Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Napvilág Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >M-O >Napvilág Kiadó

Sorrend:

-20%
MODERN, DIPLOMÁS NŐ A HORTHY-KORBAN

Szerző: Papp Barbara

Napvilág Kiadó, 2017

 

A könyv hősei aktív, cselekvő, azaz "modern" nők, akik olykor tiltások, nehézségek ellenére értek el sikert egy olyan korban, amikor a társadalmi modernizáció lelassult, és amely erősen a férfiaknak kedvezett, inkább az ő érvényesülésüket segítette. A szerzők megközelítésében a hangsúly azonban nem annyira az állam és a kormányok törekvéseire helyeződik, noha Klebelsberg Kunó és Hóman Bálint eltérő "nőpolitikáját" is bemutatják. Inkább arra hívják fel a figyelmet, hogy a feministákon és a tömegkultúra normái szerint élő nőkön kívül a konzervatív világnézetű nők egyre nagyobb csoportjai akartak emancipálódni, a férfiakéval egyenlő jogokat kivívni egy keresztény-nemzetinek nevezett időszakban. E "konzervatív feminista" és más felfogású nők között ügyvédtől az állatorvosig, újságírótól a gyógyszerészig és filozófustól az országgyűlési képviselőig sok elfeledett nő található. A kötet a Horthy-kor nőtörténetének keresztmetszetét adja.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
RADIKÁLISOK, SZABADGONDOLKODÓK, ATEISTÁK

A Galilei Kör története (1908-1919)

Szerző: Csunderlik Péter

Napvilág Kiadó, 2017

 

Ha áthaladunk az Anker közön, a 2. szám kapualja előtt, ma már nyomát sem találjuk annak, hogy 1910 és 1919 között itt működött a híres-hírhedt szabadgondolkodó, ateista-materialista diákegyesület, a Galilei Kör. 1990-ben kalapáccsal verték le a Galilei Kör Anker közi emléktábláját - ma már csak az egykori második emeleti klubhelyiséget jelző, belső emléktábla látható. Mindez szokatlan indulat egy diákegyesülettel kapcsolatban.

Miért? 1919 után a radikális szabadkőműves páholyok támogatását élvező diákegyesületre elsősorban a Tanácsköztársaság funkcionáriusainak "keltetőjeként" emlékeztek, és bár a Galilei Körből valóban kikerültek népbiztosok, népbiztos-helyettesek és népbiztossági funkcionáriusok, de a diákegyesület 1908-as alapításakor mint hangsúlyozottan apolitikus, szabadgondolkodó, az önképzésre és a tudományra esküdő társaság indult útjára, amely az oktatás világiasodásáért és korszerűsítéséért állt ki.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PARLAMENTI VÁLASZTÁSI KAMPÁNYOK MAGYARORSZÁGON

Napvilág Kiadó, 2016

 

Képeskönyvet tart a kezében az olvasó. A magyar parlamenti választások változó kampányának plakátjai, szórólapjai; szavazólapok, régebbi korszakok esetében röplapok, kortestárgyak elevenednek meg a múlt századtól napjainkig. A fiataloknak már 1990 is történelem, az idősek pedig ráismerhetnek egy-egy régi, az emlékezetből kihullott kampányelemre, -technikára.

 
4 900 Ft
Akció: 3 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  VÁLTOZÁSOK ÉS VÁLTOZATLANSÁGOK - A MAGYAR JOGRENDSZER A RENDSZERVÁLTÁS UTÁN

Szerző: Fleck Zoltán

Napvilág Kiadó, 2010

 

A demokratikus magyar köztársaság jövője szempontjából létfontosságú, hogy világos képet nyerjünk a rendszerváltás óta eltelt időszak fejleményeiről, a stabilitást és jogállami minőséget biztosító és megőrzésre méltó intézményekről és a változtatási szükségletekről. A demokráciát és jogállamot építő rendszerváltás és az Európai Unióhoz való csatlakozás a jogintézmények átvételének több hullámát hozta létre. Az átvételek sikerességét azonban csak hosszabb távon, a megvalósulás és következmények elemzésével lehet megítélni.

 
2 600 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  HÁBORÚ, FORRADALOM, SZOCIÁLDEMOKRÁCIA MAGYARORSZÁGON - 1914. JÚLIUS - 1919. MÁRCIUS

Szerző: Varga Lajos

Napvilág Kiadó, 2010

 

Az MSZDP 1914-re sajátságos helyzetbe került. A háború kezdetén negyedszázados múltra tekintett vissza, és valódi tömegpárttá vált. Az MSZDP egész politikai tevékenységét meghatározó programja a társadalom, a gazdaság, a politikai-kulturális viszonyok modernizálására irányult, mégpedig átfogó reformok megvalósításával. Az MSZDP történetének feltárása a Párt számos kongresszusának, tanácskozásának, a Munkástanács rendszeres üléseinek részletes elemzésére épül, noha a kutatás számos akadályba ütközik, melyek közül a legszembetűnőbb a primer források szűkössége, ugyanis a pártvezetőségi, pártválasztmányi ülésekről jegyzőkönyvek nem készültek, vagy megsemmisültek.

 
3 700 Ft
Akció: 2 960 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-15%
  EMBERI SORSOK A 20. SZÁZADBAN - MAGYAR HADIFOGLYOK ÉS EMIGRÁNSOK OROSZ FÖLDÖN, 1914–1941

Szerző: Petrák Katalin

Napvilág Kiadó, 2012

 

A szerző - előző kötete (Magyarok a Szovjetunióban, 1922-1945) után a kutatás sugarát kiterjesztve - az első világháborúban fogságba esett magyar katonák történetének ered a nyomába. Feltárja azokat a nagyon különböző, de mindig szívszorító emberi sorsokat, amelyek az Ororszországban, illetve a Szovjetunióban rekedt katonákra vártak. Kinek sikerült hazatérnie, és hogyan? Szökéssel, óriási kerülővel Japán felé, vagy fogolycserével, diplomáciai úton és politikai döntések nyomán? Aki nem jött haza, miért nem jött, hogyan találta meg boldogulását “odakint”, annyira messze szülőhazájától?

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-25%
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK AZ I. VILÁGHÁBORÚRÓL

Szerző: Bihari Péter

Napvilág Kiadó, 2014

 

A politikusok, diplomaták és tábornokok koruk gyermekei voltak. Nekik sem volt elképzelésük, milyen a modern, gépesített háború, ami paradox módon megkönnyítette annak kirobbanását.

 

Bihari Péter hűen, korszerű szemlélettel adja vissza az I. világháború fontosabb eseményeit és problémáit, világos, olvasmányos stílusban. A könyv fontos pozitívuma, hogy teljességében tekinti át a világháborút, a távolabbi hadszíntereket, országokat is – tehát a Monarchia háborúját szélesebb perspektívába helyezi.

 
2 400 Ft
Akció: 1 800 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-15%
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A KÁDÁR-KORRÓL

Szerkesztő: Takács Róbert

Napvilág Kiadó, 2014

 

Mennyiben különbözött Kádár rendszere Rákosiétól?

Ismerte-e Kádár a Kádár-vicceket?

Kizsákmányolta-e a munkásait a munkásállam?

Hány párt volt az egypártrendszer idején?

Mit őrzött a Munkásőrség?

Hány rendőre volt a rendőrállamnak?

Mennyire nyúlt bele az államvédelem az emberek életébe?

Mi hiányzott a hiánygazdaságból?

Hogyan éltek a maszekok és a gebinesek?

Mitől volt szocialista egy brigád?

Minden lap azt írta, amit a Népszabadság?

Ellenzéki volt-e Hofi?

Mindenki ugyanabból a tankönyvből tanult?

Szocialista Gazdálkodj okosan – avagy lakás, telek, autó?

A kertben volt-e a háztáji?

Miért kedvelte Thatcher Kádárt?

Emancipálta-e a nőket Kádár-korszak?

Hogy nézett ki a valóságban az osztálytársadalom?

Hány szovjet katona és tanácsadó volt Magyarországon?

Lehetett-e kritizálni rendszert?

 

Ezekre és hasonló kérdésekre keresi a választ a kötet.

 
2 400 Ft
Akció: 2 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.