Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Koinónia Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >J-L >Koinónia Kiadó

Sorrend:


-20%
ÚT ÉS ÚTITÁRSAK

A tanítvánnyá válás négy alapja

Szerző: Horváth Levente

Koinónia Kiadó, 2017

 

Horváth Levente lelkész könyve az évek során kialakított Testvériség kurzus anyagához kapcsolódik. A kurzus anyagán Horváth Levente, munkatársi csapatával együtt 2012 óta dolgozik, alkalmazását számos életvezetési programban próbálták ki (a Jó Pásztor Egyesület egyik programprojektje keretében). Ez az anyag, örömközpontú evangéliumi tanítása mellett izgalmas ötvözetét nyújtja a kommunista uralom alatt üldöztetést szenvedő keresztyének pozitív és derűs hittapasztalatának is, amely a szerző szerint napjainkban is eredményesen alkalmazható életbölcsességnek bizonyul. A kötet alapját képező kurzus célja az volt, hogy a hitben növekedésre és egészséges életvezetésre vágyó ember mindennapi kihívásait, igényeit és tapasztalatait figyelembe véve tanítson és támpontokat adjon Krisztus hiteles követésére nézve. Ez a könyv a képzés anyagát igyekszik összefoglalni és az Olvasót annak áldásaiban részesíteni, de használható a kurzushoz is, az előadók, tréningvezetők mentorok, segítők kézikönyveként is.

 
2 100 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2017.11.25
A készlet erejéig!
-20%
FOGOLY VAGYOK

70 történet a börtönről és a barátságról

Második kiadás

Szerző: Visky Ferenc

Koinónia Kiadó, 2017

 

A református lelkész-szerző 1958-ban egy konstruált perben kimondott ítélet nyomán kerül a szamosújvári börtönbe, ahol életreszóló barátságot köt Richard Wurmbrand bukaresti, lutheránus lelkésszel. A könyv nem a memoár hagyományos eszközeivel él, abban különös, hogy az igen mély barátságuk rendkívül izgalmas, némelykor kifejezetten humoros történeteit gyűjti egybe. A történetek fölelevenítik a börtön celláiba összezsúfolt romániai értelmiségiek életét, a vitákat, beszélgetéseket, nem utolsósorban a hatalom manipulációit annak érdekében, hogy megosszák, sőt egymás ellenségeivé tegyék őket.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.11.25
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÖRÖM HAJNALA

Napi olvasmányok adventre

Szerző: John Piper

Koinónia Kiadó, 2017

 

John Piper szerint Isten a lehető legnagyobb örömforrás, ezért minél ​jobban ismerjük őt, annál több örömben lesz részünk. Az evangélium maga Isten, aki kész megbékélni velünk és megfizetni ennek a békességnek az árát. Karácsonykor azt ünnepeljük, hogy Isten önmagát adta nekünk az öröm elpusztíthatatlan ajándékaként. Ha engedjük, ezek a rövid ​a​dventi áhítatok Isten örömébe vezetnek be bennünket.

 
1 700 Ft
Akció: 1 360 Ft
Kezdete: 2017.11.25
A készlet erejéig!
-20%
HÁTAMON A ZSÁKOM

Szerző: Gál Andrea

Illusztrátor: Bódi Kati

Koinónia Kiadó, 2017

 

Ki örülne a gyereknél jobban annak, ha felfordul a ház? Lakótelepről falura költözik a kis család, a költözés izgalmai feledtetik, hogy meg kell válni a várostól. A falu felfedezésre vár: Pintyő rakoncátlan kiskacsákkal, szomszédokkal ismerkedik. A nagy sikerű Fecske utca 12. szerzője, a brassói Gál Andrea új könyvét három-négy éveseknek ajánljuk.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
IGÉK ÉS ÁLLÍTMÁNYOK

Szerző: Hangai B. Artúr

Koinónia Kiadó, 2017

 

"ha szavait kézenfogom és lemegyek a gödörszemű örvénybe, fellángolások, lecsendesedések, rozsdamarta felszínességek, abortált büszkeségem lépcsőfokain, vágyak griffjén le a tarfoltos magányba, verseivel kinyitja a mondatokat, kitörli a pontot, a Kijelentés igéit lényegíti dadogó állítmányokká, hogy felfakadjon, felfakasszon" (Székely Csilla Imola). Hangai B. Artúr legújabb kötetének versei az ámulat, a döbbenet hangján vallanak a hitről, a Teremtés csodájáról.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
MESEOTTHON

Szerző: Sikó-Barabási Eszter

Illusztrátor: Karda Zenkő

Koinónia Kiadó, 2017

 

Sikó-Barabási Eszter inas a Teremtő műhelyében, ismeri két titkát: a rendet és a szabadságot. Meséit e két törvény igazgatja, akárcsak a teremtett világ legparányibb részecskéit vagy a naprendszereket: a belső rend mint szervezőelv, biztos kézzel tartja pályán, a szabadság mint a végtelen variációk forrása, mindig új alakban testesíti meg őket. Meseotthonának minden története egyszeri és megismételhetetlen, mégis ismerős és biztonságos. Gyermek és felnőtt egyaránt bejárhatja mélyét-magasát: eligazodik benne, s fényeit követve talán önmagában is. (Zsigmond Emese, a Napsugár főszerkesztője)

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
A KÖNYVES ASSZONY

Szerző: M. A. Mijnders von Woerden

Koinónia Kiadó, 2017

 

Gladys Aylward (1902-1970) missziói társaság támogatása nélkül, saját megtakarított pénzén utazott Kínába misszionáriusnak 1932-ben, amikor polgárháború és idegen hatalmi terjeszkedés is megingatta már a kiterjedt ország ősi kultúráját és berendezkedését. Jangcseng mandarinjának megbízásából egy kormányrendelet végrehajtását ellenőrizte, így alkalma nyílt minden faluban tanítani a keresztyén hitre. A japán megszállás idején több mint száz gyermeket vezetett át a hegyeken a Sárga-folyón túli szabad területekre. Hiteles szemtanúja a kínai keresztyén egyház mártíriumának a kommunista hatalom konszolidációjának idején.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MADARÁSZ BÉNI, AVAGY AZ ŰRPARITTYÁS AJÁNDÉKA

Szerző: Szőcs Margit

Koinónia Kiadó, 2016

 

Madarász Béni és Galambdúc Tóbiás, Guruló Gereben, Menyét Ábris, Lidi és Fanni – azaz mindazok, akik Szőcs Margit varázslatos mesevilágában helyet kapnak. Szőcs Margit egyedi világot teremt, laza füzért alkotó meséi csak néhány ponton kapcsolódnak az „emberi” hétköznapokhoz. Meséinek egyik legfontosabb jellemzője a költőiség, szelíd humorral és erős képekkel átszőtt mondatait a gyerekekre szabja a szerző. Szőcs Margit aprólékos gonddal, biztos kézzel rajzolja meg szereplőit, a képzeletbeli falu lakóit. Figurái különösek: Madarász Béni otthonában ezernyi madár él, „aki arra járt, azt gondolhatta, hogy a madarak Bábelébe tévedt”, Galambdúc Tóbiás, a falu felhőtologatója és toronyóra-mestere a templom tornyában lakik, a „kerekes kocsiban” ülő Guruló Gereben, titokzatos képességei révén mindenkinél gyorsabban halad, Menyét Ábris pedig állatkitömőből állatvédővé lesz.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
APA, MIKOR JÖN A MIKULÁS?

Szerző: Markus Majaluoma

Fordító: Jankó Szép Yvette

Koinónia Kiadó, 2016

 

Markus Majaluoma Apa-sorozata a Rózsadombi család szórakoztató hétköz- és ünnepnapjaiba enged betekintést. Az Apa, mikor jön a Mikulás? a kalandos képeskönyvsorozat második magyarul megjelenő darabja.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BARNI BERLINBEN

Szerző: Zágoni Balázs

Illusztrátor: M. Tóth Géza

Koinónia Kiadó, 2016

 

Jártatok már idegen nagyvárosban? Ahol nem ismertetek senkit és semmit, és még a hivatalos nyelvet sem beszéltétek? Egyszerre ijesztő és izgalmas dolog! Ijesztő, mert az ember nagyon kicsinek érzi magát. De izgalmas is, mert olyan lesz, mint a felfedező, aki egy új világot készül meghódítani. Ismeritek Barnit? Ő egy igazi kolozsvári kisfiú. Róla szól a Barni könyve, a Barni és a lányok, és a Barniék tele című könyv is. Ebben a könyvben Barnival iskolásként találkozunk.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ERDŐ LAKÓI

Szerző: Kiss Bitay Éva

Illusztrátor: Guba-Kerekes Zsuzsa

Koinónia Kiadó, 2016

 

A zöld levél csodálatos vegykonyha: a növény Nappal főz, a klorofillszemcse a kályhája. Ott készül a cukor, az olaj és a sok egyéb finomság, ami nélkül sem a növények, sem az állatok nem tudnának megélni. Mert élni kell, és ahhoz, hogy éljünk, enni kell, hangzik el az erdő törvénye, ám ennek a kegyetlen mondatnak rögtön segítségére siet az: élj, de hagyjál másokat is élni. Ebben az ideális rendben olyan szépen él egyben-együtt az erdő, hogy Fényecskéről, Pillécskéről és Zefírkéről azt hinnénk, semmi szükség rájuk, mégis ott ügyködnek, varázsolgatnak, vigyáznak erre a harmóniára. Kiss Bitay Éva a tündérek segítségével vezeti be olvasóit a rengeteg titkaiba. (Dr. Madaras Péter állatorvos, író)

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZERELME SZORONGAT

Szerző: Visky Ferenc

Szerkesztő: Bálint Ágnes

Koinónia Kiadó, 2016

 

Egy küzdelmes életút stációinak korabeli dokumentumokkal és fotókkal ellenpontozott emlékfüzérét tartalmazza e kötet. A szerző "huszadik százada" a második világháború idején a mátészalkai lelkészi szolgálattal vette kezdetét, majd a kommunista Romániában kellett folytatnia hivatása gyakorlását, mégpedig folyamatos egyházi és hatósági zaklatások, fenyegetések, áthelyezések közepette, melyek közül a leginkább embert próbáló a 22 évnyi börtön- és kényszermunkára való ítélet, családja távoli kényszerlakhelyre való kitelepítése volt.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BOLDOGSÁG JUSZT IS A TIÉD

Szerző: Botházi Mária

Szerkesztő: Balázs Imre József

Koinónia Kiadó, 2016

 

Az erdélyi hétköznapokra, a honi lét valóságára közelítő írásait gyűjtötte egybe Botházi Mária. A női szemszöget felvillantó, gyakran sajátosan „női témákat” taglaló tárcák, glosszák a Transindexen és az Erdélyi Naplóban jelentek meg. A szerző hangja és ábrázolásmódja egyedi. Olyan világot teremt, amely összetéveszthetetlen másokéval, miközben a magyar karcolatirodalom hagyományát is felidézi. Ebben a szövegvilágban fontos szerepe van az őszinteségnek, barátságnak, játéknak, humornak, s nem utolsó sorban a közösségnek (hagyományos értékek nem hagyományos környezetben).

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KEGYELEMBEN BÍZÓ NEVELÉS

Szabadítsd fel a családodat!

Szerző: Tim Kimmel

Szerkesztő: Mihály Emőke

Koinónia Kiadó, 2016

 

„Félünk Hollywoodtól, az internettől, a közoktatási rendszertől, a Halloweentől, a homoszexuálisoktól, a drogoktól, az alkoholtól, a rock and rolltól, a raptől, a bulis szomszédoktól, a hitetlen csapattársaktól, a liberális nézeteket vallóktól és a Mikulástól. Nevelési stratégiánkat a félelmeink határozzák meg” – állítja legismertebb könyvének bevezetőjében Tim Kimmel családterapeuta, az Európai Vezetői Fórum egyik neves előadója, a Family Matters szervezet alapítója. A Kegyelemben bízó nevelés elsősorban azokat a szülőket szólítja meg, akik a közösségi és családi nyomás, a kimondott vagy ki nem mondott elvárások csapdájában vergődve próbálják nevelni tinédzser és kisebb korú gyermekeiket.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FÁJDALLAM

Szerző: Aczél Dóra

Koinónia Kiadó, 2016

 

Megtámadja egy kislány szervezetét a rák, csöndes eltökéltséggel, alattomosan. Mire tetten érjük, már mindennél és mindenkinél nagyobb. Orvosok, szülők, segítők, barátok fordulnak szembe vele, beindul a küzdelem a kislány életéért. A kórházban barátságok szövődnek a gyermekek között, különös közelség és ismeretlen mélysége az együttérző szeretetnek. Reggelre, időről időre, megüresedik egy ágy. Elszakadás: mit jelent elszakadni? Hol van, aki nincs velünk? Meg tud semmisülni egy arc? Aczél Dóra könyve a fordulatos kalandregényeknél mérhetetlenül izgalmasabb beszámoló. Megérinti az életet a haláltól elválasztó határt, rá is lép a bizonytalan sávra. És visszatér. Itt van velünk Dóra, és itt van ez a finom, boldog könyv, tele éles, angyali mondatokkal. Egy kivételes ember kivételes története. Mindannyian kivételek vagyunk. (Visky András)

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
ESZTER

Szerző: Visky Ferenc

Koinónia Kiadó, 2016

 

Eszter nagyszerű története ebben a megközelítésben számtalan olvasónak örömére válik, hiszen a Szentírás egyetlen olyan könyve, amelyben Isten neve egyszer sem található, ám a pattanásig feszes, rettentően izgalmas és minden ízében drámai történet a szabadító Isten folyamatos jelenlétéről tesz tanúbizonyságot. Nagy figyelmeztetés ez a ma emberének is: a személyesen létező Isten nem azonos a felőle alkotott fogalommal, mi több, egy fogalom nem tud megszabadítani, a valóságos Atya, Ábrahám, Jákób és Izsák Istene azonban már a Tízparancsolat első mondatában is mint a szabadítást véghez vivő úr mutatkozik be népének. Eszter könyve egy lehetetlen helyzet isteni megoldásának a története: rólunk szól, megoldásra váró, lehetetlen életet élő mindennapi emberekről.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BENNE LAKOZIK A TELJESSÉG

Miért Jézus a Biblia megértésének kulcsa?

Szerző: Leif Nummela

Koinónia Kiadó, 2016

           

Nummela szerint az Ó- és az Újszövetséget teljesen átszövi az utalásoknak egy olyan gazdag hálója, amely egyetlen személyre és egyetlen üdvtörténeti tervre mutat. Isten nem „fejlődik” az Ószövetségtől az Újszövetségig. Sokkal inkább a megváltásra szoruló embernek kell bejárnia egy utat a Megváltó megjelenéséig.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VAN-E ÉLET AZ AUTONÓMIA UTÁN?

Szerző: Borbély Tamás

Koinónia Kiadó, 2016

 

A Van-e élet az autonómia után? című interjúkötet a romániai magyar közbeszéd egyik kiemelt témájával foglalkozik. Borbély Tamás többnyire olyan értelmiségiek véleményének ad helyet a kötetben, akik az elmúlt két évtizedben kisebb-nagyobb mértékben a közélet aktív résztvevői voltak.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KI INNEN

Szerző: Visky András

Koinónia Kiadó, 2016

 

„Visky stilizált víziói az önéletrajzi horror impresszionista értelmezései. A történelmileg erőszakos valóságot a költő meglepően kedves szűrőjén keresztül szemlélhetjük; meglepő a gyöngédség, amivel durva történeteit tolmácsolja. Ha alapját nem egy nagyon is valóságos forradalom igaz történetei jelentenék, a Pornó gyönyörűen sivár orwelliánus hasonmás is lehetne” – írja a Pornó – Feleségem története című drámáról Venus Zarris, a Chicago Stage Review munkatársa. A drámát és öt más, az utóbbi tíz évben született színpadi művet Ki innen címmel adja közre a Koinónia Kiadó. Az erdélyi kortárs dráma meghatározó egyéniségének munkásságára erőteljesen jellemző a családi emlékezet, a közelmúlt traumatikus eseményeinek feldolgozása.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ISTEN ÉS STEPHEN HAWKING

Mégis ki tervezte a mindenséget?

Szerző: John C. Lennox

Koinónia Kiadó, 2016

 

Az oxfordi matematikus Stephen Hawking A nagy terv című könyvének bizonyos tételeit állítja reflektorfénybe. Lennox esszéjének következtetése az, hogy a közhiedelem, miszerint az ateizmus az egyedüli kikezdhetetlen intellektuális álláspont, tarthatatlan.

 
1 500 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KALANDVÁGYÓ, HARCOS, HŐS

A férfilélek titka

Szerző: John Eldredge

Koinónia Kiadó, 2016

 

A népszerű amerikai író, lelkigondozó könyvében a férfilélek mélységei és a társadalom elvárásai közötti feszültségről, a férfi igazi természete és az azt igába kényszerítő körülmények közötti ellentmondásról beszél. Az író szerint a mai társadalom nem tudja, mihez kezdjen a férfiakkal, akiknek viszont ahhoz, hogy önmagukra találjanak, alapos önismeretre, nemi identitásuk felismerésére van szükségük.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ROMÁNIA ELROMÁNOSODÁSA

Szerző: Lucian Boia

Koinónia Kiadó, 2015

 

A kötet kronologikusan tekinti át a román nemzetállami jelleg megerősítését célzó szakpolitikákat, a kisebbségek sorsának alakulását és kormányzati stratégiákat, illetve a kisebbségi közösségek erőfeszítéseit annak érdekében, hogy a homogenizáció hatásait kivédjék, de legalább enyhítsék.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A ROMÁNOK RÖVID TÖRTÉNETE

Harmadik kiadás

Szerző: Neagu Djuvara

Koinónia Kiadó, 2015

 

Neagu Djuvara, a bojár családból származó jogász, diplomata és történész a román történetírás ma közel százesztendős fenegyereke. Az olvasó most legnépszerűbb kötetét tartja kézben, mely számos kiadást ért meg román nyelven, és valóságos fordulatot jelentett az 1989 utáni román történetírásban.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KOZMIKUS POTYAUTAS

Szerző: Zágoni Attila

Koinónia Kiadó, 2015

 

Zágoni Attila stílusparódiái a romániai magyar irodalom hetvenes-nyolcvanas éveinek lenyomatát adják: humorral és rendkívüli odafigyeléssel skiccelte fel kortársai modorosságait, stílusfordulatait. A kötetben humoreszkek is helyet kaptak, ezek nagy része most jelenik meg először nyomtatásban.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ÁLOMFARSANG

Szerző: Balázs Imre József

Illusztrátor: Orosz Annabella

Koinónia Kiadó, 2015

 

Míg a szerző korábbi gyermekverseiben az otthon, a kisgyerek meglehetősen szűk, a lovardáig, jégpályáig terjedő tere jelenik meg, a nyolc-tíz évesek világa már kitágult, a badacsonyi vagy budapesti élmények felsorakoznak az otthon a szülőkkel töltött esték mellé.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KOLOZSVÁRI MESÉK

Szerző: Zágoni Balázs

Illusztrátor: Jánosi Andrea

Koinónia Kiadó, 2015

 

Zágoni Balázs szülővárosáról, Kolozsvárról mesél, valós történelmi tényen alapuló, illetve fiktív elbeszélései közül az első a honfoglalás korában, az utolsó pedig a 20. század elején játszódik. Kiskamaszok, nagyobbak, sőt felnőttek számára is lebilincselően izgalmas olvasmány.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AMIKOR CSAK A HOLLÓK TÁPLÁLNAK

Szerző: Fancsal Zsolt

Koinónia Kiadó, 2015

 

Fancsal Zsolt saját gyermeke elvesztéséről ír úgy, hogy a kisgyerek születése körüli néhány napot a lehető legrészletesebben meséli el. Mindenről, ami ezen az időintervallumon kívül esik, csak érintőlegesen értesül az olvasó. A szerző foglalkozására nézve lelkész, a szövegen minduntalan átüt a tágabb összefüggéseket, magyarázatokat kereső prédikátor hangja – ami összecseng a fájdalom előtt megtorpanó, értetlen és kétségbeesett apa hangjával. Ebben a „kettős” hangnemben hallgathatjuk ezt a különös siratóéneket – ez lenne talán a második műfaj, amelyet hozzárendelhetünk ehhez a könyvhöz –, ezt a szöveget, amelyből nem marad ki egyetlen mozzanat sem.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
HÁROM KERESZT

Szerző: Visky Júlia

Koinónia Kiadó, 2015

 

Különös asszonysors az övé, döntéseit nagyon gyakran mintha önmaga ellenében hozná meg. Ennek ellenére határtalanul szabadon ír gyarlóságairól, kísértéseiről, mindenek előtt azonban Isten ellenállhatatlan szeretetéről, akit maga mellett tud a legnagyobb megpróbáltatásokban is.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
BARNI ÉS A LÁNYOK

Második kiadás

Szerző: Zágoni Balázs

Illusztrátor: Schmal Róza

Koinónia Kiadó, 2015

 

Barni egy igazi, kolozsvári kisfiú. Már iskolába jár, elköltözött a Kőkert utcából, és nagyon sok minden történt vele: megtanult rendet rakni, aszfaltozni, csokit igazságosan elosztani, számítógépezni és nem számítógépezni, repülőt építeni és forradalmat szervezni. Ezekről szól a Barni második könyve. De a legfontosabb, ami történt vele, mégiscsak az volt, hogy testvére született. Nem is egy, hanem mindjárt kettő! Hogy mit tudott kezdeni Barni Dorkával és Hannával, a két apró leánykával, akikhez kezdetben még hozzányúlni sem volt szabad? Megtudjátok az Ikrek könyvéből!

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BABILONI TÖRTÉNET

Szerző: Kiss Lehel

Koinónia Kiadó, 2014

 

Kiss Lehel Babiloni történet című verses elbeszélése bibliai történetet dolgoz fel, Dániel könyve első három részének történéseit eredeti, rendkívül szellemes megközelítésben tárja az olvasók elé. A babiloni fogságba került Dániel és társai, valamint Nabukodonozor történetét a szerző könnyedén, humorral meséli el, a hajdan – évezredek távolába vesző – város leírását a mai korra történő utalásokkal fűszerezi úgy, hogy mindez a legkevésbé sem hat idegenszerűen vagy éppenséggel erőltetettnek. A magyaros verselésű szöveg hűen követi a babiloni foglyok történetét, mindazokat az eseményeket, amelyek a jóserejű látomásokat, álmokat követően elvezetnek Nabukodonozor király katartikus élményéhez és annak történelmi jelentőségű következményéhez. A történet jól tagolt, ritmusos szövegekben elevenedik meg, Kiss Lehel valósággal újrateremti a hajdanvolt keleti világot, gazdag és dokumentált, ugyanakkor érzékletes leírásaival közel hozza olvasóihoz Babilont és a benne élő embereket.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A TIZENHETEDIK VENDÉGPAPUCS

Szerző: Martini Yvette

Koinónia Kiadó, 2014

 

A tizenhetedik vendégpapucs gondosan cizellált, ugyanakkor üde, a természetes ritmusú „otthoni” mesemondást idéző szövegeit két gyermek ihlette. A képzőművész Martini Yvette édesanyaként csodálatos, színes mesék megálmodója lett, a meglepő fordulatokkal teli történetekben saját családja jelenik meg, királyi családként – a vasalást uralkodói felsőbbrendűséggel hanyagoló anyakirálynő felgyűjtött vasalnivalója számos kalandot hoz, a laza füzérbe rendeződő történetek során a halom végül szőnyeggé alakul. Az író-illusztrátor könyvtervező könyve a szöveg és a kép viszonyát érdekes összefüggésben láttató, vizuális és auditív élményt egyaránt biztosító kötet.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PÖTTÖM ALLAN, AZ EMBERANTENNA

Szerző: Line Knutzon, Peter Frödin

Fordító: Pap Vera-Ágnes

Koinónia Kiadó, 2014

 

Pöttöm Allan egy tömbháznegyed egyik panelében lakik apjával és egy csomó különös szomszéddal: a problémás családból származó Jokuval, az egyedülálló Kristinnel, a titkokat rejtegető fűtővel és nem utolsósorban az öreg Helgével, aki hajdanában a helyi ufó-klub elnöke volt. Az öregúr indítja el az események láncolatát: Allant használja antennának ahhoz, hogy kapcsolatba lépjen az űrlényekkel. Meg is jelenik Majken, az ufó-kislány, aki pillanatok alatt Allan egyik legjobb barátja lesz. Az űrkislány azonban hiába szeretne hazajutni ufó-anyukájához és ötszáz testvéréhez, odalett az ufót működtető csodás franciakulcsa. Allan úgy dönt, hogy szembenéz a veszélyekkel, és segít hazajutni Majkennek. A magányról és barátságról szóló könyv szókimondó módon közelít meg valóságos problémákat. Groteszk, már-már szürreális humora és csavaros történetmesélése nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is kiváló olvasmánnyá emeli a művet.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
JANE AUSTEN LEVELEI

Szerző: Jane Austen

Szerkesztette és fordította: Vallasek Júlia

Koinónia Kiadó, 2014

 

A kötet szerkesztője, fordítója válogatást ad közre a ma is páratlanul népszerű angol író, Jane Austen leveleiből, a könyv igazi irodalmi csemegét kínál Austen olvasói számára. A családi levelezésben szinte egyáltalán nem esik szó a kor világfelforgató nagy eseményeiről (a napóleoni háborúk, a nagy gyarmatosítások és az ipari forradalom koráról van szó), és az író néhány apró, futtában odavetett mondat kivételével regényeiről, írói munkájáról sem beszél.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
MONYÓMESÉK

Szerző: Gergely Edó

Koinónia Kiadó, 2012

 

Több mesét fűz lazán egybe a szerző első meséskönyvében, a Monyómesékben. Az első monyómese a Vasárnap című katolikus hetilapnak íródott, de az első mese első sorával „Nem tudom, milyenek a monyók. Mindig másak és mindig máshonnan bukkannak elő” megnyílt a kapu a Monyóvilág és az emberek világa között. Azóta a monyók a legváratlanabb pillanatban és a legmeghökkentőbb formában bukkannak elő a szerző mindennapi életében is. Erről az elevenségről kisfia is gondoskodik, aki Samut, a vízimonyót, akié az egyik főszerep, ugyanolyan gondoskodással dédelgeti, mint két láthatatlan barátját, Kicsisüsüt és Nagysüsüt.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ZSOLTÁRMAGYARÁZATOK I., II., III.

Szerző: Szikszai Béni

Koinónia Kiadó, 2010

 

Szikszai Béni a második világháború utáni magyar szellemi ébredés kiemelkedő személyisége, a Szentlélek által kijelölt egyik vezetője volt. Hangja még most is a személyes megszólítás ajándékában részesít. A Zsoltármagyarázatok a múlt század nagy lelki ébredése idején elhangzott evangélizációs beszédek gyűjteménye. A benne összegyűjtött prédikációk élnek: nem elvont, hosszadalmas elmélkedések, hanem intenzív, személyes hangú, radikális beszédek. A szerző kreatív, érzékletes képekkel, hasonlatokkal, metaforákkal él. Igemagyarázatait a hétköznapi életből vett, közvetlen és megragadó példázatokkal, önvallomásos, szubjektív történetekkel fűszerezi. Szenvedélyesen szól, helyenként nagy indulattal, megidézve ezzel a 17. századi puritanizmus korának lelkes hangú, megalkuvást nem tűrő prédikátorait.

 
4 950 Ft
Akció: 3 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
WESTMINSTERI HITVALLÁS

Koinónia Kiadó, 1999

 

"A zsinati atyák elsősorban nem tudományként akarták művelni a teológiát, hanem a saját reménységükről kívántak számot adni egy, az egész világ sorsára kiható történelmi pillanatban, és míg ezt tették, a legkifinomultabb teológiai erudícióra valló dokumentumot alkották meg. Méltó hát, hogy a magyar egyházi közgondolkodás és teológiai műveltség részévé váljék."(Horváth Levente) "Az egyházi fegyelmezés szükséges a vétkező testvérek megjobbítása és megnyerése érdekében, továbbá azért, hogy az ehhez hasonló vétkektől másokat elrettentsen, hogy eltávolíttassék az a kovász, mely az egész tésztát megkeleszthetné. Szükséges azért is, hogy Krisztus dicsőségét és az evangélium szentséges hivatását védelmezze, hogy megelőzze Isten haragját, mely igazságosan zúdulhat az egyházra, hogyha megtűrik, hogy szövetségét és annak pecsétjeit közismert és megátalkodott bűnösök meggyalázzák."

 

 
950 Ft
Akció: 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VOLT EGYSZER EGY KIS ZSIDÓ

(CD-MELLÉKLETTEL)

Szerző: Kányádi Sándor

Koinónia Kiadó, 2010

 

Kányádi Sándor hangján, Jánosi Andrea rajzaival kerül közelebb a mai olvasóhoz a múlt század viharaiban eltűnt erdélyi jiddis népköltészet néha csipkelődő, ravasz, játékos, máskor szerelmes vagy szívszorongató világa. CD melléklet: A könyv melléklete a már több kiadást megélt, klasszikusnak számító Volt egyszer volt egy kis zsidó lemez, melyen a Gryllus testvérek és Szalóki Ági muzsikája teszi feledhetetlen élménnyé az erdélyi jiddis népköltészet remekeit.

 
4 900 Ft
Akció: 3 920 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
VOLT EGYSZER EGY KIS ZSIDÓ

(CD-MELLÉKLET NÉLKÜL)

Szerző: Kányádi Sándor

Koinónia Kiadó, 2010

 

Kányádi Sándor hangján, Jánosi Andrea rajzaival kerül közelebb a mai olvasóhoz a múlt század viharaiban eltűnt erdélyi jiddis népköltészet néha csipkelődő, ravasz, játékos, máskor szerelmes vagy szívszorongató világa. CD melléklet: A könyv melléklete a már több kiadást megélt, klasszikusnak számító Volt egyszer volt egy kis zsidó lemez, melyen a Gryllus testvérek és Szalóki Ági muzsikája teszi feledhetetlen élménnyé az erdélyi jiddis népköltészet remekeit.

 
2 700 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
VISSZAFORGATÁS

Szerző: Demény Péter

Koinónia Kiadó, 2006

 

Ebben a regényben egy magányra ítélt fiatalember meséli az életét, aki ráadásul író. Mivel úgy gondolja, ekként feladata az, hogy másokkal és önmagával szemben kíméletlenül számoljon be mindenről, ami történt, a történet mesélése közben szüntelenül az események okait keresi. Maga a cím is erre utal: egy író, mondja a narrátor, mintha mindig egy kamerát hurcolna magával, amelyet soha nem kapcsol ki, s amely az ő gesztusait éppúgy rögzíti, mint a máséit.

 
1 750 Ft
Akció: 1 400 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
VIRRADATTÓL ALKONYATIG

Szerző: Király Zoltán

Koinónia Kiadó, 2007

 

Nagyváradon született 1920-ban. A Körös-parti városban érettségizik, teológiai tanulmányait Kolozsvárott kezdi, majd a Debreceni Tisza István Tudományegyetem Hittudományi Fakultásán fejezi be. 1956-ban az Amerikai Egyesült Államokba emigrál, ahol 1957-ben az yonkersi Presbiteriánus Egyháznál kezdi meg lelkészi szolgálatát. 1985-ben a Kálvin Magyar Egyházkerület püspökének választja. Az ashlandi (Ohio) Egyetemen 2002-ben doktori fokozatot nyer, 2005-ben a Debreceni református Hittudományi Egyetem Gyémánt Diplomával tünteti ki.

 
2 700 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VÍGASZTALÁS CSÜGGEDŐKNEK

Szerző: William Bridge

Koinónia Kiadó, 2003

 

A könyv tizenhárom prédikációt tartalmaz a Zsoltárok könyve 42. részének 11. verséről, melyek a londoni Stephney templomban hangzottak el 1648-ban. Miközben a különféle válságokkal küszködő hívekhez beszél, Bridge nagyszerű éleslátásról ad tanúbizonyságot. Tudni véli, hogy mi rejlik a "szentek csüggedésének" a hátterében. Részletesen beszél azokhoz, akik "nagy bűnöket" követtek el, akik erőtlenek a kegyelemben, akik elmulasztották teljesíteni kötelességüket, akik bizonyosság után áhítoznak, akik kísértésben vannak, szenvednek vagy magányosak. A helyes diagzónis fél-gyógyulás, de Bridge nem áll meg ennél. Tanácsokat ad a "gyógymódok" alkalmazását illetően is.

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VIDRAKÖNYV

Szerző: Balázs Imre József

Koinónia Kiadó, 2006

 

A könyv mindenek előtt a költészet világába vezet el, ezt a kimeríthetetlenül gazdag, de a törékeny létet mindegyre felmutató univerzumot járja be az olvasó. "Hallja" az egyes versekben a költészet visszhangzó, eddig sohasem hallott, de sejtve sejtett harmonikusok és felharmonikusok hangzását, sőt a "mintha már olvastam volna" érzését is megismeri, ami pedig a versek olvasásakor dallamvilágok találkozásából adódik, és mindig jelentős, újraélhető élmény.

 
1 750 Ft
Akció: 1 400 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
VÖRÖS KESZTYŰ

Szerző: Eginald Schlattner

Koinónia Kiadó, 2012

 

„A nagy korszak: úgy kezdődött el, hogy észre sem vettem. Egy kéz belök egy helyiségbe, amelyet nem látok. – Stai! Állj! – Valaki leveszi a szememről a vasszemüveget. Aztán a hátam mögött nagy robajjal bezárnak egy ajtót. Mozdulatlanul állok. Az ismeretlen felé vezető út célba ért.” E mondatokkal kezdődik Eginald Schlattner önéletrajzi börtönregénye, a Vörös kesztyű. A kolozsvári egyetem huszonéves hidrológia-szakos hallgatóját ’57 decemberében tartóztatta le a Securitate. Két évig tartó fogságának, eszmei útkeresésének történetét írta meg könyvében Schlattner.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
VÓT, HOL NEM VÓT

Szerző: Zakariás Erzsébet

Koinónia Kiadó, 2009

 

A kötet csaknem 150 csángó népmesét tartalmaz, Faragó József, Nagy Jenő, Mitruly Miklós, Szabó Gyula, Bura László, Domokor Pál Péter, Jagamas János, Kallós Zoltán, Gurka László gyűjtését. A mesék legfontosabb értéke a nyelvi megfogalmazásukban rejlik. Köztudomású, hogy a magyar nyelvjárásokon belül a moldvai a legarchaikusabb nyelvállapotot őrzi, így a gyűjtemény közzététele igen tanulságos a magyar nyelvtörténet szempontjából. A mesék a 40-50 évvel ezelőtti, mára már teljesen eltűnt nyelvi állapotot őrzik. A mesegyűjteményben a magyar népmesekincs legtöbb típusára találunk példát.

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VÍVÓDÁSOK

Szerző: Gombola András

Koinónia Kiadó, 2013

 

Terápiás céllal kezdett hozzá a múltja feldolgozásához, de a végeredményt látva kiderült, hogy nemcsak önmagán, másokon is segíthetne tapasztalatai megosztásával. Az egykori vívóbajnok talán maga sem tudta, mikor belekezdett élete történetébe, hogy a tolla egyszer csak ugyanolyan könnyedséggel szántja a papírt (Visky Anna a kézírásos szöveget kapta kézhez), amilyen fürgén a vívótőrrel bánt a többszörös bajnok, szatmárnémeti születésű vívó. Gombola András sodró vallomása többféleképpen is értékelhető: egyrészt érvényesül benne a segítő szándék a szintén valamilyen szenvedélybetegséggel küszködő sorstársak, illetve azok hozzátartozói irányában, másrészt mozgalmas regényként, korrajzként is olvasható.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
VÁSÁRHELYI VÁSÁR

Szerző: Kovács András Ferenc

Koinónia Kiadó, 2003

 

Kovács András Ferenc újabb gyermekverseinek a gyűjteményét a kicsik mellett a nagyoknak is ajánlja, mintegy jelezve, hogy a gyermekvers olvasása, éneklése, dúdolása nem korlátozódhat a legkisebbekre. A kötet egyszerre kalendárium és útikalauz, e kettő összekapcsolásában elevenednek fel a költő legkedvesebb erdélyi vidékei. A versek között azonban olyanokat is találunk, melyek nem az általunk jól ismert tájakhoz, jelenségekhez kapcsolódnak. A Tibeti gyermekdal és a haiku formában megírt japán versek sajátos varázst kölcsönöznek a kötetnek.

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VADNYOM – HAIKU

Szerző: Jánk Károly

Koinónia Kiadó, 2005

 

A kötet haikuit hat ciklusba szerkeszti a költő, az elsőben a vándorlás motívuma dominál, a másodikban egy kimeríthetetlen gazdagságú haiku-arcképcsarnokot találunk (Rilke, Babits, Nemes Nagy Ágnes, Hervay Gizella, Hölderlin, Celan stb.); a harmadikban Jánk az évszakok változását lapozza végig hónapról hónapra, a negyedikben ismét portrésorozat fogadja az olvasót, az ötödik a természeti lírát vegyíti a létköltészet éles képeivel; a hatodik, utolsó ciklus versei legfőképpen az idő megnevezhetetlenségére merednek rá, drámai finomsággal.

 
1 600 Ft
Akció: 1 280 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
UGYANEGY TÉMA VARIÁCIÓI

Szerző: Molnár Sára

Koinónia Kiadó, 2005

 

Kertésznek a témái egytől-egyig kínosak: a sokat emlegetett Auschwitz mint egyetlen téma mellett a szocialista diktatúra, aztán a 89 utáni légüres tér és gyűlölet, melyben az ember továbbra is kiszolgáltatott marad, a demokráciák megoldhatatlan problémái, a szabadság megannyi illúziója, a "szisztéma", mely minden hatalmi rendszerben felismerhető és az ember torzulásai, személyiségvesztése, ahogyan alkalmazkodni próbál ezekhez a rendszerekhez. A könyv fejezetei az író regényeinek (és helyenként más írásainak, naplóinak, esszéinek) elemzéseiből áll össze, mégsem nevezhető hagyományos értelemben vett monográfiának, a szerző elsősorban arra kíváncsi, mi történik az irodalmi szövegben.

 
1 600 Ft
Akció: 1 280 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
TOMPA GÁBOR SZÍNHÁZI VILÁGA

Szerző: Visky András

Koinónia Kiadó, 2004

 

A háromnyelvű album a rendezői nyelv leglényegesebb elemeinek a képi megjelenítését tűzte ki célul. Az album függelékében a korabeli kritikai reflexiók is megtalálhatóak.

 
4 800 Ft
Akció: 3 840 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
THE FOOLISHNESS OF GOD

Szerző: Visky Ferenc

Koinónia Kiadó, 2013

 

How can we overcome fear? Right here, on the other side of the cell bars, are those who continually threaten us. Our lives are in their hands. The antidote to fear is love. There is no other way. We are free to love our enemies. We cannot fear those whom we love. Fear is the curse of mankind. (Dostoevsky) In 1958, Ferenc Visky, a minister in the Hungarian Reformed Church in Romania, was sentenced to 22 years in prison on trumped up charges of sedition against the Communist regime. His wife and their seven children were also convicted and sent to a prison camp in another part of the country. Neither were places from which the inhabitants were supposed to emerge alive but after seven years, the entire family was released. Although given the opportunity, Visky never left Romania for the West, but served as a minister virtually up until his death.

 
1 600 Ft
Akció: 1 280 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.