Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Tinta Könyvkiadó

Fő kategória >KIADÓ >S-T >Tinta Könyvkiadó

Sorrend:

-20%
MONDJUK HELYESEN!

Szerzők: Kerekes Barnabás, Kovács Zsuzsanna

Tinta Kiadó, 2018

 

Egyszerre hasznos és izgalmas könyvet tart a kezében az olvasó. A Mondjuk helyesen! című kötetből nemcsak elsajátítani könnyű a helyes kiejtést, de a mondattípusok szerint felosztott fejezetek rövid írásai szórakoztatva mélyítik el az olvasók történelmi, biológiai, csillagászati, földrajzi, kémiai vagy épp tipográfiai ismereteit.

 

A kötet elején részletes magyarázat található a helyesejtés elsajátítását megkönnyítő jelrendszerről. Ezután 18 fejezetbe rendezve összesen 78 rövid szöveg következik, amelyekről mind a hangsúlyozásukkal, mind a tartalmukkal kapcsolatban részletes leírás olvasható. Így a helyes kiejtés elsajátítása közben többek között Madame Tussaud viaszmúzeumával vagy épp a papír feltalálásával kapcsolatos ismeretekkel gazdagodik az olvasó.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2018.02.08
A készlet erejéig!
-20%
A RETORIKA BIRODALMA

Retorika és érvelés

Szerző: Chaim Perelman

Tinta Kiadó, 2018

 

Valamennyien a retorika birodalmában élünk. Meg akarunk győzni másokat, és mások is meg akarnak győzni minket. De hogyan működik ez a folyamat? Mikor hatásos az érvelés? Jelen kötet szerzője nem manipulatívnak tűnő trükköket és tippeket, hanem széles körű műveltség birtokában tudományos alapossággal kidolgozott teljes érvelési rendszert mutat be, amely térképet ad az olvasó kezébe a retorika birodalmának megismeréséhez.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2018.02.08
A készlet erejéig!
-20%
ANGOL ELÖLJÁRÓSZAVAS KIFEJEZÉSEK SZÓTÁRA

2080 kifejezés angolul és magyarul példamondatokkal

Szerző: Nagy György

Tinta Kiadó, 2018

 

Az angol nyelv építőelemei között szép számmal találhatók elöljárószavas kifejezések. Ezek olyan merev formájú szókapcsolatok, amelyekben prepozíció található, jelentésük pedig a legtöbb esetben idiomatikus, azaz az elöljárószavas kifejezést alkotó egyes szavakból nem következik a kifejezés jelentése. Például azt a magyar szókapcsolatot, hogy jól informált, az angol így fejezi ki: he/she is up on things, ha pedig azt akarjuk mondani, hogy valaki egészséges, mint a makk, angolul így célszerű fogalmaznunk: he/she is in the pink. 

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2018.02.08
A készlet erejéig!
-20%
LATIN SYNONYMIKA

A legfontosabb 2000 latin szó szinonimaszótára használati útmutatóval

Szerző: Burián János

Tinta Kiadó, 2017

           

A Latin synonymika a latin nyelv rokon értelmű szavainak szótára. Először a magyarországi latinoktatás fénykorában, 1892-ben jelent meg. Összeállítója Burián János (1852-1926) nagy hírű klasszika-filológus, tudós, korának legnépszerűbb iskolai latin-magyar és magyar-latin szótárának az összeállítója. Az érdeklődő a Latin synonymikában 254 szóbokorba csoportosítva találja meg a 2000 legfontosabb latin szót. A szóbokrok élén többek között ezek a vezérszók állnak: beszéd, híres, gazdag, kezdet, méreg, pénz, üres, zsákmány. A szótár külön részben teszi közzé a tulajdonnévi eredetű szavak lehetséges latin rokon értelmű megfelelőit. Például tulajdonnévi szócsoportot alkotnak a görög, hispániai, római, spártai, szicíliai, trójai szavak szinonim megfelelői.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2018.02.06
A készlet erejéig!
-20%
  A HAGYOMÁNYOS PARASZTI VILÁG NYELVJÁRÁSI SZÓKINCSÉNEK SZÓTÁRA

Szerkesztette: Kiss Gábor

Tinta Kiadó, 2017

           

Hogy nevezik a magyar nyelvterület különböző részein azt az edényt, amelyben a vajat köpülik? A hagyományos paraszti világ nyelvjárási szókincsének szótára megadja a választ:

KÖPÜLŐ fn  köpű [Dunántúl ÉK. része], rázó [Dunántúl DNy. része], tejrázó [Dunántúl DNy. része], tejverő dézsa [Erdély], vajrázó [Dunántúl DNy. része], vajverő dézsa [Erdély], zurboló [ÉK. magyarok], zürbölő [ÉK. magyarok].

Jelen szótár 4500 szavának forrása az ötkötetes Magyar néprajzi lexikon. A lexikon szerkesztői a magyarázaton túlmenően több-kevesebb rendszerességgel közlik, hogy a szócikkek élén álló vastag betűs címszónak a magyar nyelvterület egyes vidékein melyek a megfelelő tájnyelvi változatai. Ilyen értelemben tehát a lexikon öt kötetében elrejtve megbújik egy tájszótár is, amely mostani szótárunkban szemünk elé tárul.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2018.02.06
A készlet erejéig!
-20%
NYELVÉSZETI ÍNYENCFALATOK

Szerző: Tótfalusi István

Tinta Kiadó, 2017

 

A magyar-e a legszebb nyelv? Miért éppen úgy hívjuk magyarul a szomszédos népeket, ahogy? Na és ők minket, illetve mi magunkat? Cirilltől való-e a cirill írás? Miért „spórol” a magánhangzókkal a cseh és a horvát nyelv?

Efféle érdekes nyelvi kérdésekre kaphat választ a kötetből az olvasó, miközben egyebek mellett azt is megtudhatja, honnan erednek felebarát, búcsúfia, szemenszedett, vőfély stb. szavaink. Olvashat továbbá a magyar nyelvtudomány kezdeteiről, a szóláskeveredés jelenségéről, a nyomda ördögéről és a nyelvújításról, a nyelvek rokonságáról és nyelvcsaládokról. De szóba kerülnek még többek között nyelvi összeesküvés-elméletek is, valamint a furcsán viselkedő francia számok, a nyelvek háborús célokra történő használata, a mesterséges nyelvek és a népetimológia.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.11.26
A készlet erejéig!
-20%
SZÓTÁRÍRÁS A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN

A magyar és a szomszédos országok többségi nyelveinek kétnyelvű szótárai

Szerkesztette: Fábián Zsuzsanna

Tinta Kiadó, 2017

 

A Lexikográfiai füzetek 8. számában közölt tanulmányok és ismertetések a magyar és a szomszédos országok többségi nyelvei (szlovák, ukrán, román, szerb, horvát, szlovén, burgenlandi német) kétnyelvű szótárírásának történetét és mai helyzetét mutatják be. 

 

Előzményként meg kell említeni, hogy az anyag jelentős része az MTA Nyelvtudományi Intézetében 2015. november 23-án az MTA I. Osztálya keretein belül működő Szótári Munkabizottság által megszervezett 10. „Szótárnap” alkalmával lezajlott konferencia előadásainak írott változata. A konferencián szereplő felkért előadók áttekintették az adott nyelvpár szótárainak történetét, ill. leírták a jelenlegi helyzetet, kitérve a legjobban hiányzó területekre vagy műfajokra, továbbá az adott ország szótárkiadási nehézségeire. 

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.10.29
A készlet erejéig!
-20%
  AZ ELLENTÉT NYELVI ÉS NONVERBÁLIS KIFEJEZÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI

Szerzők: Gecső Tamás, Szabó Mihály

Tinta Kiadó, 2017

 

Az ELTE BTK Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke és a Kodolányi János Főiskola 2016 novemberében Budapesten rendezte meg Az ellentét nyelvi és nonverbális kifejezésének lehetőségei címmel az éves Alkalmazott Nyelvészeti Konferenciát. Az elhangzott előadások, illetve az utánuk kialakult viták a témák továbbgondolására késztették az előadókat, így született meg a jelen tanulmánykötet anyaga. 

 

A könyv írásai az ellentét nyelvi és nonverbális kifejezésének lehetőségeit vizsgálják számos alkalmazott nyelvészeti tudományterület szemszögéből - a nyelvoktatástól a fordítástudományon át a gendernyelvészetig. A kötetet egyaránt ajánljuk nyelvészeknek és nyelvtanároknak, valamint a nyelvészet iránt érdeklődő doktoranduszoknak és egyetemi hallgatóknak. 

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.10.29
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR-ANGOL KÖZMONDÁSSZÓTÁR

1111 magyar közmondás és szólás fordítása és angol megfelelője

Szerző: Nagy György

Tinta Kiadó, 2017

 

Le lehet fordítani angolra az Egyszer volt Budán kutyavásár közmondást vagy a Több is veszett Mohácsnál szólást? Ha igen, hogy hangzanak ezek angolul?

 

A Magyar-angol közmondásszótár 665 magyar közmondást, 325 szólást, 121 helyzetmondatot, összesen 1111 nyelvi egységet tartalmaz. Mindegyik mellett megtalálható az angol párja, feltüntetve, hogy szó szerinti-e a megfelelés (pl. Az elsőkből lesznek az utolsók, és az utolsókból az elsők: The first shall be last, and the last first), vagy csupán nézőpontbeli-jelentésbeli hasonlóságról van szó (pl. Ki korán kel, aranyat lel: The early bird catches the worm - A korai madár kapja el a kukacot).

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.09.20
A készlet erejéig!
-20%
HASONLATSZÓTÁR

A magyar nyelv régi és új szóláshasonlatai

Szerző: Balázsi József Attila

Tinta Kiadó, 2017

 

Számos költői eszközünk közül a metafora mellett a hasonlatot használjuk leggyakrabban. Ha valamely idegen dolgot, tárgyat, fogalmat, tulajdonságot szeretnénk elmagyarázni, pontosan körülírni, szívesen élünk egy-egy hasonlattal: alszik, mint a mormota; piros, mint a rózsa. A mindennapokban előforduló cselekvések, tárgyak, állatok kiválóan alkalmasak az elvont gondolati tartalmak érzékeltetésére. Gondoljunk csak az olyan ízes, nyelvjárásainkban élő időhatározói kifejezésekre, mint például addig tart, míg a mák kisül - rövid ideig tart, kilenc kakukkszóig - rövid ideig,  vagy két kutya hosszat se - rövid ideig vagy időre. 

 
7 990 Ft
Akció: 6 390 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
BELSŐÉPÍTÉSZETI ANGOL-MAGYAR, MAGYAR-ANGOL SZAKSZÓTÁR

Szerző: Hompok Melinda

Tinta Könyvkiadó, 2017

 

A hiánypótló szakszótár a belsőépítészet és kapcsolódó szakterületeinek (lakberendezés, építészet, világítástechnika, bútoripar, színtan, anyagismeret, művészettörténet) szakszókincsét tartalmazza angol és magyar nyelven.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-20%
CSINOS VITÉZ

Székely népmesék

Szerző: Kriza János

Tinta Kiadó, 2017

 

A mesélés az ember ősi tevékenysége, mely során az idősebbek át tudják adni a fiataloknak az elődök tapasztalatait, történeteit. Az emberi közösségek hajnalán a tűz körül ülve kerítettek sort erre a rítusra.

Ha ma a mesemondásra gondolunk, talán a gyermekének esti mesét olvasó szülő képe jelenik meg előttünk, hiszen a gyerekszoba lett a mesélés fő terepe. Azonban nemcsak gyerekként érdemes meséket olvasni és hallgatni, hanem felnőttként is, hiszen népmeséinkben számos történelmi eseményünk, valamint az elmúlt korok emberének élete elevenedik meg. A népmesék olyan alapvető kihívásokról, érzelmekről szólnak, amelyek mindig is léteztek, és hasznos megismerni azt, hogyan lehet megbirkózni velük. 

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-20%
  A MAGYAR ÉS A NYUGATI ÓTÖRÖK SZÓKÉSZLETI KAPCSOLATAIRÓL

Szerző: Honti László

Tinta Kiadó, 2017

 

2011-ben jelent meg Róna-Tas András és Berta Árpád kétrészes gigantikus műve, a "West Old Turkic. Turkic Loanwords in Hungarian" [A nyugati ótörök nyelv. A magyar nyelv törökségi jövevényszavai], amely népünk és nyelvünk őstörténetének fontos részleteivel foglalkozik, magyar nyelv (lehetséges) nyugati ótörök jövevényszavait tárgyalja.

Jelen kötet szócikkeiben számba vétetnek az uráli, finnugor és ugor koriként ismert azon magyar szavak, amelyek eddigi tudományos megítélése Róna-Tas Andrásból és Berta Árpádból kétségeket váltott ki. Ezeken az etimológiai eszmefuttatásokon kívül foglalkozik a szerző, egyebek közt, a magyar nyelv hangtörténetével az önálló magyar nyelv megszületésétől kezdve. Honti László minden olyan szót tárgyal e munkában, amely eddigi eredeztetésével kapcsolatban kritikát fogalmaztak meg a kétkötetes kiadvány szerzői, és amely észrevételek kapcsán esetleg más etimológiákról is van mondandója.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-20%
NYELVÉSZEKRŐL, NYELVÉSZETRŐL

33 írás a Möbius-szalag másik oldaláról

Szerző: Simoncsics Péter

Tinta Kiadó, 2017

 

Simoncsics Péter finnugor nyelvésznek tanult a múlt század 60-as éveinek második felében a szegedi egyetemen. Ilyen minőségében működött Magyarországon a szegedi egyetemen és az ELTE-n, kutatóként Norvégiában. Kolozsváron, Erdélyben a magyar nyelv vendégtanáraként tanított, ahogy korábban a magyar nyelv lektoraként a nagyvilágban is, Amerikában, Finnországban és Dániában. Ezeken a helyszíneken találkozott szakmabeliekkel és más szakmák művelőivel, tanult tőlük és kötött barátságot velük.

A kötet 33 írása a szerző ezeken a - mások által korábban szintén megjárt - valóságos vagy virtuális utakon szerzett élményeiről és tapasztalatairól tudósítja az olvasót - innen az alcím, A Möbius-szalag másik oldaláról -, nem tagadva vonzalmait és érintettségét sem a tárgyalt személyek, sem a tárgyalt témák iránt.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-20%
A SAS EGYEDÜL REPÜL

Állatos közmondások és szólások magyarul és angolul a világ minden tájáról szinonimamutatóval

Szerző: Balázsi József Attila

Tinta Kiadó, 2017

 

A közmondások minden nyelvben hűen tükrözik a nyelvet beszélők életét. Válogatásunk az állatokkal kapcsolatos közmondásokból ad ízelítőt a világ minden részéről. A sas egyedül repül című gyűjteményben 2727 közmondás található, ezek összesen 123 állatnevet tartalmaznak, az aligátortól a lazacon át a zebráig a világ 124 nyelvéből. Az olvasó a szótár segítségével távoli kultúrákba pillanthat be, s rádöbbenhet, hogy a föld népei a látszólagos különbözőségek ellenére is mennyire egyforma gondolkodásúak: Még a majom is leesik a fáról (kínai, hindi, japán); Még a király kutyájának is vannak bolhái (német); Még az elefánt is elesik, ha elvéti a lépést (India); Bármilyen jól patkolták a lovat, mégis botlik (francia).

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.09.04
A készlet erejéig!
-20%
AKI KERES, AZ TALÁL. BIBLIAI KÖZMONDÁSOK SZÓTÁRA

Szerző: T. Litovkina Anna

Tinta Kiadó, 2017

 

A Biblia az emberiség legnagyobb hatású könyve. A közel fél évezrede magyarul is olvasható Szent-írás igen nagy hatást gyakorolt nyelvünkre. Írók, költők építették be műveikbe a bibliai szófordulatokat. A Biblia mindkét részében, az Ó- és az Újtestamentumban található bölcsességek, szentenciák önálló életre keltek nyelvünkben.

 

Nem is gondolnánk, hogy a mindennapi életben használt közmondások között milyen sok a bibliai eredetű, pl.: Aki nem dolgozik, ne is egyék. Ebül szerzett jószág ebül vész el. Nyugtával dicsérd a napot. Senki sem próféta a saját hazájában.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.09.04
A készlet erejéig!
-20%
OLASZ KÖZMONDÁSOK

1333 olasz közmondás, szólás és szállóige fordítása és magyar megfelelője

Szerző: Ágnes Bánhidi Agnesoni

Tinta Kiadó, 2017

 

Az idegen nyelvű közmondások, szólások és szállóigék ismerete egy-egy nyelv magas szintű tudását bizonyítja. Szótárunk hozzásegíti használóját, hogy az olasz nyelvet jól megértse és beszélje. Az olasz közmondások, szólások használatával színesíthetjük idegen nyelvű beszédünket, sőt egy-egy váratlan kommunikációs helyzetet frappánsan oldhatunk meg egy jól megválasztott közmondással. 

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.11
A készlet erejéig!
-20%
KERESZTNEVEK

A legfontosabb tudnivalók a leggyakoribb nevekről

Szerzők: Fercsik Erzsébet, Raátz Judit

Tinta Kiadó, 2017

 

A nevek fontos szerepet játszanak a mindennapi életben, hiszen ha valakivel megismerkedünk, a név az első, ami tudomásunkra jut. Ha tisztában vagyunk az adott név jelentésével, talán magához az illetőhöz is közelebb kerülünk. A Keresztnevek kisszótárában 166 női nevet és 132 férfinevet, azaz összesen 298 nevet mutatunk be. Ajánljuk a könyvet mindazoknak, akik érdeklődnek az egyes nevek eredete, jelentése iránt, valamint szívesen megismerkednének a hozzájuk kapcsolódó szólásokkal, népszokásokkal. A kiadvány többek között azt is elénk tárja, hogy egy-egy nevet hányféleképpen becézhetünk, sok lehetőséget kínálva ezzel szeretteink kedveskedő megszólítására. Az egyes nevek mellett található statisztikai adatok a gyermeket váró szülők számára is fontos információt jelenthetnek.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.05
A készlet erejéig!
-20%
FUNDI ÉS A KÉZMOSÁS

Szerzők: Ambrus Izabella, Horváth Ágnes

Tinta Kiadó, 2017

 

A kezdeti izgalmak ellenére Fundi immár nagyon szeret óvodába járni és a társaival játszani. Egy váratlan betegség azonban napokra megakadályozza, hogy óvodába menjen... Fundi nagyon szomorú emiatt, de rájön, hogy nem felesleges nyűg a kézmosás, és hogy hamarabb meggyógyul, ha követi a doktor bácsi utasításait.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.05
A készlet erejéig!
-20%
BÁRÓ EÖTVÖS JÓZSEF IGÉI

Szerkesztette: Tringl László

Tinta Kiadó, 2017

 

BÁRÓ EÖTVÖS JÓZSEF (1813--1871) sokoldalú személyiség volt, elsőrangú író és politikus, számos eszmetörténeti, politikai és szépirodalmi munka alkotója, a Batthyány-kormány (1848), majd az Andrássy-kormány (1867--1871) vallás- és közoktatásügyi minisztere, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Eötvös Loránd, a kiváló fizikus apja.

Szépíróként három nagy regénye a legnevezetesebb: A karthauzi, A falu jegyzője és a Magyarország 1514-ben.

Báró Eötvös József számára az aforizmák nagyon fontosak voltak, kifejezetten kedvelte őket: élete egyik első publikációja a Bel és Kül Világ (1833) című aforizmasorozat, utolsó műve a bölcsességeket tartalmazó Gondolatok voltak.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
ÚJ SZAVAK, ÚJ JELENTÉSEK AZ OROSZ NYELVBEN

Orosz-magyar szótár

Szerző: Kugler Katalin

Tinta Kiadó, 2017

 

Az olvasó egy tág értelemben vett neologizmusszótárt tart a kezében. A 80-as évek végén és a 90-es évek elején a Szovjetunióban lezajlott társadalmi változások a lexika megújulásával jártak együtt. Abban az időben valósággal elárasztották az orosz nyelvű sajtót az angol nyelvből átvett szókölcsönzések, gazdasági szakkifejezések, az addig tiltott szlengszavak, korábban ideológiai alapon mellőzött kifejezések. Ezek a nyelvi újdonságok részben már bekerültek a szerző által 1998-ban megjelentetett Orosz-magyar sajtónyelvi szótárba, amelynek szóállománya alapos átdolgozás után jelentős mértékben átkerült az új szótárba, és kiegészült az azóta eltelt évek során felfedezett új lexikai elemekkel.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  BIBLIAI EREDETŰ KIFEJEZÉSEK, KÖZMONDÁSOK, BÖLCSESSÉGEK MAGYARUL ÉS ANGOLUL

Szerző: Magay Tamás

Tinta Kiadó, 2017

 

Számos olyan szólást, közmondást vagy szállóigét ismerünk, amelyek közvetlen bibliai eredetre vezethetők vissza: fekete bárány; pálfordulás; a damaszkuszi út; senki sem bújhat ki a bőréből; Adjátok meg a császárnak, ami a császáré.; Mondd meg, ki a barátod, s megmondom, ki vagy.; Senki sem lehet próféta a saját hazájában. E könyvecske közel 1000 ilyen közkeletű - többnyire - állandósult szókapcsolatot, kifejezést, továbbá bibliai fogalmat és eseményt tartalmaz, amelyek visszamutatnak a Bibliára, a Biblia nyelvére, szóhasználatára. Ezek a kifejezések szótárszerű elrendezésben, ábécérendbe sorolva találhatók a könyvben, mely megjelöli pontos bibliai eredetüket és helyüket, valamint közli a vonatkozó bibliai idézeteket, illetve a bibliai szövegkörnyezetet. 

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FELOLDOTT PECSÉT

A Pecsét-trilógia III. kötete

Szerző: Ara Rauch

Tinta Kiadó, 2017

 

2005-ben kezdtem írni, magam és családom legnagyobb meglepetésére, szinte minden előzmény nélkül, egy belső késztetés hatására, amikor a magammal hozott szunnyadó képesség ellenállhatatlan erővel kezdett a felszínre törni.

 

A FELOLDOTT PECSÉT rejtett összefüggésekre mutat rá a régmúlt és a szereplők jelenlegi élete között. Ki hogyan reagál, amikor valakit, aki közel áll hozzá, teljesen felőröl a lelki válsága? Miért úgy reagál, ahogy? Hogyan ismételgetjük ugyanazokat a kapcsolati, érzelmi, viselkedési mintákat évszázadokon, évezredeken, életeken át? Mit lehet kezdeni a félelemmel, amely egész életünket végigkísérte? 

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
OROSZ-MAGYAR ALAPSZÓTÁR

Szerkesztette: Guszkova Antonyina, H. Tóth István

Tinta Kiadó, 2017

 

Az Orosz-magyar alapszótár az orosz nyelvet kezdő és középhaladó szinten tanulóknak készült. Az alapszótárban több mint 7000 orosz szónak és kifejezésnek találjuk meg a magyar megfelelőjét. A szótár alapvetően a mai orosz irodalmi nyelvben és köznyelvben leggyakrabban használt szavakat, kifejezéseket tartalmazza. Magába foglalja a mindennapi beszéd nélkülözhetetlen szavait és fordulatait, valamint a tudomány, a technika és a kultúra legelterjedtebb szakkifejezéseit, amelyek hozzátartoznak a mai művelt ember szóhasználatához. A köznyelvi szavakon kívül találhatók benne földrajzi nevek, országnevek és bizonyos csillagászati elnevezések is. A szótár az érvényben levő orosz helyesírás szabályait követi.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TOP 2000 SPANYOL SZÓ

A 2000 legfontosabb spanyol szó példamondatokkal

Szerkesztette: Baditzné Pálvölgyi Kata, Balázs-Piri Péter

Tinta Kiadó, 2017

 

A TOP 2000 kiadvány egyesíti a szótárak és a társalgási könyvek nyújtotta előnyöket. A spanyol nyelv legfontosabb 2000 szavának jelentését egy-egy spanyol példamondattal világítja meg. A 2000 spanyol szónak megadja a pontos magyar megfelelőjét is. Igazi újdonsága, hogy a spanyol szó jelentését bemutató spanyol példamondatot párhuzamosan magyarul is közli.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR-ANGOL SZÓKINCSBŐVÍTŐ SZINONIMASZÓTÁR

2000 magyar szó 9500 szinonimája angol megfelelőkkel

Szerkesztette: Kiss Gábor, Szabó Mihály

Tinta Kiadó, 2017

 

A Magyar-angol szókincsbővítő szinonimaszótár 2000 magyar szó 9500 rokon értelmű megfelelőjét sorolja fel magyarul és angolul. 

 

A magyar nyelv gazdag szókincséből gyakran még a nyelvet jól ismerőknek sem könnyű kiválasztani az adott helyzetben a legodaillőbb szót, kifejezést, és magas szintű nyelvtudás szükséges egy-egy magyar szó pontos angol megfelelőjének a megtalálásához. Ebben segíti a magyar anyanyelvű beszélőt a szótár, különösen azzal, hogy a címszóhoz tartozó magyar szinonimák angol megfelelőit is mindig megadja.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SHAKESPEARE-MESÉK

Szentivánéji álom; Romeo és Júlia; Hamlet, dán királyfi

Szerzők: Charles és Mary Lamb

Tinta Kiadó, 2017

 

A XIX. század elején egy testvérpár, Charles és Mary Lamb mesékké alakították a valaha élt legnagyobb drámaíró, William Shakespeare történeteit. Céljuk az eredeti művek olvasásához még túl fiatal olvasóközönség bevezetése volt Shakespeare világába. Könyvük végül ifjúsági irodalomból a felnőttek körében is népszerű klasszikussá vált. Jelen kötetben a húsz közül három mesét nyújtunk át az olvasónak kétnyelvű kiadvány formájában: Szentivánéji álom, Romeo és Júlia, illetve Hamlet, dán királyfi.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
TOP 2000 MAGYAR SZÓ

The 2000 Most Important Hungarian Words with Example Sentences

Szerző: Kiss Zsuzsanna

Tinta Kiadó, 2017

 

TOP 2000 Hungarian Words combines the advantages of dictionaries and conversation books. It lists the meaning of the most frequently used Hungarian words in English and illustrates the use of each word with a Hungarian and English example sentence. The material has been carefully selected, reflecting realistic situations that occur every day, giving the language learner a basic Hungarian vocabulary. The book is an effective learning tool, which will quickly bring the student of Hungarian to the intermediate level. TOP 2000 has been designed for self-study, and it is a shortcut to reaching the intermediate level even without the help of an instructor.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NEKED VAN IGAZAD? ÉRVELÉS ÉS MEGGYŐZÉS A GYAKORLATBAN

Szerző: Aczél Petra

Tinta Kiadó, 2017

 

A világ csupa érvelés. Mindenki érvel, az is, aki nem tudja és az is, aki nem tud. Ez a kis könyv azoknak szól, akik készen állnak az ilyen és hasonló állítások megvitatására. Akikben már felmerült, hogy érvelni mindig, mindenhol kell, hogy meggyőzni fontos és hatni felelősség. Akik egyszerre gondolkodni és beszélni tanulnának, nemcsak egyiket vagy másikat. Akik elfogadják, hogy az érvelés: találkozás. A gondolatok, tudatok és emberek találkozása. Azoknak szól, akik tudják, hogy ez a találkozás sikerülhet rosszul és jól. És elhatározták, hogy az utóbbit tűzik ki célul.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
500 RÖVID ÓKORI SZTORI

Ókori bölcsek szentenciái az adakozástól a vitézségig

Szerkesztette: Kiss Bernadett 

Tinta Kiadó, 2017        

 

Az ókor egyes bölcselői olyan mély és bölcs tudással rendelkeztek, hogy ma is érdemes figyelmet szentelni tanításaiknak, műveiknek. Gondoljunk a filozófiára, pedagógiára, jogtudományra, építészetre, csillagászatra, matematikára, irodalomra. E tudományterületek gyökerei mind az ókorig nyúlnak vissza.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR SZÓKINCSTESZT MUNKAFÜZET

40 feladatsor 5 szinten

Szerzők: Kiss Gábor, Lukács Lilla

Tinta Kiadó, 2017

 

Amikor valakivel beszélünk (vagy az írását olvassuk), rövid időn belül kiderül számunkra, beszélgetőtársunk szegényes szókinccsel, kicsit elnagyoltan fejezi-e ki magát, vagy színesen, választékosan, pontosan fogalmazza meg mondandóját.

 

 
990 Ft
Akció: 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MONDATTANI TANULMÁNYOK

Szerző: Brassai Sámuel

Tinta Kiadó, 2016

 

Brassai Sámuel (1797?–1897), „az utolsó erdélyi polihisztor” foglalkozott földrajzzal, történelemmel, statisztikával, közgazdaságtannal és a zene elméleti kérdéseivel is, mindemellett a magyar nyelvtudomány nagy klasszikusa. Az MTA 1837-ben levelező, 1865-ben rendes tagjává választotta. A nyelvről, ezen belül is a magyar mondatról szóló tanulmányai ma sem kerülhetők meg, hiszen a magyar nyelv jellegzetességeiről, a magyar mondat szerkezetéről tett megfigyeléseinek majd mindegyike ma is érvényes. Elekfi László összesítése szerint Brassai Sámuel tudományos értékűnek minősíthető nyelvészeti tárgyú írásainak mennyisége meghaladja az ezer oldalt.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MIT JELENT? DIÁKSZÓTÁR

Nyakhegedű, göreb, ösztöke. 3200 szó magyarázata 40 tematikus csoportban

Szerző: Daniss Győző

Tinta Kiadó, 2016

 

A szótár jellege: A Mit jelent? egynyelvű értelmező szótár, megmagyarázza, értelmezi a szavakat. A címszók legtöbbje elavulóban lévő, ma már a mindennapi beszédben nem használatos. Jelentésük a mai magyar beszélők, elsősorban a fiatalok számára általában nem világos, pontos használati körük elhomályosult, egy mára már eltűnt világ, régi kultúra nyelvi lenyomatai.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KÍNAI-MAGYAR ALAPSZÓTÁR

Szerző: P. Szabó József

Tinta Kiadó, 2016

 

A világon a kínai mandarin nyelvet beszélik a legtöbben, Kína a szemünk előtt válik gazdasági szuperhatalommá, ezért is érdemes a kínai nyelv tanulásába kezdeni.

A Kínai-magyar alapszótár célja, hogy a kezdő és középhaladó nyelvtanulóknak segítséget nyújtson a kínai nyelv szavainak megtanulásához.

 

A kötet 7500 címszót tartalmaz, amelyek az alapszókincshez tartoznak, illetve fontosak a mindennapi nyelvi érintkezésben. A kínai írásjegyek mellett a szótár latin betűs (pinjin) átírással is megadja a szavakat. A kínai nyelvben jelentésmegkülönböztető szereppel bíró hangmagasságot a magánhangzók feletti ékezet jelöli.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR NYELV. SZINTEK, SÍKOK, HÁLÓZATOK

Szerző: Gaál Edit

Tinta Kiadó, 2016

 

Milyen típusú nyelv a magyar? Milyen szakaszokra osztható a magyar nyelv története? Mely stílusszintekre bontható az írott nyelvhasználat? Hogyan bizonyítható két nyelv rokonsága? Ezekre és számos más kérdésre választ kaphat Gaál Edit könyvéből a magyar nyelv és annak nyelvtana iránt érdeklődő olvasó.

 

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A KORAI MAGYAR GRAMMATIKÁK

Szerző: C. Vladár Zsuzsa

Tinta Kiadó, 2016

 

Beszélhetünk-e közös nyelvészeti hagyományról a középmagyar korban? Felrajzolható-e a magyar grammatikák családfája? Milyen szerepe volt a héber nyelvtanoknak a magyar grammatikaírásban? Hogyan alakult ki a magyar tő- és toldalékfogalom? Honnan származik a szóelemző elv a magyar helyesírásban? Hány esetet tartottak számon nyelvtanaink?

 

Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a könyv, amely a korai, XVI-XVIII. századi magyar grammatikákat mutatja be, Sylvester Jánostól (1539) Tsétsi Jánosig (1708). 

 

A kötetet ajánljuk a nyelvtudomány-történet és a leíró nyelvészet kutatóinak, a téma iránt érdeklődő olvasóknak.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  IKON, NYELVI JEL, SZIMBÓLUM: NEM TERMÉSZETES JELEK A KOMMUNIKÁCIÓBAN

Szerkesztette: Gecső Tamás

Tinta Kiadó, 2016

 

A könyv írásai az ikon, a nyelvi jel és a szimbólum (a nem természetes jelek a kommunikációban) viszonyát vizsgálják az alkalmazott nyelvtudomány szemszögéből, a terminológiától a lexikográfián át a fordítástudományig. A kötetet egyaránt ajánljuk nyelvészeknek és nyelvtanároknak, valamint a nyelvészet iránt érdeklődő doktoranduszoknak és egyetemi hallgatóknak.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MAGYAR MINT IDEGEN NYELV. ELMÉLET ÉS GYAKORLAT

A Grammar of Hungarian as a foreign language. Theory and Practice

Szerző: Dr. Budai László

Tinta Kiadó, 2016

 

A magyar mint idegen nyelv grammatikája. Elmélet és gyakorlat - A Grammar of Hungarian as a Foreign Language. Theory and Practice című könyv a magyar nyelvtan rendszeres leírása, méghozzá két nyelven, magyarul és angolul. Kötetünket elsősorban a nyelvtanfolyamoknak és tanáraiknak, valamint a magántanulóknak szánjuk.

 
6 990 Ft
Akció: 5 576 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VIRÁGNÉVSZÓTÁR

340 virágnév eredete és a növények leírása

Szerző: Rácz János

Tinta Kiadó, 2016

 

A Virágnévszótár minden korábbi munkánál részletesebben tárgyalja 340, hazánkban fellelhető mezei és kerti virág, illetve virágzó dísznövény nevének eredetét.

 

A szótárból megtudjuk, hogy a kökörcsin virágnév az ótörök eredetű kök (kék) szóból származik.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
48 SZERELMES VERS

29 angol, amerikai, ír és skót költőtől angolul és magyarul Tótfalusi István fordításában

Szerkesztette: Tótfalusi István

Tinta Kiadó, 2016

 

A Tinta Könyvkiadó kétnyelvű köteteinek sorát bővíti ez a kis könyvecske, amelyet kezében tart az olvasó. Az angol nyelv ismerőinek és tanulóinak, illetve a költészet iránt fogékonyaknak különösképpen is izgalmas élményt jelenthet elmerülni az angol nyelven alkotó huszonkilenc nagynevű költő verseiben, illetve azok mesteri magyar fordításában. Az angol, amerikai, ír és skót szerzők között megtalálható többek között William Shakespeare, Emily Dickinson, James Joyce, Percy Bysshe Shelley, George Gordon Byron, Robert Browning és Walt Whitman. A kötetbe válogatott verseket – legyenek azok a vérbő romantikus líra remekei vagy a szenvedély bizarr és ironikus oldalát is bemutató barokk költők művei – a témájuk köti össze: a szerelem.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
FRAZEOLÓGIAI KALEIDOSZKÓP

Tanulmányok a magyar szólásokról, közmondásokról

Szerző: Rozgonyiné Molnár Emma

Tinta Kiadó, 2016

 

A frazeológiai egységek - összetettségük révén - gondolatok verbális megjelenítésének, a nyelvi "építkezésnek" külön figyelmet igénylő eszköztára, ahonnan úgyszólván csak globális felfogáshoz nyílnak ablakok: szintaktikai, szemantikai-pragmatikai irányú vizsgálatuk lehetőségei jelennek meg egyszerre. Nyelvi szempontból alapnak az átfogóbb, magasabb szinten történő megközelítést kívánják mind a szólások, mind a közmondások.

 

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
IRÁNYTŰ. BŰNÖK ÉS ERÉNYEK A BIBLIÁBAN

Szerkesztette: Wappler József

Tinta Kiadó, 2016

 

Iránytűre van szükségünk, amely az ősrégi emberi kételyek mellett korunk új kérdéseire is választ ad. A biztos irányt a Biblia mutatja meg. A Bűnök és erények a Bibliában című kiadvány 555 idézete így válik értékvesztett világunk mindennapjainak iránytűjévé.

 

A Biblia bűnnek nevezi a tiltott cselekedeteket és a helytelen viselkedési formákat. Ezzel megmutatja a kerülendő tetteket és felhív a jó megtételére. A jótéteményeket és az ezek megtételéhez szükséges képességeket hagyományosan erénynek nevezzük. Korunk emberének akkor lesz nyugodt, kiegyensúlyozott élete, ha a benne szunnyadó erényeket felhasználva jót tesz, cselekvően bizonyítja, hogy a bűnt nem csak elkerüli, hanem erényeivel is él.

 
1 490 Ft
Akció: 1 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A NYELV INTERPRETÁCIÓJA

1. A nyelv szimbolikus jelentése

Szerző: Thass-Thienemann Tivadar

Tinta Kiadó, 2016

 

Thass-Thienemann Tivadar (1890-1985) a magyar bölcsészet különös életpályát befutó alakja. Irodalomtörténészként a II. világháború előtt, és amennyire ez lehetséges volt, a világháború alatt is, nemzetközileg ismert alakja volt a magyar akadémiai életnek, előbb mint a pécsi, majd mint a budapesti egyetem német irodalomprofesszora. Thass-Thienemann 1948-ban az Egyesült Államokba emigrált és szakmát váltott: nyelvpszichológiával kezdett foglalkozni – kutatásait az angol, tágabban indoeurópai nyelvek körére terjesztve ki. Nyelvpszichológiai fölfogását a pszichoanalízis, mindenek előtt Sigmund Freud tanai nyomán alakította ki. Két évtized múltán, mire kutatásai beértek és formát öltöttek, a XX. század második felének nyelvészeti forradalma, a generatív-transzformációs nyelvészet minden más kutatási irányt elsöpört, illetve háttérbe szorított, ekképpen Thass-Thienemann eltérő irányultságú, a szemiotikát, leginkább pedig a kognitív nyelvészetet megelőlegező művét is.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A HUMOR NAGYÍTÓN KERESZTÜL

Szerzők: Boda-Ujlaky Judit, Barta Zsuzsanna, T. Litovkina Anna, Barta Péter

Tinta Kiadó, 2016

 

A néprajzkutató, a pszichológus, a nyelvész és a szociológus beszélgetnek... Úgy kezdődik, mint egy vicc. De a folytatás nagyon is komoly! A különböző tudományágak képviselői ugyanis évről évre valóban összejönnek, hogy beszélgessenek, többek között a humorról. E célból legutóbb a IV. Magyar Interdiszciplináris Humorkonferencián találkoztak, melyet 2014. november 13-án és 14-én rendeztek meg a Selye János Egyetem (Szlovákia) Tanárképző Karán a Selye János Egyetem Modern Filológiai Tanszékének szervezésében. Ami ott elhangzott, további gondolatokat ébresztett. Ezeket a gondolatokat fogalmazza meg a most közzétett 18 tanulmány. Mégpedig komolyan: a jelen kötet szerzői, akárcsak Karinthy Frigyes, a humorban nem ismernek tréfát. (Kövesdi Miklós Gábor író, humorista, műfordító)

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ANYANYELVÜNK TÁJAIN

Szerző: Grétsy László

Tinta Könyvkiadó, 2016

 

A Magyar Örökség- és Prima Primissima-díjjal kitüntetett nyelvész, Grétsy László legismertebb szerzőink egyike. Akik ismerik írásait, főleg azért szeretik, mert élvezetes stílusban megírt, ugyanakkor pedig mindig tudományos megalapozottságú cikkeivel hozzásegíti olvasóit nyelvünk milliónyi érdekességének és titkának megismeréséhez s ezáltal minél nagyobb fokú megszeretéséhez. Íme, néhány téma a sok közül: Mi fán terem a napjainkban divatos mutyizás mutyi szava? Miért nevezzük a sokat alvó embert álomszuszéknak? Van-e öntisztulás a nyelvben? Miért hallunk néha olyan furcsaságot, hogy „ezt meg kellesz javítani”? Stb., stb.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VALLÁSI SZAVAK KISSZÓTÁRA

Szerzők: Erdős Attila, Kiss Gábor

Tinta Kiadó, 2016

 

A Vallási szavak kisszótára 2800 olyan szónak, szókapcsolatnak, fogalomnak, illetve névnek adja meg a magyarázatát, ismertetését, amely a világvallások valamelyikéhez kapcsolódik.

 

A legtöbb kifejezést a kereszténység - a katolicizmus, a protestantizmus - és a zsidó vallás köréből tartalmazza, de szép számú fogalmat magyaráz a szótár a sintoizmus, a buddhizmus, az iszlám és a hinduizmus köréből is.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ANYA-NYELV-BÚVÁR - NYELVI JÁTÉKOK

Szerző: Szőcsné Antal Irén

Tinta Könyvkiadó, 2016

 

A gyermekkor lételeme a játék és az alkotás. Aki átélte ennek az örömét, az később is szívesen ül le játszani gyermekeivel, barátaival. Legyen az társas-, építő-, logikai játék, rejtvény vagy egyéb feladvány. Ez a könyv is játszani hív. Anyanyelvi fejtörőkkel csalogatja a kedves olvasót egy kis kikapcsolódásra. Lehet egyénileg törni a fejünket egy-egy megoldáson, de családban, társaságban, csapatban jobban átélhetjük a játék izgalmát, a siker felemelő érzését.

 
1 490 Ft
Akció: 1 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ARANYIGAZSÁGOK

3700 szólás, közmondás Kresznerics Ferenc reformkori szótárából

Szerkesztette: Kiss Bernadett, Kiss Gábor, Miksné Mátyási

Tinta Kiadó, 2016

 

Az Aranyigazságok gyűjtemény 3700 magyar szólást, közmondást, bölcsességet tartalmaz a reformkor jeles nyelvésze, Kresznerics Ferenc (1766-1832) kétkötetes, magyar és latin nyelvű, Magyar szótár gyökérrenddel és deákozattal című szótárából.

 

Jelen gyűjteményben megtalálhatjuk jó néhány ma is ismert és használatos közmondás előzményét: A szegény árvát az ág is húzza. Ebül gyűjtött marhának ebül kell elveszni. Egy föcske tavaszt nem szerez. Közlónak túros a háta. Reátalált a zsák a foltjára.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
44 TÉVHIT A NYELVEKRŐL ÉS NYELVÜNKRŐL

Szerző: Tótfalusi István

Tinta Kiadó, 2016

 

Igaz-e, hogy vannak primitív és vannak fejlett nyelvek? A nyelvtehetség tényleg ritka adottság? A magyar a legnehezebb nyelv? A szóismétlés mindig stílushiba?

 

A nyelvek izgalmas világa iránt érdeklődők választ várnak ezekre a kérdésekre. Tanultak, hallottak és olvastak már sok mindent a nyelvekkel és nyelvünkkel kapcsolatban, de még mindig számos gondolat foglalkoztatja őket. És mivel az eddig szerzett ismereteik néha ellentmondanak egymásnak vagy a saját józan belátásuknak, szeretnének megbízható tudáshoz jutni.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ IGE A MAGYAR NYELVBEN

Funkcionális elemzés

Szerző: Tolcsvai Nagy Gábor

Tinta Kiadó, 2016

 

Az igéről nagyon sokat beszéltek és írtak az elmúlt évszázadokban, mégis mindig új és érdekes jellemzői mutatkoznak meg. A jelen könyv elsősorban az ige időjelölését vizsgálja. Azt a módot, ahogy az igék általában, és a magyar nyelvben különösen, miképp teszik hozzáférhetővé a folyamat időbeliségét az emberi megismerésben. Az időről különböző tapasztalataink vannak: a természeti, a fizikai vagy a társadalmi idő mind az időfogalmunk része.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.