Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalomkutatásért Közalapítvány

Fő kategória >KIADÓ >J-L >Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalomkutatásért Közalapítvány

Sorrend:

-20%
  A VÉGTELEN FOGLYAI - MAGYAR NŐK SZOVJET RABSÁGBAN 1945-1947

Szerző: Kormos Valéria

Közép- és Kelet-Európai Tört. Közal, 2017

 

Bizakodó, izgalmakkal teli napok valamelyikén 1989 végén, 1990 elején, egy ismeretlen férfi keresett meg. Azt mondta, meg kell írnom a környékükről Oroszországba elhurcolt fiatal nők sorsát. A munka hónapokig fogva tartott. S aztán még tovább. Gyöngybetűkkel írt leveleket kaptam és olyanokat is, amelyekről látszott, hogy feladójuknak nehezére esik a betűvetés. Lágerbéli barátnők, családtagok keresték egymást rajtam keresztül és az immár rendelkezésükre álló nyilvánosság által.

 
3 700 Ft
Akció: 2 960 Ft
Kezdete: 2017.06.22
A készlet erejéig!
-20%
GERILLAHÁBORÚ

A fegyveres felkelés elmélete és gyakorlata

Szerző: Békés Márton

Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalomkutatásért Közalapítvány, 2017

 

Mostanra nemcsak a háború természete, hanem szerepe is megváltozott. A fegyveres konfliktusok többsége nem államok között, hanem államokon belül zajlik, a csatatér pedig egyre inkább a város lesz. De továbbra is aktuális a napóleoni háborúk idején megjelent kivételes alak: a gerilla. A folyamatosan mozgó, "üss és fuss" taktikát alkalmazó gerilla-hadviselés csak látszólag szertelen és ötletszerű. Hosszú hagyománya, gazdag elmélete és eredményes gyakorlata van. A gerilla kiérlelt taktikával és következetes stratégiával rendelkezik, amely a vendée-i katolikus parasztfelkeléstől az IRA függetlenségi háborúján át napjaink kurd fegyveres önvédelméig már számtalanszor bizonyított. A gerillaháború a semmiből keletkezik, gyakran ölti népfelkelés formáját, harcosai forradalmi háborúban edződnek. Nem volt ez másként Budapesten sem - 1956-ban.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.05
A készlet erejéig!
-20%
KÖRBEJÁRNI A HAZÁT

Szerző: L. Simon László

Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalomkutatásért Közalapítvány, 2017

 

Milyen feladatot ró ránk az a közösség, amelynek tagjai vagyunk? Az a vidék, az a táj, azok az utcák, lankák, dombok, amik közé születtünk, amik között nevelkedtünk, világra eszméltünk? Amikor L. Simon László újra meg újra bejárja szülőföldjét, az ő megyéjét, az ő faluját, az ő városát, az ő szűkebb és tágabb pátriáját, tudatosan keresi, kutatja a gyökereit. A gyökereit, amelyek mélyen belekapaszkodnak az ismerős, de mégis oly visszavonhatatlanul megváltozott tájba, ahol minden fűszálhoz, fához, kőhöz és téglához családi, gyermek- vagy serdülőkori élményei kötik. Ez a kötet a kötelékekről szól. Azokról az eltéphetetlen szálakról, amik tradíciókká fonják a múltat, amik összekötnek bennünket elődeinkkel és utódainkkal. Amikben magukra ismernének déd- sőt ükszüleink is, ha itt lennének közöttünk, és amit nemcsak feladatunk, de kötelességünk is áthagyományozni utódainkra.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
AZ ELSÖPRŐ KISEBBSÉG

Szerző: Gerő András

Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalomkutatásért Közalapítvány, 2017

 

A könyv a Monarchia Magyarországának népképviseletét és a korszak választásait vizsgálja. Ez a népképviselet az idők során kiüresedett, mert csak és kizárólag a kiegyezéses politikai rendszer fenntartását szolgálta. A kiüresedés nem korlátozódott a választásokra és a parlamentre, hanem az embereken is nyomot hagyott: atmoszférát, közerkölcsöt, politikai magatartásformát teremtett, vagyis a modern magyar politikai kultúra egészére rányomta bélyegét.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.05
A készlet erejéig!
-20%
FERENC JÓZSEF ÉS A MAGYAROK

Szerző: Gerő András

Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalomkutatásért Közalapítvány, 2016

 

A könyv egy viszonyról szól. Arról a kapcsolatról, amely a magyar történelemben ténylegesen a leghosszabb ideig uralkodó ember, Ferenc József és a magyarok között létezett.

Minden ilyen hosszú ideig tartó viszony változik. Az uralkodás előtti bimbódzó szimpátia idegenséggé változott, majd egyrészt leigázási szándék, másrészt gyűlölet lett belőle. Előbb-utóbb mindkét fél belátta, hogy ahogy ő képzeli a kapcsolatot, az úgy nem működik. Kölcsönös engedmények árán törvényesítették a viszonyt. Ekkor se jött létre a szerelem, de egy olyan házasságot láthattunk, ahol mindkét fél tudta, hogy hol a másik tűréshatára, s milyen szabályokat kell betartani ahhoz, hogy a kapcsolat kiszámíthatóan működjék. Ahogy teltek-múltak az évek egyre inkább megszokták egymást a felek, s válásra valójában komolyan már senki se gondolt.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ EGYESÍTÉS KANCELLÁRJA

Németország és Európa

Szerkesztő: Schmidt Mária

Közép- és K-Eur. Tört. és Társ.kut. Köz., 2016

 

Helmut Kohl korunk egyik legműveltebb és legszélesebb látókörrel rendelkező államférfija. Nem csupán a német egység megteremtőjeként alkotott maradandót, de sokat tett a kettéosztott Európa újraegyesítéséért is. Kohl kancellár hitt az Európa ízét és kulturális sűrűségét adó nemzeti identitások megőrzésének fontosságában. Úgy őrizte meg rajna-pfalzi kötődéseit, hogy közben ízig-vérig német maradt, és úgy volt német, hogy közben kevesen voltak európaiabbak nála.

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR MÁSIK

Szerző: Gerő András

Közép- és K-Eur. Tört. és Társ.kut. Köz., 2014

 

A kötetben a modern magyar história és a zsidók viszonyáé a főszerep. Gerő András megkísérli röviden áttekinteni a tipikusnak tekinthető értelmezéseket, és természetesen törekszik saját interpretáció kialakítására is. A szerző megállapítja: úgy tűnik, mintha lenne egységes nemzeti történelmi látószög; s így lenne egységes nemzeti történelem, azaz lehetne egyneműsíteni a jó néhány esetben egymás ellenére érvényesülő történeteket. Gerő András számára ez az egyneműsítés nem magától értetődő. Éppen a zsidóság sorsa mutatja meg, hogy egy-egy egységesnek tételezett nemzeti közösségen belül nagyon is eltérő tapasztalatok halmozódhatnak fel – különösen igaz ez akkor, amikor a magyar állam származási alapon megkülönböztette a magukat nemzeti értelemben magyarnak vallók egy meghatározott csoportját, nevezetesen éppen a zsidókat.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A FORRADALOM TANÚI - BUDAPEST 1956

Akik megélték - franciaországi emigránsok visszaemlékezései

Szerkesztette: Horváth Miklós

Közép- és K-Eur. Tört. és Társ.kut. Központ, 2014

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZÉTSZAKÍTOTT MÚLT

Szétszakított múlt

Szerző: Gerő András

Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalomkutatásért Közalapítvány, 2012

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NYUGATON A HELYZET VÁLTOZÓBAN

Szerző: Schmidt Mária

Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalomkutatásért Közalapítvány, 2013

 

Milyen kihívások előtt áll a Nyugat a huszonegyedik század elején? Mi lesz a nemzetállamokkal? Megmaradnak, vagy átadják a helyüket a birodalmaknak? Mi lesz az állam szerepe? Visszaszorul, vagy épp ellenkezőleg, megerősödik? Kell-e mindenkinek dolgoznia, munkahellyel rendelkeznie a jövőben? Lesz-e egyáltalán elegendő munka? És mi lesz a családdal? A hittel? Milyen következményekkel jár az életkor kitolódása? Fenntartható-e az a szociális ellátórendszer, ami a huszadik század egyik legfontosabb vívmánya? Várhatunk-e a Nyugatra, amíg új válaszokkal, megoldási javaslatokkal áll elő, vagy szánjuk el magunkat, és menjünk a saját fejünk után? Schmidt Mária ebben a könyvében többek közt ezekre a kérdésekre keresi a választ. Miközben történészi látásmódja vitathatatlan, gondolkodása a jövőre irányul. Kiindulópontja meggyőző: visszafelé nem vezet út!

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KETTŐS SZEREPBEN

Az értelmiség elcsábítása

Szerző: Stephen Koch

Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalomkutatásért Közalapítvány, 2014

 

Ki ismeri ma Willi Münzenberg nevét? Azét a férfiét, akinek holttestét 1940 őszén találták meg egy franciaországi erdőben? Pedig a két világháború közötti időszak jellegzetes alakja volt: baloldali értelmiségi, az 1920-as évek elejétől szívós munkával építette ki s állította a sztálini politika szolgálatába azt a hálózatot, amely a „kulturális fronton” volt hivatva igazolni és népszerűsíteni a Szovjetuniót és Sztálin totalitárius rendszerét. Titkos ügynökök és „társutasok” népesítik be Stephen Koch könyvének lapjait, köztük nagynevű értelmiségiek, mint Ernest Hemingway, André Gide, John Dos Passos. Az ő rokonszenvük megnyerésére, világhírüknek a szovjet célok szolgálatába állítására szerveződött az az ügynökhálózat, amelynek világszerte olyan tagjai voltak, mint Noel Field, Alger Hiss, Kim Philby, Theodore Maly alias Mály Tivadar, Otto Katz vagy a hírhedt „cambridge-i csoport” tagjai. Az utóbbi években egyre tágabbra nyíltak a titkos archívumok kapui, s az újonnan hozzáférhető adatok árnyaltabbá tették, dokumentumokkal támasztották alá a korábbi sejtéseket.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-25%
EURÓPAI TESTVÉRHÁBORÚ 1914-1918

Szerkesztette: Markó György; Schmidt Mária

Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalomkutatásért Közalapítvány, 2014

 

"Az európai testvérháború hatalmas áldozatokat követelt. Európa lakosságának több mint 6%-a elesett vagy súlyosan megrokkant. 20 millió rokkant és több mint 8 millió halott maradt a csatatereken. A háború után legyen­gült lakosságot a spanyol influenzajárvány tovább pusztította, és közel 20 millió áldozatot követelt. A történelmi Magyarország veszteségei iszonyatosak voltak. Közel 700 ezer hősi halott, ugyanennyi sebesült és még egyszer ugyanennyi hadifogoly. Ezen belül a magyar anyanyelvű katonák vesztesége elérte a 350 ezer főt. Majdnem a duplája második világháborús harctéri veszteségeinknek." (Schmidt Mária)

 
2 990 Ft
Akció: 2 245 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.