Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Kiskapu Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >J-L >Kiskapu Kiadó

Sorrend:

12

-20%
ÍRÓ LESZEK!

75 ifjú tehetség pályamunkája - vers és novellagyűjtemény

Kiskapu, 2017

 

A Kiskapu Kiadó és a konyvesbolt.hu közös irodalmi pályázatának nyertes műveit tartja a kezében az Olvasó. Két korosztályban (8–12 éves, valamint 13–16 éves) és két műfaji kategóriában (vers és próza) nevezhettek a lelkes írópalánták. 75 ifjú tehetség szárnypróbálgatása kapott helyet ebben a kötetben, melynek szerkesztője és kiadója szívügyének tekinti az értékközvetítést.

 
2 480 Ft
Akció: 1 985 Ft
Kezdete: 2017.06.22
A készlet erejéig!
-20%
A FACEBOOK KORA

Az internetes közösségi hálók felhasználása piackutatáshoz, értékesítéshez és újításhoz

Szerző: Clara Shih

Kiskapu Kiadó, 2011

 

Függetlenül attól, hogy üzleti vállalkozásunk vagy szervezetünk milyen célokat tűzött ki maga elé, ez a könyv segít, hogy a közösségi hálózatok kiaknázásával elérjük őket. A közösségi hálózatok elismert szakértője, Clara Shih, hatékony új ötleteket, bevált módszereket és könnyen hasznosítható teendőlistákat gyűjtött össze, telis-tele a való életben már bizonyított megoldásokkal.
Shih könyvét vállalkozók, marketingesek, illetve értékesítési, ügyfélszolgálati, termékfejlesztési vagy munkaerő-felvételi területen dolgozó szakemberek egyaránt haszonnal forgathatják: a szerző bemutatja, hogyan mozdulhatunk el a közösségi hálózatok taktikai, követő használata felől a stratégiai, irányító megközelítés felé, és hogyan mérhetjük pontosan a sikert.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FACEBOOK DIÓHÉJBAN

Minden amit tudnod kell a Facebook használatához

Szerzők: Szy György, Rézműves László

Kiskapu Kiadó, 2011

 

A Facebook 600 millió felhasználójával ma az egyik legnépszerűbb közösségi webhely az Interneten: már Magyarországon is állítólag 3 millióan keresik fel nap mint nap, hogy híreket és információkat cseréljenek az ismerőseikkel. A Facebook azonban nem csak azért vonzó, mert mindenféle eszközt biztosít a hírek, információk és ötletek megosztásához (méghozzá nem csak a barátainkkal, hanem az ő ismerőseikkel és azoknak az ismerőseivel is): a művészek és az üzleti vállalkozások számára is kitűnő – és olcsó – lehetőséget nyújt arra, hogy rátaláljanak a reménybeli közönségükre.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BLOGOK KEZDŐKNEK ÉS PROFIKNAK. BLOGBAN AZ IGAZSÁG!

Szerző: Tris Hussey

Kiskapu Kiadó, 2011

 

Személyes vagy üzleti blogot szeretnél, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá?
A saját blogod elkészítéséhez egyáltalán nincs szükséged tapasztalatra. Ebben a könyvben a világ egyik legtapasztaltabb blogszerzője, Tris Hussey mutatja be, mit kell tenned. Mindent megmutat: az első lépésektől a legolcsóbb eszközökön és az írói fortélyokon át egészen az olvasói közösséged felépítéséig. Vedd meg ezt a könyvet, és profi módon, villámgyorsan képes leszel bármilyen célú blogot elkészíteni!

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TANULJUK MEG A VISUAL BASIC 2005 HASZNÁLATÁT 24 ÓRA ALATT

Szerző: James Foxall

Kiskapu Kiadó, 2006

 

A Visual Basic 2005 a Microsoft rendkívül népszerű Visual Basic programnyelvének legújabb kiadása, amely alapjaiban eltér a korábbi változatoktól. A Visual Basic 2005 erősebb és sokoldalúbb, mint valaha, lehetőségei pedig már felveszik a versenyt az olyan „magasabb szintű” nyelvekkel, mint a C++. Az új lehetőségek egyik folyománya viszont, hogy a nyelv használata egyre bonyolultabb. A könyv elsősorban azoknak íródott, akik kevés programozói tapasztalattal rendelkeznek, vagy egyáltalán nem programoztak még, illetve azoknak, akik a Visual Basicet második programnyelvként szeretnék használni.

 
6 980 Ft
Akció: 5 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TANULJUK MEG A VISUAL C# 2008 HASZNÁLATÁT 24 ÓRA ALATT

Szerző: James Foxall

Kiskapu Kiadó, 2009

 

Amikor a Microsoft bevezette a .NET platformot, egy új, izgalmas programozási nyelv született. A Visual C# ma már a .NET környezetre fejlesztők első számú választott nyelve, és maga a Microsoft is Visual C# nyelven írta a .NET keretrendszer nagy részét. A Visual C# egy modern, objektumközpontú nyelv, amelyet kezdettől fogva a helyes hozzáállással terveztek és alkottak meg, és a más nyelvekben fellelhető leghasznosabb szolgáltatásokat valósították és fejlesztették tovább benne, a Visual C# 2008 pedig a C++ erejét és rugalmasságát ötvözi a Visual C# egyszerűségével.
Ezt a könyvet azoknak szántuk, akik alig vagy még soha nem programoztak, illetve azoknak, akik esetleg második nyelvként használnák a Visual C#-et. A kötetet megírásakor és megszerkesztésekor világos cél lebegett a szemünk előtt: az, hogy a lehető leggyorsabban termékeny programozót faragjunk az Olvasóból. A Visual C# nyelven írt alkalmazások fejlesztése és a nyelv oktatása terén szerzett tapasztalataimat felhasználva olyan könyvet igyekeztem írni, amely reményeim szerint eloszlatja a ködöt, és azt tanítja meg, amire szükségünk van. A szerzők gyakran esnek abba a hibába, hogy a technológiára összpontosítanak annak gyakorlati alkalmazása helyett. Én komoly erőfeszítéseket tettem annak érdekében, hogy ebben a kötetben a gyakorlati készségekre helyezzem a hangsúlyt, amelyeknek rögtön hasznát vehetjük egy program fejlesztése során.

 
6 980 Ft
Akció: 5 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TANULJUK MEG A WPF HASZNÁLATÁT 24 ÓRA ALATT

Szerzők: Rob Eisenberg, Christopher Bennage

Kiskapu Kiadó, 2009

 

A Windows Presentation Foundation (röviden WPF) a Microsoft legújabb keretrendszere, amellyel kifinomult, szolgáltatásgazdag felhasználói felületű asztali alkalmazásokat építhetünk. A WPF jelentősen különbözik az elődeitől, miközben számos olyan elvre támaszkodik, amely a meglevő asztali, illetve webes keretrendszerek alapját képezi.
A WPF lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy könnyen és gyorsan oldjanak meg olyan feladatokat, amelyek a korábbi keretrendszerekkel csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem voltak megvalósíthatók.

 
6 500 Ft
Akció: 5 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TANULJUK MEG A TCP/IP HASZNÁLATÁT 24 ÓRA ALATT

Szerző: Joe Casad

Kiskapu Kiadó, 2010

 

Csupán 24, egy óra vagy még rövidebb idő alatt elvégezhető lecke után megérthetjük a TCP/IP belső működését. A leckék egymásra épülnek, közérthetőek, és lépésről lépésre vezetnek, hogy az alapoktól kezdve sajátíthassuk el a TCP/IP-vel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
A lépésről lépésre haladó gyakorlatok gondosan végigvezetnek bennünket a leggyakoribb feladatokon.
A kérdések és válaszok minden fejezet végén segítenek ellenőrizni a tudásunkat.
A megjegyzések és tippek érdekes kiegészítő tudnivalókat közölnek, rövidebb módszerekre és megoldásokra világítanak rá, és segítenek kikerülni a lehetséges nehézségeket.
Ha világos és tömör bevezetést szeretnénk az Internetet működtető protokollok világába, indítsuk el az órát, és üssük fel ezt a kötetet. Legyen a Tanuljuk meg a TCP/IP használatát 24 óra alatt! a kalauzunk a TCP/IP titkaihoz!

 
6 980 Ft
Akció: 5 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TANULJUK MEG A DRUPAL HASZNÁLATÁT 24 ÓRA ALATT

Szerző: Jesse Feiler

Kiskapu Kiadó, 2011

 

A Drupal egyre több webhelyet működtet szerte a világon. Egyes esetekben azért döntenek mellette, mert nyílt forrású szoftver, és költségkímélő: nem kell évi használati díjat fizetni érte, vagy más előzetes költségekbe verni magunkat. Más esetekben azért használják, mert lehetővé teszi, hogy kifinomult szolgáltatásokkal vértezzünk fel egy webhelyet, méghozzá figyelemre méltóan gyorsan. Vannak olyan webhelyek is, amelyekhez azért választják a Drupalt, mert a kifinomult biztonsági rendszere módot ad rá, hogy a webhely és a feltöltött tartalmak kezelését többen lássák el. Ezt a kötetet a Drupal közvetlen felhasználóinak szántuk, vagyis azoknak, akik webhelyek fejlesztésére használják, nem pedig azoknak a végfelhasználóknak, akik a Drupal által működtetett webhelyeket keresnek fel (anélkül, hogy tudnának róla, hogy a háttérben a Drupal működik). Ha egy Drupal-projekt elindítására készülünk, ez a könyv segít, hogy gyorsan megtehessük az első lépéseket, ha pedig egy már meglevő Drupal-webhelyet szeretnénk módosítani, megtalálhatjuk benne, amit tudnunk kell ahhoz, hogy az elgondolásainkat megvalósítsuk.

 
6 980 Ft
Akció: 5 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
JAVA ALAPÚ WEBSZOLGÁLTATÁSOK. XML, SOAP, WDSL, UDDI

Szerzők: Steve Graham, Simeon Simeonov

Kiskapu Kiadó, 2002

 

A webszolgáltatások az osztott számítástechnika fejlődésének következő lépcsőfokát jelentik. A nyílt szabványokon alapuló webszolgáltatások lehetővé teszik, hogy a program egyszerűen, rendszerfüggetlenül és laza kapcsolattal csatlakozzon ügyfeleink és partnereink rendszereihez. A könyv megismertet bennünket a webszolgáltatások alapfogalmaival, és bemutatja, hogyan építhetjük be ezeket a szolgáltatásokat saját cégünk életébe. Kitér a webszolgáltatásokhoz kapcsolódó, jelenleg születőben szabványokra is: SOAP, WSDL, UDDI.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
APACHE RECEPTEK

Szerzők: Rich Bowen, Ken Coar

Kiskapu Kiadó, 2008

 

Az Apache webkiszolgáló telepítéséről és beállításáról leírások sokasága szól, de honnan kaphatunk segítséget az olyan mindennapos feladatok elvégzéséhez, mint a szokványos modulok hozzáadása vagy a tevékenységnaplózás finomhangolása? Az Apache receptek több mint 200 friss megoldást kínál azokra a problémákra, amelyekkel szinte biztosan találkozunk, ha az Apache 2.0-s vagy 2.2-es változatát használjuk.
Az Apache csomag bővítmények tucatjait tartalmazza, de ha még többre van szükségünk, valószínűleg létezik valami, aki kielégíti az igényeinket – már ha megtaláljuk a Usenet-hírcsoportokban, az Apache-ról szóló levelezőlistákon vagy az IRC-csevegőcsatornákon feltett kérdések között. Ebben a receptkönyvben egyetlen helyen, kényelmesen férhetünk hozzá a megoldásokhoz, amivel időt takaríthatunk meg.

 
4 980 Ft
Akció: 3 985 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KERESŐK ÉS WEBHELYEK

Webes szabványok és keresőoptimalizálás a gyakorlatban

Szerző: Aaron Walter

Kiskapu Kiadó, 2009

 

Ez a könyv nem egyszerűen egy azok közül a keresőmotor-optimalizálással (SEO) foglalkozó kiadványok közül, amelyek alapvetően marketingeseknek íródtak. A lényeges eltérés az, hogy ebben azok a szakemberek találhatnak a való életből vett példákat és gyakorlati tanácsokat, akik a webhelyek megvalósításával, fejlesztésével foglalkoznak, és szeretnék eljuttatni üzenetüket a célközönséghez. Minden fejezete egy-egy újabb nézőpontból vizsgálja meg a kereshetőség és megtalálhatóság kérdését. 

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
RUGALMAS WEBTERVEK

Folyékony és nyújtható lapszerkezetek kialakítása CSS segítségével

Szerző: Zoe Mickley Gillenwater

Kiskapu Kiadó, 2010

 

Ez a könyv azt szeretné megtanítani, hogy miért is jó a rugalmas tervezés, és hogyan érdemes ezt használni. Elsőre úgy tűnhet, hogy a web a maga rugalmasságával egyszerű módon lehetővé teszi a folyékony vagy nyújtható honlapok kialakítását. Sajnos ez nincs így.
Annak ellenére, hogy a rugalmasság valóban szervesen hozzátartozik a világhálóhoz, és sok előnnyel jár a kihasználása, meglehetősen kevés a folyékony és nyújtható webhely. Talán azért van ez így, mert létrehozásuknak megvannak a maga nehézségei, mind a tervezési, mind a fejlesztési szakaszban – ezekhez pedig a legtöbb webfejlesztő nincs hozzászokva. Nincs túl sok irodalom arról, hogy ezekkel a nehézségekkel hogyan is lehet megküzdeni, ez a könyv azonban éppen erről szól.

 
5 500 Ft
Akció: 4 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HTML5 - AZ ÚJ SZABVÁNY

Ugorjunk fejest a webfejlesztés jövőjébe

Szerző: Mark Pilgrim

Kiskapu Kiadó, 2011

 

Ha még nem ismerjük a HTML5 új szolgáltatásait, most végre elérkezett a pillanat! Ez a kötet hasznos információkkal szolgál arról, hogy a HTML nyelv legújabb változata miért és hogyan fogja jelentősen megváltoztatni a webfejlesztés módját.
A HTML5 még mindig fejlesztés alatt áll, de az olyan böngészők, mint a Safari, a Mozilla, az Opera vagy a Chrome már sok-sok szolgáltatását támogatják, a mobil- böngészők pedig még előrébb járnak. A HTML5 az új szabvány végigvezet minket a nyelv e változatának legfontosabb újdonságain, számtalan gyakorlati példával, kóddal, ábrával és képernyőfelvétellel. Megtanuljuk, hogy a HTML5 segítségével hogyan adhatunk a weboldalakhoz videókat, kapcsolati nélküli lehetőségeket és még sok minden mást – és hogyan bírhatjuk működésre ezeket az elemeket.

 
2 680 Ft
Akció: 2 145 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PROGRAMOZÁSI NYELVEK

Szerző: Nyékiné G. Judit

Kiskapu Kiadó, 2003

 

A könyv átfogó ismertetést nyújt az informatikusok számára kulcsfontosságú eszközkészletről, a programozási nyelvekről. Bemutatja az informatika fél évszázados fejlődése során létrejött nyelvi eszközöket, részletesen elemzi kialakulásuk hátterét, a tervezők céljait. Áttekinti a problémamegoldásban leghatékonyabbnak bizonyult módszereket. Részletesen összehasonlítja a különböző programozási nyelvekben hasonló céllal létrehozott eszközöket. Az ismertetésben nagy hangsúlyt kap mind az nyelvek, mind az eszközök mögött lévő szemléletmód bemutatása. Tárgyalja az imperatív, objektumorientált, funkcionális, logikai, párhuzamos, eseményvezérelt és az aspektusorientált megközelítéseket. Ismerteti a nyelvek tervezésének fontosabb elveit, konkrét példákkal segítve a bemutatott megoldások megértését és értékelését.

 
5 600 Ft
Akció: 4 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
C CSAPDÁK ÉS BUKTATÓK

Szerző: Andrew Koenig

Kiskapu Kiadó, 2005

 

A C rendkívül hatékony programozási nyelv, ám nagyon pontosan kell ismernünk ahhoz, hogy ezt ki is tudjuk használni. Rendkívüli rugalmassága, tömör írásmódja a kezdő programozók számára bizony „életveszélyessé” teszi.
A világ C programozói minden bizonnyal megszámlálhatatlan órát töltöttek már a képernyőre meredve azzal, hogy egy látszólag teljesen hibátlanul megírt programban keresték azt az apró bakit, amitől az teljesen mást csinált, mint amire számítottak. Ilyen tünetet sajnos akár az is produkálhat, ha egyszerűen elgépelünk valamit, hiszen a kód sok esetben ilyenkor is értelmes. Az elkövethető hibák másik nagy csoportját azok az esetek alkotják, amikor a nyelv képességeit érti félre a programozó, vagy egyes szolgáltatásait tévesen próbálja alkalmazni.
Ez a könyv ezekről a csapdákról és buktatókról szól, téma szerint rendszerezve, és rövid példákon keresztül bemutatva őket. Számos olyan apróságot, elvet és megoldást sorol fel, amelyekről a tankönyvek rendszerint megfeledkeznek. Egyetemi hallgatók számára gyakorlatilag kötelező olvasmány, jól használhatja azonban az a profi programozó is, akit a sors kifürkészhetetlen kegyéből az a váratlan megtiszteltetés ért, hogy mások által írt C kódot gondozhat. Jó esély van rá ugyanis, hogy elődei nem olvastak hasonló művet, hiszen magyar nyelven ez az első ilyen kiadvány.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
C++ KÓDOLÁSI SZABÁLYOK

Szerzők: Herb Sutter, Andrei Alexandrescu

Kiskapu Kiadó, 2005

 

Herb Sutter és Andrei Alexandrescu írása azoknak a középhaladó, illetve haladó programozóknak szól, akik a C++ nyelv alapjaival teljesen tisztában vannak, fejlesztettek már komolyabb rendszert is, és esetleg már szembesültek is az itt felsorolt problémák egy részével.
Íme néhány a könyv által érintett témakörök közül.
Mit érdemes szabványosítani és mit nem?
Hogyan érhetjük el a legnagyobb skálázhatóságot?
Hogyan kerüljük el a fölösleges függőségeket?
Hogyan és mikor érdeme egyszerre használni a statikus és dinamikus többalakúságot?

 
3 980 Ft
Akció: 3 185 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HATÉKONY C#

Szerző: Bill Wagner

Kiskapu Kiadó, 2005

 

Ez a könyv – mint az a címéből is kiderül – elsősorban a középhaladóknak szól, vagyis tipikusan a „második C# tankönyv” szerepét tudja betölteni. A szerző közismert C# és .NET szakértő, így könyvéhez az alapvető inspirációt tulajdonképpen az ügyfelei által feltett kérdések adták. Ennek megfelelően ebből a könyvből megtudhatjuk, melyek azok a fejlesztési módszerek, amelyek a gyakorlott C# programozók minden munkájuk során használnak, illetve melyek azok, amelyeket minden áron igyekeznek elkerülni.
Ízelítő a könyv által érintett témakörök közül:
Miért célszerű az állandók típusát is megadni?
Hogyan kerülhetjük el a fölösleges hibaellenőrzéseket a megfelelő adattípus megválasztásával?

 
3 980 Ft
Akció: 3 185 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HATÉKONY XML

50 bevált módszer XML adatszerkezetek megvalósítására

Szerző: Eliotte Rusty Harold

Kiskapu Kiadó, 2006

 

Erre a könyvre azoknak az XML-fejlesztőknek van szüksége, akik hatékonyabbá szeretnének válni. Megtanulhatjuk, milyen eszközöket és mikor kell alkalmazni ahhoz, hogy világos, bővíthető, karbantartható és stabil XML kódot írjunk.
Hogyan írjunk a névtérelőtagoktól független DTD-ket?
Mi az, amit a nyelvi elemzők megbízhatóan jelentenek, és mi az, amit nem?
Melyik sémanyelv a legmegfelelőbb egy adott munkához?
Milyen API-t használjunk, hogy a legnagyobb sebességet és a legkisebb méretet érjük el?
Mit tehetünk a DTD-k, illetve a sémák gyors és megbízható eléréséért anélkül, hogy csökkenne a dokumentum hordozhatósága?
Lehet, hogy az XML túl terjengős az adott alkalmazáshoz?
Elliotte Rusty Harold 50 hasznos alapszabályt ír le, a valós életből merített példák alapján. Magával ragadó, könnyen érthető stílusban mutatja be, hogyan lehet fejlesztési időt nyerni, és egyúttal jobb XML kódot készíteni.

 
4 980 Ft
Akció: 3 985 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
RAILS RECEPTEK

Szerző: Rob Orsini

Kiskapu Kiadó, 2007

 

A Ruby nyelv újabban tapasztalható népszerűségét nem kis részben a Rails-nek köszönheti. Ezzel a webes keretrendszerrel bizonyos esetekben szó szerint percek alatt lehet a semmiből működő webhelyeket készíteni, ami még a sokat látott veterán webfejlesztőket is lenyűgözi. Ez a kötet címének megfelelően amolyan „webes szakácskönyv”: megoldandó feladatokra, illetve problématípusokra mutat konkrét megoldásokat, természetesen részletesen elemezve azokat.
Ízelítőül íme néhány témakör:
Adatmodellezés az ActiveRecord könyvtárral
Nézetek készítése az ActionView-vel és az RHTML sablonokkal
Alkalmazási logika beépítése az ActionControllerbe
Rails-alapú alkalmazások tesztelése, hibakeresése
JavaScript és Ajax használata a Rails keretrendszerrel
Biztonsági kérdések és a teljesítmény finomhangolása
Rails bővítmények használata és Rails grafika
Alkalmazások futtatása Mongrel és Apache segítségével

 
6 980 Ft
Akció: 5 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PYTHON ZSEBKÖNYV

Szerző: Brad Dayley

Kiskapu Kiadó, 2008

 

A Python zsebkönyv sokatmondó Python programrészleteket bocsát rendelkezésünkre, melyek közérthetõk és azonnal használhatók – segítségükkel gyorsabban megtanulható a Python nyelvû programozás.
A kötetet bárhová magunkkal vihetjük és haszonnal forgathatjuk, így terjedelmes kézikönyveinket egyetlen hordozható zsebkönyvre cserélhetjük.
A kötet a leglényegesebb és legérdekesebb programszerkezeteket tartalmazza, melyek igazán hatékonyan segítenek a valós programozási feladatok megoldásában

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
GOOGLE WEB TOOLKIT ALKALMAZÁSOK

Szerző: Ryan Dewsbury

Kiskapu Kiadó, 2008

 

A Google™ Web Toolkit alkalmazások olyan kalauz, amelyből mindent megtudhatunk, ami ahhoz szükséges, hogy webfejlesztőként kivételes felhasználói élményt nyújtó, szolgáltatásokban gazdag webalkalmazásokat készítsünk. Ha nagy teljesítményű felületet szeretnénk építeni Java, PHP vagy Ruby alkalmazásokhoz, vagy azt szeretnénk, hogy programjaink képesek legyenek együttműködni külső webszolgáltatásokkal, a Google Web Toolkit- (GWT) fejlesztés szakértőjétől, Ryan Dewsbury-től részletekbe menően elsajátíthatjuk a szükséges fogásokat.

 
6 980 Ft
Akció: 5 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AJAX FELSŐFOKON

Szerző: Shawn M. Lauriat

Kiskapu Kiadó, 2008

 

Az Ajax felsőfokon a feladatközpontú, magas minőségű Ajax webalkalmazások készítésének nélkülözhetetlen útmutatója. Shawn M. Lauriat szisztematikusan áttekinti az Ajax-szal kapcsolatos tervezési, felépítési és fejlesztési kérdéseket, és olyan kipróbált mintákat és megbízható kódpéldákat mutat be, amelyek nem találhatók meg egyetlen másik könyvben sem. A kötetben mindazokra a problémákra – méretezhetőség, teljesítmény, biztonság, stabilitás, rugalmasság, karbantarthatóság, újrahasznosíthatóság – megtaláljuk a legjobb megoldásokat, amelyekkel az üzleti Ajax alkalmazások fejlesztői találkoznak.
Lauriat könyve azoknak a tapasztalt webfejlesztőknek szól, akik friss ötletekre és elegáns megoldásokra, kíváncsiak, de a műszaki jellegű tartalmat közérthetően közvetíti. Többek között a következő témákat tárgyalja eleddig példátlan mélységben: egyéni JavaScript-események megvalósítása a lazább csatolás és a nagyobb rugalmasság érdekében; az Ajax hagyományos használhatósági korlátainak átlépése; a hálózati átvitel idejének csökkentése tömörítés és más megoldások segítségével.

 
4 980 Ft
Akció: 3 985 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
REFACTORING HTML

Webalkalmazások tökéletesítése újratervezésssel

Szerző: Eliotte Rusty Harold

Kiskapu Kiadó, 2009

 

Ebben a könyvben a szerző bemutatja, hogyan használhatjuk az újratervezési technikákat gyakorlatilag bármely webhely vagy webes alkalmazás kódjának följavítására. Az anyagot úgy állította össze, hogy az a klasszikus programozásban járatos és járatlan webes fejlesztők számára egyaránt használható legyen. Szó esik benne a kódok megbízhatóságáról, teljesítményéről, használhatóságáról és hozzáférhetőségéről, a biztonságról, a kompatibilitásról, sőt még a keresőmotorok igényeihez való hozzáigazítás is terítékre kerül.

 
5 500 Ft
Akció: 4 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PÁRHUZAMOS JAVA-PROGRAMOZÁS A GYAKORLATBAN

Szerző: Brian Goetz

Kiskapu Kiadó, 2009

 

A szálak alapvető jelentőségűek a Java platformon. Ahogy a többmagos processzorok egyre inkább elterjednek, a párhuzamos végrehajtás hatékony kihasználása létfontosságúvá válik a nagy teljesítményű alkalmazások építése során. A Java SE 5 és 6 hatalmas előrelépést jelent a párhuzamos alkalmazások fejlesztése terén: a nagy teljesítményt az átdolgozott Java virtuális gép, a nagy mértékben méretezhető párhuzamos osztályok, és az új párhuzamos építőelemek gazdag készlete támogatja. A Párhuzamos Java-programozás a gyakorlatban szerzői ezeknek az új szolgáltatásoknak az alkotói, akik nem csak azt magyarázzák el, hogy miként működnek és hogyan használhatók az új lehetőségek, hanem a mögöttük megbúvó célokat és tervezési mintákat is ismertetik.

 
5 980 Ft
Akció: 4 785 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AGYHULLÁM: JAVA

Szerzők: Kathy Sierra, Bert Bates

Kiskapu Kiadó, 2011

 

Mit tanulhatsz ebből a könyvből?
Az Agyhullám: Java teljes élményt nyújtó tankönyv a Javához és az objektumközpontú programozáshoz. Egyedülálló, a nyelvtanon és a kézikönyvek stílusán túllépő módszerrel segít megtanulni a Java nyelvet, és megérteni, hogyan válhatsz kiváló programozóvá. Megtanulhatod belőle a nyelv alapjait, valamint az általánosított programozás, a szálkezelés, a hálózatkezelés és az elosztott programozás csínját-bínját – közben pedig még egy torpedójátékot és egy hálózati dobgépet is építhetsz.
Miért néz ki ez a könyv másképp, mint a többi?
Úgy gondoljuk, hogy az Olvasó ideje túl drága ahhoz, hogy új fogalmak bemagolására pazarolja, ezért a kognitív tudományok és a tanuláselmélet legújabb kutatási eredményeinek felhasználásával egy minden érzékszervre ható anyagot állított össze a szerzőpáros. Az Agyhullám: Java képileg is izgalmas formátumát úgy tervezték meg, hogy az álmosító, szöveggel telezsúfolt könyvekkel szemben az agy működéséhez igazodjon.
Tanuld meg, mi a különbség az osztályok és az objektumok között!
Java-készségeid segítségével építs torpedójátékot!
Kerülj kapcsolatba a belső objektumoddal!
Fedezd fel, hogyan kezelhetsz egy primitívet objektumként!
Értsd meg, milyen ára van az Object típusú többalakú hivatkozások használatának…

 
12 000 Ft
Akció: 9 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LINUX ASZTALI GÉPEN

Tippek, trükkök a felhasználói felület beállításához

Szerzők: Nicholas Petreley, Jono Bacon

Kiskapu Kiadó, 2006

 

A Linuxot kezdetben programozók írták programozóknak, akik számára a parancssor nem hogy nem volt riasztó, egyenesen a lételemüknek érezték azt. Volt persze a UNIX-tól megörökölt többféle grafikus felület is, de ezeknek néha már a beállítása sem volt egyszerű. Bár mindez csupán néhány éve történt, mára a KDE és a Gnome teljes értékű grafikus felhasználói felületté nőtte ki magát. Manapság a Linuxot már olyan emberek is használják, akik néhány alapművelettől eltekintve nem nagyon „kívánkoznak” a parancssorba, ugyanakkor szeretnék rendszerükből a legtöbbet kihozni.
Nekik íródott ez a könyv, amely száz, a Linux rendszerek használatával kapcsolatos tippet és trükköt ismertet, mindezt kifejezetten élvezetes, intuitív hangvétellel. A cím némiképp talán megtévesztő is, hiszen itt nem csupán a grafikus felület beállításairól, vagy az egyes alkalmazások ismertetéséről van szó, hanem sokkal többről. Számos olyan a rendszergazdai teendőkkel, a hálózatokkal és a biztonsággal kapcsolatos részlet is felbukkan a könyvben, amelyeknek akár a nagyobb rendszerek üzemeltetői is hasznát vehetik.

 
4 980 Ft
Akció: 3 985 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LINUX BEVETÉS KÖZBEN - MÁSODIK KÜLDETÉS

Kapcsolatok, megfigyelés, hibakeresés

Szerzők: Bill von Hagen, Brian K. Jones

Kiskapu Kiadó, 2006

 

A Linux kiszolgálók üzemeltetői akár naponta szembesülhetnek a legkülönbözőbb, esetleg komoly fejtörést okozó problémákkal. Aki megvette ennek a könyvnek az első részét, az valószínűleg már tapasztalhatta, mennyire hasznos, ha van az ember keze ügyében egy olyan információforrás, amiben az alkalmazások leírása helyett konkrét problémák vagy problémakörök egyszerű megoldásait találhatja meg. A hibalehetőségek száma persze jóval nagyobb annál, semhogy az összes tipp és trükk elférjen egyetlen kötetben. Itt van tehát a folytatás, amely ismét száz adminisztratív feladatot tárgyal témakörönként csoportosítva.

 
6 980 Ft
Akció: 5 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  XEN A GYAKORLATBAN. ÚTMUTATÓ A VIRTUALIZÁCIÓ MŰVÉSZETÉHEZ

Szerző: Brenden Johnson

Kiskapu Kiadó, 2010

 

Az ingyenes, nyílt forrású virtualizációs szoftver, a Xen használatával pénzt takaríthatunk meg, nagyobb rugalmasságot érhetünk el, javíthatunk az erőforrások kihasználásán, és a katasztrófák utáni talpraállástól a szoftvertesztelésig mindent egyszerűsíthetünk. Ebben a könyvben összegyűjtöttük mindazt a tudást, ami a nagy teljesítményű Xen virtuális gépek felállításához és kezeléséhez szükséges a különféle környezetekben. A kötet egy világszínvonalú Xen-csapat páratlan tapasztalataira építve, minden témakörre kiterjedően tárgyalja a Xen használatát, a telepítéstől a felügyeletig. Szerzői olyan, a gyakorlatban már bizonyított módszereket és eljárásokat, valamint esettanulmányokat mutatnak be, amelyeket máshol nem találunk meg.

 
7 980 Ft
Akció: 6 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SSH A GYAKORLATBAN

Módszerek biztonságos hálózati kapcsolatok kialakításához

Szerző: Himanshu Dwivedi

Kiskapu Kiadó, 2004

 

A könyv megmutatja, hogyan erősíthetjük meg vállalatunk rendszerének védelmét, hogyan tarthatjuk biztonságban a létfontosságú adatokat, és hogyan bővíthetjük a hálózat szolgáltatásait az SSH üzembe helyezésével. Himanshu Dwivedi biztonsági szakértő ismerteti, hogyan használhatjuk az SSH-t lényegében minden operációs rendszeren, asztali és kiszolgáló gépeken, hogy rendszerünk biztonságos és stabil legyen. Megtanuljuk, miként valósítja meg az SSH a legfontosabb biztonsági szolgáltatásokat, például a hitelesítést, az engedélyezést, a titkosítást, illetve az adatépség biztosítását és ellenőrzését. A kötet emellett ismerteti a biztonsági és szolgáltatás-protokollok optimális beállításának módszereit Unix és Windows rendszereken, illetve hálózati környezetben, valamint megvizsgálja a főbb SSH kiszolgálók és ügyfelek közötti hasonlóságokat és különbségeket.

 
3 850 Ft
Akció: 3 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
GNU/LINUX RENDSZEREK ÜZEMELTETÉSE II.

Hálózatok

Szerző: Pere László

Kiskapu Kiadó, 2005

 

Ez a könyv Pere László GNU/Linux rendszerek üzemeltetésérõl szóló sorozatának második kötete, s az elõzõhöz hasonlóan azoknak a rendszergazdáknak, illetve a számítástechnikával hobbiból foglalkozó olvasóknak kíván segítséget nyújtani, akik munkahelyükön, vagy otthon kisebb-nagyobb hálózatokat üzemeltetnek. Míg az elsõ kötet egy Linux rendszer általános felépítését és belsõ mûködését mutatta be, addig a folytatás a számítógép-hálózatok építését és üzemeltetését, a hálózati alkalmazások és szolgáltatások telepítését és azok beállítását tárgyalja. Sorra kerül gyakorlatilag minden olyan feladat és probléma, amely egy helyi hálózat kialakítása közben felmerülhet, így a könyvben tárgyalt ismeretanyag egy kezdõ rendszergazdának igen hasznos és fõleg gyors segítséget jelenthet, különösen, ha a megrendelõ vagy a fõnök már (megint) türelmetlen. Ami a szükséges elõismereteket illeti, e két kötetet elsõsorban azoknak ajánljuk, akik már birtokában vannak a megfelelõ linuxos alapismereteknek, és szeretnék megismerni a rendszergazdai feladatkör eszköztárát is. Lényeges hangsúlyozni, hogy a szerzõ kizárólag a sorozat elsõ két tagjában (Pere László: Linux felhasználói ismeretek I. és II., Kiskapu Kiadó, 2002) tárgyalt témakörök és eszközök ismeretét tételezi fel az olvasóról. Minden mást új anyagként, részletesen tárgyal.

 
3 980 Ft
Akció: 3 185 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BIZTONSÁGOS WEBALKALMAZÁSOK PHP NYELVEN

 Egyszerű és hatékony módszerek minden PHP-fejlesztőnek a kód biztonságossá tételére

Szerzők: Tricia Ballad, William Ballad

Kiskapu Kiadó, 2010

 

A PHP nyelvű webalkalmazások a hackerek egyik legfőbb célpontját jelentik. Miért? Mert tudják, hogy sok ilyen alkalmazást olyan programozók írnak, akik alig vagy egyáltalán nem rendelkeznek tapasztalattal a programok biztonságossá tételének terén. Mindazonáltal nem kell áldozatul esnünk nekik: a Biztonságos webalkalmazások PHP nyelven segít, hogy elsajátítsuk azokat a készségeket és módszereket, amelyek a sziklaszilárd PHP-kódok írásához, illetve a már meglevő PHP-programok megerősítéséhez szükségesek.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KÉPSZERKESZTÉS

Szerzők: Bodnár István, Magyary Gyula

Kiskapu Kiadó, 2004

 

A szerzők, akik a középfokú, valamint a felnőttoktatásban dolgoznak, azzal a szándékkal írták ezt a könyvsorozatot, hogy rövid, áttekinthető formában juthassanak információhoz a középiskolások, a felnőttoktatásban vagy a felsőoktatásban részt vevők, illetve az önképzéssel tanulók.
A könyvsorozatot úgy állították össze, hogy az első hét kötet megfeleljen az ECDL vizsga moduljainak. A könyvek a 2001. márciusától érvényes ECDL vizsgarendnek megfelelően tartalmazzák a tudnivalót és a célirányos feladatokat. A szerzők minden könyvet kibővítettek azokkal az ismeretekkel, amelyeket a gyakorlat szempontjából fontosnak ítéltek, vagy az elmúlt évek vizsgatapasztalatai, illetve a középiskolák számára készült tantervek alapján szükségesnek láttak. E kötet elsõ fejezetei a látás tulajdonságait, a színkezelést és a számítógépes képkezelés alapjait tárgyalják. A folytatás az Adobe Photoshop kezelését ismerteti, útmutatók és mintapéldák segítségével. Az alapok után a kijelölési és képmódosítási lehetõségek, a rétegek és maszkok használata, a másolatkészítés fogásai, valamint a vonalak és görbék, a szûrõk és különleges hatások kezelése következik.

 
980 Ft
Akció: 785 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
3DS MAX 7 BIBLIA I-II.

Szerző: Kelly L. Murdock

Kiskapu Kiadó, 2005

 

Kelly Murdock mérnöki és számítógépes grafikusi háttérrel rendelkezik - bebarangolta az egész 3D ipart, látványterveket készített, térhatású modelleket hozott létre játékfilmekhez, szabadúszó 3D-művészként dolgozott, és még háromdimenziós programozással is foglalkozott.
Könyve a kezdőtől a középhaladóig terjedő tudásszinttel rendelkező felhasználóknak szól, érintve néhány haladó témakört is; a kezdőket külön Gyorstalpaló segíti.
A kötet fő célja, hogy a Max átfogó leírásaként szolgáljon. Ennek a célnak az elérése érdekében a szerző gondos részletességgel taglalja a Max szinte minden szolgáltatását, beleértve az összes alapelemet, anyag- és leképezéstípust, módosítót és vezérlőt.
A 3D Studio max 7-es változatába számos, korábban bővítményként elérhető szolgáltatást beleolvasztottak (ilyen például a Character Studio) - az új szolgáltatások között vannak olyanok, amelyek teljesen újak, nem csak a Maxben, hanem az egész iparágban. A könyvben helyett kapott egy teljes rész, ami a Character Studioval foglalkozik, és néhány további fejezet, amelyek átveszik az új szolgáltatásokat.

 
16 000 Ft
Akció: 12 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ADOBE PHOTOSHOP CS4 BIBLIA I-II.

Szerzők: Stacy Cates, Simon Abrams, Dan Moughamian

Kiskapu Kiadó, 2009

 

Izgalmas időket élünk az Adobe Photoshop, a világ vezető, az iparágban szabványnak számító és minden unalmat elűző képszerkesztő szoftvere történetében. Meggyőződésünk, hogy a Photoshoppal mindig képesek leszünk újabb és újabb dolgokra, és ha bármilyen képszerkesztéssel kapcsolatos feladatot kell elvégeznünk –különösen ha ez a szakmánk –, nagy az esély rá, hogy már használjuk a Photoshopot, de legalábbis élveznénk a használata előnyeit.

 
16 000 Ft
Akció: 12 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
OSZTOTT ALGORITMUSOK

Szerző: Nancy Ann Lynch

Kiskapu Kiadó, 2002

 

Az osztott algoritmusok kifejezés sokféle, széles körben alkalmazott párhuzamos algoritmust takar. Eredetileg olyan algoritmusokat jelentett, amelyeket nagy földrajzi területen szétosztott processzorokon való futásra terveztek. Ma olyan algoritmusokat is jelent, amelyek helyi hálózaton, sőt közös memóriájú többprocesszoros rendszereken futnak. Az osztott algoritmusokat használják például a telekommunikáció, az osztott adatfeldolgozás, a tudományos számítások és a valósidejű folyamatirányítás területén.

 
7 980 Ft
Akció: 6 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  IP KAPCSOLÁS ÉS ÚTVÁLASZTÁS. RIP, OSPF, BGP, MPLS, CR-LDP, RSVP-TE

Szerző: Stephen A. Thomas

Kiskapu Kiadó, 2002

 

A hatékony Internetes adatátvitel a hálózat szerkezetének összetettsége miatt az útválasztás! protokollok beható ismeretét igényli. E könyv alászáll az Internet szerkezetének legmélyére, felfedve a hálózati adatátvitel rejtelmeit.
Stephen Thomas lényegre törő magyarázatokkal és több mint 300 ábrával mutatja be a manapság használatos összes TP kapcsolási és útválasztási módszert.

 
5 740 Ft
Akció: 4 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PROGRAMTERVEZÉS

Szerzők: Douglas Bell, Ian Morrey, John Pugh

Kiskapu Kiadó, 2003

 

Tervezett sorozatunk tömör, gyakorlatias és egységes bevezetést nyújt a számítástudomány alapjaiba, áttekintve mindazt az információt, amelyre a témát tanuló egyetemi hallgatónak tanulmányai során szüksége lehet.
A felsőoktatásban végbement változásoknak megfelelően ez a könyv is számos új pedagógiai módszert - esettanulmányokat, kidolgozott példákat, önellenőrző kérdéseket - alkalmaz a hallgató udásának megerősítésére.
Ez a könyv számos különböző programtervezési módszert mutat be olyan szinten, amely feltételezi, hogy az Olvasó írt már néhány kis vagy közepes méretű programot valamilyen nyelven. A leírás tartalmazza valamennyi módszer kritikai elemzését, és a többi módszerrel való összehasonlítását is, így az Olvasó könnyen eldöntheti, hogy az adott helyzetben éppen melyik módszer lehet számára a legmegfelelőbb.

 
2 660 Ft
Akció: 2 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A KATEDRÁLIS ÉS A BAZÁR

Egy botcsinálta forradalmár gondolatai a Linuxról és a nyílt forráskódú programokról

Szerző: Eric S. Raymond

Kiskapu Kiadó, 2004

 

Csodák pedig vannak... Ahhoz képest, hogy tíz évvel ezelőtt a Linux nem volt egyéb, mint vájtfülű programozók titokban dédelgetett szörnyetege, manapság egyre kevesebb olyan ember jár az utcán, aki ne hallott volna róla.
Ez leginkább azért meglepő, mert a Linux úgynevezett "szabad szoftver", vagyis nem áll mögötte jelentős tőke, semmiféle óriásvállalat, sőt jószerével stabil fejlesztőgárdája sincs. Kezdettől fogva profi programozók fejlesztik "csak úgy" a maguk örömére. Ellentétben a többi hasonló rendszerrel ezt bárki szabadon letöltheti, használhatja, és ha van hozzá kedve no és persze szaktudása, akár át is írhatja, hiszen a forráskódja is nyilvános.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
REFACTORING. KÓDJAVÍTÁS ÚJRATERVEZÉSSEL

Szerző: Martin Fowler

Kiskapu Kiadó, 2006

 

Az objektumközpontú technológiák és különösen a Java nyelv elterjedésével az informatikai társadalomnak egy egészen új problémával kellett szembesülnie. Rengeteg olyan rosszul vagy egyáltalán meg sem tervezett program jelent meg a legkülönbözőbb szervezeteknél, amelyek javítása vagy továbbfejlesztése éppen ezért komoly akadályokba ütközött. Mivel ezeket a szoftvereket általában a kevésbé jól képzett programozók készítették, utóbb a jól képzett szakembereknek is komoly fejtörést okozott annak kiderítése, miként lehet azokat a lehető legkevesebb munkával optimalizálni.
Hosszú évek alatt aztán a meglevő de rosszul megtervezett kódok javításának egész komoly fegyvertára, gyakorlatilag metodológiája alakult ki, amit a javításra kárhoztatott fejlesztők dolgoztak ki az egyes esetek általánosításával. Ezen módszerek összessége annyira bevált a gyakorlatban, hogy a programok „újrafejlesztése” vagy „hatékonyítása” saját nevet is kapott, s az angol szakirodalomban „refactoring” néven ismert.
Martin Fowler könyve ennek a viszonylag új módszertannak az elemeit foglalja össze úgy, hogy abból ne csak a gyakorlott szoftverfejlesztők legyenek képesek profitálni, hanem azok is, akik miatt ez az egész dolog létrejött.

 
6 500 Ft
Akció: 5 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ INTERNET HASZNÁLATA II.

HTML, CSS

Szerzők: Bodnár István, Magyary Gyula

Kiskapu Kiadó, 2006

 

A szerzők, akik a középfokú, valamint a felnőttoktatásban dolgoznak, azzal a szándékkal írták ezt a könyvsorozatot, hogy rövid, áttekinthető formában juthassanak információhoz a középiskolások, a felnőttoktatásban vagy a felsőoktatásban részt vevők, illetve az önképzéssel tanulók. A könyvsorozatot úgy állították össze, hogy az első nyolc kötet megfeleljen az ECDL vizsga moduljainak. A könyv több céllal készült. Egyrészt a kétszintû érettségire való felkészüléshez. Másrészt a lelkes érdeklõdõknek szeretnének segítséget nyújtani, a szerzők a kezdeti lépések megtételéhez. Harmadsorban az ECDL vizsga Webkezelõ moduljának teljesítését is segíteni kívánják vele.

 
1 280 Ft
Akció: 1 025 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ADATBÁZIS-TERVEZÉS

A relációs adatbázisok alapjairól földi halandóknak

Szerző: Michael J. Hernandez

Kiskapu Kiadó, 2004

 

Ennek a könyvnek az elolvasásához nincs szükség semmiféle adatbázis-tervezési háttérre. Az Olvasó minden bizonnyal azért tartja a kezében, mert szeretné elsajátítani a jó adatbázis-tervezés fogásait. Aki most kezd el adatbázis-kezeléssel foglalkozni, és saját adatbázisok kifejlesztésén gondolkozik, nagy hasznát veheti ennek a műnek. Sokkal jobb megoldás ugyanis előbb alaposanmegtanulni, hogyan is kell megfelelő szerkezetű adatbázist készíteni, sem mint próbálgatással tölteni az időnket.
Annak is érdemes eleolvasni ezt a könyvet, aki már jó ideje dolgozik adatbázisokkal, és késznek érzi magát arra, hogy új adatbázisokat hozzon létre. Az ilyen embereknek általában egészen pontos elképzelésük van arról, milyen is egy jó adatbázis, de többségük rendszerint bizonytalan azzal kapcsolatban, hogyan lehet azt megvalósítani.

 
4 950 Ft
Akció: 3 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MYSQL ZSEBKÖNYV

Szerzők: Zak Greant, Chris Newman

Kiskapu Kiadó, 2007

 

A dinamikus webhelyek fejlesztését manapság egyre több helyen oldják meg nyílt forrású szoftverek segítségével. Ez olyannyira igaz, hogy a nyílt forrású megközelítés még saját rövidítést is kapott: ez a LAMP, vagyis Linux-Apache-MySQL-PHP. Ez az apró kötet a harmadik betűről szól és mérete ellenére tömve van olyan megoldásokkal, amelyekre egy fejlesztőnek munkája során szinte bármikor szüksége lehet. Terjedelméből adódóan nem a részletes magyarázatokra koncentrál, hanem azonnal használható módszereket mutat konkrét, jól körülhatárolható, gyakran felmerülő feladatok megoldására

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
REFACTORING. ADATBÁZISOK ÚJRATERVEZÉSE

Szerzők: Scott W. Ambler, Pramod J. Sadalage

Kiskapu Kiadó, 2009

 

Az újratervezés (refactoring) a legkülönfélébb fejlesztési projektekben bizonyította már a hasznosságát, és segítette a profi szoftverfejlesztőket, hogy javítsanak a rendszereik felépítésén, karbantarthatóságán, bővíthetőségén és teljesítményén. Most először, Scott Ambler, az agilis fejlesztés szószólója, és az elismert tanácsadó, Pramodkumar Sadalage, olyan hatékony újratervezési megoldásokat mutatnak be, amelyeket kifejezetten adatbázis-rendszerekhez dolgoztak ki.
Ambler és Sadalage megmutatják, hogyan javíthatnak jelentősen a táblaszerkezetek, az adatok, a tárolt eljárások és a kioldók (triggerek) apró módosításai lényegében bármilyen adatbázis-felépítésen – az elemek jelentésének megváltoztatása nélkül. Megtanuljuk, hogyan finomíthatunk az adatbázissémákon a forráskóddal összhangban, és hogyan lehetünk lényegesen hatékonyabbak az ismétlődő lépésekre és az agilis fejlesztés elveire épülő projektekben. Ez az átfogó útmutató és kézikönyv az adatbázis-újratervezés valamennyi alapelvét leírva segít, hogy leküzdjük a valódi adatbázisok újratervezésével kapcsolatban felmerülő gyakorlati nehézéségeket.

 
5 500 Ft
Akció: 4 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
AZ ÖNGYÓGYÍTÁS FORRADALMA - Elfogyott

Szerző: Göncz József

Kiskapu Kft., 2013

 

Életem folyamán sokat spekuláltam és kísérleteztem az egészségem helyreállítása érdekében. Az ötvenes éveimbe lépve egyre több betegség tört rám. Felfedeztem, hogy minden betegség már csírájában jelt ad magáról a csontok felszínén keletkező alvó fájdalom formájában, és az alvó fájdalmak sokszori fölébresztésével szinte minden betegség elmulasztható saját kézzel, nagyon egyszerűen. Arra is rájöttem, hogy sok súlyos betegséget kórokozótelepek okoznak, amelyek többnyire a bőrben és az izmokban húzódnak meg, ott szinte háborítatlanul élnek. Saját kézzel ezek is egyszerűen felderíthetők és pusztíthatók. Aki rendszeresen figyeli, nincs-e alvó fájdalom a testében, nem kell attól tartania, hogy váratlanul megbetegszik. Amikor a hatvanas éveim második felében jártam, az egyik fiam akut mieloid leukémiában megbetegedett. Ismét sokat spekuláltam és kísérleteztem.

 
3 000 Ft
  100 DOLOG, AMIT MINDEN TERVEZŐNEK TUDNIA KELL AZ EMBEREKRŐL - Elfogyott

Szerző: Susan Weinschenk

Kiskapu Kiadó, 2011

 

Azért tervezünk, hogy valamilyen választ csiholjunk ki a felhasználókból. Azt szeretnénk, hogy vásároljanak, többet olvassanak, vagy megtegyenek valami mást. Ha a tervezés során nem vagyunk tisztában azzal, mit miért tesznek az emberek, az olyan, mintha térkép nélkül indulnánk egy város felfedezésére. Ebben a könyvben a tudományos és kutatási eredményeket gyakorlati példákkal ötvöztem, hogy megalkossak egy minden tervező számára nélkülözhetetlen útmutatót. A segítségével képes leszel könnyen használható és vonzó honlapot, alkalmazást vagy más terméket tervezni, amely megfelelően illeszkedik ahhoz, ahogyan a felhasználók gondolkodnak, dolgoznak és játszanak.
/Dr. Susan Weinschenk/

 
3 200 Ft
PROGRAMFEJLESZTÉS C NYELVEN - Elfogyott

Átfogó bevezetés a C programozási nyelvbe

Szerző: Stephen G. Kochan

Kiskapu Kiadó, 2008

 

Ebből a könyvből megtanulhatjuk a C nyelvű programfejlesztés fogásait. Függetlenül attól, hogy az olvasó gyakorlott fejlesztő, vagy csak most kezdi tanulni a programozást ebből a könyvből világos képet kap majd egy olyan nyelvről, amely számos ma használt objektum-központú programozási nyelv alapjául is szolgált (C++, Objective-C, C#, Java).
A könyv minden témakört példákon keresztül mutat be. Minden új nyelvi elemet teljes, működő programok illusztrálnak benne. A szerző részletes elemzést ad minden a könyvben bemutatott C függvényről, a nyelvi alapelemek ismertetése mellett pedig mindenütt felhívja a figyelmet a követendő stílusra is. A fejezetek végén található gyakorlatoknak köszönhetően a kötet oktatási anyagként és egyéni tanulásra egyaránt kiváló.
A könyv a C nyelv valamennyi elemét és szolgáltatását érinti, még a legfrissebb ANSI C99 szabványban bevezetett változtatásokat is. A C nyelv összefoglalását, valamint a szabványos C könyvtár függvényeinek rövid leírását a függelékek tartalmazzák. Ezek a részek kiváló referenciaként szolgálhatnak a gyakorló programozó számára is.

 
6 980 Ft
PYTHON 3 PROGRAMOZÁS - Elfogyott

Szerző: Mark Summerfield

Kiskapu Kiadó, 2009

 

A Python 3 a nyelv eddigi legjobb változata: hatékonyabb, kényelmesebb, következetesebb és kifejezőbb, mint korábban bármikor. Mark Summerfield, az egyik legismertebb Python-programozó most bemutatja, hogyan írhatunk olyan kódot, amely teljes mértékben kihasználja a Python 3 képességeit. A Python 3 programozás – az első könyv, amely teljesen a Python 3 szemszögéből íródott – összegyűjti mindazt a tudást, ami a programok írásához, a szabványos vagy külső Python 3-könyvtárak használatához, illetve a saját könyvtármodulok készítéséhez szükséges.
Summerfield sok éves Python-tapasztalatára alapozva páratlan betekintést nyújt a Python 3 nyelvű fejlesztésbe. Először is bemutatja a Python „szívét”: a nyelvnek azt a nyolc kulcsfontosságú elemét, amelyek a gyors és megbízható programok írásához szükségesek. Ezekre az alapelemekre építve aztán új témakörökkel ismertet meg minket, amelyek elmélyítik a gyakorlati tudásunkat – egyszerre egy fogalmat és egy gyakorlati példát tárgyalva.

 
6 980 Ft
LINUX IPTABLES ZSEBKÖNYV - Elfogyott

Tűzfalak, címfordítás, megfigyelés

Szerző: Gregor N. Purdy

Kiskapu Kiadó, 2006

 

Napjainkban a hálózati biztonság egyike a rendszergazdák számára legfontosabb területeknek. A Linux Netfilter rendszere – vagy ahogy a kezelésére szolgáló parancs után gyakran hívják az iptables – számos dologra képes ezzel kapcsolatban, csak tudnunk kell használni. Ez pedig néha nem is olyan könnyű feladat, hiszen a Linux egyik legösszetettebb alrendszeréről van szó. A problémát tetézi, hogy a rendszergazdának bizonyos esetekben meglehetősen gyorsan kell döntést hoznia, illetve a szükséges beavatkozást elvégeznie. Ha egy ideges főnök azonnal hozzá szeretne férni egy eddig tiltott hálózati szolgáltatáshoz, az még a jobbik eset. Az is előfordulhat ugyanis, hogy a gyors cselekvésre egy a teljes infrastruktúrát megbénító külső támadás miatt van szükség.

 
1 800 Ft
  NAGIOS A GYAKORLATBAN. HÁLÓZATI FELÜGYELETI RENDSZER ÉPÍTÉSE NAGIOS SEGÍTSÉGÉVEL - Elfogyott

Szerző: David Josephsen

Kiskapu Kiadó, 2009

 

Ez a könyv megbízhatatlan gépekről szól. Számítógépekről, amelyeknek minden bitje olyan mértékű ellenőrzést igényel, amennyire működésük szükséges a munkánkhoz. Nem szeretnénk senkit rémtörténetekkel riogatni arról, hogy egyes számítógépes rendszerek milyen sorsra jutottak, és hogy ez milyen következményekkel járt a cégekre nézve.

 
4 500 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.