Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Festészet, rajz, grafika


Sorrend:

12

-10%
AZ ELSŐ ÖTVEN ÉV

Szerző: Redő Ferenc

Balassi Kiadó, 2013

 

Redő Ferenc festőművész, az Aba-Novák-iskola tanítványa csak élete delén térhetett vissza gyermekkori álmához, a művészethez. Fiatalemberként élte át a munkaszolgálat, a háború éveit, majd bekapcsolódott az újjáépülő ország művészeti életének megszervezésébe. Számos viszontagság és csalódás után sikerült elérnie, hogy minden idejét az alkotásnak szentelhesse, feleségével, Vörös Rozáliával gobelinművészként érték el legnagyobb sikereiket. Életútjának elbeszélésére a gyermekeihez írott leveleket választotta formául, de csak az első ötven évét tartotta érdemesnek megörökítésre, a többit – úgy mondotta – a munkái őrzik az utókor számára.

 

 
4 200 Ft
Akció: 3 780 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
  PÁRISZ ÍTÉLETE. AZ IMPRESSZIONIZMUS SZÜLETÉSÉNEK ÉVTIZEDE

Szerző: Ross King
Fordította: Makovecz Benjamin

Park Kiadó, 2012

 

 „Zsúfolt vászon sok-sok remek figurával. Mint – mondjuk – Manet képe: a Zene a Tuileriák kertjében.” Sunday Telegraph

 

„King nagyon ismeri a Második Császárság kultúrpolitikáját. Szellemes iróniája, az érdekes és találó részletek kiválasztásának képessége könyvét mindvégig fordulatos és izgalmas olvasmánnyá teszik.” Los Angeles Times

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
A 121 LEGSZEBB MEDNYÁNSZKY FESTMÉNY

Válogatta: Törő István, Virág Judit

Mű-Terem Galéria

 
10 000 Ft
A 121 LEGSZEBB MAGYAR FESTMÉNY

Mű-Terem Galéria

Válogatta: Törő István, Virág Judit

 

Az albumban egy kötetben láthatóak azok az alkotások, amelyek a XIX. és XX. századi magyar festészet legjavát alkotják.

 

Nem ez az első ilyen összeállítás, de mindenképpen az első, amelyet ilyen nagyszabású kiállítás és minden képhez egy-egy szellemes, élvezetes, személyes reflexió is kísér.

 

121 ismert közéleti ember, művész, gondolkodó, író, költő, festő, zenész, zeneszerző, karmester, újságíró, színész, rendező, orvos, kutató, tudós, gyűjtő, művészettörténész, producer, restaurátor, galériatulajdonos, könyvkiadó, táncművész tartotta érdekesnek részt venni ebben a művészeti kalandban. A képek adta élményt gondolataikkal, esetenként személyes élményeikkel gazdagították, egy új minőséget létrehozva a kiállításon és a kiállítás reprezentatív albumában.

 

A 268 oldalas elegáns, reprezentatív albumban nemcsak 121 csodálatos festményben gyönyörködhetünk, hanem 121 híres ember gondolatait is megismerhetjük. A könyv remek karácsonyi ajándék lehet.

 
8 900 Ft
ŐSI ERÉNY

Pytheas Kiadó

 

Fényes korszakok a magyar nemzet történelméből. Többek közt Munkácsy Mihály, Than Mór, Lotz Károly, Benczúr Gyula, Kovács Mihály, Székely Bertalan, Madarász Viktor történelmi festményeinek művészi, fénymetszetű reprodukciói.

Megjelenés: Budapest, Kosmos Irodalmi Intézet, (különálló lapok, védő hártya-papírral)

 
19 000 Ft
-25%
VELÁZQUEZ-TANULMÁNYOK

Szerző: José Ortega y Gasset

Attraktor Kiadó Kft., 2006

 

Két géniusz találkozása: a legnagyobb spanyol filozófus összegyűjtött esszéi a legnagyobb spanyol festőről - töprengések képekről. királyi udvarokról, történelemről, művészetről és a lét más alapvető kérdéseiről.

 
2 400 Ft
Akció: 1 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
POLITIKUSPORTRÉK. BÁNFFY MIKLÓS KARIKATÚRÁI

Bevezető: Dávid Gyula

Balassi Kiadó, 2006

 

Bánffy Miklós (Kolozsvár, 1873–Budapest, 1950)  politikus, író, festő, rendező, díszlet- és jelmeztervező,  1921–1922-ben külügyminiszter. Rövid külügyi pályafutásának emléke Huszonöt év című emlékiratának  elkészült része s az a karikatúraalbum, amely hivatalától  való megválása után, 1923-ban jelenik meg, „Ben Myll” álnéven, francia címlappal és impresszumszöveggel  (Fresques et frasques).  Albumunk a génuai konferencia résztvevőiről,  közöttük a kor több ismert politikusáról  (Lloyd George, Barthou, Csicserin, Beneš,  Bethlen István, Bánffy Miklós stb.) készült 21 színes  táblát tartalmazza, illetve Bánffy visszaemlékezéseiből  a génuai konferenciára vonatkozó részt magyarul  és angol fordításban. Az író-politikus életét és sokrétű tevékenységét Dávid Gyula bevezetője foglalja össze, a magyar mellett angol nyelven is.

 
3 600 Ft
Akció: 3 240 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
KONOK

Balassi Kiadó, 2001

 

Az 1958 óta Párizsban, a kilencvenes évektől ismét Budapesten élő Konok Tamás festőművész képei a világ számos modern képtárában megtalálhatók; Konok meghatározó egyénisége a jelen és a közelmúlt magyar festészetének. E kétnyelvű (magyar és francia, az összefoglalás angolul is) album a művész több mint fél évszázad alatt festett mintegy 250 művével ismerteti meg a nézőt-olvasót. Az ötvenes évek realista indíttatású képeitől kezdve a párizsi korszak színes, harmonikus, „szép absztrakt” alkotásain, azután a kollázsokon keresztül a „sine loco et anno” immár vonalak uralta, összetéveszthetetlenül konokos képekig terjedő összeállítás a lehető teljesség igényével kísérli meg a festő életművét bemutatni. A lírai konstruktivizmus szép, zenei letisztultságú képei néznek az albumból reánk.

 
8 500 Ft
Akció: 7 650 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
KALITKA ÉS KORONA. KASS JÁNOS ILLUSZTRÁCIÓIRÓL

Szerző: Varga Emőke

L’Harmattan Kiadó, 2008

 

A Kalitka és korona című kötet Kass János sokszínű életművének legismertebb területét, illusztrátori tevékenységét mutatja be, művészetelméleti és művészetközi kérdéseket felvetve. A szerző a nemzetközi illusztrációelméleti szakirodalom teoretikus alapvetéseinek tükrében saját metódust kidolgozva vállalkozik az illusztrátor reprezentáns alkotásainak és ezek szövegforrásának együttolvasására úgy, hogy több helyütt röviden kitekint a Kass-oeuvre más szöveg–kép viszonyaira is. A kötet célja annak igazolása, hogy az illusztrációk általában nemcsak az irodalmi szövegnek alárendelt, alkalmazott műfajként szemlélhetők, hanem az irodalmi művekkel egyenrangú, sőt a befogadás folyamatában akár elsődlegessé váló alkotásokként is, továbbá hogy Kass János munkái lényegesen többek és több figyelmet érdemelnek annál, mint amivel a kritikai gyakorlat általában illeti őket.

 
2 100 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
PAIZS GOEBEL JENŐ MŰVÉSZETE

Szerző: Verba Andrea

Gondolat Kiadó, 2009

 

A gazdagon illusztrált kötet a szentendrei festészet különös álomvilágot teremtő figurája, Paizs Goebel Jenő életművét mutatja be részletes műelemzések segítségével. Noha Paizs Goebel művészetére számos irányzat hatott, sajátos szintézist teremtő, egyéni látásmódja ezek egyikével sem azonosítja. Neve szorosan összefonódik a szentendrei festészet kibontakozásával, ugyanakkor életműve a korabeli magyar és egyetemes művészet alapvető kérdéseivel foglalkozik. A harmincas évek elejétől metafizikus ihletettségű festészetét fanyar valóságlátás, expresszív színvilág és szürreális felhangok jellemzik. Művészetét a harmincas évek második felétől egyre inkább átszínezi az új romantika szemléletmódja. Paizs Goebel életműve méltán tarthat számot nemcsak a szűkebb értelemben vett művészettörténeti kutatás, hanem a művészetbarát közönség érdeklődésére is.

 
9 900 Ft
Akció: 8 415 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VÁZLATFÜZET

Szerző: Szegedy-Maszák György

Gondolat Kiadó, 2005

 

Az egyes lapokon átlagban húsz kompozíciót tartalmazó, 86 különálló lapból álló vázlatfüzet lehetőséget ad a művészi alkotófolyamatba való betekintésre, segíti a művész belső világának, látásmódjának megértését, sőt a vázlatfüzet önmagában is vizuális élményt nyújtó műalkotás. Bízunk abban, hogy a kiváló művész vázlatainak - reményeink szerint az eredeti vizuális naplóhoz méltó - albumban való közzététele a nemzetközi tendenciákhoz hasonlóan komoly érdeklődést fog kiváltani. A kötet tipográfiai tervét Kaszta Mónika, az egyik legelismertebb könyvművész készíti. A kötet tartalmi bevezetőjét Szegedy-Maszák Zsuzsanna írta.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MÁS-KOR. FESTŐK, KÉPEK, KIÁLLÍTÁSOK

Szerző: S. Nagy Katalin

Gondolat Kiadó, 2009

 

A kötet a neves művészetszociológus (1998 óta a BME Szociológia és Kommunikáció Tanszékének vezetője) rövidebb írásait gyűjti egybe: kisebb cikkeket, katalógusszövegeket, kiállításmegnyitókat. A szövegek izgalmas és eredeti bepillantást nyújtanak az elmúlt évtizedek kortárs művészetének mindennapjaiba és szélesebb trendjeibe.

 
3 950 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BAROKK MENNYORSZÁG

Szerző: Jernyei Kiss János

Gondolat Kiadó, 2009

 

A kismonográfia az 1772-ben felszentelt váci székesegyház Maulbertsch által készített freskóegyüttesét állítja a középpontba. A szerző történelmi, művészettörténeti és teológiai kontextusba ágyazva elemzi a műalkotást, feltárva azokat a befogadói, esztétikai és teológiai szempontokat, amelyek a művészi kompozíció hátterében állhattak.

 
4 000 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
THE ART OF ILKA GEDŐ

Szerző: István Hajdú, Dávid Bíró

Gondolat Kiadó, 2003

 

Ilka Gedő (1921-1985) was a gifted, courageous and independent artist who quietly and compassionately recorded human life and a world of suffering and tumultuous change. This comprehensive album traces the development of her art from the vivacious childhood drawings through mature graphic works to the world of her small, delicate semi-abstract paintings of exquisite sensibility that deploy colour with an enchanting sense of magic. In his introduction István Hajdu presents a subtle portrait of an artist who refused to be pinned down by labels: “Ilka Gedő is one of the most significant, but at the same time one of the least known figures of twentieth-century Hungarian art. Although from her early youth onwards she had close contact with contemporary artists, art historians, writers and philosophers, her universally significant artistic oeuvre is unparalleled. This may be why her work is still largely unexplored. Ilka Gedő’s oeuvre is not simply a variation of contemporary artistic gestures, if it were, the possible analogies would undoubtedly help in its interpretation.”

 
7 900 Ft
Akció: 6 715 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
IMRE BAK

Szerző: István Hajdu

Gondolat Kiadó, 2003

 

Angol nyelvű kiadás. Bak Imre a modern festészet egyik meghatározó alakja, aki szívós következetességgel építi életművét. "...festészetének majd harminc éve alapvető törekvése a térillúzió megragadása", írja a szerző, aki a negyvenéves alkotótevékenység megértését az egyetemes és hazai művészettörténeti háttér és a művész személyes kapcsolatainak bemutatásával, valamint fontosabb események közlésével segíti. A gazdagon illusztrált kötet teljes kiállítási listát és képjegyzéket tartalmaz. Az albumban szereplő táblaképek, reprodukciók méltó metszetet adnak a több mint 900 alkotásból álló életmű egészéről. Német, illetve angol nyelvű változat is kapható.

 
9 900 Ft
Akció: 8 415 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GEDŐ ILKA MŰVÉSZETE (1921-1985)

Szerzők: Hajdu István, Bíró Dávid

Gondolat Kiadó, 2003

 

Gedő Ilka (1921-1985) tehetséges, bátor és szuverén alkotó volt, aki csendben és együttérzéssel tanúskodott az emberi életről, a szenvedéssel és zajos változással teli világról. Az album végigkíséri a művész fejlődését az eleven juveníliák és érett grafikai művek világától egészen a kis méretű, finom, absztrakt, de az ábrázolással nem teljesen szakító festmények roppant érzékenységű univerzumáig, amelynek varázslatos színvilága magával ragadja a nézőt.

 
7 900 Ft
Akció: 6 715 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BAK IMRE

Szerző: Hajdu István

Gondolat Kiadó, 2003

 

Bak Imre a modern festészet egyik meghatározó alakja, aki szívós következetességgel építi életművét. "...festészetének majd harminc éve alapvető törekvése a térillúzió megragadása", írja a szerző, aki a negyvenéves alkotótevékenység megértését az egyetemes és hazai művészettörténeti háttér és a művész személyes kapcsolatainak bemutatásával, valamint fontosabb események közlésével segíti. A gazdagon illusztrált kötet teljes kiállítási listát és képjegyzéket tartalmaz. Az albumban szereplő táblaképek, reprodukciók méltó metszetet adnak a több mint 900 alkotásból álló életmű egészéről. Német, illetve angol nyelvű változat is kapható.

 
9 900 Ft
Akció: 8 415 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A DOBOZBA ZÁRT GONDOLAT (MARCEL DUCHAMP)

Szerző: Házas Nikoletta

L’Harmattan Kiadó, 2009

 

Marcel Duchamp komplex életművének elemzésekor megkerülhetetlen a nyelviség, a konceptualitás kérdése. Jelen tanulmánykötet e problémakör kiemelésével elemzi végig az életmű legfontosabb műveit a korai kísérletektől a Nagy üvegen keresztül a ready-made-ekig, és mutat rá arra, hogy a sokak szerint paradigmaváltást hozó Duchamp-életműben miként értelmeződött át a mű, a művészet és a művész fogalma.

 
2 000 Ft
Akció: 1 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  AZ ELPATTANT LÁNCSZEM... EMLÉKKÖNYV A SZÁZ ÉVE SZÜLETETT VÁKÁR TIBOR ÉPÍTÉSZMÉRNÖK-FESTŐMŰVÉSZ TISZTELETÉRE

Szerkesztette: Hadik András, Vákár Tibor

Martin Opitz Kiadó, 2008

 
1 500 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
A FESTÉSZETRŐL - Elfogyott

Szerző: Leonardo Da Vinci

Lectum Kiadó, 2005

 

Leonardót igen nagy érdeklődés övezi napjainkban. Korábban Mona Lisa mosolya, újabban nagy fantáziájú tudományos kísérletei kerültek előtérbe, de életműve ennél jóval összetettebb. A cinQuecento legtágabb érdeklődésű alkotója ő, igazi umo universale, akinek Taktátusát, azaz festészetről írott szövegeit tartja kezében az olvasó. Ebben Leonardo majdnem ezer "fejezet -re osztva fogalmazta meg gondolatait és gyakorlati tanácsait, melyeket több száz ábrával illusztrált. Ezeket a különböző időszakokban írt értekezéseit tanítványa, Francesco Melzi őrizte és gyűjtötte egybe, s már a reneszánszban több másolat készült róla. Kötetünk a kéziratokat a lehető leghűbben követve teszi lehetővé, hogy betekintsünk a polihisztor műhelyébe.

 
4 800 Ft
Színharmónia a gyakorlatban. Könyv a színekről.

Útmutató a színek tudatos és kreatív alkalmazásához.

Szerkesztette: Horváth Virág

Fordította:Herhoff Katalin, Kovács Balázs

Bár közismert, hogy a színek milyen fontos szerepet játszanak életünkben, a vizuális szakmákban dolgozó, a színekkel hivatásszerűen foglalkozó szakemberek munkáját segítő könyv eddig csak elvétve jelent meg magyar nyelven. A Scolar Kiadó Design-sorozatának kötete ezt a hiányt igyekszik pótolni egy gyakorlatias, a mindennapi tervezői feladatok során rendkívül jól használható segédkönyv megjelentetésével.

 

 
5 995 Ft
TETOVÁLÁSOK - Elfogyott

Szimbólumok és írásjelek

Szerző: Noemi Marcos Alba

Ventus Libro Kiadó, 2013

 

Ez a könyv a tetoválás egyedülálló „szótára”, mely egyesével mutatja be a testművészet művészi motívumai nak fajtáit és jelképrendszereit.

 

A tetoválás nemcsak egy bőrbe vésett rajz, hanem egy jelképes üzenet is, melynek valódi jelentését és jelentőségét kizárólag viselője ismeri. A tetovált bőr egyfajta életfilozófiát mutat, esztétikus formába rejtett üzenetet, mely túlmutat időn és divaton. A tetováló nem egyszerű rajzoló, hanem művész, a tetováltatás pedig legtöbb esetben belső elkötelezettségből fakad, nem csupán szeszély.

 

A tetoválást viselők és a tetoválás után áhítozók a motívumokon, szimbólumokon kívül e könyvből megismerhetik a tetoválás történetét, a napjainkban alkalmazott eljárásokat, és még gyakorlati tanácsokat is találnak a szalonok kiválasztására és a sebek ápolására vonatkozóan.

 
1 800 Ft
A LÓ MŰVÉSZETI ANATÓMIÁJA - Elfogyott

Szerzők: Szunyoghy András, Dr. Fehér György, Dr. Fáncsi Tibor

Kossuth Kiadó, 2006

 

A kötet a rajztechnika és a művészeti anatómia nélkülözhetetlen kézikönyve, közel ötszáz művészi értékű rajz tudományos alapossággal összeállított albuma.

 

 
5 600 Ft
AKNAY ÉS AZ IKON. AKNAY AND THE ICON - Elfogyott

Szerző: Nagy Márta

Balassi Kiadó, 2013

 

Aknay János Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész munkáit gyakran nevezik ikonosnak, ikonszerűnek. Aknay az elődeinek tekintett mesterek, továbbá lakóhelye, Szentendre szerb ortodox kulturális hagyományai hatására és főképp belső indíttatásból fordult az ikonhoz mint inspiráló formai-spirituális előképhez. A kötet az ikon teológiáját, tematikáját, szimbólumrendszerét, térszemléletét és a keresztény egyház angyaltanát szembesíti a festő ikonos – főképpen angyalokat megjelenítő – alkotásaival. Ezek a festmények jóval túlmutatnak műalkotás voltukon: korok, kultúrák, stílusok egymást gazdagító találkozásainak magasrendű példázatai.

 

Kétnyelvű kiadás.

 
2 000 Ft
A KOCKÁTÓL AZ AKTIG - Elfogyott

(újrakiadás)

Szerző: Szalai Zoltán

Dialóg Campus Kiadó, 2013

 

"Szalai Zoltán könyvének felépítése egyszerű, világos, könnyen áttekinthető. Munkája első részében elméleti kérdéseket is érint. Michelangelonak a rajz fontosságáról közölt pár mondata időszerű ma is. Azután a szerző megismerteti a kezdő festőnövendéket a különböző rajzeszközökkel, s az anyagok lehetőségeivel is. A rajzolás iránt érdeklődők haszonnal forgathatják Szalai Zoltán kézikönyvét."

(Barcsay Jenő)

 
3 480 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.