Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Elbeszélés, novella

 Fő kategória >Irodalom >Magyar irodalom >Elbeszélés, novella

Sorrend:


-20%
BERZSENYI DÁNIEL PRÓZAI MUNKÁI

Berzsenyi Dániel összes munkái

Szerző: Berzsenyi Dániel

Universitas Kiadó, 2011

 

Ez az első alkalom, hogy a Berzsenyi életmű ezen része teljes egészében megjelenik nyomtatásban. A kötet a Berzsenyi Dániel összes munkái címet viselő új kritikai kiadás kezdő darabja. A sorozatot a költemények és a levelezés közzététele teszi majd teljessé.

 
5 880 Ft
Akció: 4 705 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
VARJÚKIRÁLY

Szerző: Szecsődi Krisztián

Savaria University Press, 2008

 

"Komor, már-már sötét történet ez, amelyben a lélek egyre mélyebb rétegeibe ereszkedünk. Olyan „kazamatás”, szorongatóan szűk helyre, melyek a Biblia metaforáit magukba zárva világosságot ígérnek. És mégis, minden fejezetben és részletben ott munkál egy Adyéhoz hasonló, nyugtalanító, fekete szimbólumrendszer, amely az elbukás lehetőségének fenntartásával gyönyörű vívódásokat ábrázol és kínál fel. A torokszorító jelenetek sora egyre sodróbb, magával ragadóbb lesz, míg végül mi is szerves részévé nem válunk az útnak és Marie életének. Kívánok hát bátorságot a nekirugaszkodáshoz, és a bibliai utalások (előzetes vagy utólagos) ismeretével, ragyogó megérkezést az olvasónak." Ambrus Attila

 
1 000 Ft
Akció: 800 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KÉPESKÖNYV

Szerző: Dobai Lili

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A kötet kilenc írást tartalmaz, amelyek a novella és az esszé egyesítéséből született ’esszénovellák’, fiktív és valóságos művészettörténeti tényeket szőnek egybe, rejtetten és utalásszerűen pedig filozófiai és művészetelméleti kérdésekre is reflektálnak. Az egyes szövegeket a képi utalásokon, szimbólumokon, összefüggéseken alapuló intellektuális detektív-szál kapcsolja össze, a megfejtésekhez pedig egy szubjektív elbeszélői hang reflexiói, tényközlései vagy kitalált felismerései vezetnek. Ugyanakkor a könyv nem elméleti munka, hanem a – gyermekkori képeskönyvek iránt a felnőttekben is élő kívánságot szem előtt tartva – az írásra és a képekre egyenrangúként tekintő, ismereteket és tudást közvetítő, történetmondást követő szépirodalmi alkotás.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ÁTKELÉS BUDAPESTEN

Szerző: Térey János

Libri Könyvkiadó, 2014

 

Térey János verses novellái a közelmúlttól a közeljövőig világítják át Budapest ismert és ismeretlen helyszíneit és annak hol nagyszabású, hol kisszerű figuráit. Apró gesztusok, csendes élethazugságok és észrevétlen tragédiák tárulnak fel az elbeszélő röntgenszeme előtt, ahogyan az óbudai gázgyártól a Kőbányán át Terézvárosig be-benéz a lefüggönyözött szobák és szívek mélyére. Egy pornórendező érzelmi válsága, testvérféltékenység egy külvárosi rockzenekarban, a temetetlen múlt feltámadása a Svábhegyen, vagy épp egy budafoki asztaltársaság kedélyes kegyetlenkedései: Téreyt minden érdekli, ami emberi, és minden, ami itt történik körülöttünk.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
  KÉT TŰZ KÖZÖTT - MAGYAR ÍRÓK ELSŐ VILÁGHÁBORÚS NOVELLÁI

Noran Libro Kiadó, 2014

 

A kötet szerzői többek között: Ady Endre, Bánffy Miklós, Kassák Lajos, Kóbor Tamás, Kosztolányi Dezső, Molnár Ferenc, Móra Ferenc, Szép Ernő, Tersánszky Józsi Jenő, Zsolt Béla.

A válogatás megjelenésének különleges aktualitását adja az első világháború kitörésének 100. évfordulója.

 
2 690 Ft
Akció: 2 150 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-20%
FÜLKEUFÓRIA - ÉS VIDÉKE, SZÁZEGY ÚJ MAGYAR MESE

Szerző: Parti Nagy Lajos

Magvető Könyvkiadó, 2014

 

2011 áprilisában jelent meg Parti Nagy Lajos első magyar meséje az Élet és Irodalom Páratlan oldalán. Rá egy évre látott napvilágot a Fülkefor és vidéke az első esztendő termésével. Azóta eltelt megint két év és 101 újabb magyar mese. Az új kötet folytatása és lezárása Parti Nagy Lajos bravúros magyabszurd és patriótaglossza sorozatának: közelmúltunkat és távol-

jelenünket sajátos történelmi fénytörésben láthatjuk és gondolhatjuk újra.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A RÖPÜLŐ FALU

Magyar írók trianoni novellái

Nora Libro Kiadó, 2014            

 

„Nem mondtam ki azt a szót soha. És most már nem is tudom kimondani, csak ennyit: valami fáj, ami nincs. Valamikor hallani fogsz majd az életnek egy fájdalmas csodájáról – arról, hogy akinek levágták a kezét és a lábát, sokáig érzi sajogni az ujjakat, amik nincsenek. Ha ezt hallod majd: Kolozsvár, és ezt: Erdély, és ezt: Kárpátok – meg fogod tudni, mire gondoltam.”

 

A kötet szerzői többek között Ady Endre, Babits Mihály, Hunyadi Sándor, Kacsó Sándor, Karinthy Frigyes, Kós Károly, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Laczkó Géza, Nyírő József, Tamási Áron, Zilahy Lajos.

 

 
2 690 Ft
Akció: 2 150 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
FORTÉJOS DEÁK BOLDIZSÁR MEMORIÁLÉJA

Szerző: Gróf Bánffy Miklós

Helikon Kiadó, 2014

 

Az apokrif Fortéjos Deák (...) kizárólag egy elmés formai ötlet szüleménye. Rövid történetkék vannak benne, de ezeknek nem fontos sem a meséje, sem a mondanivalója az írónak csak egy volt fontos: az a forma, amelyen a novella ősei, a reneszánsz-kor novellái vannak írva, szerkezetének együgyű lazaságával, hangjának gyermetegségével, frivol dolgokat erkölcsi tanulságok átlátszó kendőjével leplező szemforgatásával, vallási szigor mögé búvó életörömével, amely éppen úgy meg tud nyilatkozni csintalan asszonyok férjet kijátszó ravaszkodásaiban, mint Assisi Szent Ferenc állatszelidítő jóságában írta a kötetről Schöpflin Aladár (Nyugat, 1932), amikor már nyilvánvaló volt mindenki számára, hogy a Kisbán Miklós szerzői név mögött gróf Bánffy Miklós áll.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
A NAGYENYEDI KÉT FŰZFA ÉS MÁS ELBESZÉLÉSEK

Szerző: Jókai Mór

Osiris Kiadó, 2014

 

A nagyenyedi két fűzfa, A tengerszem tündére, A szerencsétlen szélkakas, Melyiket a kilenc közül?, A struccmadár, Húsz év múlva, A csillagos szoba, Az erényt mindig szeretni kell, A Caldaria, Egy lengyel történet, A férj kabátja

 
920 Ft
Akció: 780 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-20%
A NŐ SZÁMOMRA REJTÉLY

József Attila asszonyai

Szerző: Valachi Anna

Noran Libro Kiadó

 

„Költő szerelme szalmaláng /

azért oly sebes és falánk.”

 

Sajátos hangvételű, akár életrajzi regényként is olvasható könyvében a szerző nemcsak a heves szerelmi vágytól lázas költő képzelt és valódi nőkapcsolatait tárta föl, hanem annak a mély rétegű vonzalomnak az eredetét kutatta, amely az asszonyi törődésre szomjazó József Attilát gyermekkorától kezdve utolsó lélegzetvételéig jellemezte. Azoknak a – társadalmi hovatartozásuktól függetlenül segítő – asszonyoknak a portréit rajzolta meg, akik az idejekorán elvesztett, gondoskodó édesanya „helyetteseiként” mély empátiával, önérzetsegítő lelki bátorítással és olykor anyagi támogatással is hozzájárultak a ritka költői tehetség kibontakoztatásához, s – minden jó szándékuk ellenére – tragikus sorsa alakulásához is. Ezek az asszonyok valamennyien a sorsát szövögető párkákra emlékeztetnek, akik szinte kézről kézre adogatták egymásnak védencüket, de csak ideig-óráig tudták boldoggá tenni.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MŰFOGSOR AZ ÉGBŐL

Szerző: Gion Nándor

Összegyűjtött elbeszélések

Noran Libro Kiadó, 2011     

 

Gion Nándor életműsorozatának negyedik kötete a szerző valamennyi novelláját, elbeszélését és rövid prózáját tartalmazza. Senki sem cáfolhatja, hogy ezek a művek a maguk idejében és napjainkban milyen kivételes hatással voltak, vannak, és minden bizonnyal lesznek is hétköznapjainkra, irodalmunkra, hétköznapi nyelvünkre, megélt és megélhető, mindig élhető történeteinkre.

 
4 800 Ft
Akció: 3 840 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MIKOR IGYAK, MIKOR NE?

Magyar írók novellái a borról

Noran Libro Kiadó, 2010

 

A kötetben magyar írók borról, borivásról szóló novelláit, történeteit olvashatjuk. A szerzők között találjuk többek között Hamvas Bélát, Juhász Gyulát, Karinthy Frigyest, Krúdy Gyulát, Márai Sándort, Mikszáth Kálmánt, Móricz Zsigmondot, Nagy Lajost és Szép Ernőt is.

 
2 690 Ft
Akció: 2 150 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
LONDONI ESŐ

Magyar írók londoni novellái

Noran Libro Kiadó, 2009     

 

A huszadik századi legnagyobb magyar íróitól nyújt válogatást azokból a művekből, amelyek Londonban játszódnak, vagy az angol fővárosról szólnak. A szerzők között találjuk többek között Ady Endrét, Bálint Györgyöt, Cs. Szabó Lászlót, Harsányi Zsoltot, Hunyady Sándort, Mándy Ivánt, Márai Sándort, Szerb Antalt, Szini Gyulát, Szomory Dezsőt. Kellemes leírások, szép és nem utolsósorban izgalmas történetek, életképek.

 
2 590 Ft
Akció: 2 070 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
HÍRES TÖRTÉNETEK AZ UTAZÁSRÓL

A világirodalom remekei

Ventus Libro Kiadó, 2011

 

Egész életünk egy nagy utazás, amelynek során különféle dolgok történnek meg velünk. G. Apollinaire, J.-R. Bloch, J. W. Goethe, Illés Endre, Jack London, Karinthy Frigyes, R. Kipling, Krúdy Gyula, D. H. Lawrence, Katherine Mansfield, O. E. Mandelstam, W. Somerset Maugham, O. Stoessl, J. Roth és mások novellái az úti kalandok színes forgatagával kötik le figyelmünket.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
HÍRES TÖRTÉNETEK APÁKRÓL

A világirodalom remekei

Ventus Libro Kiadó, 2010

           

Apák – védelmezők, tettre készek, féltőn óvók, önfeláldozók, akik mindent megtesznek gyermekeikért, de néha sorsukra hagyják őket, hogy saját életüket éljék. Legtöbbször ott állnak gyermekeik mellett, a gyermek javát akarják, s ezér t szigorúak vele és nagyon sokat követelnek tőle. Így készítik fel az élet nehézségeire. Róluk szólnak Juhani Aho, Honoré de Balzac, Kate Chopin, A. P. Csehov, Illés Endre, Franz Kafka, Heinrich von Kleist, D. H. Lawrence, Jack London, Thomas Mann, Catherine Mansfield, Guy de Maupassant, Örkény István, Oscar Wilde és mások írásai, amelyek azt is megmutatják, mennyire befolyásolják a szülők érzelmei a gyermek jövőbeni életét.

 
3 240 Ft
Akció: 2 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
HÍRES TÖRTÉNETEK ANYÁKRÓL

A világirodalom remekei

Ventus Libro Kiadó, 2010

 

Anyák – ők adnak életet nekünk, gondoznak , kísérik első lépéseinket, féltőn védenek még akkor is, amikor elindítanak az élet rögös útján. Együtt örülnek velünk , letörlik könnyeinket, és megvigasztalnak, ha bánatosak vagyunk. Szeretnek bennünket, aggódnak értünk, szeretnének megvédeni a csalódásoktól, a szenvedéstől, minden bajtól és fájdalomtól. Róluk szólnak Honoré de Balzac, Déry Tibor, George Gissing, Illés Endre, Guy de Maupassant, Örkény István, Eliza Riley, Tennessee Williams és mások elbeszélései, amelyek azt is megmutatják, milyen belső erők késztetik az anyákat arra, hogy néha a szív ellenében az ész diktálja cselekedeteiket.

 
3 240 Ft
Akció: 2 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
HÍRES TÖRTÉNETEK A BARÁTSÁGRÓL

A világirodalom remekei

Ventus Libro Kiadó, 2011

 

Az ember társas lény, igényli a barátokat, akikkel szívesen tölti együtt az idejét. Amíg jól megy az ember sora, általában sok a barátja, de ha beborul fölötte az ég, csak néhányan tartanak ki mellette. A barátság különféle megnyilvánulásait L. Andrejev, J. Brown, A. P. Csehov, Déry Tibor, G. Gessing, L. P. Hartley, Illés Endre, Kaffka Margit, Krúdy Gyula, W. Somerset Maugham, Mikszáth Kálmán, Trollope és mások novellái tárják elénk.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
GYÓGYÍTÓ HALÁL

Magyar írók novellái az elmúlásról és a gyászról

Noran Libro Kiadó, 2010

 

Magyar írók novellái az elmúlásról és a gyászról. A Kötetben többek között Ady Endre, Hunyadi Sándor, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond írásai olvashatók.

Novellák a meghalásról és a halálról, gyerekhalálról és gyászról, nemesítő fájdalomról és özvegységről. Nem mind szomorúak, vidámak is, de főképp vigasztalóak.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
BIBLIAI TÖRTÉNETEK

Magyar írók bibliai novellái

Kossuth Kiadó, 2011

 

A válogatás-sorozat legújabb kötete magyar írók bibliai témájú történeteiből válogat. A szerzők között találjuk Ady Endrét, Gárdonyi Gézát, Kaffka Margitot, Krúdy Gyulát, Márai Sándort, Móricz Zsigmondot, Szép Ernőt, Tamási Áront...

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
BALATONI SZÍVHALÁSZAT

Magyar írók novellái

Kossuth Kiadó, 2012

 

 „Csak a szemünket kell lehunynunk, hogy a mai balatoni hölgyeket elképzeljük a száz esztendő előtti szívhalászok helyére. A nő és a szerelem tulajdonképpen sohasem változik, mint ahogy az igazán nagy dolgok nem változnak a világon. Ugyanazok a hölgyek sétáltak száz év előtt a tópart platánjai alatt, akik manapság.

Ott van közöttük a szívhalásznő, Fruzsinkának hívják, és szüleinek, valamint neki magának is az a feltevése, hogy nem tölti tétlenül a nyarat, szívet halász, ha még csak egyetlen szív van a Balatonban.”

(Krúdy Gyula)

 

A kötet szerzői többek között Eötvös Károly, Galgóczy Erzsébet, Ignácz Rózsa, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Mikszáth Kálmán, Örkény István, Vaszary Gábor, Zilahy Lajos.

 
2 690 Ft
Akció: 2 150 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÉN KARÁCSONYFÁM

Hat magyar író karácsonyi novellái

Noran Libro Kiadó, 2013

 

A kötetben Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Móra Ferenc, Móricz Zsigmond és Nagy Lajos írásai olvashatók.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AZ ELFELEJTETT RAB

Magyar írók börtönnovellái

Szerzők: Mikszáth Kálmán, Ady Endre és mások

Noran Libro Kiadó, 2013

 

 „– Én komoly nő vagyok. Nem szeretek pletykát csinálni. Csak annyit mondhatok, hogy nem fogja megbánni, hogy szabad szívvel, szabad kézzel jött Vácra – mond a varrónő, és Rezeda úr éjjeli álmának megint vége volt. A börtönbeli éjszakákon ráér sok mindenre az egyébként okos ember is.”

 

(Krúdy Gyula: Az államfogház hölgye)

 

A sorozat legújabb darabjában többek között Mikszáth Kálmán, Ady Endre, Hunyadi Sándor, Karinthy Frigyes, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond, Szomory Dezső, Zilahy Lajos novellái olvashatók.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
APÁK ÉS FIÚK

Magyar írók novellái

Noran Libro Kiadó, 2012

 

„Öreg barátod, én, aki apád is vagyok, nem avatkozok bele abba, hogyan akarsz boldogulni? Légy az, amihez kedved van. Egytől azonban óvlak. Valahogyan eszedbe ne jusson, hogy az apád mesterségét folytasd. Azt hiszed, ráérünk még erről beszélni, hiszen csak hatéves vagy? Nem, nem, ezt most kell megmondanom, mielőtt megtanulsz írni és olvasni. Mert az iskolában már a második vagy harmadik órán megmérgeznek az első rettenetes hazugsággal.” (Heltai Jenő)

 

„Mint gyermek meg-megkíséreltem – ügyetlenül és félszegül –, hogy a közelébe férkőzzem. Minden alkalommal kitért előle, elzárkózott. Nem bírta a vallomásokat, az ellágyulásokat, az érzelmi megnyilatkozásokat. Engem kissé le is nézett miattuk, s afféle ripacsnak tarthatott. Érett ésszel is csak távolról szerethettem, gondoskodása közegén keresztül. Boldog voltam, ha rám tekintett, és kért tőlem valamit. Gyakran elbeszélgettünk.” (Kosztolányi Dezső)

 

A kötet szerzői többek között Ady Endre, Csáth Géza, Bródy Sándor, Karinthy Frigyes, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond, Nagy Endre, Szép Ernő.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A SZERELEM LEXIKONA

Magyar írók novellái

Noran Libro Kiadó, 2009

 

A kötetben huszadik századunk nagy magyar íróinak – többek között Ady Endrének, Bíró Lajosnak, Bródy Sándornak, Csáth Gézának, Hunyadi Sándornak, Juhász Gyulának, Kosztolányi Dezsőnek, Szini Gyulának, Szép Ernőnek, Thury Zoltánnak – szomorú és vidám történetei olvashatók a szenvedélyes fiatalkori és a bölcs öregkori szerelemről.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A SZÉKELYEK KÖZÖTT

Erdélyi tárgyú novellák és publicisztikák

Szerző: Mikszáth Kálmán

Noran Libro Kiadó, 2010

 

 „Jó nekünk magyaroknak, akiknek két hazánk is van. S ha egy elkeserítene is, még mindig ott van a másik. Erdélyt 25 évig szolgáltam mint politikus, Magyarországot és Erdélyt együtt 40 évig, és bizony már össze is zavarom, melyiket szeretem jobban...” – írja Mikszáth Kálmán 1910-ben a dési gimnázium tanárainak és diákjainak.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
A NEVETŐ MAGYARORSZÁG

A legújabb adomák egyetemes gyűjteménye

Szerzők: Gracza György, Follinus Emil

Pytheas Kiadó

 

Gracza György és Follinus Emil tizennyolc féle témakörben gyűjtött össze adomákat ebben a kötetben. Ezek közül a témák közül csak néhányat idéznék itt: A gentry (adomák a magyar köznemesség életéből); A szinfalak mögül (adomák a magyar szinész-életből); A kaszárnyából (Katona-adomák) vagy A társaságból (adomák a társas-életből). Minden egyes téma egy-egy egészoldalas illusztrációval van ellátva.

 
3 900 Ft
A MULATÓ BUDAPEST

Szerkesztette: Lenkei Henrik

Pytheas Kiadó

 

A legújabb adomák egyetemes gyűjteménye

 

Gracza György és Follinus Emil tizennyolc féle témakörben gyűjtött össze adomákat ebben a kötetben. Ezek közül a témák közül csak néhányat idéznék itt: A gentry (adomák a magyar köznemesség életéből); A szinfalak mögül (adomák a magyar szinész-életből); A kaszárnyából (Katona-adomák) vagy A társaságból (adomák a társas-életből). Minden egyes téma egy-egy egészoldalas illusztrációval van ellátva.

 
3 900 Ft
27 FÁBÓL FARAGOTT NOVELLA

Szerző: Dr. Géczy Miklós

Pytheas Kiadó

 

A nemrég elhunyt fogorvos jelentősebb fafaragásait és egy életutat átfogó novelláit gyűjtöttük csokorba.

 
2 500 Ft
SÖRHAJÓ

Szerző: Karácsonyi István

Pytheas Kiadó

 

Régmúlt időkből felidézett egyetemi sztorik, melyek nem csak a „sörhajóhoz” közelállókat szórakoztatják, de érdekes és kellemes olvasmány a szélesebb közönség számára is.

Már korábban szerettem volna megírni a “sörhajó” történetét, de ez valami miatt mindig elodázódott. Szegény Emilünket ahogy elvesztettük az elmúlt év során, felerősödött bennem és sürgetővé vált az a kényszer, hogy négyünk egyetemi történeteit legalább nagy vonalakban megírjam. Természetesen a régi időkre visszaemlékezve ezek a történetek kiszíneződtek, és széppé, mondhatni szebbé váltak, hajdan volt ifjúságunk derűjébe ágyazottan. A mégoly említésre méltó eseményeket sem tudtam mind hozni. Ugyanakkor arra törekedtem, hogy a régmúlt időkből felidézett egyetemi sztorik ne csak a sörhajóhoz közelállókat szórakoztassák, de érdekes és kellemes olvasmány legyen a szélesebb közönség számára is.

 
1 000 Ft
-20%
ERŐSZAKOK

Szerző: Arany Ágnes          

Tinta Kiadó, 2003

 

Arany Ágnes Sátoraljaújhelyen született ikertestvérével 1944. március 28-án. A család 1948-ban Budapestre költözik. Gyerekkorára az ötvenes évek terrorja, majd a forradalom és az azt követő megtorlás nyomja rá bélyegét, amelynek ellenpólusa a családban uralkodó tökéletes harmónia és feltétel nélküli szeretet. Így felfokozottan a maga kettősségében látja a világot, amelyben a jó, mint belső centrum, állandó önvédelemre szorul fennmaradása érdekében a pusztító szándékú külső világgal szemben. 

 

 
1 960 Ft
Akció: 1 570 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
EX
EX

Fisz Könyvek 59.

Szerző: Csapody Kinga

Fiatal Írók Szövetsége, 2012

 

Csapody Kinga lényegre törő prózanyelven megfogalmazott, klasszikus formában írott novellái a 21. századi női szereplehetőségek aspektusait vizsgálják. Könnyed irónia és áradó elbeszélő kedv, karcos pontosság és könyörtelen önvizsgálat jellemzi a kötet szövegvilágát.

 
1 600 Ft
Akció: 1 360 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
A FIÚK NEM SÍRNAK

FISZ Könyvek 61.

Szerző: Hanula Zsolt Péter

Fiatal Írók Szövetsége, 2013

 

"Lehet, hogy tényleg erről szól. Ahogy egy fülszöveg vagy gyerek. Eleinte inkább csak reprezentál. Egyébként valahol itt rejlik a teremtés egyfajta félreélrtelmezése is, hogy saját képére, mert honnan hová. A történetekben felismerni egy korábbit mindig csodálatos élmány. Az elbeszélés is büszke erre. Ennél már csak arra büszkébb, amikor a különbségest fedezi fel."

 
1 600 Ft
Akció: 1 360 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
JÉZUS ÚJSÁGOT OLVAS

Válogatott novellák

Szerző: Bereményi Géza

Kossuth Kiadó, 2013            

 

"...Felébredtem valamikor máskor. Volt valami a kezemben, amit előzőleg beletett valaki. Felhúztam a lábamat, a két térdem felemelkedett, egy kép került a szemem elé, ami a kezemben volt. Világos színű ember nézett a szemembe, lelógó haja körül fényes körtányér. Addig figyeltük egymást, míg haza nem vittek a kórházból, vissza abba a szobába, ahol előzőleg életben voltam. Ott is ágyban feküdtem. Egy asszony magasodott fölém, vizsgálgatott, közben fekete fejkendőt csomózott az álla alá. Azt mondta, hogy ő a nagyanyám, és sírva fakadt, mikor mindkettőnk számára kiderült, hogy elfelejtettem beszélni.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-10%
RÉVFALU ÁLOM

Szerző: Czigány György

Szent István Társulat, 2013

 

Czigány György (József Attila-, Stephanus-, Prima Primissima-, Magyar Örökség Díjas) költő prózakötetének címét Győr, a gyermekkor, a falusias-kertes városrész: Révfalu ihlette. Novelláinak álomszerű képei, történetei a film világával rokoníthatóak, sodrásuk hevét, iramát e prózai írások is a költészet erőinek köszönhetik. A szépirodalmi formába zárt beszélgetések pedig rádiós-televíziós évtizedek szerkesztő-riporterének élményeit emelik olvasmánnyá, aki gyakran találkozhatott elmúlt évtizedek nagyjaival. Köztük említjük Vas István, Weöres Sándor költő, Szántó Piroska festőművész, Mándy Iván író, Alfred Cortot zongoraművész, Farkas Ferenc zeneszerző, Székely Mihály operaénekes nevét. Történelmi tragédiák és a személyes sors drámai epizódjai közt is, minden megtörettetéssel, gyásszal összeölelkezve, végül mégiscsak az öröm, az ámuló lélek, a lét tisztelete élteti e történeteket, a szeretet és hála fényeiben.

 
1 800 Ft
Akció: 1 620 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
HOTEL HAVANNA. TIZENHAT SZELÍD TÖRTÉNET

Szerző: Hidas Judit

L’Harmattan Kiadó, 2013

 

Iza süketen figyelte őket. Aztán Frankhoz fordult, megszorította a kezét. Szerette volna elmondani neki, mennyire örül, hogy végül együtt eljöttek, hogy szerinte ez az élmény, amiért élni érdemes, és hogy most már úgy érzi, nyugodtan halhat meg. De a neoprén kesztyűn keresztül nem érződött az ujjak apró játéka, a bőréből sugárzó meleg, amelyből Frank a hálát rögtön megérthette volna.

 

A szemüveg hullamerevvé tette a nő tekintetét, a pipa bedugaszolta a mosolyát. A férfi azt hitte, valami baj van, és mutatta, hogy menjenek fel a felszínre. A nő csalódottan intett neki, hogy nyugodjon meg, minden rendben. Gondolta, elmond majd inkább mindent merülés után az étteremben. De amikor kijöttek a vízből, valahogy elfelejtette. (részlet a Víz alatt című novellából).

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-10%
ZAKEUS A FÜGEFÁN

Elbeszélések

Szerző: Rónay György

Szent István Kiadó, 2013

 

A Rónay György életműsorozat jelen kötete, melyet az író születésének századik évfordulóján adunk az olvasók kezébe, irodalmilag nehezen meghatározható műfajt képvisel: egyszerre novella, esszé, szentírási elmélkedés és egyéni invenciók sora Jézus életének eseményeiről; a betlehemi pásztorok látogatásától az álmélkodó tanítványokig, akik Mesterüket az ég felhői fölött eltűnni látják.

 
1 650 Ft
Akció: 1 485 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
ÜDV A HARMADIK ÉVEZREDBEN!

Szerző: Bőthe Csaba

Gondolat Kiadó, 2012

 

1999-et írtunk: a világ éppen az aktuális világvégére készült. Különleges világvége volt ez. Nem atomháborútól, globális felmelegedéstől, gyilkos földrengésektől, árvizektől, szökőártól, napkitöréstől, még csak nem is kisbolygó becsapódásától félt az emberiség. Attól rettegett, hogy beköszönt a 2000-es év. Hatmilliárd földlakó félelemmel vegyes izgalommal várta, hogy az órák 1999. december 31-én éjfélkor 0 óra 0 perc és 1 másodpercre ugorjanak. A jövendölés szerint ennek a pillanatnak totális kataklizmát kellett elindítania. Világszerte villamosenergia-hálózatok, számítógépek, telefonközpontok, bankok, műholdak, repülőgépek, autók, háztartási eszközök millióinak kellett elnémulniuk, elsötétülniük, lezuhanniuk és leállniuk.

 
3 000 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
ZENE

Magyar írók novellái

Második kiadás

Szerzők: Balázs Béla, Bíró Lajos, Cholnoky László, Csáth Géza, Heltai Jenő, Illés Endre, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Lovik Károly, Mándy Iván, Márai ándor, Molnár Ferenc, Móricz Zsigmond, Révész Béla, Somlyó Zoltán, Szini Gyula, Tabéry Géza

Szerkesztette: Aradi Péter, Kőrössi P. József

Noran Libro, 2010

 
2 980 Ft
-10%
NOVELLÁK

Szerző: Bánffy Miklós

Balassi Kiadó, 2008

 

A polihisztor Bánffy életművében fontos szerepet jelöl ki novellái számára Ady Endrének a Nyugatban megjelent írása, a költőfejedelem „e szép magyarságú novellák” olvastán Dénes Zsófiával együtt felismerte bontakozó tehetségét már az első novelláskötete megjelenésekor. Ady mellett a biztos ízlésű Szerb Antal is figyelmére érdemesnek találta. Szerinte „Bánffy Miklós… a századvégi arisztokratikus művész- és emberideál kései megvalósítója…”

 

Bánffy irodalmi értékét sokáig beárnyékolta arisztokrata származása, Illés Endre azt tartotta végzetes hibájának, hogy képtelen volt legyőzni „azt, hogy gróf”. Vitathatatlan, hogy műveinek egyik forrásvidéke valóban az arisztokrata lét és annak kapcsolatrendszere, másik maga az erdélyi história s a legsikeresebbeknek az aprófalvas erdélyi havasok és a Mezőség világa, emberei, tájai. Az elszakíthatatlan kötődés mai, elfogulatlan olvasatukban nyelvi gazdaságában él legelevenebben. Bánffy Miklós művei az elmúlt évtizedben imitt-amott megjelentek, s gyorsan el is fogytak, jelezve a sokáig háttérbe szorított művész iránti lankadatlan érdeklődést. 

 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
VESZÉLYES VIDÉK

Harmadik, javított kiadás

Szerző: Thassy Jenő

Balassi Kiadó, 2006

 

Thassy Jenő tragikus gyermek- és kalandos ifjúkort megélve 1946-ban menekült el Magyarországról. A rákényszerített katonai pálya helyett irodalommal szeretett volna foglalkozni, s már első állomáshelyén, Franciaországban hozzákezdett családjának, történelmi rokonságának, hihetetlen eseményekben gazdag életének, egy letűnőben lévő korszak panorámájának megörökítéséhez. Munkás életét szándéka ellenére riporterként töltötte, a Szabad Európa Rádió, majd az Amerika Hangja megbecsült és világszerte ismert munkatársaként, de sohasem mondott le irodalmi ambícióiról. Mégis fél évszázadnak kellett eltelnie, míg életrajzának első kötete, a születésétől a II. világháború végéig terjedő időszak eseményeit felidéző Veszélyes vidék megjelenhetett. A hatalmas sikert arató első kötetet gyors egymásutánban követte a folytatás: a Hátraarc (1999) a háború végétől az ország elhagyásáig terjedő időszakot eleveníti fel, a Botcsinálta amerikai (2000) az Újvilágba érkezés viszontagságait és a beilleszkedés nehézségeit meséli el, az utolsó kötet, az Egyetlen otthonom (2002) pedig az 1956-os forradalom napjaitól a rendszerváltás első hónapjaiig kíséri nyomon a szerző életét. A hitelesség ugyanolyan erénye Thassy Jenő írásainak, mint lebilincselő olvasmányossága. 

 
3 000 Ft
Akció: 2 700 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
HÁROM PÁR NŐI LÁB

Szerző: Szász Anna

Gondolat Kiadó, 2004

 

Az ismert újságíró évtizedekig a Nők Lapja rovatvezetője volt, jelenleg az Esély című folyóirat szerkesztője. 1997-2003 között írott szubjektív jegyzeteiből válogatott ebbe a kötetbe. Mint írja, igyekeztem úgy válogatni, hogy abból kikerekedjék valamilyen kép a rendszerváltozást követő hétköznapok történéseiből, kuszaságaiból, értékzavaraiból, abból a mély ellentmondásból, ami a megnyert egyéni szabadságjogok és az elveszített egzisztenciális biztonság: magyarul a tömeges elszegényedés között feszül. Még egy szempont vezetett. Nevezetesen annak a meggyőződésemnek szerettem volna hangot adni, hogy életünk átível a rendszereken, hogy létezésünk mikéntje talán nem annyira ítélkezés, mint inkább a megismerés tárgya. Ezt akartam kifejezni abban az írásomban is, amelynek címe: Jelentem, éltünk.

 
1 480 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-40%
AKI HÜLYE, NE OLVASSA!

Szerző: Fischer Tibor

Gondolat Kiadó, 2005

 

"Tibor Fischer ... tenyérbe mászóan provokatív címet adott novelláskötetének. És mit tehetünk mi, olvasók? Bedőlünk neki. Elolvassuk, hogy ne maradjunk hülyék. És igazunk van, megéri. Hiszen sokat nevetünk. Bár vidámabbak nem leszünk.... Történetei kemények és kíméletlenek. Hősei padlóra került, vergődő lúzerek, akik erölködve próbálnak kievickélni sorsuk csapdáiból. Az értelem reménytelen csatát vív az értelmetlen világ értelmezéséért. A sorok közül süvít a vereség. - Első hallásra talán lehangoló. Pedig végső soron nem az. Mert éppen ezt a világot bűvöli felvillanyozó olvasmánnyá Fischer komor humora, fekete szellemessége, a magyar fordítókat próbára tévő megannyi nyelvi leleménye. Ez azért valami. Bravúr. Hülyék volnánk, ha nem olvasnánk." Békés Pál

 
2 490 Ft
Akció: 1 495 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
FÜGGELÉK

Szerző: Mezei Gábor

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

Függelék egy apokrifhez. Egy történetre emlékeztet, a történetet írja vissza. Az emberi egyedüllétet jelentő kezdőpont és végpont felé tart, folytonos töredékességben. Kép készül, vagy tűnik el. Ugyanaz lesz rajta első és utolsó.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SZÜLSZ

Szerző: Kun Árpád

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

Animista víziók és aszketikus hétköznapiság feszülnek egymásnak. Vágyak, tünékeny és traumatikus emlékek, reflexiók és álmok káoszából fokról fokra kibontakozik egy élet egyszeri és összetéveszthetetlen rajzolata, azé a férfié, akinek az otthona - Magyarország helyett Norvégia -, a nyelve - a norvég helyett a magyar - és az élete - a sajátja helyett a családjáé - idegen lett, hogy végül ebben az idegenségben találja meg a hazautat. A kötet nyolcévnyi hallgatást tör meg.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
A LÓ FÉKTÁVOLSÁGA

Szerző: Trogmayer Ottó

Martin Opitz Kiadó, 2009

 

A hetvenöt rövid beszélyre osztott könyvecske kellemes, magával ragadó olvasmány.

 

 
2 000 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
HOVÁ MENEKÜLSZ

Szerző: Király Levente

L’Harmattan Kiadó, 2010

 

Király Levente a párhuzamos világok utazója. Novellái váratlan ponton nyitnak, hirtelen érnek véget, és miközben az olvasó még folytatná az előző történetet, meg szeretné érteni, még forgatni szeretné mondatait, az író már egy új történetbe fog.

A szellemes, frivol és szürreális írások egy-egy távoli világ rejtjeles üzeneteit sűrítik magukba, úgy, hogy gyakran a kód is elveszett, vagy nehezen rekonstruálható, hiszen az univerzális nyelven érkező üzenetet olyan lények fordították magyarra, mint például egy focirajongó pápa, beavatott baromfik csoportja, vagy egy naiv holdutazó.

Ezeket az üzeneteket megkapni egyáltalán nem veszélytelen, hordozóik, azaz a mesélők gyakran kerülnek fájdalmas határhelyzetekbe, amikor is rájönnek: el kell számolniuk egész eddigi életükkel, mert a háttérben, igaz, láthatatlanul, de állandóan ott áll a küszöb megvesztegethetetlen őre.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ARANYGYAPJÚ

Szerző: Szabó Árpád

L’Harmattan Kiadó, 2000

 

"E kötet elbeszélései egy-egy antik témának szabad magyar földolgozásai. Ez azt jelenti, hogy nincs ebben a könyvben egyetlenegy olyan történet sem, amely az antik eredetinek puszta fordítása, vagy akár csak magyar nyelvű tolmácsolása volna. Bár arra törekedtem, hogy minden mesében lehetőleg csak igazolhatóan antik motívumokat használjak, a mintául vett eredetinek nemcsak a megfogalmazásától, hanem még a meseszövésétől is eltértem mindig, amikor az volt az érzésem, hogy a mese megváltoztatásával jobban ki tudom elégíteni a mai olvasó igényeit. Mert a cél magának az antik mesének az életrekeltése, és nem egyik vagy másik ókori földolgozásnak bemutatása volt." - írja kötetéről a kitűnő szerző, Szabó Árpád. És valóban, a mitológiai mesék élnek! Gazdagon és színesen vezetnek be az istenek és hősök finom rajzú világába, kultúrtörténeti kalandot ígérve minden generáció számára.

 
1 500 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
HAZAJÖTTEM

Szerző: Bíró András

L’Harmattan Kiadó, 2006

 

Hazajöttem címmel a szerző kalandokban és tapasztalatokban bővelkedő élettörténetét írta meg. „Éltem három kontinensen, tíz országban, négy házasságban, beszélek számos nyelvet.”

 

BÍRÓ ANDRÁS – Alternatív Nobel-díjas, újságíró – lapszerkesztő 1986-ban tért haza harmincéves emigrációból. A Ceres, az ENSZ mezőgazdasági majd a Mazingir, az ENSZ környezetvédelmi szervezete lapjainak volt alapító főszerkesztője. A déli félteke számos fejlesztési projektjében működött közre. A rendszerváltás után létrehozta az Autonómia alapítványt, és számos más civil kezdeményezése támogatta a hazai romák ügyét.

 
1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
ISTEN VELETEK, TI BOLDOG VENDELINEK!

Szerző: Krúdy Gyula

Osiris Kiadó, 2010

 
980 Ft
Akció: 835 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
KOSZTOLÁNYI DEZSŐ ÖSSZES NOVELLÁI I-II.

Osiris Kiadó, 2007

 

Kosztolányi Dezsőnek - ha nem számítjuk a vegyes műfajú köteteket - életében, pontosabban 1908 és 1936 között 11 novelláskötete jelent meg. Különös, hogy életében Kosztolányinak nem jelent meg gyűjteményes vagy akár válogatott novelláskötete - ez bizonyára a korabeli kiadási viszonyokkal magyarázható. Halála után jelentek meg a Révai, Szépirodalmi Könyvkiadó, Helikon, Szukits összesei és persze sok válogatás. Az Osiris Klasszikusok sorozatban több Kosztolányi-kötet után most az Összes novellákat adjuk közre. Ez a gyűjtemény magában foglalja Kosztolányi valamennyi novelláját, a kötetben megjelenteket kiegészítve azokkal, amelyek az író életében csak folyóiratokban, napilapokban láttak napvilágot. A novellákat időrendben közöljük. Filológiai apparátust nem mellékelünk, de a kötet könnyebb kezelhetősége érdekében megadjuk a novellák címváltozatait.

 
8 500 Ft
Akció: 7 225 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.