Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Tinta Könyvkiadó

 Fő kategória >KIADÓ >S-T >Tinta Könyvkiadó

Sorrend:

-20%
OLASZ KÖZMONDÁSOK

1333 olasz közmondás, szólás és szállóige fordítása és magyar megfelelője

Szerző: Ágnes Bánhidi Agnesoni

Tinta Kiadó, 2017

 

Az idegen nyelvű közmondások, szólások és szállóigék ismerete egy-egy nyelv magas szintű tudását bizonyítja. Szótárunk hozzásegíti használóját, hogy az olasz nyelvet jól megértse és beszélje. Az olasz közmondások, szólások használatával színesíthetjük idegen nyelvű beszédünket, sőt egy-egy váratlan kommunikációs helyzetet frappánsan oldhatunk meg egy jól megválasztott közmondással. 

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.11
A készlet erejéig!
-20%
KERESZTNEVEK

A legfontosabb tudnivalók a leggyakoribb nevekről

Szerzők: Fercsik Erzsébet, Raátz Judit

Tinta Kiadó, 2017

 

A nevek fontos szerepet játszanak a mindennapi életben, hiszen ha valakivel megismerkedünk, a név az első, ami tudomásunkra jut. Ha tisztában vagyunk az adott név jelentésével, talán magához az illetőhöz is közelebb kerülünk. A Keresztnevek kisszótárában 166 női nevet és 132 férfinevet, azaz összesen 298 nevet mutatunk be. Ajánljuk a könyvet mindazoknak, akik érdeklődnek az egyes nevek eredete, jelentése iránt, valamint szívesen megismerkednének a hozzájuk kapcsolódó szólásokkal, népszokásokkal. A kiadvány többek között azt is elénk tárja, hogy egy-egy nevet hányféleképpen becézhetünk, sok lehetőséget kínálva ezzel szeretteink kedveskedő megszólítására. Az egyes nevek mellett található statisztikai adatok a gyermeket váró szülők számára is fontos információt jelenthetnek.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.05
A készlet erejéig!
-20%
FUNDI ÉS A KÉZMOSÁS

Szerzők: Ambrus Izabella, Horváth Ágnes

Tinta Kiadó, 2017

 

A kezdeti izgalmak ellenére Fundi immár nagyon szeret óvodába járni és a társaival játszani. Egy váratlan betegség azonban napokra megakadályozza, hogy óvodába menjen... Fundi nagyon szomorú emiatt, de rájön, hogy nem felesleges nyűg a kézmosás, és hogy hamarabb meggyógyul, ha követi a doktor bácsi utasításait.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.05
A készlet erejéig!
-20%
BÁRÓ EÖTVÖS JÓZSEF IGÉI

Szerkesztette: Tringl László

Tinta Kiadó, 2017

 

BÁRÓ EÖTVÖS JÓZSEF (1813--1871) sokoldalú személyiség volt, elsőrangú író és politikus, számos eszmetörténeti, politikai és szépirodalmi munka alkotója, a Batthyány-kormány (1848), majd az Andrássy-kormány (1867--1871) vallás- és közoktatásügyi minisztere, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Eötvös Loránd, a kiváló fizikus apja.

Szépíróként három nagy regénye a legnevezetesebb: A karthauzi, A falu jegyzője és a Magyarország 1514-ben.

Báró Eötvös József számára az aforizmák nagyon fontosak voltak, kifejezetten kedvelte őket: élete egyik első publikációja a Bel és Kül Világ (1833) című aforizmasorozat, utolsó műve a bölcsességeket tartalmazó Gondolatok voltak.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
ÚJ SZAVAK, ÚJ JELENTÉSEK AZ OROSZ NYELVBEN

Orosz-magyar szótár

Szerző: Kugler Katalin

Tinta Kiadó, 2017

 

Az olvasó egy tág értelemben vett neologizmusszótárt tart a kezében. A 80-as évek végén és a 90-es évek elején a Szovjetunióban lezajlott társadalmi változások a lexika megújulásával jártak együtt. Abban az időben valósággal elárasztották az orosz nyelvű sajtót az angol nyelvből átvett szókölcsönzések, gazdasági szakkifejezések, az addig tiltott szlengszavak, korábban ideológiai alapon mellőzött kifejezések. Ezek a nyelvi újdonságok részben már bekerültek a szerző által 1998-ban megjelentetett Orosz-magyar sajtónyelvi szótárba, amelynek szóállománya alapos átdolgozás után jelentős mértékben átkerült az új szótárba, és kiegészült az azóta eltelt évek során felfedezett új lexikai elemekkel.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  BIBLIAI EREDETŰ KIFEJEZÉSEK, KÖZMONDÁSOK, BÖLCSESSÉGEK MAGYARUL ÉS ANGOLUL

Szerző: Magay Tamás

Tinta Kiadó, 2017

 

Számos olyan szólást, közmondást vagy szállóigét ismerünk, amelyek közvetlen bibliai eredetre vezethetők vissza: fekete bárány; pálfordulás; a damaszkuszi út; senki sem bújhat ki a bőréből; Adjátok meg a császárnak, ami a császáré.; Mondd meg, ki a barátod, s megmondom, ki vagy.; Senki sem lehet próféta a saját hazájában. E könyvecske közel 1000 ilyen közkeletű - többnyire - állandósult szókapcsolatot, kifejezést, továbbá bibliai fogalmat és eseményt tartalmaz, amelyek visszamutatnak a Bibliára, a Biblia nyelvére, szóhasználatára. Ezek a kifejezések szótárszerű elrendezésben, ábécérendbe sorolva találhatók a könyvben, mely megjelöli pontos bibliai eredetüket és helyüket, valamint közli a vonatkozó bibliai idézeteket, illetve a bibliai szövegkörnyezetet. 

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FELOLDOTT PECSÉT

A Pecsét-trilógia III. kötete

Szerző: Ara Rauch

Tinta Kiadó, 2017

 

2005-ben kezdtem írni, magam és családom legnagyobb meglepetésére, szinte minden előzmény nélkül, egy belső késztetés hatására, amikor a magammal hozott szunnyadó képesség ellenállhatatlan erővel kezdett a felszínre törni.

 

A FELOLDOTT PECSÉT rejtett összefüggésekre mutat rá a régmúlt és a szereplők jelenlegi élete között. Ki hogyan reagál, amikor valakit, aki közel áll hozzá, teljesen felőröl a lelki válsága? Miért úgy reagál, ahogy? Hogyan ismételgetjük ugyanazokat a kapcsolati, érzelmi, viselkedési mintákat évszázadokon, évezredeken, életeken át? Mit lehet kezdeni a félelemmel, amely egész életünket végigkísérte? 

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
OROSZ-MAGYAR ALAPSZÓTÁR

Szerkesztette: Guszkova Antonyina, H. Tóth István

Tinta Kiadó, 2017

 

Az Orosz-magyar alapszótár az orosz nyelvet kezdő és középhaladó szinten tanulóknak készült. Az alapszótárban több mint 7000 orosz szónak és kifejezésnek találjuk meg a magyar megfelelőjét. A szótár alapvetően a mai orosz irodalmi nyelvben és köznyelvben leggyakrabban használt szavakat, kifejezéseket tartalmazza. Magába foglalja a mindennapi beszéd nélkülözhetetlen szavait és fordulatait, valamint a tudomány, a technika és a kultúra legelterjedtebb szakkifejezéseit, amelyek hozzátartoznak a mai művelt ember szóhasználatához. A köznyelvi szavakon kívül találhatók benne földrajzi nevek, országnevek és bizonyos csillagászati elnevezések is. A szótár az érvényben levő orosz helyesírás szabályait követi.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TOP 2000 SPANYOL SZÓ

A 2000 legfontosabb spanyol szó példamondatokkal

Szerkesztette: Baditzné Pálvölgyi Kata, Balázs-Piri Péter

Tinta Kiadó, 2017

 

A TOP 2000 kiadvány egyesíti a szótárak és a társalgási könyvek nyújtotta előnyöket. A spanyol nyelv legfontosabb 2000 szavának jelentését egy-egy spanyol példamondattal világítja meg. A 2000 spanyol szónak megadja a pontos magyar megfelelőjét is. Igazi újdonsága, hogy a spanyol szó jelentését bemutató spanyol példamondatot párhuzamosan magyarul is közli.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR-ANGOL SZÓKINCSBŐVÍTŐ SZINONIMASZÓTÁR

2000 magyar szó 9500 szinonimája angol megfelelőkkel

Szerkesztette: Kiss Gábor, Szabó Mihály

Tinta Kiadó, 2017

 

A Magyar-angol szókincsbővítő szinonimaszótár 2000 magyar szó 9500 rokon értelmű megfelelőjét sorolja fel magyarul és angolul. 

 

A magyar nyelv gazdag szókincséből gyakran még a nyelvet jól ismerőknek sem könnyű kiválasztani az adott helyzetben a legodaillőbb szót, kifejezést, és magas szintű nyelvtudás szükséges egy-egy magyar szó pontos angol megfelelőjének a megtalálásához. Ebben segíti a magyar anyanyelvű beszélőt a szótár, különösen azzal, hogy a címszóhoz tartozó magyar szinonimák angol megfelelőit is mindig megadja.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SHAKESPEARE-MESÉK

Szentivánéji álom; Romeo és Júlia; Hamlet, dán királyfi

Szerzők: Charles és Mary Lamb

Tinta Kiadó, 2017

 

A XIX. század elején egy testvérpár, Charles és Mary Lamb mesékké alakították a valaha élt legnagyobb drámaíró, William Shakespeare történeteit. Céljuk az eredeti művek olvasásához még túl fiatal olvasóközönség bevezetése volt Shakespeare világába. Könyvük végül ifjúsági irodalomból a felnőttek körében is népszerű klasszikussá vált. Jelen kötetben a húsz közül három mesét nyújtunk át az olvasónak kétnyelvű kiadvány formájában: Szentivánéji álom, Romeo és Júlia, illetve Hamlet, dán királyfi.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
TOP 2000 MAGYAR SZÓ

The 2000 Most Important Hungarian Words with Example Sentences

Szerző: Kiss Zsuzsanna

Tinta Kiadó, 2017

 

TOP 2000 Hungarian Words combines the advantages of dictionaries and conversation books. It lists the meaning of the most frequently used Hungarian words in English and illustrates the use of each word with a Hungarian and English example sentence. The material has been carefully selected, reflecting realistic situations that occur every day, giving the language learner a basic Hungarian vocabulary. The book is an effective learning tool, which will quickly bring the student of Hungarian to the intermediate level. TOP 2000 has been designed for self-study, and it is a shortcut to reaching the intermediate level even without the help of an instructor.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NEKED VAN IGAZAD? ÉRVELÉS ÉS MEGGYŐZÉS A GYAKORLATBAN

Szerző: Aczél Petra

Tinta Kiadó, 2017

 

A világ csupa érvelés. Mindenki érvel, az is, aki nem tudja és az is, aki nem tud. Ez a kis könyv azoknak szól, akik készen állnak az ilyen és hasonló állítások megvitatására. Akikben már felmerült, hogy érvelni mindig, mindenhol kell, hogy meggyőzni fontos és hatni felelősség. Akik egyszerre gondolkodni és beszélni tanulnának, nemcsak egyiket vagy másikat. Akik elfogadják, hogy az érvelés: találkozás. A gondolatok, tudatok és emberek találkozása. Azoknak szól, akik tudják, hogy ez a találkozás sikerülhet rosszul és jól. És elhatározták, hogy az utóbbit tűzik ki célul.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
500 RÖVID ÓKORI SZTORI

Ókori bölcsek szentenciái az adakozástól a vitézségig

Szerkesztette: Kiss Bernadett 

Tinta Kiadó, 2017        

 

Az ókor egyes bölcselői olyan mély és bölcs tudással rendelkeztek, hogy ma is érdemes figyelmet szentelni tanításaiknak, műveiknek. Gondoljunk a filozófiára, pedagógiára, jogtudományra, építészetre, csillagászatra, matematikára, irodalomra. E tudományterületek gyökerei mind az ókorig nyúlnak vissza.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR SZÓKINCSTESZT MUNKAFÜZET

40 feladatsor 5 szinten

Szerzők: Kiss Gábor, Lukács Lilla

Tinta Kiadó, 2017

 

Amikor valakivel beszélünk (vagy az írását olvassuk), rövid időn belül kiderül számunkra, beszélgetőtársunk szegényes szókinccsel, kicsit elnagyoltan fejezi-e ki magát, vagy színesen, választékosan, pontosan fogalmazza meg mondandóját.

 

 
990 Ft
Akció: 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MONDATTANI TANULMÁNYOK

Szerző: Brassai Sámuel

Tinta Kiadó, 2016

 

Brassai Sámuel (1797?–1897), „az utolsó erdélyi polihisztor” foglalkozott földrajzzal, történelemmel, statisztikával, közgazdaságtannal és a zene elméleti kérdéseivel is, mindemellett a magyar nyelvtudomány nagy klasszikusa. Az MTA 1837-ben levelező, 1865-ben rendes tagjává választotta. A nyelvről, ezen belül is a magyar mondatról szóló tanulmányai ma sem kerülhetők meg, hiszen a magyar nyelv jellegzetességeiről, a magyar mondat szerkezetéről tett megfigyeléseinek majd mindegyike ma is érvényes. Elekfi László összesítése szerint Brassai Sámuel tudományos értékűnek minősíthető nyelvészeti tárgyú írásainak mennyisége meghaladja az ezer oldalt.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MIT JELENT? DIÁKSZÓTÁR

Nyakhegedű, göreb, ösztöke. 3200 szó magyarázata 40 tematikus csoportban

Szerző: Daniss Győző

Tinta Kiadó, 2016

 

A szótár jellege: A Mit jelent? egynyelvű értelmező szótár, megmagyarázza, értelmezi a szavakat. A címszók legtöbbje elavulóban lévő, ma már a mindennapi beszédben nem használatos. Jelentésük a mai magyar beszélők, elsősorban a fiatalok számára általában nem világos, pontos használati körük elhomályosult, egy mára már eltűnt világ, régi kultúra nyelvi lenyomatai.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KÍNAI-MAGYAR ALAPSZÓTÁR

Szerző: P. Szabó József

Tinta Kiadó, 2016

 

A világon a kínai mandarin nyelvet beszélik a legtöbben, Kína a szemünk előtt válik gazdasági szuperhatalommá, ezért is érdemes a kínai nyelv tanulásába kezdeni.

A Kínai-magyar alapszótár célja, hogy a kezdő és középhaladó nyelvtanulóknak segítséget nyújtson a kínai nyelv szavainak megtanulásához.

 

A kötet 7500 címszót tartalmaz, amelyek az alapszókincshez tartoznak, illetve fontosak a mindennapi nyelvi érintkezésben. A kínai írásjegyek mellett a szótár latin betűs (pinjin) átírással is megadja a szavakat. A kínai nyelvben jelentésmegkülönböztető szereppel bíró hangmagasságot a magánhangzók feletti ékezet jelöli.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR NYELV. SZINTEK, SÍKOK, HÁLÓZATOK

Szerző: Gaál Edit

Tinta Kiadó, 2016

 

Milyen típusú nyelv a magyar? Milyen szakaszokra osztható a magyar nyelv története? Mely stílusszintekre bontható az írott nyelvhasználat? Hogyan bizonyítható két nyelv rokonsága? Ezekre és számos más kérdésre választ kaphat Gaál Edit könyvéből a magyar nyelv és annak nyelvtana iránt érdeklődő olvasó.

 

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A KORAI MAGYAR GRAMMATIKÁK

Szerző: C. Vladár Zsuzsa

Tinta Kiadó, 2016

 

Beszélhetünk-e közös nyelvészeti hagyományról a középmagyar korban? Felrajzolható-e a magyar grammatikák családfája? Milyen szerepe volt a héber nyelvtanoknak a magyar grammatikaírásban? Hogyan alakult ki a magyar tő- és toldalékfogalom? Honnan származik a szóelemző elv a magyar helyesírásban? Hány esetet tartottak számon nyelvtanaink?

 

Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a könyv, amely a korai, XVI-XVIII. századi magyar grammatikákat mutatja be, Sylvester Jánostól (1539) Tsétsi Jánosig (1708). 

 

A kötetet ajánljuk a nyelvtudomány-történet és a leíró nyelvészet kutatóinak, a téma iránt érdeklődő olvasóknak.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  IKON, NYELVI JEL, SZIMBÓLUM: NEM TERMÉSZETES JELEK A KOMMUNIKÁCIÓBAN

Szerkesztette: Gecső Tamás

Tinta Kiadó, 2016

 

A könyv írásai az ikon, a nyelvi jel és a szimbólum (a nem természetes jelek a kommunikációban) viszonyát vizsgálják az alkalmazott nyelvtudomány szemszögéből, a terminológiától a lexikográfián át a fordítástudományig. A kötetet egyaránt ajánljuk nyelvészeknek és nyelvtanároknak, valamint a nyelvészet iránt érdeklődő doktoranduszoknak és egyetemi hallgatóknak.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MAGYAR MINT IDEGEN NYELV. ELMÉLET ÉS GYAKORLAT

A Grammar of Hungarian as a foreign language. Theory and Practice

Szerző: Dr. Budai László

Tinta Kiadó, 2016

 

A magyar mint idegen nyelv grammatikája. Elmélet és gyakorlat - A Grammar of Hungarian as a Foreign Language. Theory and Practice című könyv a magyar nyelvtan rendszeres leírása, méghozzá két nyelven, magyarul és angolul. Kötetünket elsősorban a nyelvtanfolyamoknak és tanáraiknak, valamint a magántanulóknak szánjuk.

 
6 990 Ft
Akció: 5 576 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VIRÁGNÉVSZÓTÁR

340 virágnév eredete és a növények leírása

Szerző: Rácz János

Tinta Kiadó, 2016

 

A Virágnévszótár minden korábbi munkánál részletesebben tárgyalja 340, hazánkban fellelhető mezei és kerti virág, illetve virágzó dísznövény nevének eredetét.

 

A szótárból megtudjuk, hogy a kökörcsin virágnév az ótörök eredetű kök (kék) szóból származik.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
48 SZERELMES VERS

29 angol, amerikai, ír és skót költőtől angolul és magyarul Tótfalusi István fordításában

Szerkesztette: Tótfalusi István

Tinta Kiadó, 2016

 

A Tinta Könyvkiadó kétnyelvű köteteinek sorát bővíti ez a kis könyvecske, amelyet kezében tart az olvasó. Az angol nyelv ismerőinek és tanulóinak, illetve a költészet iránt fogékonyaknak különösképpen is izgalmas élményt jelenthet elmerülni az angol nyelven alkotó huszonkilenc nagynevű költő verseiben, illetve azok mesteri magyar fordításában. Az angol, amerikai, ír és skót szerzők között megtalálható többek között William Shakespeare, Emily Dickinson, James Joyce, Percy Bysshe Shelley, George Gordon Byron, Robert Browning és Walt Whitman. A kötetbe válogatott verseket – legyenek azok a vérbő romantikus líra remekei vagy a szenvedély bizarr és ironikus oldalát is bemutató barokk költők művei – a témájuk köti össze: a szerelem.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
FRAZEOLÓGIAI KALEIDOSZKÓP

Tanulmányok a magyar szólásokról, közmondásokról

Szerző: Rozgonyiné Molnár Emma

Tinta Kiadó, 2016

 

A frazeológiai egységek - összetettségük révén - gondolatok verbális megjelenítésének, a nyelvi "építkezésnek" külön figyelmet igénylő eszköztára, ahonnan úgyszólván csak globális felfogáshoz nyílnak ablakok: szintaktikai, szemantikai-pragmatikai irányú vizsgálatuk lehetőségei jelennek meg egyszerre. Nyelvi szempontból alapnak az átfogóbb, magasabb szinten történő megközelítést kívánják mind a szólások, mind a közmondások.

 

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
IRÁNYTŰ. BŰNÖK ÉS ERÉNYEK A BIBLIÁBAN

Szerkesztette: Wappler József

Tinta Kiadó, 2016

 

Iránytűre van szükségünk, amely az ősrégi emberi kételyek mellett korunk új kérdéseire is választ ad. A biztos irányt a Biblia mutatja meg. A Bűnök és erények a Bibliában című kiadvány 555 idézete így válik értékvesztett világunk mindennapjainak iránytűjévé.

 

A Biblia bűnnek nevezi a tiltott cselekedeteket és a helytelen viselkedési formákat. Ezzel megmutatja a kerülendő tetteket és felhív a jó megtételére. A jótéteményeket és az ezek megtételéhez szükséges képességeket hagyományosan erénynek nevezzük. Korunk emberének akkor lesz nyugodt, kiegyensúlyozott élete, ha a benne szunnyadó erényeket felhasználva jót tesz, cselekvően bizonyítja, hogy a bűnt nem csak elkerüli, hanem erényeivel is él.

 
1 490 Ft
Akció: 1 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A NYELV INTERPRETÁCIÓJA

1. A nyelv szimbolikus jelentése

Szerző: Thass-Thienemann Tivadar

Tinta Kiadó, 2016

 

Thass-Thienemann Tivadar (1890-1985) a magyar bölcsészet különös életpályát befutó alakja. Irodalomtörténészként a II. világháború előtt, és amennyire ez lehetséges volt, a világháború alatt is, nemzetközileg ismert alakja volt a magyar akadémiai életnek, előbb mint a pécsi, majd mint a budapesti egyetem német irodalomprofesszora. Thass-Thienemann 1948-ban az Egyesült Államokba emigrált és szakmát váltott: nyelvpszichológiával kezdett foglalkozni – kutatásait az angol, tágabban indoeurópai nyelvek körére terjesztve ki. Nyelvpszichológiai fölfogását a pszichoanalízis, mindenek előtt Sigmund Freud tanai nyomán alakította ki. Két évtized múltán, mire kutatásai beértek és formát öltöttek, a XX. század második felének nyelvészeti forradalma, a generatív-transzformációs nyelvészet minden más kutatási irányt elsöpört, illetve háttérbe szorított, ekképpen Thass-Thienemann eltérő irányultságú, a szemiotikát, leginkább pedig a kognitív nyelvészetet megelőlegező művét is.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A HUMOR NAGYÍTÓN KERESZTÜL

Szerzők: Boda-Ujlaky Judit, Barta Zsuzsanna, T. Litovkina Anna, Barta Péter

Tinta Kiadó, 2016

 

A néprajzkutató, a pszichológus, a nyelvész és a szociológus beszélgetnek... Úgy kezdődik, mint egy vicc. De a folytatás nagyon is komoly! A különböző tudományágak képviselői ugyanis évről évre valóban összejönnek, hogy beszélgessenek, többek között a humorról. E célból legutóbb a IV. Magyar Interdiszciplináris Humorkonferencián találkoztak, melyet 2014. november 13-án és 14-én rendeztek meg a Selye János Egyetem (Szlovákia) Tanárképző Karán a Selye János Egyetem Modern Filológiai Tanszékének szervezésében. Ami ott elhangzott, további gondolatokat ébresztett. Ezeket a gondolatokat fogalmazza meg a most közzétett 18 tanulmány. Mégpedig komolyan: a jelen kötet szerzői, akárcsak Karinthy Frigyes, a humorban nem ismernek tréfát. (Kövesdi Miklós Gábor író, humorista, műfordító)

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ANYANYELVÜNK TÁJAIN

Szerző: Grétsy László

Tinta Könyvkiadó, 2016

 

A Magyar Örökség- és Prima Primissima-díjjal kitüntetett nyelvész, Grétsy László legismertebb szerzőink egyike. Akik ismerik írásait, főleg azért szeretik, mert élvezetes stílusban megírt, ugyanakkor pedig mindig tudományos megalapozottságú cikkeivel hozzásegíti olvasóit nyelvünk milliónyi érdekességének és titkának megismeréséhez s ezáltal minél nagyobb fokú megszeretéséhez. Íme, néhány téma a sok közül: Mi fán terem a napjainkban divatos mutyizás mutyi szava? Miért nevezzük a sokat alvó embert álomszuszéknak? Van-e öntisztulás a nyelvben? Miért hallunk néha olyan furcsaságot, hogy „ezt meg kellesz javítani”? Stb., stb.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VALLÁSI SZAVAK KISSZÓTÁRA

Szerzők: Erdős Attila, Kiss Gábor

Tinta Kiadó, 2016

 

A Vallási szavak kisszótára 2800 olyan szónak, szókapcsolatnak, fogalomnak, illetve névnek adja meg a magyarázatát, ismertetését, amely a világvallások valamelyikéhez kapcsolódik.

 

A legtöbb kifejezést a kereszténység - a katolicizmus, a protestantizmus - és a zsidó vallás köréből tartalmazza, de szép számú fogalmat magyaráz a szótár a sintoizmus, a buddhizmus, az iszlám és a hinduizmus köréből is.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ANYA-NYELV-BÚVÁR - NYELVI JÁTÉKOK

Szerző: Szőcsné Antal Irén

Tinta Könyvkiadó, 2016

 

A gyermekkor lételeme a játék és az alkotás. Aki átélte ennek az örömét, az később is szívesen ül le játszani gyermekeivel, barátaival. Legyen az társas-, építő-, logikai játék, rejtvény vagy egyéb feladvány. Ez a könyv is játszani hív. Anyanyelvi fejtörőkkel csalogatja a kedves olvasót egy kis kikapcsolódásra. Lehet egyénileg törni a fejünket egy-egy megoldáson, de családban, társaságban, csapatban jobban átélhetjük a játék izgalmát, a siker felemelő érzését.

 
1 490 Ft
Akció: 1 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ARANYIGAZSÁGOK

3700 szólás, közmondás Kresznerics Ferenc reformkori szótárából

Szerkesztette: Kiss Bernadett, Kiss Gábor, Miksné Mátyási

Tinta Kiadó, 2016

 

Az Aranyigazságok gyűjtemény 3700 magyar szólást, közmondást, bölcsességet tartalmaz a reformkor jeles nyelvésze, Kresznerics Ferenc (1766-1832) kétkötetes, magyar és latin nyelvű, Magyar szótár gyökérrenddel és deákozattal című szótárából.

 

Jelen gyűjteményben megtalálhatjuk jó néhány ma is ismert és használatos közmondás előzményét: A szegény árvát az ág is húzza. Ebül gyűjtött marhának ebül kell elveszni. Egy föcske tavaszt nem szerez. Közlónak túros a háta. Reátalált a zsák a foltjára.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HELYESÍRÁSI MUNKAFÜZET

Feladatok A magyar helyesírás szabályai 12. kiadásához

Szerző: Fercsik Erzsébet

Tinta Kiadó, 2016

 

A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása (AkH. 12.) a Magyar Tudományos Akadémia kiadványaként 2015-ben jelent meg. A Tinta Könyvkiadó Helyesírási munkafüzete az új helyesírási szabályzat alapján készült. Sorra veszi a szabályzat fő pontjait, és ezekhez kínál feladatokat. A Helyesírási munkafüzet jelöli, hogy a korábbi szabályzathoz képest hol történt változás. A kiadvány végén fel vannak tüntetve a helyes megoldások. A feladatok elsősorban iskolások számára készültek, de a feladatsorokkal akár az iskolapadokat már elhagyó felnőttek is próbára tehetik helyesírási tudásukat.

 
990 Ft
Akció: 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
44 TÉVHIT A NYELVEKRŐL ÉS NYELVÜNKRŐL

Szerző: Tótfalusi István

Tinta Kiadó, 2016

 

Igaz-e, hogy vannak primitív és vannak fejlett nyelvek? A nyelvtehetség tényleg ritka adottság? A magyar a legnehezebb nyelv? A szóismétlés mindig stílushiba?

 

A nyelvek izgalmas világa iránt érdeklődők választ várnak ezekre a kérdésekre. Tanultak, hallottak és olvastak már sok mindent a nyelvekkel és nyelvünkkel kapcsolatban, de még mindig számos gondolat foglalkoztatja őket. És mivel az eddig szerzett ismereteik néha ellentmondanak egymásnak vagy a saját józan belátásuknak, szeretnének megbízható tudáshoz jutni.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ IGE A MAGYAR NYELVBEN

Funkcionális elemzés

Szerző: Tolcsvai Nagy Gábor

Tinta Kiadó, 2016

 

Az igéről nagyon sokat beszéltek és írtak az elmúlt évszázadokban, mégis mindig új és érdekes jellemzői mutatkoznak meg. A jelen könyv elsősorban az ige időjelölését vizsgálja. Azt a módot, ahogy az igék általában, és a magyar nyelvben különösen, miképp teszik hozzáférhetővé a folyamat időbeliségét az emberi megismerésben. Az időről különböző tapasztalataink vannak: a természeti, a fizikai vagy a társadalmi idő mind az időfogalmunk része.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ANGOL-MAGYAR SZÓKINCSBŐVÍTŐ SZINONIMASZÓTÁR

2750 angol szó 10500 szinonimája magyar megfelelőkkel

Szerző: Tóth Róbert, Tukacs Tamás

Tinta Kiadó, 2016

 

Az Angol-magyar szókincsbővítő szinonimaszótár a leggyakoribb angol szavak rokon értelmű megfelelőit sorolja fel angolul és magyarul. 

 

Az angol nyelv gazdag szókincséből gyakran még a nyelvet jól ismerőknek sem könnyű kiválasztani az adott helyzetben a legmegfelelőbb szót, kifejezést. Ebben segíti a magyar anyanyelvű beszélőt a szótár, különösen azzal, hogy a címszóhoz tartozó angol szinonimák magyar megfelelőit is mindig megadja.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MEGFIGYELÉS ÉS KÖVETKEZTETÉS A NYELVI TEVÉKENYSÉGBEN

Szerző: Kugler Nóra

Tinta Kiadó, 2016

 

Ez a könyv azt tárja fel, hogyan jelenítjük meg nyelvileg, hogy megfigyelésből származik, illetve következtetési folyamatok eredménye az, amiről beszélünk. A következtetés nyelvi kifejezése mindig konstruálás, nincs eleve adva, a megfigyelt eseménybe „belekódolva”, hogy azt miként kell nyelvileg kifejezni. A beszélő fogalmilag és nyelvileg megalkotja azt a jelenetet, amelyet nyelvi kifejezések által mások elé akar tárni. Ebben a folyamatban a beszélő döntések sorozatát hajtja végre, amíg eljut a megnyilatkozásig. Ezek a döntések nem feltétlenül tudatosak, és többnyire reflektálatlanok maradnak. 

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR-OROSZ ALAPSZÓTÁR

Szerzők: Guszkova Antonyina, H. Tóth István

Tinta Könyvkiadó, 2015

 

A Magyarorosz alapszótár az orosz kezdő és középhaladó nyelvtanulóknak készült. Az alapszótárban több mint 7000 magyar szónak és kifejezésnek találjuk meg az orosz megfelelőjét. A szótár alapvetően a mai magyar irodalmi nyelvben és köznyelvben leggyakrabban használt szavakat, kifejezéseket tartalmazza. Magába foglalja a mindennapi beszéd nélkülözhetetlen szavait és fordulatait, valamint a tudomány, a technika és a kultúra legelterjedtebb szakkifejezéseit, amelyek hozzátartoznak a mai művelt ember szóhasználatához. A köznyelvi szavakon kívül találhatók benne földrajzi nevek, országnevek és bizonyos csillagászati elnevezések is. A szótár az érvényben levő orosz helyesírás szabályait követi.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
VEZÉREK ÉS KIRÁLYOK ARCZKÉPCSARNOKA RÖVID TÖRTÉNELME

Pytheas Kiadó-Tinta Kiadó, 2015

 

Ezeréves Magyarország Vezérek és királyok arczképcsarnoka rövid történelme c. kiadvány alapjául a millennium évében, 1896-ban megjelent könyv szolgált.

Megjelent a Tinta Könyvkiadó és a Pytheas Kiadó és Könyvmanufaktúra közös gondozásában.

 

A magyar vezérek és királyok egészalakos portréját és egy rövid leírást tartalmaz róluk Árpádtól I. Ferencz Józsefig.

 
4 990 Ft
-20%
KEDVET VIRÁGOZTATÓ MAGYAR NÉPMESÉK

A magyar népmese kis tükre

Szerkesztette: Dömötör Sándor

Tinta Kiadó, 2015

 

„Egyszer volt...” Ezzel a két szóval csendül föl a mese dallama a mesélő ajkán. Ha ezt a két szót halljuk, boldogan merülünk bele a többi szóba, ami utána következik: a mesébe. És nem törődünk azzal sem, hogy így folytatódik: „hol nem volt”.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR-SPANYOL ALAPSZÓTÁR

Szerzők: Balázs-Piri Péter, Baditzné Pálvölgyi Kata

Tinta Kiadó, 2015

 

A Magyar–spanyol alapszótár olyan kezdő és középhaladó nyelvtanulóknak készült, akik iskolában, magánúton, munkavállalási vagy utazási célból szeretnék elsajátítani ezt a több mint 400 millió ember által beszélt újlatin nyelvet (a Közös Európai Referenciakeret szerinti B1-es szintig).

 

A szótár több mint 7500 címszót tartalmaz. A szóanyag összeállítása során a szerzők arra törekedtek, hogy segítségével mind a hétköznapi beszéd­hely­zetekben, mind a középiskolai, nyelviskolai spanyolórákon el lehessen boldogulni. Éppen ezért beépítették a magyarországi közoktatásban használatos nyelv­könyvek visszatérő szóanyagát is. A szótár elsősorban az európai spanyol szókincsből merít, de sok fontos amerikanizmust is tartalmaz. A szóalakok helyesírásánál a Real Academia de la Lengua legújabb, 2010-es ajánlásait vették alapul.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SPANYOL-MAGYAR ALAPSZÓTÁR

Szerzők: Baditzné Pálvölgyi Kata, Balázs-Piri Péter

Tinta Kiadó, 2015

 

A Spanyol–magyar alapszótár olyan kezdő és középhaladó nyelvtanulóknak készült, akik iskolában, magánúton, munkavállalási vagy utazási célból szeretnék elsajátítani ezt a több mint 400 millió ember által beszélt újlatin nyelvet (a Közös Európai Referenciakeret szerinti B1-es szintig).

A szótár több mint 7500 címszót tartalmaz. A szóanyag összeállítása során a szerzők arra törekedtek, hogy segítségével mind a hétköznapi beszéd­hely­zetekben, mind a középiskolai, nyelviskolai spanyolórákon el lehessen boldogulni. Éppen ezért beépítették a magyarországi közoktatásban használatos nyelv­könyvek visszatérő szóanyagát is. A szótár elsősorban az európai spanyol szókincsből merít, de sok fontos amerikanizmust is tartalmaz. A szóalakok helyesírásánál a Real Academia de la Lengua legújabb, 2010-es ajánlásait vették alapul.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
IDEGEN SZAVAK ALAPSZÓTÁRA

4500 idegen szó magyarázata

Szerző: Tótfalusi István

Tinta Kiadó, 2015

 

A sajtóban, az olvasmányainkban vagy akár a mindennapi társalgásokban előforduló idegen szavak gyakorta megnehezítik a megértést. Az Idegen szavak alapszótára abban kíván segítséget nyújtani, hogy könnyebben megértsük a körülöttünk lévő világot.

 

A szótár 4500 idegen szó magyarázatát tartalmazza, és ahol lehetséges, szinonimákat is felkínál. A szóanyag összeállítása során a fő szempont az volt, hogy a gyakori, ugyanakkor nem mindenki számára egyértelmű jelentésű szavak belekerüljenek. Így például szerepelnek benne a barter, a kaució és a statisztál kifejezések, vagy a középiskolai tanulmányokból ismerős geszta, enjambement és mimikri fogalmak.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BROWSER ZSINÓRJAI

Szerző: Tristan Garcia

Typotex Kiadó, 2015

 

A világűr felfedezésének utolsó lépésével sikerült elérni az Univerzum határát, így az emberiség legnagyobb álma, a halhatatlanság megvalósulni látszik. Browser űrhajós a kozmosz peremén egy nyílásra bukkan, melyet saját testével zár el, s ezzel a hőstettével megállítja a kozmikus tágulást, kimerevíti a téridőt. Mielőtt azonban végleg eltűnne, egy titokzatos szerkezetet halász elő a résből, és evilági utolsó cselekedeteként visszaküldi űrhajójával, a Kígyóval. Csakhogy a Kígyó nem a tudást, hanem az Örökkévalóságot hozza el az emberiségnek: a műszerből kinyerhető személyi konzol zsinórjaival ki-ki újrahuzalozhatja saját valóságát. 

 
2 800 Ft
Akció: 2 380 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR NYELVJÁRÁSOK

Szerzők: Cs. Nagy Lajos, N. Császi Ildikó

Tinta Kiadó, 2015

 

A magyar nyelvterületen még napjainkban is szinte mindenütt találkozhatunk nyelvjárási jelenségekkel.

E könyv szerzői fölvázolják a legfontosabb nyelvjárási jelenségeket. A nyelvjárásterületek térbeli elhelyezkedését térképeken ábrázolják, majd ismertetik az egyes nyelvjárások legjellegzetesebb vonásait. A többféle változat bemutatása fontos eszköze a nyelvjárási előítéletek és tévhitek eloszlatásának, továbbá a nyelvi kifejezési másságok elfogadtatásának is. 

 
1 490 Ft
Akció: 1 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TOP 2000 ENGLISH WORDS

A 2000 legfontosabb angol szó példamondatokkal

Szerzők: Kiss Zsuzsanna, Szabadkai Bernadett

Tinta Kiadó, 2015

 

A TOP 2000 kiadvány egyesíti a szótárak és a társalgási könyvek nyújtotta előnyöket. Az angol nyelv legfontosabb 2000 szavának jelentését egy-egy angol példamondattal világítja meg. A 2000 angol szónak megadja a pontos magyar megfelelőjét is. Igazi újdonsága, hogy az angol szó jelentését bemutató angol példamondatot párhuzamosan magyarul is közli.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VILÁG ÉS NYELV SZENVEDÉLLYEL

Köszöntő kötet Gecső Tamás 60. születésnapjára

Szerkesztette: Folmeg Márta, Jóri Anita

Tinta Kiadó, 2015

 

A Világ és nyelv szenvedéllyel című kötet Gecső Tamás nyelvész és tanár 60. születésnapjára készült. A cím arra a kíváncsisággal és elkötelezettséggel teli hozzáállásra utal, amellyel az ünnepelt a világ minden új jelensége és a tudomány friss eredményei felé fordul.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZÓTÁR, LEXIKON, ENCIKLOPÉDIA

Kérdések és feladatok

Szerkesztette: Fábián Zsuzsanna, Szöllősy Éva

Tinta Kiadó, 2015

 

A többi humán tudományághoz hasonlóan az immár több évszázados múltra visszatekintő lexikográfia sem vonhatja ki magát az utóbbi évtizedekben lezajlott tudományos-technológiai forradalom következményeként jelentkező változások hatása alól: alkalmaznia kell az új szótárszerkesztési módokat, forrásként kell használnia az internet által kínált adathalmazokat, elemeznie kell az online szótárakat, fel kell térképeznie az új szótár-felhasználói igényeket és szokásokat, meg kell alkotnia a hiányzó fontos műveket, stb. Mindezek mellett a kialakult hagyományokhoz és kategóriákhoz illeszkedve, továbbá a nemzetközi tudományos eredményekre is figyelemmel lehetőségei szerint hozzá kell járulnia a lexikográfia elméletének alakításához is.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZÓLÁSOK, KÖZMONDÁSOK EREDETE

Frazeológiai etimológiai szótár

Szerző: Bárdosi Vilmos

Tinta Kiadó, 2015

 

Tudjuk-e, hogy a Kolumbusz tojása szólás valójában nem is Kolumbusz Kristófhoz kötődik, hogy a kígyót-békát kiált valakire kifejezés a boszorkány­üldözések korának hiedelmén alapszik, vagy hogy a kosarat ad/kap szókapcsolat eredete a lovagkorra nyúlik vissza? Miért mondjuk valakire: Canossát jár? Kire mondták először: félelem és gáncs nélküli lovag? Milyen babonás hit húzódik meg a tűvé tesz valamit kifejezés mögött?

 
7 990 Ft
Akció: 6 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TULAJDONSÁGSZÓTÁR

3150 személyleíró szó magyarázata és ellentéte, valamint fogalomköri csoportosítása

Szerkesztette: Dormán Júlia, Kiss Gábor

Tinta Kiadó, 2015

 

Gondolta volna, hogy több ezer kifejezés közül választhatunk, ha jellemezni szeretnénk egy embert? A Tulajdonságszótárban 3150 külső és belső emberi tulajdonságot sorolunk fel és magyarázunk. Gyűjteményünk a mai nyelv szavai mellett tartalmaz régiesnek ható (pl. bogárszemű, kalmárlelkű, sáfár), illetve újabb kifejezéseket is (pl. alfa-hím, megmondóember, netceleb), sőt a szleng szókincséből is szemezgettünk (pl. IQ-harcos, nyomi, partiarc).

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.