Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Egyéb


Sorrend:

-15%
TÁJÉKOZÓDÁSI KÉZIKÖNYV

Szerző: Nagy Róbert

BBS-Info, 2017

 

A távközlés a teljes 20. században, az informatika a 20. század második felében jelentős fejlődésen ment keresztül. E két szakterület fejlődésével a tájékozódás, navigáció és helymeghatározás is sokat fejlődött, ezzel együtt pedig egyszerűbbé és biztonságosabbá vált mind a gyalogos, közúti, vasúti, légi és vízi közlekedés, illetve a mai kor emberének közbiztonsága is sokat nőtt.

 
2 490 Ft
Akció: 2 115 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
SZÁMÍTÓGÉPHASZNÁLAT MINDENKINEK

Szerző: Bártfai Barnabás

BBS-Info, 2017

 

A könyv segítségével alapszintről elindulva, a számítógép megvásárlásától és első bekapcsolásától kezdve, a különféle felhasználói programok alkalmazásáig mindent megtanulhat. A kiadvány ajánlható mindenkinek, aki meg szeretné tanulni a számítógépek kezelését, illetve az ehhez nélkülözhetetlen kifejezések használatát. A könyv az alapoktól indulva vezeti olvasóját a ma már szinte az általános műveltséghez is hozzátartozó ismereteken át a gyakorlati tudnivalókig. A leírtak tanfolyamok tapasztalataira épülnek, mindazok számára ajánlott, akik meg szeretnék ismerni a számítógépek kezelését, a leggyakrabban alkalmazott programok használatát, kezelésének fortélyait. Továbbra is tartottuk magunkat ahhoz a stílushoz, hogy a könyv a kezdő felhasználók számára is könnyedén érthető, követhető legyen és semmiképpen se keltse egy szakmai dokumentáció látszatát.

 
4 930 Ft
Akció: 4 190 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-15%
TOPOLOGIKUS TÉRBELI ADATSTRUKTÚRÁK

Szerző: Elek István

Typotex Kiadó, 2015

 

A topológia jól ismert fogalom a térinformatikával foglalkozók körében. A térbeli lekérdezések miatt a topologikus adatok megléte alapvető minőségi követelmény. A létező rendszerek topologikus minőségű vektoros adatokat tudnak létrehozni, de az OGC szabványt követik (kivétel az ORACLE), amely ugyan precízen leírja a topológiát, de redundánsan tárol számos adatot.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BIG DATA

Adatok, amelyek megváltoztatják a munkánkat, a gondolkodásunkat és az egész az életünket

Szerző: Viktor Mayer-Schönberger, Kenneth Cukier

HVG Kiadó, 2014

 

Megbüntethetnek-e minket olyasmiért, amit el sem követtünk?

Hogyan kémkednek utánunk az okos elektromos mérőórák?

Milyen összefüggés van a hurrikánok és a félkész epres sütemény eladása között?

Milyen színű használt autót érdemes vásárolnunk?

Hogyan leplezhető le a sportban a bundázás?

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
INFOKOMMUNIKÁCIÓS AKADÁLYMENTESÍTÉS

Szerző: Nagy Gabriella

Szak Kiadó, 2014

 

Napjainkban különös jelentőséggel bír az akadálymentesítés és az akadálymentes tervezés elve, egymás után születnek a közszolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférést előíró törvények hazánkban és nemzetközi szinten is. Ez a könyv az infokommunikációs akadálymentesítés korszerű lehetőségeit mutatja be. Tartalmazza mindazokat az alapvető ismereteket, amelyek segítségével környezetünket mindenki számára kényelmesen használhatóvá (és a jogi szabályozásnak megfelelővé) alakíthatjuk.

 
5 800 Ft
Akció: 4 640 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
CSIP-CHIP CSÓKA…

Játékos ismerkedés a számítógéppel gyermekeknek

Játékos Oskar Füzetek V.

Szerzők: Tóth Gáborné, Tóth Gábor

OSKAR Kiadó, 1997

 

Gyermekeink már kisiskolás koruk előtt is nap mint nap találkozhatnak számítógépekkel vagy számítógép által vezérelt berendezésekkel üzletekben, orvosi rendelőkben, irodákban és egyre több helyen otthonukban is. Beleszülettek tehát abba a korszakba, amikor a technika ezen vívmányai számukra az élet természetes részei lettek, amit ők is ismerni és használni szeretnének. Általában az embereknek az otthoni számítógépekkel kapcsolatban a játékprogramok jutnak az eszükbe. A méltán népszerű és a gyermekek által olyannyira kedvelt számítógépes játékok azonban a számítástechnikának csak egy részterületét képezik. Manapság egyre elterjedtebbé válnak a különféle számítógépes nyilván¬tartások, számítógépek segítik a tervezést vagy a kutatómunkát, információtovábbítást és számtalan egyéb tevékenységet.

 
600 Ft
Akció: 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ IPHONE KÖNYV

Eszköz, ami mindent megváltoztatott!

Szerző: Baráth Gábor

Perfact-Pro, 2011

 

Amikor elkezdtem ezzel a könyvvel foglalkozni már túl voltam pár iPhone alkalmazás fejlesztésén jó barátom és egykori szerzőtársam azt kérdezte: Minek írsz olyan dologról könyvet, amit a három éves lányom is képes kezelni? Nos, az iPhoneban - és a többi Apple eszközben is - az a szép, hogy ez az állítás igaz. Nagyszerű és barátságos kezelőfelület igyekszik kitalálni a felhasználó gondolatait. Azonban ahhoz, hogy minden (vagy majdnem minden) lehetőséggel tisztában légy, hogy a napi használat során a legjobb, legoptimálisabb, legkézreesőbb módon tudd használni a telefonodat, nem árt némiképp mélyebben megismerni a készülékben rejtőző lehetőségeket és azokat a használati trükköket, amelyek gyorsabbá és egyszerűbbé teszik az életet egy iPhonenal.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ IPAD KÖNYV - A TABLETKORSZAK ALKOTÓI

Szerző: Berend Fruzsina

Perfact-Pro, 2012

 

Már több mint 2 éve szerves részét képezte mindennapi munkánknak és családi életünknek egy első generációs iPad, amikor azt mondtam, hogy rendben, írjuk meg az iPad könyvet. Noha ez egy igen intuitív eszköz, és még a gyermekeim is gond nélkül futtatják rajta kedvenc alkalmazásaikat, ez nem jelenti azt, hogy az iPad tulajdonosok többsége ki is tudja használni az összes szolgáltatást. Ez a felismerés vitt el oda, hogy igaza lehet kiadómnak és sokan mások is hasznát vehetnék e könyvnek. Ez a könyv nem annyira használati útmutató az iPad-hez, hanem inkább egy kedvcsináló ahhoz, hogy kihasználd az eszköz nyújtotta lehetőségeket. Segítség abban, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb. felhasználási területeit, így a munkában, a kikapcsolódásban, a szórakozásban és hobbidban is partnered lehessen. Az Apple filozófiája, hogy minden egy helyen, minél felhasználó-barátabb módon kerüljön a fogyasztókhoz.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  INFORMATIKA GYAKORLATI ÉRETTSÉGI KÖZÉP- ÉS EMELT SZINTEN

Szerző: Holczer József

Jedlik Oktatási Stúdió, 2011

 

Ebben a feladatgyűjteményben a gyakorlati érettségi vizsgán elvárt ismereteket tekintjük át változatos feladatokon keresztül. A feladatokat a megfelelő témakörök szerint csoportosítottuk, hogy az olvasó jobban koncentrálhasson egy-egy ismeretanyagra.

 

A könyv első része fokozatosan nehezedő, bevezető jellegű feladatokat tartalmaz. Ezek célja, hogy megoldásukkal átismételjük és rendszerezzük középiskolai tanulmányainkat. Ezt követik a közép-, illetve az emelt szintű feladatok. Összeállításuk során arra törekedtünk, hogy akár egy-egy teljes vizsga is összeállítható legyen az azonos problémához kapcsolódó feladatokból. Az irodai alkalmazásokhoz kapcsolódó emelt szintű feladatokat a középszinten már rutint szerzett olvasóknak is érdemes megoldaniuk.

 

A feladatokat az érettségi vizsga elvárásainak megfelelően állítottuk össze. A feladatokhoz pontozási útmutatót is készítettünk, mellyel a felkészülők ellenőrizhetik a tudásukat.

 
1 995 Ft
Akció: 1 695 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
INFORMATIKAI ISMERETEK A KÖZÉPISKOLÁK RÉSZÉRE

Jedlik Oktatási Stúdió, 2013

 

A könyv az Oktatási Minisztérium által kiadott kompetencia alapú kerettanterv alapján készült, így megfelel mind a NAT, mind a kerettanterv elvárásainak. Azoknál a témaköröknél, melyek szerepelnek a középszintű érettségi vizsgán is, az ismereteket az érettségi vizsgán elvárt mélységig dolgoztuk fel. Ennek megfelelően mind a gimnáziumok, mind a szakközépiskolák sikeresen használhatják az alapóraszámban tanuló csoportjaik oktatásához.

 

A könyv elkészítése során az elméleti ismereteket illetve az egyes szoftverek használatához szükséges háttérismereteket szoftverfüggetlenül fogalmaztuk meg. Az ismeretek megvalósítását az egyes szoftverekben az illusztrációk, illetve az ábrákhoz tartozó magyarázatok, kérdések, feladatok tartalmazzák. A könyv nem kötődik szorosan egyetlen irodai programcsomaghoz sem, a képernyőképek főleg a Microsoft Office szalagos, illetve a LibreOffice menüs változatának megoldásait tartalmazzák.

 
2 350 Ft
Akció: 1 995 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÖTLETEMBER

A Microsoft társalapítójának visszaemlékezései

Szerző: Allen, Paul  

HVG Kiadó, 2012

 

A Microsoftról először mindenkinek Bill Gates jut az eszébe. Kevésbé ismert, hogy az igazi ötletember a cég társalapítója, Paul Allen volt.

A Microsoft születéséről már sokan írtak, de Paul Allen most adja közre először visszaemlékezéseit. Saját szemszögéből meséli el a cég történetét, feltárja Bill Gateshez fűződő sokrétű kapcsolatát, és beszámol izgalmas és fordulatokkal teli életútjáról.

1982-ben, amikor Hodgkin-kórt diagnosztizáltak nála, élete gyökeresen megváltozott. Visszavonult a Microsofttól, és felépülését követően más utat választott: hatalmas vagyonát és elképesztő ötleteit a legújabb kutatások és felfedezések szolgálatába állította. 1986-ban megalapította saját cégét, a Vulcant, amelynek égisze alatt több mint 50 vállalatba fektetett be, a szórakoztatóipartól kezdve a telekommunikáción és a biotechnológián át az agykutatásig. Vállalkozásai mögött mindig ugyanaz az egyszerű kérdés áll: „Mi az, ami nincs, de lennie kellene?”

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MP3
MP3

Szerzők: Ludányi Levente, Ludányi László

Kiskapu Kiadó, 2001

 

Az MP3 a manapság legmodernebb, mindenki által elérhető zenei formátumnak tekinthető. Az MP3 elmúlt években tapasztalható óriási sikere a kiváló hangminőségének, a tömörségének és legfőképpen a számítógépes fájlok formájában való, igen könnyű hordozhatóságának köszönhető. A zeneipar és az Internet is nagy fantáziát lát a zenei anyagok ilyen formában való tárolásában és terjesztésében. A lehetőségek igen széles tárháza sokakat ihletett alkotómunkára.
Kiknek íródott a könyv? Mindenkinek, akinek van számítógépe és nem teljesen érzéketlen a zenére, hasznára válhat, ha forgatja a könyvet. Az MP3 forradalmasította a zenei anyagok terjesztését. Igen nagymértékben hasonlított ez a folyamat a Web hatására az információ-továbbításra

 
2 660 Ft
Akció: 2 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÉGEN-FÖLDÖN INFORMATIKA

Az információs társadalom technológiai távlatai

Szerkesztő Kollektíva

Typotex Kiadó, 2008

 

Az 1996 óta működő Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) a kormány tanácsadó testülete az infokommunikáció (informatika, hírközlés, média) területén. A 2005-ben indított „Az Információs Társadalom Technológiai Távlatai" (IT3) projekttel az NHIT célja az, hogy az információs társadalom magyarországi jövőjével kapcsolatos elemző-tervező tevékenységeket egy, az infokommunikációs technológiák előrelátható alakulásáról szóló jövőkép bemutatásával támogassa - különös tekintettel a 2010-es évek Magyarországára várhatóan hatással lévő tényezőkre.

 
8 500 Ft
Akció: 7 225 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  A SZÁMÍTÁSTECHNIKA FELSŐFOKÚ OKTATÁSÁNAK KEZDETEI MAGYARORSZÁGON

Alkalmazott matematika sorozat

Szerző: Sántáné-Tóth Edit

Typotex Kiadó, 2012

 

A számítástechnika felsőfokú oktatásának hazai történetét 1957-től számítjuk, amikor Kalmár László professzor a Szegedi Tudományegyetemen beindította a (számológépes) Alkalmazott matematikusképzést. Ekkor az MTA Kibernetikai Kutatócsoportjában már hozzáláttak hazánk első számítógépének, az M-3-nak üzembeállításához. Könyvünk a hazai felsőfokú számítástechnika-oktatás történetének kezdeteiről szóló első összefoglaló munka. Megeleveníti a múlt fontos történéseit, szereplőit; végigvezet az első bátortalan kísérletektől a számítástechnika felsőfokú oktatásának teljes vértezetben történő felállásáig. Az út, amit az Olvasó bejárhat, az M-3 gép mellett felhalmozódott számítástechnikai tapasztalatoktól indul, a szegedi egyetem kezdeményezésével folytatódik, majd az első tanfolyami képzések után, a számítástechnikai ismeretek és készségek felsőfokú oktatását biztosító intézményekig jut el.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
OPTIMALIZÁLÁS EVOLÚCIÓS SZÁMÍTÁSOKKAL

Szerző: Borgulya István

Typotex Kiadó, 2012

 

Az evolúciós számítások a mesterséges intelligencia metaheurisztikái közé tartozó módszerek gyűjtőneve. Különböző problémamegoldó módszerek tartoznak e körbe, melyek fejlesztését elsőnek a biológiai evolúció ösztönözte. Napjainkban számos alkalmazásuk ismert és fejlesztésük fontos kutatási terület. E szakkönyv a jelenleg leggyakoribb, legfontosabb evolúciós technikák áttekintése után, az evolúciós számítások optimalizálásban való alkalmazását helyezi a középpontba.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NEXUS, AVAGY KICSI A VILÁG

A hálózatok úttörő tudománya

Szerző: Mark Buchanan

Fordította: Kepes János

Typotex Kiadó, 2003

 

Utazik a vonaton, szóba elegyedik útitársával, és kis idő múlva közös ismerősre bukkannak. Milyen kicsi a világ, mondják ilyenkor, és meglepődnek. A Nexus arról szól, hogy ez nem meglepő, hanem szabályszerű. „Ezen a bolygón mindenkit mindenkitől csupán hat ember választ el… Az Egyesült Államok elnökét. Egy velencei gondolást. De nemcsak a nagy neveket. Akárkit. A bennszülöttet az őserdőben. A tűzföldit. Az eszkimót. A Földön bárkivel hat szemből álló lánc kapcsol össze. Jelentős gondolat.” A hálózatok különös és új elmélete, amelyet elsősorban az internet hívott életre a természet- és társadalomtudományokban egyaránt rekord gyorsasággal talált újszerű alkalmazásokra. Elméleti alapjai már a hatvanas évektől készen álltak – éppen két világhírű matematikusunk – Erdős Pál és Rényi Alfréd jóvoltából.

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
INFORMÁCIÓ- ÉS KÓDELMÉLET

Információelmélet sorozat

Negyedik kiadás

Szerzők: Györfi László, Győri Sándor, Vajda István

Typotex Kiadó, 2005

 

Az információelmélet a hírközlés matematika elmélete. Napjainkban tömegesen terjednek el az egyes adattömörítő és hibakorlátozó eljárások, tehát indokolt ezek alapvető elveinek áttekintése. A könyv első fejezete a veszteségmentes adattömörítést, míg a második a torzítást megengedő forráskódolást tárgyalja. A harmadik fejezet témája a csatornakódolás. A negyedik fejezet a hibajavító kódok alapjait foglalja össze, az ötödik pedig a nyilvános kulcsú titkosítással foglalkozik. Ez a terület az Internet korában egyre fontosabb szerepet játszik.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NEURÁLIS HÁLÓK ÉS FUZZY-RENDSZEREK

Szerző: Borgulya István

Dialóg Campus Kiadó, 1998

 

A neurális hálók és fuzzy-rendszerek a kutatás mellett megjelentek a felsőfokú és középfokú oktatás informatikai témái közt és alkalmazásuk egyre szélesebb körben terjed. A könyv e módszerek alapjainak megismertetéséhez és sikeres felhasználásához kíván hozzájárulni.

Szól az informatikát alkalmazó szakembereknek, a felsőfokú oktatásban informatikát hallgatóknak. A középiskolai tanárok, informatika után érdeklődő diákok számára is hasznos bevezető kézikönyv lehet. Célja, hogy megértesse a neurális hálók és fuzzy-rendszerek alapelveit, és áttekintést adjon gyakorlati alkalmazhatóságukról. Megértéséhez, olvasásához a felsőfokú oktatás szokásos matematika-, informatikaismeretei elegendőek.

 
2 180 Ft
Akció: 1 855 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  BEVEZETÉS A MATEMATIKÁBA - INFORMATIKAI ALKALMAZÁSOKKAL - Új kiadás!

Negyedik, javított és bővített kiadás

Szerző: Járai Antal

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2012

 

Ez a tankönyv az ELTE programtervező informatikus hallgatói számára készült, a matematika ,,diszkrét" - azaz a folytonossághoz nem kapcsolódó - témaköreinek ismereteit tartalmazza. A halmazelmélet, relációk, függvények, természetes számok és egyéb számkörök tárgyalásánál rámutatunk az alkalmazásokra is: szó esik a lekérdező nyelvekről, a relációs adtabázis-kezelőkről, logikai függvényekről és elektronikai megvalósításukról, továbbá a számábrázolásokról. A véges halmazok, a kombinatorika és a végtelen halmazok ismertetését az elemi számelmélet tárgyalása követi, amely tartalmazza az RSA kódolást, a digitális aláírást és kulcs-csere módszerét is.

 
4 800 Ft
Akció: 4 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TÉRINFORMATIKAI GYAKORLATOK

Szerkesztette: Elek István

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2007

 

A térinformatikai szoftverek piacán tapasztalható sokféleség komoly dilemma elé állítja az egyetemi oktatókat. Nem könnyű eldönteni, mely szoftverek legyenek részei az oktatásnak, és melyek maradjanak ki belőle. További dilemma, hogy az üzleti élet szoftvereit vagy pedig a szabad felhasználású szoftvereket oktassuk a hallgatóknak. Az ELTE Informatikai Kara oktatóinak stratégiai döntése volt, hogy a piaci szoftverek oktatásával segítsük hallgatóink piaci boldogulását. Ennek jegyében született meg a Térinformatikai gyakorlatok, amelyben minden, az IK reguláris oktatásában megjelenő szoftver képviselteti magát. Az ismertetések nem felhasználói kézikönyv mélységűek - minthogy szoftverenként egy-egy féléves tananyagról van szó -, és kifejezetten tankönyvi logikát követnek. Reményeink szerint azonban nemcsak az egyetemi hallgatók számára lesznek hasznosak, hanem a piaci szereplők számára is, akik a legfontosabb szoftverek oktatásához szükséges középhaladó anyagot immár egyetlen kötetben vehetik kézbe.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KOMPLEX SZÁMOK. PÉLDÁK ÉS FELADATOK I.

Szerző: Láng Csabáné

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2003

 
1 277 Ft
Akció: 1 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
INFORMATIKAI ALGORITMUSOK II.

Szerkesztette: Iványi Antal

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2005

 

Az Informatikai algoritmusok két kötetből áll. Az első kötet 6 részt és összesen 17 fejezetet, ez a második kötet pedig további 5 részt és 14 fejezetet tartalmaz. Az alapokkal foglalkozó hetedik részben van az algebra, az automaták és formális nyelvek, a fordítóprogramok, a megbízató számolás és a számelmélet algoritmusait bemutató fejezet. A hálózatokkal foglalkozó nyolcadik rész fejezetei az osztott rendszereket, valamint a Petri-hálókat mutatják be. A tizenegyedik rész adatbázisokkal foglalkozik. Ebben a részben tárgyaljuk a gyakori elemhalmazok keresését, a klaszterezést, a lekérdezés átírását relációs adatbázisokban, valamint a részben strukturált adatbázisokat. A könyvet irodalomjegyzék, névmutató, tárgymutató, az informatikai felsőoktatásban részt vállaló egyetemek, valamint az informatikai felsőoktatást támogató cégek ismertetői zárják. Az irodalomjegyzék több mint 350 hivatkozást tartalmaz, amelyek igyekeznek az adott témakörök teljes magyar nyelvű szakirodalmát felölelni. A kötet elektronikus változata ezernél több - a szerzők, kiadók és folyóiratok honlapjaira, a könyvbeli hivatkozás helyére mutató - ugrópontot tartalmaz. A második kötetben ismertetett algoritmusok megértését 175 ábra, 137 pszeudokód és 133 példa, az önálló tanulást 298 gyakorlat és 41 feladat segíti.

 
5 250 Ft
Akció: 4 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
TÉRINFORMATIKA - Elfogyott

Elmélet és alkalmazások

Az informatika alkalmazásai sorozat

Szerzők: Detrekői Ákos, Szabó György

Typotex Kiadó, 2013

 

A térinformatika vagy más néven geoinformatika környezetünk térbeli jelenségeinek leírását, modellezését szolgáló tudományágak, a geodézia, a kartográfia, a geográfia ismereteire támaszkodva a múlt század második felében jött létre a technológia, elsősorban az információtechnológia fejlődésének eredményeként. Az internet kialakulása, a műholdas helymeghatározás (GPS), a távérzékelés és a különböző mobil informatikai és hírközlési eszközök (GSM, WIFI, RFID) térhódítása fokozatosan bővítették az alkalmazási területét és felhasználóinak körét, s mára mindennapi életünk részévé vált.

 
4 200 Ft
SZÖVEGBÁNYÁSZAT - Elfogyott

Az informatika alkalmazásai sorozat

Szerkesztette: Tikk Domonkos

Typotex Kiadó, 2007

 

A szövegbányászat célja, hogy a szöveges formában – interneten, szöveges adatbázisokban, vállalati intraneteken vagy személyi számítógépeken – tárolt, azaz jellemzően strukturálatlan elektronikus adatokból a rejtett, nem triviális információkat felderítse, illetve a hozzáadott információkat kinyerje. Mivel az elektronikus formában tárolt adatok egyre növekvő hányadát a szöveges dokumentumok teszik ki (a Merill Lynch elemzői szerint az üzleti információk 85%-a strukturálatlan adat: e-mail, emlékeztető, üzleti és kutatási beszámoló, prezentáció, hírek, reklámanyag, weboldal stb.), ezért egyre nagyobb igény van olyan megoldásokra, amelyekkel hatékonyan lehet szövegeket intelligens módon feldolgozni és elemezni.

 
3 700 Ft
LINEÁRIS ALGEBRA - Elfogyott

Hatodik, javított kiadás

Szerző: Freud Róbert

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2006

 

A lineáris algebra szó hallatán sokakban unalmas és hatalmas mátrixszorzások (rém)képe merül fel, mások pedig valamilyen iszonyúan elvont és emészthetetlen elméletre gondolnak. A könyvben megpróbáljuk ezeket a tévhiteket eloszlatni azáltal, hogy a konkrétból kiindulva fokozatosan haladunk az általános felé, és már minimális tudással felvértezve is valódi és szórakoztató alkalmazásokat tárgyalunk. Ily módon jutunk el a determinánsok, mátrixok, lineáris egyenletrendszerek klasszikus fejezeteitől a vektorterek, lineáris leképezések, euklideszi terek általános felépítésén keresztül a modern kombinatorikai és kódelméleti vonatkozások bemutatásáig. Az elmélet feldolgozását minden egyes pont végén, ahhoz szorosan kapcsolódva, bőséges és változatos feladatanyag segíti elő. A feladatokhoz eredményt, illetve útmutatást, egyes esetekben pedig részletes megoldást is adunk. A könyvet matematika tanárszakos, matematikus, alkalmazott matematikus, programozó matematikus és informatika szakos hallgatóknak ajánljuk, valamint mindazoknak, akik a lineáris algebrát felhasználják, érdeklődnek iránta, illetve önállóan akarnak megismerkedni vele.

 
4 167 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.