Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Martinus Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >M-O >Martinus Kiadó

Sorrend:

-20%
VASÁRNAPI GONDOLATOK

Szentbeszédanyag-gyűjtemény az A, B és C liturgikus évre

Szerző: Róka Márton

Szerkesztő: Gyürki László

Martinus Kiadó, 2016

 

Hazánkban egyre több olyan település van, ahol vasárnaponként – lelkipásztoraink csökkenő létszáma és túlterheltsége miatt – világi lelkipásztori kisegítők végeznek igeliturgiát. A szentbeszédek összeállítása nem könnyű feladat, ezért a Szombathelyi Egyházmegye egykori lelkipásztora, Róka Márton atya jó pár évvel ezelőtt három évre elegendő anyagot állított össze az igeliturgiások és természetesen a plébános atyák nagy örömére. A három évre szóló homíliák most egybegyűjtve, a Vasárnapi gondolatok (A, B, C év) című kötetben lelhetők fel. A kiadvány összeállításában segédkező és annak sajtó alá rendezését figyelemmel kísérő Gyürki László atya a világi lelkipásztori kisegítők, a hívek és a papság figyelmét egyaránt felhívja e nagyszerű kiadványra, amit minden imádkozni vágyó gazdag lelki haszonnal forgathat.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  TANULMÁNYOK GRÓF MIKES JÁNOS SZOMBATHELYI MEGYÉSPÜSPÖKRŐL

Szerkesztő: Bakó Balázs és Pál Ferenc

Martinus Kiadó, 2015

 

A Szombathelyi Egyházmegye, valamint Vas Megye Közgyűlése közösen ünnepelte a 2011 és 2012-es esztendőkben gróf Mikes János püspöki kinevezésének 100. évfordulóját. Az ünnepi évben vetélkedőkkel, kiállítással, emlékkonferenciával próbáltuk ismertebbé tenni Mikes János alakját a nagyközönség számára. Jelen kötetben a konferencián elhangzott előadások szerkesztett változatait, illetve Szendy László volt szombathelyi plébános Mikes Jánosról írt visszaemlékezését közöljük.

 
1 695 Ft
Akció: 1 355 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
CSEHIMINDSZENTI KERESZTÚT

Keresztút Mindszenty bíborossal

Szerző: Déri Péter

Martinus Kiadó, 2015

 

Csehimindszenten, Mindszenty József bíboros, hercegprímás szülőfalujában 2015-ben felépítettünk a templom körül egy egyedülálló keresztutat. Az egyes stációk felső részén Krisztus Urunk szenvedéstörténete látható a művészien kidolgozott domborműveken. Az állomások alsó részén pedig Mindszenty bíboros szenvedéseiről elmélkedhetünk a főként tőle, de XII. Piusz pápától és a Magyar Püspöki Kartól vett idézetek alapján. Elgondolkodtató, mélyen megrendítő és példa értékű az ország utolsó hercegprímásának a nemzetéért és a hitéért vállalt rengeteg szenvedése. A csehimindszenti keresztútnak az a célja, hogy korunk embereit figyelmeztesse, érdemes napjainkban is kiállni a keresztény értékrendért és szeretett magyar hazánkért, amelyre Mindszenty bíboros egész életében bátorította népünket. (Déri Péter esperes, csehimindszenti plébános)

 
350 Ft
-15%
A KŐSZEGI JÉZUS SZÍVE TEMPLOM

A Szombathelyi Egyházmegye Kincsei

Szerző: H. Simon Katalin

Martinus Kiadó, 2015

 

A kőszegi Jézus Szíve templom építésének története és – a színes képek segítségével – belső szépsége tárul fel az olvasó előtt a kiadványban, amely a Szombathelyi Egyházmegye Kincsei sorozatban kapott helyet. Nagy József és Harangozó Vilmos összeállításából kiderül, hogy a kőszegiek 1672 óta a Szent Imre-templomba jártak szentmisére, egészen 1892-ig, amikor is Major János belevágott az új templom építtetésébe. Az új plébániatemplom terveit Ludwig Schöne bécsi építész készítette, az építkezés kivitelezője pedig Müller Ede építési vállalkozó volt. A neogótikus stílusban épült Jézus Szíve templom Kőszeg gyöngyszeme lett.

 
300 Ft
Akció: 255 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BÁTORSÁG ÉS IRGALOM

Szent Márton életregénye

Szerző: Wilhelm Hünermann

Fordító: Molnár Miklós

Martinus Kiadó, 2014

 

„Márton emléke túlélte az évszázadokat. Valahányszor a frank királyok hadba szálltak, mindig az ő köpenyét hordozták hadijelvényként. Ünnepének előestéjén a gyerekek manapság is sok országban énekelnek dalokat és gyújtanak fáklyákat Márton tiszteletére...” – írta ezt a szerző könyvének végén. Azóta közel fél évszázad pergett le az idő rokkáján. Úgy tűnik, hogy napjainkban, a harmadik évezred kezdetén, az 1700 éve, Savaria városában született Szent Márton szelleme Európa-szerte újraéled és éppen olyan időszerű, mint valaha volt. Számos országban sorra jelölik ki az ő emlékére épült templomok, emlékhelyek között a Szent Márton zarándokutakat, amelyek folyamatosan népesednek be.

 
2 000 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FELEMELŐ SZERETET

Szent Márton imakönyv

Szerkesztő: Horváth József

Martinus Kiadó, 2015

 

A Család Évében a Martinus Kiadó nagysikerű imakönyvvel ajándékozta meg nemzetünk hívő népét. Az imakönyv negyedik kiadását is hamar elkapkodták az imádkozni vágyók. Többek között ez a siker is adta a bátorítást ahhoz, hogy a Szent Márton születésének 1700. évfordulójára készülő Szombathelyi Egyházmegye egy újabb kiadvánnyal ajándékozza meg a hívő magyarokat. Szent Mártonnal kapcsolatban csak kevés imádságot ismernek hívő közösségeink. Viszont az ebben a kötetben összegyűjtött fohászokkal, könyörgésekkel és elmélkedésekkel jelentősen gazdagíthatjuk mind az egyéni, mind a közösségi imádkozás alkalmait.

 
1 500 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZOMBATHELY, A PÜSPÖKI VÁROS

Szerző: Pup Norbert

Martinus Kiadó, 2011

 

A 96 oldalas, 15,5x15,5 cm méretű album, amely magyar, angol, német, olasz és francia nyelvű szöveget tartalmaz, Németh József és Tóth Imre fotóival mutatja be a Püspöki Palotát, a Székesegyházat, az Egyházmegyei Kincstár és Múzeumot, az Egyházmegyei Könyvtárat, a Kontuly-kápolnát, valamint a Herzan-könyvtárat.

 
2 200 Ft
Akció: 1 870 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
STÁCIÓK

Szerző: Szauer Ágoston

Martinus Kiadó, 2011

 

A stációk arra emlékeztetik a keresztényeket, hogy miként követték egymást az események Jézus földi életének utolsó óráiban – Pilátus ítélőszékétől egészen a Golgotáig, a szenvedéssel és fájdalommal teli út utolsó állomásáig. Szauer Ágoston költő-tanár négysorosokba szedve ír Megváltónk szenvedésének állomásairól. A négysorosok rövidségük ellenére tömören és művészien fogalmazzák meg egy-egy állomás eseményeit.

 
300 Ft
Akció: 255 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SÉTÁK A LÉLEKBEN

Válogatott versek

Szerző: Székely László

Martinus Kiadó, 2011

 

„Székely László neve egyházmegyénk hívei és papjai számára jól ismert. Talán csak az ifjabb generáció nem hallott eddig róla. Kortársai számára nemcsak mint szeretett és buzgó lelkipásztor volt ismert, hanem írói és költői tevékenysége által is. Ezzel a válogatással szeretnénk a mai fiatalokkal is megismertetni Székely László költői munkásságát.″ (Dr. Veres András szombathelyi püspök) A Séták a lélekben című keménytáblás kötet 83 válogatott verset tartalmaz, amelyek a jelen kor embere számára is értékes mondanivalóval bírnak.

 
1 500 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
SALA TERENNA, MÚZEUM ÉS KINCSTÁR

A Szombathelyi Egyházmegye Kincsei

Szerző: H. Simon Katalin

Martinus Kiadó, 2010

 

A szerző e kiadványban – a terjedelmi korlátokat szem előtt tartva – csak a legfontosabb dolgokat ismerteti, azonban szól minden olyan jelentős eseményről, amely a 226 éves terem történetében bekövetkezett. Rövid visszatekintéssel indul az ismertetés a 15. századtól, a római korból származó feliratos kőtöredékek tudatos összegyűjtésének időszaka ez, amelyhez Mátyás király szombathelyi tartózkodásának legendája is kapcsolódik. Majd ezek után kerül sor a 18. század végén megnyílt Sala Terrena bemutatására. A kiadványban felsorakoztatott néhány római kőemlék illusztrációja mellett, sok szép kivitelű fénykép is látható mind a teremről, mind pedig a Dorffmaister-freskókról és az egyik freskó előképét ábrázoló Piranesi-rézkarcról.

 
600 Ft
Akció: 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NEMESKERESZTÚR ÉVSZÁZADAI

Szerző: Herczeg László

Martinus Kiadó, 2010

 

Herczeg László ősei és szülőfaluja iránti szeretetből ragadott tollat, s kezdett hosszú kutatómunkába. Tette mindezt azzal a céllal, hogy megismertesse és a következő nemzedék számára megőrizze Nemeskeresztúr történetét. A kitartó kutatás eredményeként a Martinus Kiadó gondozásában megjelent a szerző munkája Nemeskeresztúr évszázadai címmel. A könyv Nemeskeresztúr és az ott élő közösség sorsát, a történelem viharaiban való helytállását tárja az olvasók elé. A szerző a község életét nem elszigetelten, hanem az országos és regionális történelem eseményeibe ágyazva mutatja be. A szakirodalomra, okleveles és régészeti forrásokra támaszkodó munkát gazdag képanyag teszi még színesebbé. Herczeg László több helyütt közli helyi lakosok szóbeli közléseit és visszaemlékezéseit. Elbeszéléseik hitelességét több esetben levéltári dokumentumok is igazolták.

 
1 400 Ft
Akció: 1 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MENJÜNK A TEMPLOMKERTBE!

Szerző: Gyürki László

Martinus Kiadó, 2012

 

A kis Lídia szüleivel a Balatonnál nyaralt. Egyik nap, úgy látszik, kissé unatkozott, mert egyszer csak felkiáltott: menjünk a templomkertbe! A körülötte lévők mind feléje fordultak, nem tudták elképzelni, hogy hova is szeretne menni a kislány. Ő a horvátnádaljai templomtérre gondolt, mert ott mindig jobban érezte magát, mint a balatoni strandon. Érdemes lesz nekünk is ellátogatni erre a szép templomtérre, mert nagyon sok látnivaló található itt.

 
1 000 Ft
Akció: 850 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
LÁTTA ÉS HITT

A torinói lepel üzenete

Szerző: Giuseppe Ghiberti

Martinus Kiadó, 2013

 

Miért kaptuk Istentől a torinói halotti leplet? Hogyan tanít ez a különleges ereklye Istenről, Jézusról, emberségről, szenvedésről és szeretetről? Giuseppe Ghiberti, a torinói lepel kivételes ismerője, s több mint fél évszázada gyakori szemlélője arra hív, hogy vele együtt keressünk választ ezekre a kérdésekre. A lepelnek üzenete van számunkra, amelyhez nem a részletekbe vesző tudományos elemzéssel, hanem a türelmes és szeretetteljes elmélkedéssel és szemlélődéssel közelíthetünk

 

 
1 490 Ft
Akció: 1 265 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
IMÁDKOZZUNK A CSALÁDUNKÉRT

Családok imakönyve

Szerző: Déri Péter

Martinus Kiadó, 2013

 

A Család Éve alkalmából dr. Veres András megyéspüspök úr egy imádságos könyv kiadását kezdeményezte. Támogatásának köszönhetően a Martinus Könyv- és Folyóirat Kiadó gondozásában megjelent a Szombathelyi Egyházmegye Család Éve alkalmából összeállított imakönyve Imádkozzunk a családunkért! címmel. A kiadvány fő célja, hogy benne minden korosztály (nagyszülők, szülők, fiatalok, gyermekek) megtalálja a neki leginkább megfelelő imádságot adott élethelyzetétől függően (házasság és gyermekvállalás előtt állók, ifjú házasok, egyedülállók, özvegyek). Az imádságok széles skálája jelenik meg a kiadvány lapjain: litániák, felajánlások, keresztutak, de verseket és egyéb prózai szövegeket is tartalmaz.

 
1 500 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EMLÉKEZZÜNK RÉGIEKRŐL

Anekdotaszerű feljegyzések a Szombathelyi Egyházmegye volt püspökeiről

Géfin Gyula Kiskönyvtár

Szerző: Tóth József

Martinus Kiadó, 2014

 

Tóth József valószínűleg azzal a szándékkal írta meg könyvecskéjét 1925-ben, hogy bemutassa, az 1912-től hivatalában lévő, nagy népszerűségnek örvendő Mikes János mellett voltak más nagy főpásztorai is a Szombathelyi Egyházmegyének. Talán ő sem gondolta volna, hogy anekdotagyűjteménye egyik alapforrásává lesz Mikes püspök nagy vállalkozásának, a Géfin Gyula által szerkesztett, a Szombathelyi Egyházmegye történetét feldolgozó három kötetes műnek. Emiatt döntött úgy a Martinus Kiadó és a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár, hogy most induló, közös sorozatát Tóth József Emlékezzünk régiekről című munkájának kiadásával kezdi meg.

 
990 Ft
Akció: 840 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EMLÉKEZÉS MINDSZENTY BÍBOROS ÉDESANYJÁRA

Szerző: Vecsey József

Martinus Kiadó, 2012

 

A Martinus Kiadó Vecsey József egykori szombathelyi egyházmegyés pap, teológiai tanár könyvének újbóli kiadásával készült a Vas megyei születésű Mindszenty József bíboros hercegprímás születésének 120 éves évfordulójára. Az Emlékezés Mindszenty bíboros édesanyjára című könyv 1970-ben Svájcban jelent meg első ízben. Magyarországra az akkori politikai helyzet miatt csak titokban juthatott el néhány példány, az eredeti könyv ma már nehezen kutatható fel. Vecsey József jó barátságban volt Mindszenty bíborossal, és gyakran segítette a bíboros édesanyját abban, hogy meglátogathassa börtönben lévő fiát. A szerző a könyvében bemutatja Mindszenty zalaegerszegi plébánosságának éveit – Vecsey ekkor Mindszenty káplánja volt –, a püspöki kinevezés időszakát, majd a bíborosi éveket, a hírhedt koncepciós pert, valamint az édesanya szóbeli közlései és levelei alapján a börtönévek egy részét is. A könyv személyes hangvételű visszaemlékezés és hiteles korrajz is egyben.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EMLÉKEZÉS LOJZE KOZARRA

Szerző: Gyürki László

Martinus Kiadó, 2011

 

Körmenden és környékén az idősebb generáció tagjai máig gyakran emlegetnek egy káplánt, aki még a II. világháború idején szolgált a településen. Talán azért emlékeznek rá évtizedek eltelte után is, mert a háborús időkben sokat segített a híveknek, többek között szlovén nyelvtudásával a szovjetek bevonulásakor. Dr. Gyürki László pápai prelátus, egykori körmendi plébános a hívek elbeszéléseit hallgatva elhatározta, hogy könyv formában foglalja össze az 1999-ben elhunyt Lojze Kozar egykori odranci plébános életútját, figyelmet szentelve a muravidéki származású atya körmendi szolgálatának és a magyar hívek által talán kevésbé ismert irodalmi munkásságának is.

 
600 Ft
Akció: 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EMBER, CSAK MENJ AZ UTADON

Válogatott versek

Szerző: Árva László

Martinus Kiadó, 2011

 

Hegedüs Vince 1952-72 között a Szombathelyi Egyházmegye területén lévő nicki egyházközség lelkipásztora volt. 1936-ban Árva László néven Ember, csak menj az utadon címmel verseskötete jelent meg. Kiadónknál 53 verssel újra megjelent a fent említett mű, amelyben az eredeti kötet írásmódját követtük. A kiadvány ismételt kiadásának a szorgalmazója a nicki egyházközség volt.

 
990 Ft
Akció: 840 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
CHERNELHÁZADAMONYA  A TÖRTÉNELEM SZÉLÁRNYÉKÁBAN

Szerző: Horváth Antal

Martinus Kiadó, 2014

 

Ez a könyv a teljes és feltétlen azonosulás lenyomata. Ennél is több. Annak a bizonyítéka, hogy szerzője most már örökre bennmarad szülőföldje vonzásában. Chernelházadamonya büszke lehet magára, mert ez az elszakíthatatlan kapcsolat páratlan emlékezetet szült. A kőszegi matematikatanár évtizedek óta készült erre. Akkor is, amikor középiskolát igazgatott, de akkor is, amikor kétismeretlenes egyenletekre okította tanítványait. Valahogy úgy volt ezzel, mint az orvos Németh László, aki Vásárhelyen tanított, s mégis mindig írni akart. Úgy, mint Illyés Gyula, aki Rácegrespuszta nélkül soha nem tudta volna megírni az utolérhetetlen Puszták népét. Végül úgy, mint a matematikatanár Kacsóh Pongrác, akiben Petőfi János vitéze vált zenei ihletté.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-14%
BRENNER JÁNOS IMAFÜZET

Martinus Imafüzetek

Szerzők: Császár István, Kürnyek Róbert

Martinus Kiadó, 2009

 

A vértanú halált halt Brenner János rövid életrajzával kezdődő imafüzetet a különböző imádságok mellett családi fotók, énekek színesítik.

 
250 Ft
Akció: 215 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÚTON HAZAFELÉ

Dr. Batthyány-Strattmann László életének utolsó 14 hónapja

Szerző: Tibola Imre

Martinus Kiadó, 2010

 

Dr. Batthyány-Strattmann László (1870-1931) korának kiemelkedő egyénisége: hercegi rangja ellenére polgári foglalkozást választott magának, s életét a szegények gyógyításának szentelte. Az orvosi egyetem elvégzését követően magánkórházat nyitott Köpcsényben, később pedig körmendi kastélyában. A „szegények orvosa”, aki „orvos volt a hercegek között, és herceg az orvosok között” fiatalon, hosszú szenvedés után hunyt el 1931-ben. Blanka naplójában beszámol édesapja életének utolsó, legnehezebb időszakáról, ugyanakkor ír a nagybeteg lelkének békéjéről is.

 
600 Ft
Akció: 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ELMOZDÍTHATÓ GYERTYATARTÓ

Szerző: Lojze Kozar

Martinus Kiadó, 2011

 

„Jó lenne, ha ezt a könyvet minden pap elolvasná. Sok fájdalomtól és szenvedéstől kímélné meg magát. Sok járhatatlan úttól szabadulna meg, és sok mindent szebben, jobban tenne, nagyobb önátadással végezné szolgálatát. Az elmozdítható gyertyatartó annak a papnak a szimbóluma, akit az emberek közé állítottak, ő azonban gyengének és törékenynek érzi magát.” (ifj. Lojze Kozar atya) Természetesen a könyv nemcsak a lelkipásztoroknak, hanem minden hívőnek szól, aki szeretne bepillantást nyerni egy pap nem mindennapi, örömökkel, és szenvedésekkel teli életébe. A szlovén nyelvű műből eddig csak egy rövid rész jelent meg magyarul, amelyért az író megkapta a Serra Internationaltól a II. Nemzetközi Irodalmi Díjat. A regényt Merkli Ferenc vasszécsenyi plébános, főiskolai tanár fordította le magyar nyelvre.

 
2 200 Ft
Akció: 1 870 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-14%
ASZTALI ÁLDÁSOK

Martinus Imafüzetek

Szerzők: Molnár János, Kürnyek Róbert

Martinus Kiadó, 2013

 

E kis imafüzet célja, hogy olvasójának segítsen minél változatosabbá tenni az étkezéshez kapcsolódó imaalkalmakat, és újabbakkal bővítse a már ismert imádságok körét. Lelkipásztorok és hívek egyaránt megtalálják benne az egyházi év különböző szakaszaiban használatos formulákat.

 
350 Ft
Akció: 300 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A SZOMBATHELYI PÜSPÖKI PALOTA

Szerzők: Zsámbéky Mónika, Németh József

Martinus Kiadó, 2010

 

A reprezentatív, színes fotókkal illusztrált kiadvány Zsámbéky Monika művészettörténész szemével láttatja a palota impozáns épületét és helyiségeit, s kalauzolja olvasóját teremről teremre, bemutatva a 18. század végének művészeti stílusjegyeit hordozó szalonokat, a kápolnát, a metszettermet, a könyvtárat, a püspöki lakosztályt és a vendégszobát (más néven pápai lakosztályt), amelyben 1991-es szombathelyi látogatása alkalmával II. János Pál pápa megszállt. A részletes és alapos művészettörténeti leírást Bonyhádi Károly grafikus tervezésével Németh József fényképész fotói keltik életre. A kiadványban a magyar szövegrészek mellett angol és német fordítás is található, hogy minél többen forgathassák haszonnal az albumot.

 
5 990 Ft
Akció: 5 090 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A SARLÓS BOLDOGASSZONY SZÉKESEGYHÁZ

A Szombathelyi Egyházmegye Kincsei

Szerző: H. Simon Katalin

Martinus Kiadó, 2013

 

A Szombathelyi Egyházmegyét bemutató kiadványsorozat legújabb száma, a szombathelyi püspökség legnagyobb épületét, a székesegyházat mutatja be, elénk tárva annak gazdag múltját és számtalan értékét. Szily János püspök bölcs előrelátását dicséri, hogy annak idején Hefele Menyhért építésszel olyan nagyságú templomot terveztetett, amelyben ünnepi alkalmakkor Szombathely lakossága még évtizedek múltán is bőven elfért. Bár csak jóval az első püspök halála után készült el, művészi kivitele révén azonnal messze földön híressé lett, és így egyetlen utazó sem mulasztotta el megcsodálni azt, homlokzati szobraival, csodálatos freskóival és oltáraival.

 
750 Ft
Akció: 640 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A NICKI SZENT ANNA-TEMPLOM TÖRTÉNETE

Szerzők: Kelemen István, Nemes András

Martinus Kiadó, 2012

 

A nicki templom külső felújítása során nagy meglepetés volt, hogy a nagynak számító korábbi gótikus templom megmunkált köveit: ajtó- és ablakkereteit, faragott kőbordáit az épület lábazatába építették be. Szinte méterenként helyezkedtek el a különböző formájú kövek. Nick 1328-ban „Egyházas Niczk”-ként szerepel, ami arra utal, hogy nagyon korán volt temploma, talán már István király idejében. A jelenlegi barokk templomot Niczky Lázár építtette az 1700-as évek közepén, de minden bizonnyal falai megegyeznek a korábbi temploméval.

 
500 Ft
Akció: 425 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A JÓ PÁSZTOR NYOMÁBAN

Beszélgetés Sili Aba szombathelyi ferencessel

Szerző: Szerdahelyi Csongor

Martinus Kiadó, 2012

 

A ferencesek egyik nagy öregje, Sill Aba több mint hetven éve lépett be Szent Ferenc rendjébe. Súlyos időknek a tanúja. Személyes emléke van arról, hogy milyen megaláztatásban részesültek az állam részéről a püspökök az ötvenes évek elején. Nevezte őt a kommunista sajtó lélekkufárnak, az egyházügyis pimasznak, és az ávós vallató csikket nyomott el az arcán. Beszervezni azonban nem tudták. A bajban szerencséje is volt, mert mint mondja, a cápa alatt úszkáló kis halakat kevésbé bántják. Nyolcvanon túl is fiatalos lendülettel végzi tudományos és lelkipásztori feladatait.

 
2 200 Ft
Akció: 1 870 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A HERZAN-KÖNYVTÁR

A Szombathelyi Egyházmegye Kincsei

Szerző: Horváthné Simon Katalin

Martinus Kiadó, 2009

 

E nagyértékű bibliotéka a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár különgyűjteményeként működik. A Herzan-könyvtár különösen értékes és fontos eleme a hazai kulturális örökségnek. Az igényesen szerkesztett és gazdag képanyaggal ellátott kiadvány betekintést nyújt a könyvtáralapító gróf Herzan Ferenc bíboros (az egyházmegye második püspöke) életébe, végigkíséri a könyvtár alapítását és annak történetét egészen napjainkig, de néhány különösen szép és ritka dokumentum is bemutatásra kerül.

 
600 Ft
Akció: 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A CSENDLAKI PARÓKIÁTÓL A SZIBÉRIAI HÓMEZŐKIG

Kilenc év börtönökben és munkatáborokban

Szerző: Harangozó Ferenc

Martiunus Kiadó, 2012

 

Dr. Harangozó Ferenc pápai prelátust (1908-1991) a szovjet katonai bíróság 1948-ban kémkedés vádjával először halálra, majd 25 évi kényszermunkára ítélte, mert segítette a rászorultakat, menedéket adott az üldözötteknek, és szabad földre juttatott sok menekülőt. Dr. Harangozó Ferenc életéről dr. Gyürki László pápai prelátus magánkiadásában 2001-ben jelent meg egy könyv A csendlaki parókiától a szibériai hómezőkig címmel. Ezt a kiadványt jelentette meg újra kiadónk megújult, modern formában és 8 oldal színes képmelléklettel.

 
2 200 Ft
Akció: 1 870 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A CSÁNIGI MINDENSZENTEK TEMPLOM TÖRTÉNETE

Szerző: Kelemen István, Nemes András

Martinus Kiadó, 2012

 

A kőporral bevakolt csánigi templom építési formája arról árulkodik, hogy egy régi épület lehet az Árpád-korból, amikor még nem építettek tornyot és sekrestyét, hanem a kezdetek alakzatait mutatja a templomhajó és a szentély, de azt nem nagyon lehetett remélni, hogy a vakolat alatt értékes leletek rejlenek a falu templomán.

 
500 Ft
Akció: 425 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
SZENT MÁRTON ÉLETE - Elfogyott

Angelico Kifestőkönyvek

Szerző: Stift Zoltán

Martinus Kiadó, 2011

 

Angelico egy kis angyal, aki az új evangelizáció csillagának fényéből született, és a www.angelico.hu internetes oldalon lakik. E kis füzet kiszínezésre váró rajzaival gyermekeknek beszél Szent Mártonról.

 
300 Ft
SEGÍTENI JÓ - Elfogyott

Angelico Kifestőkönyvek

Szerző: Stift Zoltán

Martinus Kiadó, 2011

 

Elsősegélynyújtás oktatásával foglalkozó szakemberek tapasztalatai indokolják e kiadvány megjelenését. Felmérések sora bizonyítja, hogy – játékos formában – a kisgyermekeknek is eredményesen tanítható a segítségnyújtásban megmutatkozó szeretet lehetősége és értéke. Ahhoz, hogy a gyermekek a másik emberrel bajában együttérző, hozzá segítséggel közeledő felnőttek lehessenek, minél korábban be kell mutatni előttük az önzetlen segítségadás szépségét. A kifestőkönyv e cél elérésében szeretne eszköz lenni az óvodás és kisiskolás korú gyermekek szülei és nevelői kezében.

 
300 Ft
AZ ISTENI GONDVISELÉS - Elfogyott

Angelico Kifestőkönyvek

Szerző: Stift Zoltán

Martinus Kiadó, 2011

 

Angelico egy kis angyal, aki az új evangelizáció csillagának fényéből született, és a www.angelico.hu internetes oldalon lakik. E kis füzet kiszínezésre váró rajzaival gyermekeknek beszél az Evangélium igazságairól.

 
300 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.