival.

 
2 699 Ft
Akció: 2 295 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
A MIGRÁCIÓ KOCKÁZATAI

Szerző: Dr. Kondorosi Ferenc

Alexandra, 2016

 

Jól képzett jogtudósok, tapasztalt politikusok, sokat látott politikai elemzők keresik a szavakat, hogy leírják, megfejtsék, szabályozzák, amit szinte lehetetlen, hogy meggátolják, vagy legalábbis keretek közé szorítsák a leges legújabb kori népvándorlást. Kik is azok, akik ezrével, tízezrével érkeznek? Őszintén ki kell mondanunk, hogy a bennünket elözönlő muszlim embertömeg egy másik civilizációhoz tartozik, a mienkétől eltérő - nem jobb, nem rosszabb, egyszerűen más - értékeket képvisel. Generációkon át ragaszkodni fog az iszlámhoz, s ezt nem lehet felróni - ez emberi méltóságuk lényege. A muszlim embernek - mondjuk ki - fontosabb a hit, mint a szekuláris, liberális, csak elemeiben konzervatív Európának.

 
2 999 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  A VILÁG VÉGVESZÉLYBEN. A NEMZETKÖZI JOG ÉS POLITIKA ÚJ KÉRDÉSEI

Szerző: Kondorosi Ferenc

Alexandra, 2015

 

Válságban van-e a világ? Netán végveszélyben? Rémisztő, fellengzős, fantasztikus regényt ígérő a cím, de az utána következő sorok kijózanítóak.

Jogról, jogi megközelítésről, a nemzetközi jog erejéről, hatásáról - s a kihívások súlya alatt, valljuk meg -, gyengeségeiről lesz szó a könyvben.

A szerző nem ígér könnyű olvasmányt, de optimista, mivel bízik a jogot létrehozó kultúra megtartó erejében és a jogi normákat vezérlő értékekben.

A szerzői hitvallás zárógondolata pedig nem más, mint hogy a jog hidat teremt a civilizációk között.

 
2 999 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EGY HÉT A VÁROSBAN

Szerzők: Magyarósi Csaba, Szűcs Ádám

Alexandra, 2015

 

Hogyan lehet egy online városkalauzt sikeresen átültetni háromdimenziós formába? - adódik a kérdés, amikor arról hallunk, hogy bloggerek könyvet adnak ki. Magyarósi Csaba és Szűcs Ádám, a népszerű Egy nap a városban blog mögött álló szerzőpáros évek óta járja a főváros utcáit, élményeiket pedig posztok formájában közlik 2010 óta. S most először könyvben is.

 
3 699 Ft
Akció: 3 145 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR NÉPMŰVÉSZET 1000 CSODÁJA

Szerző: Kaiser Ottó

Alexandra, 2015

 

A könyvhöz az egész Kárpát-medencéből gyűjtöttük az anyagot, gyakran átlépve a jelenlegi országhatárainkat, hogy egy-egy néprajzi tájegységet a lehető legteljesebben mutassunk be. A sok évszázados gyökerű népművészet ugyanis nem volt tekintettel a kényszerű történelmi változásokra: nem követte a politikai-földrajzi határokat. Hat ország több száz településén jártunk. Évekig voltunk úton, bekopogtunk házakhoz, bejártuk a skanzeneket, bekéredzkedtünk udvarokba, megpihentünk csűrökben, önfeledten doboltuk a ritmust a táncházakban és szégyenlősen táncra perdültünk magunk is, ha éppen nem figyelt senki ránk egy-egy esti mulatságon.

 
9 999 Ft
Akció: 8 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AGRÁRBÁRÓK - MAGYARORSZÁG AZ OROSZOK CSAPDÁJÁBAN

Szerző: Frei Tamás

Alexandra Kiadó, 2015

 

Pedig André már azt hitte, hogy maga mögött hagyhatja a zaklatott múltat.

Tévedett - mert az oroszok nem felejtenek...

André Calvi megint célponttá válik, öngyilkos merénylő támad rá és imádott kislányára, Fruzsikára. Egyetlen másodperc véres drámája a nizzai utcán, amitől minden megváltozik. Szétrobban az élete, hogy aztán számára ismeretlen erők tőrbe csalják és keresztülrángassák a kelet-ukrajnai polgárháború mocskán.

Közben magyar agrárbárók, akik csak a saját pénztárcájukat nézik, Moszkvában árusítják ki az országot.

 
3 999 Ft
Akció: 3 200 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
JERUZSÁLEM - EGY VÁROS ÉLETRAJZA

Szerző: Simon Sebag Montefiore

Alexandra, 2015

 

Jeruzsálem az egyetemes város, két nép fővárosa és három vallás szent helye. Birodalmak küzdöttek azért, hogy elnyerhessék, itt következik majd be az utolsó ítélet, manapság pedig e csatatéren zajlik a civilizációk összecsapása. Dávid királytól Barack Obamáig, a zsidó vallás, az iszlám és a kereszténység születésétől az izraeli-palesztin konfliktusig e háromezer éves nagyszabású történet a hit, az öldöklés, a fanatizmus és a különböző kultúrák egymás mellett élésének krónikája.

 
5 999 Ft
Akció: 4 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
100 FŰSZERNÖVÉNY

Főszerkesztő: Kővári Sarolta

Alexandra Kiadó, 2012

 

A fűszernövények az ízek összehasonlíthatatlanul gazdag változatosságát kínálják az ínyenceknek. Ez a praktikus doboz 50 kártyán, látványos fotók segítségével mutatja be a száz legfontosabb fűszernövényt. Tömören és érthetően ismerteti mindazt, amit e növények származásáról, történetéről, külső megjelenéséről és konyhai felhasználásáról tudni érdemes. Fedezzük fel a fűszernövények sokszínű világát!

 
1 999 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
100 FŰSZER

Főszerkesztő: Kővári Sarolta

Alexandra Kiadó, 2012

 

A fűszerek az ízek összehasonlíthatatlanul gazdag változatosságát kínálják az ínyenceknek. Ez a praktikus doboz 50 kártyán, látványos fotók segítségével mutatja be a száz legfontosabb fűszert. Tömören és érthetően ismerteti mindazt, amit a fűszerek származásáról, történetéről, külső megjelenéséről és konyhai felhasználásáról tudni érdemes. Fedezzük fel a fűszerek varázslatos világát!

 
1 999 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MACSKÁK KÉZIKÖNYVE

Fajták - viselkedés - gondozás

Szerző: Breuer, Antje

Alexandra Kiadó, 2012

 

A macskák a legkedvesebb háziállataink. Simulékonyak és elegánsak, ugyanakkor nagyon önálló jellemek is. Ez az összefoglaló kézikönyv tartalmazza mindazt, amit egy macskabarátnak tudnia kell.

 

- A legkedveltebb és legfontosabb macskafajták bemutatása.

- Hasznos információk a tulajdonságokról, az ápolásról és a tartásról.

- Tanácsok a beszerzéshez, a tápláláshoz és az egészségügyi gondozáshoz.

 
2 699 Ft
Akció: 2 295 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-50%
AZ ANGOL ÜGYNÖK - A 19. SZÁZADI ANGLIA SÖTÉT ÉVTIZEDEI

Szerző: Julian Rathbone

Alexandra Kiadó, 2008

 

1852 decemberében a törpe termetű Charlie Boylan zsebében csőre töltött pisztollyal próbál behatolni a Westminster-palotába, nem sokkal Wellington hercegének temetése után. Azt állítja, hogy a Belügyminisztérium hírszerzésre és kémelhárításra szakosodott ügyosztálya, amelynek majdnem negyven éven át dolgozott, jelentős összeggel tartozik neki. Igényének jogosságát bizonyítandó azután a pentonville-i börtönben töltött büntetése alatt papírra veti egyedülálló visszaemlékezéseit. Charlie nyúlt volna bele a Cato Street-i összeesküvésbe? Ő okozta volna a peterlooi mészárlást Waterloo és Wellington temetése között? Shelley tényleg véletlenül fúlt volna vízbe? És amikor megnyitották a világkiállítást, tényleg Charlie mentette meg a királynőt a merénylettől? Julian Rathbone Az angol ügynök című regényében fordulatos történetet sző a tőle megszokott szellemes módon, és lenyűgöző korrajzot fest Anglia történelmének egyik méltatlanul elhanyagolt korszakáról, a kora tizenkilencedik század sötét évtizedeiről.

 
3 699 Ft
Akció: 1 850 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
  KIRÁLYOK ALKONYA - A HŐSI KÜZDELEMBEN KIRÁLYSÁG SZÜLETIK

Angolszász históriák sorozat

Szerző: Bernard Cornwell

Alexandra Kiadó, 2012

 

Uhtredet, a nagy harcost arra kényszerítik, hogy kezdjen béketárgyalásokat a dánokkal, akik ily módon csapdát állítanak neki. A király tanácsadói nem bíznak benne, a dánok a halálát óhajtják, egyetlen szövetségesét, Ethelflaedet, Alfréd lányát klastromba zárják. Uhtrednek látnia kell, hogy miközben a királyt körülvevő papok a béke és a hittérítés politikáját hirdetik, Wessex ellenségei minden nappal erősebbé válnak.

 

A közel harminc esztendeje uralkodó Nagy Alfrédnak állítólag már csak napjai vannak hátra, miközben egy északi varázslónő megjövendöli Uhtrednek hét király halálát, és asszonyokét, akiket szeret. Amint Alfréd meghal, ellenségei és vetélytársai egymás torkának esnek, így Wessex védtelenné válik a határain gyülekező vikingek előtt. A tét pedig nem kisebb, mint az alfrédi örökség és az egész angol nemzet túlélése.

 

"A királyok alkonya" Cornwell nagyszabású történelmi sorozatának hatodik része.

 
3 499 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
ISTEN BOHÓCAI - Elfogyott

Lélek, játék és tánc... hogy a bajt eloszlassa a derű

Szerző: Müller Péter

Alexandra Kiadó, 2010

 

Lélek, játék és tánc... hogy a bajt eloszlassa a derű

 

Ebben a könyvemben zene szól. És elejétől a végéig táncolnak benne. Hőse egy varázshatalommal rendelkező nagy művész, egy Mester, aki nemcsak bölcs gondolatokkal, de tánccal avatja be tanítványait életük titkaiba.

Tánccal, szavakkal - és csodákkal.

"Megtanítalak benneteket, hogyan kell még egy süllyedő hajón is vidáman élni."

 
3 380 Ft
-30%
  ÁRNY ÉSZAKON - A SALLY LOCKHART-SOROZAT MÁSODIK KÖTETE - Elfogyott

Szerző: Philip Pullman

Alexandra Kiadó, 2008

 

Vajon csak véletlen, hogy a szálak azonos irányba vezetnek, avagy egy gonosz és könyörtelen elme precízen megtervezett, halálos játékáról van szó? Philip Pullman, az ifjúsági könyveiért számtalan díjat nyert angol író ismét mesterien szövi a viktoriánus korabeli varázslatos történetet, melyet mindvégig áthat az északi árnyék jeges könyörtelensége...

 
1 999 Ft
Akció: 1 395 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
A MADÁRIJESZTŐ ÉS MÁS MESÉK - Elfogyott

Esti mesék

Alexandra Kiadó, 2014

 

E kis könyvecskében az alábbi mesék olvashatók:

- A madárijesztő

- A kétéltű

- Az oroszlán és az egér

 
599 Ft
A KISCSACSI ÉS MÁS MESÉK - Elfogyott

Esti mesék

Alexandra Kiadó, 2014

 

E gazdagon illusztrált kis könyvecskében az alábbi mesék olvashatók:

- A kiscsacsi

- A kirándulás

- A traktor

 
599 Ft
A HIÚ ŐZGIDA ÉS MÁS MESÉK - Elfogyott

Esti mesék

Alexandra Kiadó, 2014

 

E gazdagon illusztrált kis könyvecskében az alábbi mesék olvashatók:

- A bárány és a farkas

- A hiú őzgida

- A galamb és a hangya

 
599 Ft
  AGYAFÚRT KÖLYKÖK: TALÁLMÁNYOK ÉS FELFEDEZÉSEK - Elfogyott

Szórakoztató tanulás

Főszerkesztő: Kasznár Veronika Katalin

Alexandra Kiadó, 2014

 

Mikor fedezték fel a gravitációt? Hol játszottak először futballt? Ki találta fel a WC-t?

Izgalmas és hihetetlen dolgok minden idők legfontosabb találmányairól és felfedezéseiről.

- Színes képekkel és illusztrációkkal.

- Rafinált rejtvényekkel.

- Szuper tudásteszttel.

7 év feletti lányoknak és fiúknak.

 
1 299 Ft
AGYAFÚRT KÖLYKÖK: TITOKZATOS TENGERVILÁG - Elfogyott

Szórakoztató tanulás

Főszerkesztő: Kasznár Veronika Katalin

Alexandra Kiadó, 2014

 

Honnan kapta nevét a pisztolyrák? Vannak mosógépek a víz alatt? Melyik hal horgászik?

Tudj meg minden izgalmas és hihetetlen dolgot a tengerek mélyéről!

 

- Színes képekkel és illusztrációkkal.

- Rafinált rejtvényekkel.

- Szuper tudásteszttel.

7 év feletti lányoknak és fiúknak.

 
1 299 Ft
AGYAFÚRT KÖLYKÖK: LOVAGOK ÉS VÁRAK - Elfogyott

Szórakoztató tanulás

Főszerkesztő: Kasznár Veronika Katalin

Alexandra Kiadó, 2014

 

Minden lovag várban élt? Mit kellett tudnia egy fegyvernöknek? Hogyan éltek a lovagok békeidőben?

Izgalmas és hihetetlen érdekességek a lovagkorból!

- Színes képekkel és illusztrációkkal.

- Rafinált rejtvényekkel.

- Szuper tudásteszttel.

7 év feletti lányoknak és fiúknak.

 
1 299 Ft
AGYAFÚRT KÖLYKÖK: ÁLLATI REKORDOK - Elfogyott

Szórakoztató tanulás

Főszerkesztő: Kasznár Veronika Katalin

Alexandra Kiadó, 2014

 

Melyik állat nyom 160 tonnát? Mi tud szárnyak nélkül repülni? A világ melyik emlősállata ordít a leghangosabban?

Izgalmas és hihetetlen rekordok az állatvilágból!

 

- Színes képekkel és illusztrációkkal.

- Rafinált rejtvényekkel.

- Szuper tudásteszttel.

7 év feletti lányoknak és fiúknak.

 
1 299 Ft
AGYAFÚRT KÖLYKÖK: DINOSZAURUSZOK - Elfogyott

Szórakoztató tanulás

Főszerkesztő: Kasznár Veronika Katalin

Alexandra Kiadó, 2014

 

Honnan származtak a dinoszauruszok? Hány szarva volt a Triceratopsnak? Honnan kapta nevét a Mosasaurus?

Rengeteg izgalmas és hihetetlen tény az őskor óriásairól!

 

- Színes képekkel és illusztrációkkal.

- Rafinált rejtvényekkel.

- Szuper tudásteszttel.

7 év feletti lányoknak és fiúknak.

 
1 299 Ft
AGYAFÚRT KÖLYKÖK: AZ EMBERI TEST - Elfogyott

Szórakoztató tanulás

Főszerkesztő: Kasznár Veronika Katalin

Alexandra Kiadó, 2014

 

Mi történik, ha csuklunk? Hol található a vakfolt? Melyik testrészünk a legnehezebb?

Izgalmas és hihetetlen dolgok a testünkről.

- Színes képekkel és illusztrációkkal.

- Rafinált rejtvényekkel.

- Szuper tudásteszttel.

7 év feletti lányoknak és fiúknak.

 
1 299 Ft
AGYAFÚRT KÖLYKÖK: LOVAK ÉS PÓNIK - Elfogyott

Szórakoztató tanulás

Főszerkesztő: Kasznár Veronika Katalin

Alexandra Kiadó, 2014

 

Melyik póni akkora, mint egy kutya? Hogyan nyergeljünk fel egy lovat? Mi az a piaf?

Izgalmas és hihetetlen dolgok a lovakról és a pónikról.

 

- Színes képekkel és illusztrációkkal.

- Rafinált rejtvényekkel.

- Szuper tudásteszttel.

7 év feletti lányoknak és fiúknak.

 
1 299 Ft
  ISTEN KATONÁI (Oroszlánszívű Richárd és Szaladin a III. Keresztes hadjáratban) - Elfogyott

Szerző: James Reston

Alexandra Kiadó

 

James Reston könyve a tizenkettedik század keresztény és muzulmán világának összecsapását jeleníti meg. A legendás Oroszlánszívű Richárd és az iszlám eszményi vezérének tartott Szaladin kettős életrajzát olvashatjuk a harmadik keresztes háború és az azzal szemben vívott dzsihád történetén keresztül. Az Isten katonái a két központi alak életét felelevenítve a korszak legszenvedélyesebb indulatait ütközteti. A lovagiasság romantikus eszményét megtestesítő Oroszlánszívű Richárd személyisége a maga teljességében jelenik meg, nem kendőzve el ellentmondásosságát sem. Reston megvizsgálja a vérengző keresztes háborúban betöltött szerepének sötétebbik oldalát, de nyíltan tárgyalja Richárd homoszexualitását is. Másrészt Szaladin lenyűgöző portréja teszi életszerűvé a bölcs, kulturált szultán képét, aki Szíria és Egyiptom egyesítésével megvalósította az arabok régóta dédelgetett álmát, aki Jeruzsálem elfoglalásával nemcsak a harmadik keresztes hadjárat életre hívója volt, hanem dzsihádjával az arab világ epikus hősévé is vált.

 

 
2 499 Ft
AZ UTOLSÓ PÁPA - Elfogyott

Szerző: John Hogue

Alexandra Kiadó, 2000

 

1139-ben Szent Malakiás zarándokútra indult Írországból Rómába. Amint megpillantotta az Örök Várost, a földre vetette magát és latin verseket kezdett mormolni a pápák eljövendő sorsáról. Szavait a Vatikán több mint 300 éven át zárolva tartotta. Szent jóslatainak eddig 90%-a vált valóra. A kötet az első teljes tanulmány, amely a próféciákról az elmúlt száz évben jelent meg. A szerző bemutatja a pápák történetét, a katolikus próféciák 800 évét, és kitér az olyan kortársak jóslataira is, mint Nostradamus. Hogue mesterműve felfedi az igazságot Szent Malakiás próféciáiról és elmondja, hogy a vatikáni politikacsinálók miért tartották túl veszélyesnek a jóslatokat ahhoz, hogy közzétegyék őket.

 
2 499 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.