Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Kortárs regény


Sorrend:


-20%
A SÉRTETT

Szerző: Csányi Vilmos

Libri Könyvkiadó, 2014

 

"Évek teltek el csendes kertbarátságban ."

Csányi Vilmos kisregénye egy szövevényes barátság története, amelyet lehetetlenné nehezít a magyar történelem. Két főszereplőjének élethelyzetét és lelkiállapotát alapjaiban meghatározzák a második világháború utáni időszak eseményei. Dániel a főkertésze annak az intézetnek, amelyet Géza, az idős professzor vezet. A kertész sváb családjának tagjait kitelepítették a háború után, édesapja elmenekült a németekkel való kollaboráció vádja elől, édesanyját és őt magát pedig kicsi gyerekként meghurcolták. Ezzel a bélyeggel élt - és él a lelkében még jóval a rendszerváltozás után is. Géza vele ellentétben munkáscsalád sarjaként futhatott be komoly értelmiségi pályát: a rendszernek köszönhetően. Kettejüket életre szólóan összeköti a kert iránti szerelem, ugyanakkor a kertész embergyűlöletét és keserűségét sem a baráti jó szándék, sem a hálás növények illata és éltető ereje nem enyhítheti.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
KAFKA MACSKÁI

Szerző: Szántó T. Gábor

Noran Libro Kiadó, 2014

 

Egy idős máramarosszigeti zsidó a Budapest felé tartó repülőn megpillantva Kafka fényképét azt állítja, hogy nem halhatott meg 1924-ben, mert ő húsz évvel később Auschwitzban találkozott vele.

A regényíró az események kelepcéjébe kerülve nyomozásba kezd. Budapesttől Auschwitzon, Prágán, Bécsen, Berlinen és Oxfordon át egészen Tel-Avivig utazik azért, hogy a titokra választ találjon.

Mi történhetett Kafkával a Bécs melletti szanatóriumban és utána két évtizeden át? A nyomozás során nemcsak Kafka sorsa, hanem a 20. századi közép-európai lét egésze válik kérdésessé.

Mi lesz a sorsa annak, aki nem bírja elviselni a szerelmet, mert teher a hontalanság élménye, de nem könnyű a hazaérkezés sem, hiszen választható hazájában se lehet igazán otthon?

A nyomozás, a különleges tel-aviv-i betörés hihetetlen története, a Kafka-hagyaték csak mellékszál két ember, egy férfi és egy nő váratlan egymásra találásában.

Ki győz ma a kafkai perben?

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
MAMIKO NAPPALAI

Szerző: Sára Júlia

Noran Libro Kiadó, 2014

 

Mamiko, a nyugdíjas óvónő, úgy kövér, hogy mindene kerek, az arca, a szeme, a párnás, puha kezei, a hasa, a térde kalácsa és a mosolya.

 

Mamiko nem sokat beszél, viszont jól tud hallgatni. Aki ölelésre vágyik, azt magához öleli, aki hangtalanul sír a sötétben, annak felszárítja a könnyeit, aki elveszetten bolyong ijesztő, ismeretlen, kopár tájakon, annak segít hazatalálni, s közben finoman megigazgatja a lecsúszott takarót.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
A FUTBALL ÁBÉCÉJE ÉS MÁS TÖRTÉNETEK

Szerző: Sajó László

Osiris Kiadó, 2014

 

A futball ábécéje és egyéb történetek munkacímű kötet az Öt és feles című könyv folytatása. A témák: foci, kocsmák, restik, vasútállomások, karácsonyok a csillagos ég alatt; „történelem alulnézetből”: aluljárókból, pinceborozókból, hajléktalanok asztalánál ülve. Önéletrajz és leletmentés, egy süllyedő világ még látható díszletei, figurái, történetei. A könyvet Burger Barna fotói illusztrálják.

 
2 480 Ft
Akció: 2 110 Ft
Kezdete: 2017.09.14
A készlet erejéig!
-20%
KÍMÉLETLEN SZENTIMENTALIZMUS

Szerző: Krusovszky Dénes

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Mint mindnyájan tudjuk, Neruda postása nem értette, mi a metafora. A száműzött költő megtanította neki. Hogy ezután észrevehesse a metaforákat a versekben ő is.

 

Az új irodalom olvasóinak mindig jót tesz a kritikai segítség. Ám nem minden nemzedéknek adatik meg olyan kortárs értelmező, aki folyamatosan együtt mozogva a legújabb fejleményekkel, lépésről lépésre vezethetné be övéit és tétova olvasóikat a szépirodalomba. Ilyenkor a művészek maguk értelmezik saját műveiket, jelölik ki a hozzájuk vezető elődöket. A folyamatosan történő irodalom így írja át újra és újra az irodalom egészének történetét, így teszi láthatóvá a szövegekben már korábban megtörtént újraírást.

 
1 950 Ft
Akció: 1 560 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
HOGY SZÍVEDET KIÜRÍTSD…

Szerző: Végh Attila

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Alapi Vince, a költő hatvanhatodik születésnapja reggelén rájön, hogy az élete teljesen kilátástalan. Elindul hát a volt Ágnes presszóba, hogy halálra igya magát. Miközben kortyolgatja a korsó Unicumot, a kirakatüvegen túl megpillant egy férfit a járókelők közt, és rögtön érzi, hogy neki ezzel az emberrel dolga lesz. És valóban, a fekete posztókabátos férfi benyit az Ágnesbe, kéretlenül leül Alapi asztalához, és elmondja: azért jött, hogy olyan szerződést kínáljon neki, amilyet a világtörténelemben még soha senkinek.

 

Így kezdődik a három szálon futó regény. Az egyik szál az ókori Epheszosz, a különös Artemisz-misztériumok hazája. A másik Alapi presszóbéli jelene. A harmadik: Alapi emlékei, amelyeknek helyszíne a hetvenes–nyolcvanas–kilencvenes évek Budapestje. Az önéletrajzi ihletettségű Faust-parafrázis így lesz egyben pesti nosztalgiabédekker és ókori beavatásregény.

 
1 950 Ft
Akció: 1 560 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
VARRATOK

Szerző: Szabó Imola Julianna

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Ez a könyv rövid prózákat és illusztrációkat tartalmaz. Ha a prózák festmények lennének, akvarellek lennének. Könnyű őket olvasni, utazás közben, váróteremben, megállókban, elalvás előtt, ágyban – köztes időkben. Érdemes őket úgy olvasni, ahogy verseket szokás: lassan, ízlelgetve a mondatokat. Ugyanis azok nem csak azt jelentik, amit állítanak – gyakran egyáltalán nem azt. A prózák táncolnak, énekelnek. Abban a térben, amit jobb híján léleknek nevezünk. Apáról, anyáról, gyerekről szólnak. Gyakran elidőznek a részleteken: szájon, tekinteten, színeken, formákon és ezek változásain. Szép szövegek. Tehát igazak, fájdalmasak és életigenlőek.

 

Ez a könyv Szabó Imola Julianna könyve. Ha elolvasod, sokáig a tiéd lesz.

(Jónás Tamás)

 
1 950 Ft
Akció: 1 560 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A BOLDOG HENTES FELESÉGE

Szerző: Bíró Zsófia

Libri Könyvkiadó, 2014

 

Az én csillagom a zsírban hisz. Meg van róla győződve, hogy a világban azért van annyi baj és boldogtalanság, mert az emberek megvonják maguktól az éltető zsírt, még a tejben meg a tejfölben sem tűrik meg, és sovány, zsírtalan húsokkal kínozzák magukat, amik ha akarnának se tudnának finomak lenni, hiszen miben oldódjanak az aromák meg az ízhordozó szabadgyökök, ha egyszer egy szikra zsír sincs bennük? Ezért aztán mi minden nap húst eszünk. Kivéve vasárnap, akkor zsírt. Bíró Zsófia regénye egy reménytelenül beteljesült szerelem története. Egy megszállott séf feleségének gasztrokiáltványba oltott vallomása a hús gyönyöreiről és kínjáról, az evés és az etetés szentségéről és arról, hogyan lehet egy étterem, egy konyha pokol és menny egyszerre.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
VADIDEGEN

Szerző: Farkas Tiborc

Libri Könyvkiadó, 2014

 

Amint meglátta a krematórium igazgatói posztjára szóló pályázatot, Tom rögtön felismerte a nagy lehetőséget, hogy itt aztán a senki földjén szabadon és gondtalanul hódolhat a hobbijának, az emberi rasszok tanulmányozásának. Itt, a pokol kapujában senki sem fogja megzavarni, az elátkozott úton nincsenek társak, egyedül parádézhat a szemfényvesztés ördögi cirkuszában. Mert hiszen ha lemállik a bőr és a hús, már mindenki egyforma lesz, csupán a csontok különböznek addig, amíg el nem porladnak a kemencében. De addig ő töltheti be a hoppmesteri szerepkört.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
NEOPLANTA, AVAGY AZ ÍGÉRET FÖLDJE

Városregény

Szerző: Végel László

Noran Libro Kiadó, 2013

 

1748-ban összefogtak a németek, a szerbek, a magyarok, a zsidók, az örmények meg a többi itt élő nemzetség, összekaparták megspórolt pénzüket, bankkölcsönt vettek fel, és a tömérdek bankóval Bécsbe utaztak, hogy Mária Terézia császárnőtől megvásárolják a szabad királyi város címet. A császárnő megkérdezte, mi a neve a városuknak, mire az alapító atyák töredelmesen bevallották, hogy nincs neve. Felkérték  őfelségét, legyen városuk keresztanyja. A császárnő elővette aranypennáját, és gyöngybetűkkel írta a latin nyelvű alapító okiratra: Legyen a neve Neoplanta, és minden nép nevezze saját nyelvén. Éljenek békében, szeressék egymást, ez a soknemzetiségű város legyen példája a különböző nációk békés egymás mellett élésének. Eltelt több mint 250 év. Neoplanta – azaz Újvidék – népei azóta folyamatosan gyilkolják egymást. A magyar írónak mindezekről Lazo Pavletić szerb fiákeres mesél.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A TÉKOZLÓ ORSZÁG

Szerző: Juhász Ferenc

Kossuth Kiadó, 2013

 

 „A költő nem tesz mást: csak tűzliliomot ültet a lét szívébe. Elmondja a világot és meg akarja változtatni a világot. A jóság küldötte ő. Az élet énekese és társa a halálnak. Énekel, amíg száját be nem tömi a föld. És mindenkinél jobban vágyódik a szabadságra és a szeretetre” – vallja Juhász Ferenc ars poetikájában.

 

A tékozló ország (Egy ismeretlen vándorköltő krónikája 1514-ből) is ennek a szabadságvágynak a korszakos eposza, hatalmas látomás, amely túlnő a Dózsa parasztháború eseményein és az emberi lét egyetemes ellentmondásait feszegeti, az emberhez méltó megmaradásért emel szót.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
TÁVOLODVA

Szerző: Tárnok Zoltán

Pytheas Kiadó

 

A prózaíró Tárnok Zoltán olyan varázsló, akinek nincs fehér pálca a kezében.Asztal sincs előtte, se fekete cilinder, se fehér nyúl. Nincsenek figyelemelterelő taglejtései. Nincs mögötte sötét függöny. Egyetlen eszköze van csupán: a tiszta, világosan tagolt emberi beszéd. És valami irgalmatlan ítélőerő, ahogyan a világot elénk vetíti.

 

Elmond olvasóinak egy köznapi történetet. Elmondja azt, hogy mi történt velünk a XX. század második felében, mi esett meg velünk, magyar alattvalókkal, magyar mellékszereplőkkel, magyar vesztesekkel e szomorkás kis országban.

 
2 700 Ft
ÚTRAVALÓ

Szerző: Gönczöl János

Pytheas Kiadó

 

„Írásaim – szerelmeskedések az anyanyelvvel. Ez olyan éltető a hazáján kívül élő író számára, mint a levegő.” – vallja Gönczöl János színész-író, akinek pályafutása 1946-ban a Vígszínházban kezdődött, ahová a legendás színi direktor, Jób Dániel szerződtette. Tagja volt a Magyar Rádió egykori színtársulatának, s 1956 szeptemberétől 1960. július 5-ikéig – külföldi emigrációjáig – a Madách Színház tagjaként a világirodalom jelentős fő- és karakter szerepeit játszotta. Münchenben a Szabad Európa Rádió munkatársa lett, s így először csak 1989-ben jöhetett haza. Itthon 40 év után színpadon a Komédiumban szólalhatott meg ismét anyanyelvén: Darvas Iván hívta meg az általa adaptált Samuel Beckett: „Végjáték” c. drámája előadásának egyik szerepére. Németül eddig két kötete jelent meg. Az Útravaló és az Életösztön magyar ikerkötet. Gönczöl János eddigi írói munkásságának prózai és lírai summázata.

 
2 900 Ft
ÉLETÖSZTÖN

Szerző: Gönczöl János

Pytheas Kiadó

 

„Írásaim – szerelmeskedések az anyanyelvvel. Ez olyan éltető a hazáján kívül élő író számára, mint a levegő.” – vallja Gönczöl János színész-író, akinek pályafutása 1946-ban a Vígszínházban kezdődött, ahová a legendás színi direktor, Jób Dániel szerződtette. Tagja volt a Magyar Rádió egykori színtársulatának, s 1956 szeptemberétől 1960. július 5-ikéig – külföldi emigrációjáig – a Madách Színház tagjaként a világirodalom jelentős fő- és karakter szerepeit játszotta. Münchenben a Szabad Európa Rádió munkatársa lett, s így először csak 1989-ben jöhetett haza. Itthon 40 év után színpadon a Komédiumban szólalhatott meg ismét anyanyelvén: Darvas Iván hívta meg az általa adaptált Samuel Beckett: „Végjáték” c. drámája előadásának egyik szerepére. Németül eddig két kötete jelent meg. Az Útravaló és az Életösztön magyar ikerkötet. Gönczöl János eddigi írói munkásságának prózai és lírai summázata.

 
2 900 Ft
-20%
EMMUSKA

Kackiás nemzeti vadregény

Szerzők: Győrei Zsolt, Schlachtovszky Csaba

Libri Kiadó, 2013

 

Aljas merénylet készül Ferenc József császár ellen! De mi szükség ehhez egy világhírű cimbalomfenoménre? És mi köze mindehhez a Tiszaszalókot rettegésben tartó Prémes Rémnek? Vagy Emmuskának, a Londonba szakadt magyar grófnőnek és karótnyelt angol férjének? Min múlik végül, hogy botrányba fullad-e az Ezredévi Kiállítás Budapesten? S vajon gyorsabb lehet-e egy betyárból omnibuszlovassá vedlett csirkefogó, mint a frissen felavatott millenniumi földalatti? Felülkerekedhet-e az angol virtus a magyar hidegvéren?

 

Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba rendhagyó történelmi regényéből mindez és még az ellenkezője is kiderül. Cserfes szobalányok, tökkelütött postamesterek, huncut apácák és ármánykodó arisztokraták, kotnyeles fürdőorvosok és westernrajongó tanítók kapkodják ki egymás kezéből az elbeszélés fonalát ebben a fergeteges humorú, szövevényes könyvben, ahol semmi sem az, aminek látszik, a dualizmus korának Magyarországa pedig soha nem látott gazdagsággal tárul az olvasó elé.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
PECSÉT A KARODON

Szerző: Ara Rauch

Tinta Kiadó, 2007

 

A lenyomat, amit egymáson hagytak, megjelölte őket, mint egy pecsét, mélyen, kitörölhetetlenül bevésődött határtalan tudatalattijukba, amely azonnal felismerte a jelet, hiszen nem először találkoztak az évezredek folyamán; majd működésbe lépett, elindított egy folyamatot, egy fokozatos változást, amely idővel, lassan, nagyon lassan útnak indult, mozgásba lendült, felgyorsult, majd feltartóztathatatlanul, elemi erővel száguldani kezdett, mint a forgószél, és átalakította mindkettőjük életét. 

A regény folytatása A pecsét lenyomata címmel jelent meg. 

 
1 680 Ft
Akció: 1 345 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A KÉK MADÁR FÉSZKE

Egy boldog házasság igaz története

Szerző: Hódos Mátyás

Tinta Kiadó, 2007

 

Ha néha látsz az utcán idős házaspárokat, vedd észre őket! Kézenfogva mennek. Ügyelnek egymás lépteire, aggodalmasan figyelmeztetik egymást az úti akadályokra. Megőrizték derűs arckifejezésüket, tartásukat. Halkan beszélgetnek, odafigyelnek a másikra. 

Valami harmónia lengi körül őket. Látszik, hogy legalább harminc-negyven éve összetartoznak és nincs számukra semmi fontosabb a világon. 

Lépj oda hozzájuk és kérdezd meg, van-e valami titok? Hogyan sikerült szerelmüket annyi nehéz, viharos éven át megőrizni? Ha esetleg nem kívánsz ismeretlen embereket megszólítani az utcán, olvasd el ezt a könyvet! 

Ez a könyv egy boldog házasságról szól. A szerző csak annyit mond el hősei életéből, amennyit ebben a vonatkozásban fontosnak tart. Így szeretné olvasói figyelmét felhívni arra, hogy a történetbe saját nevük is behelyettesíthető. 

 
1 490 Ft
Akció: 1 190 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A PECSÉT LENYOMATA

Szerző: Ara Rauch

Tinta Kiadó, 2009

 

A könyv közvetlen folytatása Ara Rauch Pecsét a karodon c. regényének: a lezárás után már másnap kezdődik az új eseménysor. A két könyv szorosan illeszkedik egymáshoz, egyik a másik nélkül csak fél történet.  

 

Milyen viszonyban vannak a mai szereplők a csaknem hetven évvel ezelőtt élt személyekkel? Milyen kapcsolódások vannak a jelen és a régmúlt eseményei között? Mi közük lehet vajon az egyes szereplőknek az egykori előzményekhez? Hogyan teljesednek be a jóslatok, jelenések és álmok? 

 

Rejtett, bújtatott utalások vezetik rá a figyelmes olvasót a mélyebb összefüggések felismerésére, így minden kérdésre saját maga adhatja meg a választ. A komoly mondanivalót fordulatos, romantikus, lebilincselő kalandok, könnyed stílus és finom humor üde csomagolásában nyújtja át az írónő. 

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
SZIRÁNÓ

Szerző: Nyerges Gábor Ádám

Fiatal Írók Szövetsége, 2013

 

A magyar próza - úgy általában - nagyon súlyos, enigmatikus és búvalbélelt. Ha az ember sokat fogyaszt belőle, el-elnehezül. Aki jóllakott a komolykodással, és egy kis levegőhöz szeretne jutni, mindenképp olvassa el a Sziránót. Az eddig költőként ismert Nyerges Gábor Ádám prózai debütálása ez az olvasmányos és lendületes, laza és sztoridús könyv. Mindjárt egy kulcsregény, egyben iskola- és nemzedékregény.

 

És hogy ki is az a Sziránó? Igen, "az orros faszi" alteregója. Egy általános iskolás kamasz, "Karinthy Frigyes első számú földi helytartója". Egy még csak tizenéves, de máris önironikus materialista, akit az osztálytársai hogy, hogy nem, de sohasem hívtak Sziránónak. Az ő egyszerre humoros és szomorkás kalandjai - "farsangi cikiségek", "biztonsági flörtök" és egyebek - elevenednek meg e kisregény lapjain.

Darvasi Ferenc

 
2 300 Ft
Akció: 1 955 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR CAMINO - A MAGAD ÚTJÁN

Szerző: Sándor Anikó

Jaffa Kiadó, 2013

 

Valaki, odafent, egy ideje bámulatosan törődik velem. Ő, aki a spanyol Úton az én kezemet fogta, most az El Camino magyarországi szakaszára vezetett, amelyről korábban nem is tudtam! Igen, van Magyar Camino, amely végül Santiago de Compostelában ér véget!

A láthatatlan Nagy Rendező ezúttal a segítő szerepét osztotta rám. Lehetőséget kaptam, hogy egy darabon elkísérjek egy útkeresőt, egy férfit, aki nem hitt semmiben, sem magában, sem Istenben, a szél mégis a Magyar Caminóra fújta…

Jánosnak két, párhuzamos élete van. Az egyik a „legális”, a világ előtt is vállalt, a másik a titkos – egy régi szerelem megkésett folytatása. Ami azonban kívülről „édes életnek” tűnhet, számára a pokol. Versenyt fut önmagával és megpróbál mindenkinek megfelelni. Miközben hátat fordít minden morális értéknek, amit fiatalon fontosnak tartott, nincs ereje, hogy döntéseket hozzon. Inkább hagyja, hogy az események magukkal sodorják, és kártyavárként omoljon össze addigi élete…

Mennyit ér az ember, ha belül tisztességes, de kívül gyenge? Mi után nyúljon a szakadék szélén, ha nincs hite, és nincsenek kapaszkodói? Könyvemben ezekre a kérdésekre keresem a választ útitársam történetén keresztül.

 
2 940 Ft
Akció: 2 350 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
V. ÉS Ú. / II. JELZŐMŰVÉSZ

Szerző: Berkovits György

L’Harmattan Kiadó, 2013

 

A Jelzőművész a V. és Ú. című regényfolyam második könyve. Olvasható történelmi regényként, mert felvillantja a huszadik század Magyarországának több meghatározó, jellegzetes eseményét – egészen az ezredfordulóig. Megidéződnek szellemi áramlatok és érzésvilág, tehát tudatregényként is felfogható, hisz a főszereplő egy olyan házaspár, ahol a feleség, V. Emma, szépíró, a férj, Ú. Gyula, társadalomkutató.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
FEHÉR SZAVAK

Kisregények a pálos rend történetéből

Szerző: Elmer István

Szent István Társulat, 2013

 

Az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, a Pálos Rend múltja még mindig ismeretlen sok honfitársunk előtt. Szervesen következik ez abból, hogy rendünk több alkalommal is kénytelen volt beszüntetni működését, hogy több alkalommal is kényszerítették kolostoraink lakóit, hogy végleg elhagyják azt a helyet, amelyet isteni meghívásra egész életükre szólónak gondolták. Az egykori pálosok emléke már-már örökre eltűnni látszott nemzetünk emlékezetéből.

 
1 900 Ft
Akció: 1 710 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
HIÁBA TEKEREK

Szerző: Kovács Emese

L’Harmattan Kiadó, 2013

 

Hétfőnként masszőr jön, a motoros futárunk nővére Sülysápról. Fejpénzt kap. Múlt pénteken háziorvost hívtunk, aki arról tartott előadást, mennyire káros az ülőmunka, felhívta a figyelmünket, hogy a mobiltelefon rákkeltő sugarakkal bombázza az agyat, ezért igyunk sok folyadékot és együnk meg mindent, ami zöld. Azóta kibővült a menzás kínálat: az oldalas mellé lehet párolt zöldséget is kérni. Kiépült egy egészségsarok a büfében: teljes kiőrlésű csokis kekszet és bio dobostortát kínálnak.

 
2 000 Ft
Akció: 1 600 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A HÉROSZ ÉS A KULTUSZ / THE HERO AND HIS CULT

Szerző: Takács Ferenc

L’Harmattan Kiadó, 2013

 

Magyar és angol nyelvű kiadvány

 

Két jól elkülöníthető csoportja van azoknak, akiket „joyce-iánusoknak” nevezünk: a „belsősök” és a „külsősök”. A „belsősök” a szövegek eltökélt feltárására koncentrálnak, az utalások és a mutációk megszállottjai, és sok esetben még Heideggernél is Heideggerebbek a filológiai mélységek feltárásában – természetesen az alászállásban. Ismerek néhány elsőrangú „belsőst”, s nagy tisztelettel adózom nekik: ilyen a kaliforniai John Bishop és az antwerpeni Geert Lernout. A „külsősök” ellenben mindent megtesznek, hogy bizonyítsák, Joyce nagyon alaposan ismerte munkája tárgyát: hogy megmutassák a joyce-i földrajzot, fiziológiát, szociopatológiát – s mindezt a maga specifikus, edwardiánusan dublini változatában. A paradoxon természetesen az, hogy a „külsősök” soha nem mennek túlságosan messzire. Richard Ellmann testesít meg mindent, ami ebben a megközelítésben a legjobb, s amely mégsem nélkülözi ama zavaró tendenciát, hogy Joyce szövegeit valamely külsődleges kronológia és dublini közvélekedés szentírásának tekintse. John McCourt talán alaposabb „külsősnek” tekinthető, azáltal, hogy Joyce Triesztjére koncentrál, annak sokszínű kultúrájára és kimondottan szerteágazó nyelveire.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
V. ÉS Ú. I. DÍSZCSERJE (KIS)ASSZONY

Szerző: Berkovits György

L’Harmattan Kiadó, 2013

 

A kétkötetes nagyregény első kötetében egy művész-értelmiségi házaspár élet- és családtörténetén keresztül a huszadik század különböző politikai rendszereinek pillanatképei villannak fel. Megidéződnek a különböző korszakokhoz kötődő szellemi áramlatok és érzésvilág, a könyv így családregényként és tudatregényként egyaránt olvasható. A regény második kötete 2013 őszén jelenik meg.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-50%
PEST

Szerző: Temesi Ferenc

Kortárs Kiadó, 2004

 

Az emlékezetes sikerű Porral kezdődő, az Év Regénye címet elnyert Híddal folytatódó regény-trilógia méltó záró darabja ez az önmagában is élvezetes nagyregény. Formáját tekintve a Pest a kínai hadművészet titkos hadviselésére épülő mű. A főhős - az akkor még elsőkötetes író - ismerkedik a fővárossal, s míg társai vidékre költöznek a város dzsungeléből, ő az alvóvárosok lakótelepeitől a hóhatárokon felüli villákig belakja és megszereti a hetvenes évek Pestjét; barátokra és ellenségekre tesz szert, házasságot köt, és közben szorgalmasan írja e trilógia első kötetét.

 
3 000 Ft
Akció: 1 500 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-55%
MAGYAR PSZICHO

Szerző: Tisza Kata

Alexandra Kiadó, 2007

 

A "magyar pszicho" a Pontban tárja föl leginkább magát. A Pont egy kocsma Pest dzsungelének kellős közepén, ahová mindenki azért tér be, hogy a zsúfoltságban és a testmelegben kiborítsa a vele egyívásúak elé a magával hozott nappali, a másutt-lét megpróbáltatásait. Itt van igazán "otthon" Klára, a fiatal kora ellenére is óriási sikereket arató festőnő, akinek belső monológjai és másokkal folytatott párbeszédei viszik előre a cselekményt. Az olvasót magával ragadja az események láncolata, no és persze a fiatal, hetyke és dacos írónő vonzereje.

 
2 699 Ft
Akció: 1 215 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-30%
LOVAGKÓR

Szerző: Mirtse Zsuzsa

Méry Ratio, 2007

 

Mirtse Zsuzsa a férfi tünetegyüttesét láttatja a nő szemével, Jankovics Marcell a nő lelki anatómiai térképét rajzolja meg míves tusrajzokban. Szemtelen könyv, hímsovinisztáknak, plüssmackóknak nem ajánlott!

 
2 800 Ft
Akció: 1 960 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-50%
ORNÉL

Szerző: Verebes István

Ulpius-ház, 2008

 

Benede Kornél, azaz Ornél, fényképész, aki huszonegy éve él feleségével ugyanabban a lakásban. Úgy él, ahogy sokan ma Magyarországon. Se szenvedélyes szerelem, se nagy lakás, se utazások, se fényes karrier. Aztán egy nap meglátja szomszédja lilával kicsempézett fürdőszobáját, és Ornél fellázad unalmas élete ellen, elhatározza, hogy ő is „befut”. A vakszerencsének köszönhetően bekerül az egyik tévé körülrajongott show-műsorába, és a nézők azonnal ráharapnak. Ornélt kezelésbe veszik a sztárcsinálók, és karrierje egyre meredekebben ível felfelé. Lecseréli ruhatárát, szokásait, lakhelyét és feleségét, és aztán… Verebes István első regénye igazi szenzációt sejtet, hiszen szerzője kellő rálátással írja meg a média ezerszer felmagasztalt és elátkozott világát; elsőkkel és utolsókkal, tehetségekkel és dilettánsokkal, sztárokkal és kontárokkal.

 
2 999 Ft
Akció: 1 500 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
SÉTÁLÓ ÁRNYÉK

Szerző: Géczi János

Gondolat Kiadó, 2012

 

 „A lassú nézés a szem tulajdonosát megajándékozza a nyugalommal, a részletek harmóniájával, tulajdonképpen az időtlenség érzésével. Abban a faluban, ahol gyermekkoromban élek, s amely település oly sokban hasonlít a jelenlegi községhez, nos, a faluban, nyáresténként, a csorda érkezte után, amikor elül a por, hűvösül a levegő, s a magányosan járó éjszakai szenderek helyben függeszkednek az illatos petúniatölcsérek, illetve a faládákban nevelt leanderbokor rózsaszín virágai előtt, a kiskapu melletti lócán, itt is és ott is, emberek jelennek meg, letelepszenek, s nem arra várnak, hogy beszédbe elegyedjenek a ritkán elhaladó,fáradt léptű járókelőkkel, hanem hogy megszemléljék azt, amit tegnap, tegnapelőtt,s azelőtt is alaposan megnéztek már. A változatlanságot. Azt a helyszínt, ahol nem ígérnek semmit, s ezért, hogy ki mit teljesít, nem is kell ellenőrizni.”

 
2 600 Ft
Akció: 2 210 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
MIRELIT

Szerző: Inkei Bence

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

Mi lenne, ha az ember a rázúduló problémáival való szembenézés helyett inkább hibernáltatná magát? Inkei Bence ezzel a gondolattal játszik el Mirelit című fontos generációs regényében. Én vele vagyok, az biztos, mármint Gömöri Gergellyel, a történet(ek) elbeszélőjével – elhagyja a nője, magányba zuhan, tanácstalanul téblábol, gondolkodik... és, tudtán kívül, nevettet. Tény, hogy többet nevetünk rajta, mint vele, de nem baj, elvégre mi vagyunk az olvasók, szórakozni akarunk. És a szerző gondoskodik is róla, hogy szórakozzunk... (Maros András)

 
2 100 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
ÉDESHÁRMAS

Szerző: Szántó T. Gábor

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

Egy mester, egy tanítvány és egy nő próbálnak kikeveredni életük zsákutcáiból az ezredforduló Budapestjének jellegzetes helyszínein: az Újlipótvárosban, a Duna-parton, divatos bárokban vagy éppen romkocsmákban, a zsidónegyed sikátoraiban.

Hol együtt, hol külön, hol egymást segítve, hol egymás elől menekülve keresik a választ: hogy viseljék el a szerelmet, az életet és a halált? Keresik a választ: kiléphetnek-e a múlt árnyékából, vagy holtig magukban hordozzák? Keresik a választ: hogy lehet így élni és szeretni?

 
2 700 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
FÜSTÖS KÉPEK

Szerző: Lakatos Menyhért

Illusztrálta: Szentandrássy István

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

A könyv, melyet kezében tart az olvasó, ötödik kiadásban jelenik meg Magyarországon. A Füstös képek címen ismertté vált, a „cigány világot” belülről bemutató regény ma már fogalommá vált a cigányságot kutató szakemberek körében.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
EGY DÉLUTÁN NOÉMIVEL

Szerző: Ménes Attila

Balassi Kiadó, 2007

 

A regény egy keresztyén fiú és egy zsidó lány szerelméről szól. Igaz, a főszereplők valójában hitehagyottak, és csak a közeljövő fővárosi underground szubkultúrájában érzik jól magukat. Ámde a lány, egy napon váratlanul ismeretlen helyre távozik, s végeszakad az idillnek. Hősünk, ez a kissé kiszámíthatatlan természetű fiatalember néhány napig tartó ideg-összeroppanást követően nekiindul, hogy felkutassa és visszaszerezze elveszett kedvesét. Tér-idő utazásba kezd, csavaros utakon közlekedik, gyalogos road movie-ja, odüsszeiája, gulliveriádája, budapesti anabázisa mindössze egyetlen délután leforgása alatt zajlik. Hogy milyen eredménnyel, azt döntse el maga az olvasó.

 
1 600 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
HARTÉK

Szerző: Ross Károly

Balassi Kiadó, 2006

 

Ross Károly harmadik regényének cselekménye napjainkban játszódik, s korábbi műveihez hasonlóan a hétköznapok feszültségeiről, az emberi értékek érvényesülésének útvesztőjéről szól. A magára maradt középkorú házaspár eseménytelen életét váratlanul megzavarja és felkavarja egy furcsa gyermek, a falusi Mauglinak tartott fiú érkezése. Utolsó erőtartalékaikat vetik be, hogy eleget tegyenek kötelességeiknek és felneveljék az árván maradt gyereket. Miközben tehetetlen szemlélőivé válnak fejlődésének, egymás és a világ elől rejtegetett titkaik sorra napvilágra kerülnek…

 
1 800 Ft
Akció: 1 620 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
NÁDSZÁLAK AZ ŐSZI SZÉLBEN

Szerző: Kállai Vilmos

Gondolat Kiadó, 2008

 

A Nádszálak az ősz szélben az elmúlt ötven év magyar történelmét feldolgozó regényciklus első darabja, melynek középpontjában az 1956-os forradalom áll. A Barankovics Alapítvány szépirodalmi pályázatának díjnyertes műve.

 
2 850 Ft
Akció: 2 425 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
TILTOTT ÁBRÁZOLÁSOK KÖNYVE

Szerző: Géczi János

Gondolat Kiadó, 2008

 

Mellékmesélésre vállalkozik könyvében a szerző, s erre oka van. Firenze, Róma, Rovinj, Korfu, Padova, a Balaton - ezek a helyszínei a kékszemű Cholnokyak családtörténetének, amely, meglehet, nem is az övék. A veszprémiek históriája helyére könnyen odaáll egy-egy újabb, s hogy kié, arról az olvasónak lehet egyes-egyedül elképzelése.

 
3 950 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
RONTÁS / NAPLÓ, ELŐTTE ÉS UTÁNA - KÉT REGÉNY

Szerző: Beney Zsuzsa

Gondolat Kiadó, 2008

 

Az életműkiadás újabb kötete a szerző életében megjelent két regényét tartalmazza. A Rontás (1974) két asszony és egy férfi története, melyet az egyik asszony elbeszéléséből ismerünk meg. A regény páratlan erővel ábrázolja a két nő ellentmondásos viszonyát, és félelmetes pontossággal mutatja be a történet elbeszélőjében zajló lelki folyamatokat. A Napló, előtte és utána (1987) hősnője Hanna, akiről váratlanul kiderül: halálos beteg. A közeli halál tudata azonban nem az élettől való fokozatos eltávolodást, hanem éppen ellenkezőleg, az élethez való szenvedélyes ragaszkodást váltja ki belőle egy új szerelem által.

 
3 950 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
ÉNEKEK ÉNEKE

Szerző: Király Levente

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

A boldog és beteljesült szerelem meséjében halhatatlan érzelmek és igazságok világítják meg az összefonódó emberi sorsokat. A férfi és a nő, Meion és Diotima szerelmi vallomásának, teljes testi és lelki feltárulkozásának himnusza valahol a téren és az időn kívül hangzik fel. Mítosz, melynek története egyszerre zajlik az ókori Görögországban és a lovagkori Európában, a külső világban és a transzcendenciában.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
BEKERÍTÉS

Szerző: Tiller, Carl Frode

Fordította: A. Dobos Éva

Gondolat Kiadó, 2011

 

Egy újsághirdetés szerint David elveszítette az emlékezetét, ezért orvosai arra kérik rokonait és barátait, hogy segítsenek emlékei felidézésében. A regény három szereplő leveleiből, illetve jelen idejű elbeszéléseiből épül fel. Mindhárman alapvető szerepet játszottak a fiatal David életében: Jon, a kamaszkori barát; a lelkész Arvid, David mostohaapja; végül Silje, a kamaszkori barátnő. A beérkező levelek szövegek izgalmas szövevényét hozzák létre, amelyek újraírják David élettörténetét, s vele együtt a levélírókét és más emberekét is.

 
2 800 Ft
Akció: 2 380 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-25%
A KIHÍVOTT DÉMON

Szerző: Karczag György

Attraktor Kiadó Kft., 2005

 

Karczag György - jóllehet három, egyenként majd' félezer oldalas regényét adták ki a mögöttünk hagyott század hetvenes éveiben - nem szerepel még az irodalmi lexikonokban sem, a korszakról szóló irodalomtörténeti összefoglalások nem foglalkoznak vele, róla pályakép, műveiről elemzés soha nem látott napvilágot. Mellőzöttségének oka elsősorban az, hogy könyveit a Móra Ferenc Kiadó jelentette meg, s az ifjúsági irodalomba besorolt regényeket a közismerten sznob hazai irodalomkritika mindig annyira lenézte, hogy többnyire tudomást sem vett róluk. Azonban, amiből akár csak egyetlen példány is fennmarad, arról a világ tudomást szerez. Mint most is, amikor kiadónkhoz került Karczag György kiadatlan életműve. A már megjelent könyvek újra napvilágot látnak, a kéziratban maradtak pedig végre a közönség elé kerülnek - elsőként most A kihívott démon. Egyirodalmi műnek megadatik a feltámadás lehetősége, a többi az Olvasón múlik...

 
1 900 Ft
Akció: 1 425 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
AKKOR SEM BIZTOSÍTÁSI ESEMÉNY

Szerző: Tétényi Csaba

L’Harmattan Kiadó, 2006

 

„A buszon újabb irreális figurák. Olyan az egész, mintha körülöttem senki sem lenne valódi, mindenki csak látvány. Valahogy elveszítettem a valóságérzetemet. Magam sem tudom, hogyan értsem ezt a mondatot.” Tétényi Csaba regényének politoxikomán elbeszélője — és egyben főhőse — a nagyvárosban bolyong, nőket kíván meg, képzel el, elveszett nőkre emlékezik, erotikus fantáziák és éjszakánként bizarr rémálmok riogatják. Munkahelyről kocsmába, kocsmából pályaudvarra, házibuliba, majd megint munkába és kocsmába vezetnek az ösvények ebben a dzsungeldíszletben, amelyben az olvasó könnyedén Budapestre ismer. Delejesen pontos leírások váltakoznak depressziós párbeszédekkel, aprólékosan lejegyzett álmok és látomások az urbánus szcéna életképeivel.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
VISSZAJÁTSZÁS. LELKIISMERETI REGÉNY

Szerző: Gyertyán Ervin

Balassi Kiadó, 2008

 

Ha műfaji meghatározást akarnék adni mostani, utolsónak szánt munkámnak, nevezhetném esszéregénynek, dokumentumnak, életrajznak, oral historynak, vagy felidézhetném a Lidérc és ingovány alcímeként adott meghatározásomat: „lelkiismereti regény”, de mindenképp olyan műfajba helyezném el, amelynek a vallomás, a gyónás adja meg a lényegét. Arra törekedtem, hogy ez a feltárulkozás őszinte és tárgyilagos legyen, ne riadjon meg az olykor fájó önelmarasztalásoktól sem, de ne essek az önmarcangoló lelkiismereti mazochizmus csapdájába sem, amire barátaim szerint van bennem hajlandóság. Vagyis ne állítsak emberfeletti mércét és kritériumokat saját emberségem elé, de ne is adjam fel azokat az erkölcsi igényeimet önmagammal szemben, amelyek felfogásomban az emberállatot az állatembertől elhatárolják – vallja a tanulmánykötetről a szerző.

 
2 000 Ft
Akció: 1 800 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
  A HASADÉKVÖLGY PEREMÉN - LEVÉLREGÉNY AFRIKAI UTAZÁSAIMRÓL

Szerző: Horváth Beáta

Publikon Kiadó, 2010

 

A könyv egy magyar lány Kenyában töltött első hat évének a kalandjain és tapasztalatain keresztül mutatja be Kelet-Afrika mindennapi életét, a városi gondokat, a falusi életet, a különböző kultúrák és vallások legjellegzetesebb vonásait, az afrikai emberek gondolkodását, életvitelét, idegenekről alkotott véleményét, amint azokat mostohaapjának, néhai Dr. Füssi-Nagy Géza Afrika-tudósnak megírta.

 
2 390 Ft
Akció: 2 030 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
ANEKDOTA - TILTOTT ÁBRÁZOLÁSOK KÖNYVE 5.

Szerző: Géczi János

Gondolat Kiadó, 2009

 

Nincs olyan történet, amelynek ne lenne egyszer vége - elérkezett az ideje a részleteiben 1994-től napvilágra került Tiltott Ábrázolások Könyve lapjain elmondottak befejezésének is. "A császár azonban tudott írni, még ha azt a rómaiak nem is tekintették írásnak. Az illíreknél az volt a szokás, hogy az üzenetet kődarabkákkal írták meg: ahány szó, annyiféle színű, alakú, nagyságú kövecske; a levél készítőjének semmi mást sem kellett tennie, mint mozaikká fogalmazni az üzenetet. E szokásnak a régi rómaiak termeket díszítő mozaikjaiban rejlett az eredete, habár ők maguk elfelejtették, hiszen nehézkes és lassú volt az üzenetek megírása, s talán azért is, mert hosszú szöveget, a kirakott lap súlya miatt, vontatottan juttattak el az egyik helyről a másikra.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
MELLETTEM ELFÉRSZ

Szerző: Grecsó Krisztián

Magvető, 2017

 

Grecsó Krisztián családregényének hősei hisznek az öröklődésben. Tudják, hogy a génekkel együtt sorsot is kaptak. A főszereplő - egy harmincas éveinek közepén járó férfi - aggódva figyeli magát, saját mozdulatait, testének minden változását. Barátnője elhagyja, ráadásul egy családi titok véletlen lelepleződése miatt rejtélyek hálójába gabalyodik. Miközben minden talányt földerít, és lassan megismeri családja viselt dolgait, magára ismer. A türelmetlen lánykérésekben, a titkos szerelmekben, a hosszú évek magányos várakozásaiban egyre inkább ő a főszereplő. Hiszen nem csak a mozdulatait, a haja színét, a testalkatát kapta a családtól, de ha jól figyel - a jövőjét is. Az addig széttartó életpályák a ma Budapestjén találkoznak.

 
3 499 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
IKEA, VASÁRNAP - Elfogyott

Szerző: Kötter Tamás

Kalligram Kiadó, 2017

 

Nagy lakoma után éhesnek maradni bosszantó, nevetséges és mélyen szomorú. Kötter Tamás három, sikeres novelláskötete (Rablóhalak, Dögkeselyűk, A harcból nincs elbocsátás) után az édes középszer unalmáról mesél. A főhőst - érett férfikora csúcsán - klausztrofób magány fogja el, kiutat keres a házasság és apaság vagy munka és könnyű szerelmek között lavírozó hétköznapok készségesen törli a választ kedves olvasójának arcába. (Cserna-Szabó András)

 
2 990 Ft


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.